Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Nové fórum - Léčitelství - Klikni zde pro originální téma
carlos
Vítejte do nové kategorie fóra o konopí a jeho vlivu na naše zdraví (která tu dlouho chyběla). Předpokládám, že je v naší komunitě několik členů, kteří pěstují, aby měli k dispozici fungující léčebný prostředek. Očekávám, že se s námi podělí o výsledky svého snažení a rozšíří tím naše znalosti také z další oblasti využití cannabis.

Toto fórum bude moderované, pokuste se udržet vysokou úroveň diskuse a přispívejte prosím pouze vlastními ověřenými zkušenostmi. Díky.

Současně prezentujeme také novou kategorii o Léčitelství ve FAQ.
Hicks
souhlas, sice sem už pár příspěvků viděl v kuřárně (konopná mast apod.), nicméně konečně je to pohromadě :D .
:bravo:
steve
jsem rád že toto forum nebylo opomenuto :)


Zdraví to je to slovo,to je ta věc kterou si musíme chránit


nechť nám k tomu napomohou naše rady,otázky,odppovědi...


:-)
:)
:))
jumpp
super napad to tady chybelo
lSlUlPl
Takze ja bych jeden prizpevek mel sice to neni z pozice nekoho kdo si pestuje pro sebe kytky jako lek no ale posute sami jestli se to sem hodi kdyztak to nekam presunte nebo smazte.
Mam babicku 90 let po nemoci zacala bydlet u nas.Kdyz ji pustili z nemocnice mela deprese katastroficke vize stale se neceho bala.Stale se jen plouzila po nasem byte a nic ji nebavilo a neustale se ptala co ma delat.Doktor ji predepsal antidepresiva ale po nich byla akorat ospala.Po dohode s matkou jsme se domluvili ze by jsme mohli zkusit travu.Namichal jsem smes masterkushe s trochou oleje a kapkou alkoholu.Dal to do takovejch kapsli z zelatiny maj v kazde lekarne/ma to i odbornej nazev v pripade zajmu se muzu poptat/.A matka ji to podava kazdej vecer pred spanim jako prirodni lek na uklidneni.Tento test trva jen 5 dni a mame s mati pocit ze zlepseni je videt.Je samostatnejsi sleduje TV cte si v teletextu hraje kary i jeji krok se o neco prodlouzil,vice ji a lepe spi.Vetsinu cinnosti delala uz predtim ale jen chvilku a bez zajmu.Ma i lepsi pohled obcas se i zasmeje.Mozna je to jen prechodne obdobi.O dalsich pokrocich nebo neuspesich budu i nadale informovat.Zatim se mejte
lSlUlPl
Jo a jeste podotikam ze zadny lek od lekare jsme nevysadili
g4nja4ev3r
...2 |S|U|P| :
Cauko, to jak pises o babicce me docela potesilo.Ja mam totiz take babicku, ktere je 63 let, trpi velkymi bolestmi zad, kloubu ...MUj babickovsky pripad ale bude asi trosku jiny nez Tvuj.JA s babickou ziju, uz 8 let, a kdyz po celou tuto dobu sledujete toho stareho cloveka, jak vidi uz jen praci, nema nejake zajmy, jen obcas se pobavi, tak je mi z toho smutno:(.Proto bych sve babine taky rad podaval THC.Sic newim jak ani v jakem mnozstvi ci skupenstvi, ale chtel bych ji to dat "testnout":wink:, a posleze co ona na to, treba vicekrat, a nebo pravidelne jako lek.Jestli mate nekdo nejake zkusenosti s timto...tak si je rad prectu :) :jumper: zatim bye :jumper:
breeder
to g4nja4ev3r:
babičce bych nejdřív dal k ochutnání jednu konopnou sušenku nebo koláček,
radši míň než víc a nejlépe když se bude konat nějaká zábava,
důchodci jsou pak pěkně rozjařilí, :bravo::crazy:
ještě jí musíš varovat před požitím alkoholu na koláčky,
byla by pak pěkně zmotaná až špatná, :mutant:
jelikož ty návaly neumí ještě ovládat a myslela by si, že už umírá
a že je jí špatně :confused:

- znám to z vlastních zkušeností

tak to radši moc nepřeháněj :D
lSlUlPl
Nebo to zkus jako koreni pridavat do jidla proste jen nadrobno namel a prisipej treba do polivky asi tak co se vejde na spicku kuchynskyho noze
Peepin
Tady www.konopa.cz\oblasti\medicina\1954\01.htm jsou nejake informace o zkoumani ucinku konopi v ruznych medicinskych oborech delane na UP Olomouc a publikovane v r. 1955
Jinak dost informaci (mozna trochu tendencne zamerene s ohledem na legalizacni snahy) najdete v publikaci "Marihuana zakázaná medicína" autoru Grinspoon a Bakalar. (V knihkupectvi obvykle v sekci medicina.)
Zogar_Saag
Hezké... Já mám problémy s migrénama. Neurolohg mi předepsal prášky a ani po pár letech nedošlo k zlepšení. Co jsem začal trochu hulit, tak se úspěšně migrénám vyhýbám... :)

No, občas se nějaká dostaví, ale tak akutní, jako to bylo dříve to už není.
adamo
Ja mam problemy pri zaspavani- kym zaspim to su aj dve hodiny a potom rano vstavanie!!! Dvakrat do tyzdna si dam pred spanim nalozenu fajku a po vyhaluzeni nemam najmensi problem zaspat.

Na spanok je trava jednoznacne najlepsia medicina..
zmrskank
to sup staci opravdu takle maly mnozstvi? nezkousel si menit davky?? nemela tvoje babi obcas nakou stihu zpusobenou thc?? muj deda ma neco podobnyho.nevyviji zadnou aktivitu a obcas ma docela depresivni naladu, jako by mel strach, strach ze vseho z kazdy blbosti. nemuzes presneji popsat jaxi delal tu smesku??
lamie
Já měla problém s nízkou váhou, neměla jsem pražádou chuť k jídlu a i když jsem jedla, tak jsem nebyla schopná přibrat. Na lékařský doporučení :) si občas dám brčko, pak vymetu s chutí lednici, navařím specialitky a chuť k jídlu mě neopouší ani, v přestávkách. s radostí přibírám a doporučuju marihuanu jako lék všem průhlednejm andělíčkům, jako jsem byla já. Andělíček jsem pořád, jen mám veselý růžový tvářičky :)
chemtech
Otec: dna (usazovani kys.mocove v kloubech), mast zabrala na poprve, a zabira dal
Ja: alergicky astmatik.... v podstate jiz vylecen, a to natolik, ze mi nevadi spat v sene (driv by me to zabilo)
Já bych měl dotaz - mám matku celkem tvrdou alkoholičku :( a taky za den stáhne tak 20-30 cíček. nemá někdo zkušenosti s tim, že by konopí léčilo (částečně) alkoholiky? nebo zbavovalo závislosti na nikotinu?
Už je to s ní fakt k nevydržení...
dada888
taky jsem dala svojí babičce a v poho...napřed jsem ji musela přemlouvat, jako že tráva neškodí, jak to prospívá..:)( myslela si, že se tráva píchá do žíly, takže to chvilenku trvalo, znáte starší generaci...:)
ale protože měla akutní bolesti snad všeho, bylo mi jí líto, tak sem jí ubalila pidibrčko s tabákem...(sama kouří cíga, takže to měla zmáknutý..)
a po pidibrčku byla pohodě a dneska jsme na tom tak, že jí občas...tak 4-5x do měsíce ubalím, protože když mi volá, jak se máme a tak, tak se nezapomene zeptat na ty cigarety proti bolesti..:))
PsYcHo84
MIRIS: nejvic zavislych alkoholiku vylecil trip s LSD... Videli svuj problem ze vsech stran, prozili si ho ve vsech moznych intenzitach, ziskali novy pohled na zivot bez alkoholu, nove, lepsi hodnoty... Nevim, jak moc je tohle vhodne je to pro tvoji mati, ale jestli ma uprimnou snahu prestat, a ty do problematiky LSD sezeni trochu vidis a muzes si ho sehnat a presvedcis ji k tomu... No vidim, ze by se muselo sejit hodne nahod, aby to vyslo, ale treba treba treba negdy... Lepsi, nez aby se uchlastala, nebo v 55 umrela na rakovinu plic..
LSDéčko by pomohlo i s nikotinem? LSD nemám možnost sehnat...ale slyšel sem, že po takovejhle halucinacích lidi dost skáčou z vokna, takže nevim...
Trip mám možnost sehnat...
No, tak sem si něco hodně zjistil o LSD a došel sem k závěru že by to nebyla ideální "léčba" pro máti. Nemá někdo jinej nápad???
gustav makovec
Piju méně -od doby co jsem začal kouřit- děkuji !
anonym27
citace:
Původní příspěvek od lSlUlPl


TRÁVA MÁ LEČEPNÉ ÚČINKY, TO JE JASNÉ, ALE NE VŽDY.
TY JSI LÉČIL SVOU BABIČKU TRÁVOU A S KOMBINACÍ S LÉKY, KTERÉ BRALA NORMÁLNĚ TO MÁ PODLE MĚ ROZDÍLNÉ ÚČINKY KDYBY BRALA JEN LÉKY NEBO JEN CANABIS. CO ŘÍKÁŠ JE ZAJÍMAVÉ, URČITĚ JI TO POMOHLO, ALE JAK NA TOM BYLA KDYŽ TVŮJ LÉK VYSADILA, POKUD HO VYSADILA.
lowerider
co ja vim z vlastni zkusenosti tak trava neleci trava utlumuje,)
Tráva umí tlumit i stimulovat - podle mých vlastních zkušeností.
Když vezmu třeba zvracení po aplikaci cytostatik, tak jsou tu dva problémy - ten chronickej, čili třeba rakovina, a ten akutní, čili nevolnost a zvracení po cytostatikách. Když si člověk dá trávu, u rakoviny je okamžitej účinek nepozorovatelnej, je-li nějakej - ale u zvracení je to tak devadesát, devadesát a něco procent.
Takže jeden problém vyléčen nebyl, druhej jo - příčinou zvracení bylo podání cytostatika a až tenhle vedlejší účinek odezní, nebude důvod, aby člověku bylo blbě.
Takže něco vyléčila, ne jen utlumila - teda aspoň pokud je mně známo, kdyžtak mě opravte :). Cytostatika dloubaj do mozkovýho centra pro zvracení a tráva jejich dloubání blokuje.

Jo, teď mi došlo, že na to je možný říct, že neléčí, ale tlumí :) - pak bych se zeptala, jestli protizánětlivý léky léčí, když jen tlumí zánět. Léky na AIDS jen snižujou virovou nálož, tuchám, dtto.
MadEGGA:()
2miris: neni trip a LSD to sami? nahodou.. :) vlastne trip je stav z jakyhokoliv halucinogenu..

btw: ja jednu dobu dost houboval. Vlastne kazdej rok tak 3x az 6x po dobu asi 4rech let. Mno parkrat asi 2x sem se zblaznil :) naposledy to bylo hodne k dobrymu. Prestal sem kourit, temer pit a temer i hulit. Jim zdrave, sportu a vzdelavam se :) celkem haluz. Byval sem silnej kurak.. az 2 krabicky denne. Hodne vypitek.. pivo temer denne.. ozralej tak 5x do tydne po dobu asi roku a pul. Ale i kdyz mi spousta veci dosla az ted po urcitych skusenostech, tak si myslim, ze bych na to dosel i bez tech drog. Je to jenom o tom uvedomit si, ze uz to takhle nejde a o co vsechno me to pripravilo. To ze sem zlenivel, narostl mi baachor, ochabli svali a po ubehnuti 20 metru na tramvaj sem to asi 20 minut rozdychaval plus spatny vstahy v rodine, ve skole, potom praci, zhorsena funkce mozku a soustredeni.. tohle vsechno sem si tak nejak v jednu chvili uvedomil a dosel k nazoru, ze uz toi tak nejde, ze ve 20 ti letech bych se nemel cejtit na 50 a nemit zadnou budoucnost pred sebou.. potom sem sel do sebe.
Imas
Ahoj, za mnou přišla maruhiana sama, coby léčebná bylina při šamanské meditaci,když jsem se ptala, co pomůže mámě na klouby,
řekla mi, že je bylina přesně pro mne.
když tě rostlina takto osloví je to prý zaručená pomoc.Tak jsem se dostala až sem a teď sbírám info jak pěstovat a zužitkovat pro zdraví budu ráda, když mi zkušenější poradí. Taky by mě zajímalo, jestli tu je někdo, kdo medituje pro zdraví..
Imas - meditace pro zdraví - mrkni sem ;) http://grower.cz/forum/showthread.p...74&pagenumber=2
SID
Já osobně nedám na léčebné účinky konopí dopustit.Konkrétně mám na mysli léčbu atopického ekzému pomocí masti a koupelových nálevů.Pochopitelně,že nedojde k úplnému vyléčení této choroby ale to nedokáže ani klasická medicína za použití kortikoidů a jinejch chemickejch prevítů.Dále mám vyskoušeno nebo potvrzeno,ža tato mast pomáhá na:bolesti zad a kloubů,popáleniny,oděrky,zapařeniny a jiná drobná poranění štípance od hmyzu a pod.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma