Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Stavba "ICEBOX 150W" - Klikni zde pro originální téma
Kvetak
Zdravim.
Takže jsou tomu již téměř dva měsíce co jsem dostavěl svoji první skříň. A je tomu zhruba hodina co jsem se odhodlal svoji práci prezentovat.
Jedná se o velmi jednoduchou skříň za pár "babek".

Skříň:
Hlavním "stavebním" materiálem byla stará ledníce, ale jelikož jsem žádnou neměl, musel jsem hledat. Snad náhoda tomu chtěla, že mě jako první napadlo navštívit "šrot", tedy dvůr sběrných surovin (nebo tak nějak). No a předemnou se náhle objevila kopa starých lednic.
Byť jsem za lednici měl dle platného tarifu zaplatit kolem 50,- ;), neplatil jsem nic-dostal jsem ji zdarma :). Chtěla je pořádně vypucovat.

Osvětlení:
výbojka - HPS Philips sonT pro 150W
tlumivka - obyč. 150W
zapalovač - tyristorový 100-400W (sodík) 35-400W (metalhalid)

objímka E40
Kondenzátor - teď nevím, ale asi 22uF (viz. FAQ)
stínítko home made hliník1mm a 3mm

Větrání:
Sunon 12V 3000ot 75m3

Náklady:
Skříň 0,-
osvětlení 1200,-
stínítko 30,- vyřazený hliník)
větrák 100,-
+ostat. věci max 300,- (adaptér na větrák, řetěz, dráty...)
------------------------
max. 1630,- náklady s novým osvětlením.

fotky zabírají asi 40-50 kB, takže pohoda i pro modem (já)
Kvetak
Takže teď proberu stínítko.
Je zhotoveno z hliníkového plechu (rozměry z hlavy nevim, ale můžu je změřit bude-li zájem) 1mm + držák objímky 3mm Alu
Konstrukce je dimenzovaná i na 400W výbojku
Ta díra dole byla již při koupi (proto tak levný plech), ale nakonec se mi váborně hodila). Nebudu tu obhajovatsklon bočních stran, protože co pěstitel to názor. Oba plechy jsou spojeny třemi šboby M3/20mm, tím způsobem, že tlustší plech je zahnut o 90° a přiložen k 1mm plechu a poté provrtán (aby dirky seděly proti sobě).
No to by asi mělo stačit

Další obrázek je již nabarvené stínítko základovou barvou a přestříkáno matně bílým sprejem na auta s objímkou. K tomu asi jen to, že je potřeba více vrstev laku a stříkat vrsty křížem. Co je, ale důležité je stříkat z větší dálky a rychle pohybovat sprejem, jinak začne lak dělat "potůčky", no neni to pěkný. Jo já mám asi 4-5 vrstev.
Jo taky sem s tou bílou poplet autofokus foťáku-neměl šanci, ale manuál je manuál-ostřil sem ručně, jo je to foceno na stejnym pozadí jako předchozí snímek, jen víc přicloněno
Kvetak
Další obrázek je také stínítzko, ale se zaměřením na elektroinstalaci.
Ta malá věc s textem a obrázkem se nazývá zapalovač :), je na něm nakresleno schéma zapojení-takže to zvládne i neelektrikář.
Barvu drátů sem zvolil podle běžného zapojení:
zelenožlutý- nulák (kolík v zásuvce)
černý - fáze (to co kope- v zásuvce ta levá dirka)
modrý - pracovní vodič (ve starších rozvodech je spojen v zásuvce s nulákem, jinak ta pravá dirka v zásuvce)

drát, kterým do výbojky teče proud a startovací impulz jsem opatřil ještě bužírkou (proti proražení izolace VN impulzem)
Co je u stínítka opravdu důležité je uzemění, to je provedeno spojením žlutozeleného drátu s plechem-na tohle dbejte, pak vás to nikdy nekopne a nestane se nějaký úraz.
Jiank ty dvě matky drží objímku a to hnědočervený je úchytka kabelu
Kvetak
Další obrázek je také stínítko, ale se zaměřením na elektroinstalaci.
Ta malá věc s textem a obrázkem se nazývá zapalovač :), je na něm nakresleno schéma zapojení-takže to zvládne i neelektrikář.
Barvu drátů sem zvolil podle běžného zapojení:
zelenožlutý- nulák (kolík v zásuvce)
černý - fáze (to co kope- v zásuvce ta levá dirka)
modrý - pracovní vodič (ve starších rozvodech je spojen v zásuvce s nulákem, jinak ta pravá dirka v zásuvce)

drát, kterým do výbojky teče proud a startovací impulz jsem opatřil ještě bužírkou (proti proražení izolace VN impulzem)
Co je u stínítka opravdu důležité je uzemění, to je provedeno spojením žlutozeleného drátu s plechem-na tohle dbejte, pak vás to nikdy nekopne a nestane se nějaký úraz.
Jiank ty dvě matky drží objímku a to hnědočervený je úchytka kabelu
Kvetak
Nu a teď se mrknem ;) na předřadník:
On to neni přímo předřaník, ale nevim jak to jinak nazvat.
Z leva
Kondenzátor za nímž vykukuje čokoláda a pojistka a v pravo tlemivka, před kterou je část mého fotoaparátu (Nikon F65)
Kondenzátor je tušim 22uF, ale nevim (viz FAQ), ze spoda je vybavem montážnim šroubem, ale z něčeho měkkého, takže sem to orval o plech lednice, tudíž je přilepen tavnou pistolí, vývody jsou opatřeny teplem smrštitelnou bužírkou+dole zality tim silikonem z pistole, největší problém sem měl s pojistkovim pouzdrem, ale pak mě napadla tadle varianta na kablíku, jen bych pro větší výkony doporučil větší pouzdro, jelikož ten kablík je celkem tenký, všechno opět nastrkáno do čokolády a opět dobře uzeměno.
Kvetak
A konečně je tu celá skříň :bravo: to černé nahoře je větrák a vedle čokoláda. Uchycení stínítka je vyřešno provrtáním vrchní části lednice a prostrčením ohnutého drátu na svařování. Uprostřed stínítko a ten obdélník dole je regulátor otáček, ale momentálně bez funkce, jelikož optim. teplota je při neustálim větrání.
Co mi dalo zabrat, bylo vyvrtat díry na nasávání vzduchu-řeknu vám horší rýsování (o vrtání nemluvě) sem nazažil-záda bolely fest.

Další a poslední snímek zachycuje stínítko s uchycenim a pohled na větrák k tomu asi neni co dodat.
Kvetak
Nyní jen stačí dodat standardní co vás zajímá na to se zeptejte.
Možná bych měl ještě dodat, že tepelný výměník v lednici již nebyl a kompresor s freonem je vzadu dole (někde u nasávání). Pokud se rozhodnete pro skříň z lednice, tak vás prosím, neodmontovávejte ten výměník (jinak pustíte freon do vzduchu-já měl výměník odmontovaný a freon je "zamčený" v kompresoru.
0X0da
Pjekny a poctivy to mas. Jen takovou megavychytafku, na kterou sem prisel teprva nedavno: Votoc tu lednici vzhuru nohama!!! Jak je to doole zkoseny, tak se tam nevejde tolik kwetaku, kdezto stinitko v klidu joo. Fakt se tam toho vejde vo pulku vic! S pantama sem problem nemel, jen je to potreba podlozit nejakou gumou, aby se to neviklalo a pribylo tam cca 5mm na horni (puvodne) pant. No a gdyz uz sem f tom kecani, chtelo by to radsi dva wjetraky a poradny nasavaci diry, teda se 150kou a na leto urcite. Mel sem tam i ctyry pri poradnym hicu. Tedka budu zkouset lednici na lezato se zarifkama, ponewadz se tam taghle musi wejit neuweritelny mnozstvi malejch... Jinak lednice je fakt good, docela solidni maskovani (teda jen ve standartni pozici), jen ma desne tlusty steny ale zato to snese i -10C.
Kvetak
Jojo větrání by mohlo být víc, teď mi tam mírně přischly vršky palic, ale jen trochu-sem měl výbojku skoro až u kytky, ale co sem tam měl řízky tak ta teplota byla kolem 25°C, takže sem to neřešil. Co se prostoru týče, nemám žádné problémy, jelikož sem ty kyti celkem pěkně rozložil do šířky a mam tam eště spoustu místa na výšku, ale je to dobrá připomínka.
Malcor
Jestli sem to spravne pochopil tak mas tu tlumivku vevnitr? Co to takhle supnout ven, dost topi a aspon to trochu snizi hic vevnitr.
Kvetak
Ne, ne, tlumivka je venku na lednici-ono to neni z toho celkového pohledu vidět, ale jinak mas pravdu topi dost. A momentálně dělam fotky z analog do digitálu. Takže esli to stihnu bude update.
hightimes
Tak takovou pestirnu bych taky potreboval mas to moc pekny. jak vyřešíš odtah od lampy?
Kvetak
To sem neresil, s tim odtahem ze skříně tam bylo +- 25°C, ale jinak by asi stacilo este jednu diru na ten samej vetrak a udělat si tu "odsavaci hadici" z Cu dratu tak 1-2mm a igelitu-teda dat igelit na trubku požadovaného průměru a svařit (slepit), aby to nepřisávalo falešnej vzduch a pak Přemotat Cu dratem a ten na to přilepit lepidlem (možná by šla i tam silikonová pistole-jen tak bodově) a pak to z ty trubky sliknout a dát do skříně. Jo pardón, že místama SMSkuju.
KOSTRIZ
Je to pěkná pěstirnička,dobrej nápad mam taky jednu starou led.na vyhození.
dlouhán
Tak co, Kvetaku, kde mash ty photozz? Sem na ten vhysledek doocela zhvedav.
Kvetak
Hehe, na todle sem jaksi zapoměl-nóóó výsledek visí za palice :D v průvanu a nikdo to nekouří-nevíte proč? Jo až přijedu domu tak to nafotim.
Šmarjá pano, teď mi došlo , že už to mam nafocený až na výsledek po sušení (fotku cvaknu)-tak se do toho dam. Ale bude to krapet trvat-musim je eště zkomprimovat (jinak by tu leh server :wink: a modemisti)
Kvetak
Už je to uděláno, už je to hotovo... :)
Nu tak tu sou nějaké ty fotky, předem uvádim, že nejsou moc kvalitní-ne že bych je moc komprimoval, ale proces analog->digitál neni moc kvalitní (asi budu muset pořídit digitál-ach jóó).
Nu a nebudou.li sedět barvy tak to je tim, že za boha nemůžu nastavit monitor (je to prostě šílený).

1.fotka
Lednice jak vyšitá-neni to moc dobře vidět, ale přidat jas je to eště horší-ty káble vlevo sou na regul. teploty (stejně sem větral furt-75m3-je celkem málo), jo a k těm hnědejm místum se eště dostanu níže.

2.fotka
-je skoro stejná jako 1. jen je otočená kyti a je použita měrka pro odhad velikosti palice-použil jsem věc kosmopolitního rozšíření-tušim, že je to 400útržková verze :D :D :)

3.fotka
Detail na palici-asi bez komentáře-jenom je to nějak do modrofialova

4.fotka
A tady je ten hnědý problém-áááno výbojka udělala své, respektive větrák dokázal, že na to nestačí-tyhle vypálená místa vznikla během 2-3 denního světelného šoku (24/0)-konkrétně tahle část rostla přímo pod výbojkou a navíc tam neměla co dělat-akorát stínila na nižší části ostat. palic (poučení do budoucna)

5.fotka
-už je venku mrška jedna stínivá-opět použita kosmopolitní měrka :) a navíc tři glóbusy ;)

6.fotka
Opět jedno ze spálených míst (tohle je myslim nejvíc)-bolestná rána nejen pro kyti :)
Kvetak
7.-9.fotka asi komentář nepotřebuje
10.fotka taky ne :), ale modré pozadí je fakt dobrá věc (myší podložka)

11.fotka
Hurá konečně jedna fotka, která je celkem solidně vyfocená, ale taky bez újmy prošla digitalizací. Pravděpodobně je to ta nejlepší palda.

A to je vše.
Eště bych měl dodat VOLEJTE SI KOMU CHCETE, ALE PIŠTE KVETAKovi :)
Kvetak
7.-9.fotka asi komentář nepotřebuje
10.fotka taky ne :), ale modré pozadí je fakt dobrá věc (myší podložka)

11.fotka
Hurá konečně jedna fotka, která je celkem solidně vyfocená, ale taky bez újmy prošla digitalizací. Pravděpodobně je to ta nejlepší palda. Je krapet větší cca 300kB-jen tak pro medemisty, že.

A to je vše.
Eště bych měl dodat VOLEJTE SI KOMU CHCETE, ALE PIŠTE KVETAKovi :)
dlouhán
No jooo, solidos paldos! Co že to je za modýlek? Podobný kartáče sem měl předloni venku (noname).
Kvetak
Skunk#1, sem myslel, že sem to sem napsal, ale vono nee.
kernelerror
Jenom by me zajimalo... Videl jsem tam na fotkach dole na vetvickach nejaky kusy - asi umele hmoty... Nejak si to rozpiral nebo ridil rust popripade kdy jsi zacal a jak si to delal???? Diky za odpoved...
zkazifras
Zaujímalo by ma, že aká stará bola tá rastlinka na posledných fotkách.
Inak je to po p..i rastlinka


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma