Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
teplota 200w cfl vs 250hps - Klikni zde pro originální téma
Ahoj,ma nekdo realne zmereny o kolik stupnu se zvedne teplota v boxu pri vymene 200w cfl za 250hps bez dalsich uprav na ventilaci atd?Diky
petr616
No tak to bych rekl, ze se zvedne znatelne, presny cisla neznam, ale rozdil to bude...

edit : z thctalk.com "The heat at the glass part of a CFL is 86c.........I've tested it. The hps bulb will be hotter because the sodium is heated to over 300c to produce the light.
"
To se mi nejak nezda,na cfl udrzim docela v pohode ruku a kdyby mela skoro 90 tak bych ji tam asi neudrzel...
petr616
Ja mam 200W CFL a kdyz o ni zavadim taky nemam pocit ze by byla tak rozpalena, ovsem 5-10sec sem ju stisklou v ruce raci nezdkousel drzet, ale je fakt ze ta HPS bude topit urcite vic...
sWei
ja jsem také měla 200w cfl a několikrát jsem se o ní spálila možná záleží na výrobci ale s teplotou 250w hps se to srovnat nedá taky záleží na tom jaký máš odtah u tý cfl možná to máš předimenzovaný a zvládlo by to i to HPS
Samozřejmě si vážím všech příspěvků,nicméně mi říkáte to co vím,tzn že 250w hps hřeje víc jak 200w CFl,mě spíš zajímá jestli se najde někdo kdo znal teplotu v boxu, vytáhl 200 cfl z boxu a hned tam dal 250 Hps a sledoval rozdíl teplot.. :)
Tomigun
tak to nevím, jestli na někoho takového narazíš...
koles
Rozdíly v povrchové teplotě těch světelných těles jsou samozřejmě obrovské, ale nevypovídá to o tom, jak moc se zvedne teplota v boxu. Samozřejmě, že se s HPS zvedne, ale třeba jen o pár stupňů. Třeba proto, že je od vrcholků dál než CFL. Nenapsal jsi, jakou máš ventilaci. Pokud je dostatečně silná, vzroste teplota s HPS jen trochu, možná skoro vůbec.
Nepsal jsem o ventilaci schválně protože je to irelevantní, nejde o hodnoty ale o ZMĚNU hodnot..když už teda jde o box 60x60x140 a 200CFL bez ventilace 28C,když zapnu zatím PC větrák tak 25C,na květ mám nachystaný tt100,ale vzhledem k hlučnosti bych ho spíš vynechal kdyby to šlo,navíc se má ochladit a můžu v místnosti větrat a teplota by tím zase mohla jít dolů.
koles
Právě že na té ventilaci záleží :) Pokud je silná, drží ti v zásadě pokojovou teplotu nezávisle na světle. V případě PC větráku je reálné uchladit 250 HPS pouze bez pacháče a v místnosti, kde je stále větráno (na podzim a v zimě v pohodě). Pokud bys zavřel okno, ohřeje se za nějakou dobu vzduch a pak nemáš čím chladit..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma