Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Výběr mezi dvěma přehradníky - Klikni zde pro originální téma
Creed
Zdravím rozhoduji se mezi dvoumi přehradníky, byl bych rád za rady který je pro mé účely lepší.

U ELEKTROXU se mi zdá škála nastavení větší, nebo to vyjde na stejno a 250sl je to stejné jako 300w?
Jaký by jste zvolili?

Vybírám mezi těmito dvěmi....

1.ELEKTROX 400W

Elektrox 400W je nastavitelný předřadník se 4 stupni regulace: 200 W - 300 W - 400 W - 440 W = o 10% více světla. Předřadník Elektrox je vhodný pro 400W výbojky, je výkonný, bezhlučný s jednoduchým zapojením a snadnou manipulací. Předřadník Elektrox zvyšuje svítivost (+ 30% lumenů) při nižším výkonu, tím zajištuje vyšší výnos na stejné ploše. S vhodným reflektorem lze tento přebytek světla rozdělit na větší plochu.
Další výhody jsou: zaručení delší životnosti lampy, osvětlení bez kolísání světla,
rychlý start: lampa se nastartuje a okamžitě dosáhne optimální barvy i světla, gumové nohy pomáhají cirkulaci vzduchu pod jednotkou, předřadník vytváří méně tepla, je bezpečný, vhodný pro HPS i MH, předřadník je opatřen pojistným kolíkem s IEC konektorem.

2.Lumatek 400 W s regul. - elektronický

Elektronické předřadníky firmy Lumatek jsou profesionálním řešením v oblasti osvětlení, které uspokojí i ty nejnáročnější. Mezi hlavní výhody patří systém řízení toku napětí pomocí mikroprocesoru, který vyhodnocuje aktuální stav degradace lampy a kolísání napětí ze sítě. Tento typ předřadníku je vybaven přepínačem na snížení výkonu lampy, tak aby se při potřebě regulovala energie. Přepínač lze přepnout do 4 poloh (250W, 250SL, 400W, 400SL) z toho je vždy poloha s označením SL o 10% výkonnější. V jakékoliv poloze přepínače je absolutně tichý provoz, bez žádného doplňujícího blikání. Tělo je vyrobeno z kovu s podélným žebrováním, které slouží jako pasivní chlazení. Tyto produkty od firmy Lumatek jsou schopny dodat více lumenů při použití méně energie, než-li klasické magnetické předřadníky.
C21H30O2
ja som fanusiko lumatekov. nemozem na ne krive slovo povedat. skvele spracovane, neprehrievaju sa, dobra regulacia, prikon priblizne o 10% vacsi ako vykon (papa cca 660w, ked sa svieti 600w - presne mozem premerat niekedy). v pohode zvlada aj HPS, aj MH vybojky.
breakbeat
lumatek
Astronautr
Z pooisu je jasny ze kumnatek na 250sl je 275w kdyz to prida 10% ovsem ten elejtrokux zni zajimave nevis jakej ma kmitocet?
koles
U toho Elektroxu imho nevyužiješ pořádně 250 W výbojky (nebo jen na těch 200), proto mi přijde ten Lumatek univerzálnější. Ideálně mít 250 W MH výbojku na růst a na květ tam prdnout 400 HPS.
DOCtom
Mám na předřadníku taky to debilní dělení 200-300-400 a jedu na růst 250tku výbojku na 300W bez problému. Ten nárůst není tak dramatickej a zatím bez problému. Možná se zkrátí životnost výbojky, ale vzhledem k tomu, že se mění častěji, než je její skutečná životnost, tak to neřešim.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma