Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
První indoor pěstírna. - Klikni zde pro originální téma
Tumiik0
Ahoj,

pročítal jsem tu několik řádků, ale žádný se netýká mé otázky.

Našel jsem starou skříň, upravil jsem ji a vylepil lesklou folií s bílím podkladem, koupil jsem reflektor 40x40x16 s objímkou E-40.

Skříň má rozměry 40x40x120 ale mám to dno posuvné po 30 cm, tedy vzdálenost kytek od lampy může být 120,90,60,30 cm (popř - těch 16 cm), což si myslím že je dobré pro klíčení, a potom postupně posouvat dolů.

Má otázka je kolik si tam můžu dovolit dát kytek, plánoval jsem 3 nebo 4 že by se tam mohly vejít a jakou zvolit watáž osvětlení u cfl zářivek (cfl proto že nemůžu tolik chladit) myslel jsem použít 125 modrou pro růst, a 250 červenou pro květ.

Budu moc potěšen, když se k tomu vyjádří někdo zkušený, kdo by mi mohl poradit v mém natěšeném začátku.

Děkuji :)
nikolaj 01
Zdravím,
já bych tam dal jednu kytku. Jestli máš víc semen/řízků zasej 2-3 a než budeš přepínat na květ vyber tu co vypadá nejlíp. Nehezčí kup 10l dobrý hlíny z growshopu - ušetří ti to problémy. Jako wataž bych řek bohatě stačí 125w.
Tumiik0
Omluvám se skříň je 100 cm a posuvná po 25 cm.. 125w na růst i 125w na květ.? Neměla by ta na květ být silnější.? Jinak myslíš, že v tom uživím jen jednu kytku.? Vyklíčení semínek jsem přemýšlel ve sterilizovaném písku, a poté přesadit do květináčů o průměru 15 cm, aby ta kytka nebyla moc vysoka a o hlíně jsem přemýšlel kokosový s nějakým tím pískem bez živin, a dohnojovat sám dle potřeby.

+ o semínkách sem přemýšlel z www.royalqueenseeds.cz/, většinou nabízene min. po 3 kusech, proto ty 3 kytky
Tumiik0
Jinak děkuji za odpověď :)
koles
Dal bych 125 na růst a 200 W CFL na květ (pokud nejsou peníze problém) - uchladit to jde i PC větrákem bez pachového filtru. S pacháčem budeš potřebovat nějaký silnější odtah.

Počet záleží, 1-9 ks, tomu přizpůsobit velikost květináčů. Jednu kytku budeš mít dlouho na růstu, než zaplní box a je s tím sraní, že ji musíš ohýbat a tvarovat. Takže bych dal 4 ks a třeba je jednou zastřihl.

Pokud to rozjedeš, založ si galerku a případné provozní problémy můžeš řešit tam..
Tumiik0
Určitě, dnes jsem se zaregistroval, protože jsem byl bezradný :D, jinak tu skříň už plánuju od léta. a na co větrák u cfl, ty by moc tepla vydávat neměly ne.?
sWei
věř mi hřejou dost měla jsem 200w red a ted 125w red a topí to celkem dost s tou 200w jsem s pc větráčkama měla už problém :D
nikolaj 01
Nic proti, ale mít jednu kytku je rozhodně menší sraní než mít 4 ve skříni 40x40 tím spíš že de jede ze semen. Jde o první pokus. Na náklady nehledě.

Stejně tak bych nepraktikoval pokusy z pískem a kokosem,ale naopak koupil hlínu nahnojenou třeba od canny a slabě přihnojoval až po 2 tejdnu květu.

Ale samozdřejmě to jde i jak si napsal jestli to máš na hraní proč ne. Dej 4 kytky jak píše koles a jeď kokos.
Tumiik0
jde o to, že to co jsem psal je vlastně teorie, kterou jsem se po různu dočetl, proto jsem napsal sem, protože s praxí mám 0 zkušeností, takže rád dám na vaše rady. Já vlastně ani nemám představu, kolik můžu z jedný kytky sklidit, nemám ani zájem to prodávat, jen si chci vypěstovat dobrý kouření, abych se měl jak bavit s kámošema.. a proto bych byl rád, aby to kouření vydželo třeba rok, nechci pěstovat víckrát do roka, aby přítelkyně nenadávala kvůli smradu :) (pro mě vůni :D), takže pokud z jedný kytky zvládnu sklidit kouření na rok, klidně bude jedna kytka :)
Tumiik0
Ahoj,

mám ještě jeden dotaz, mám ještě jednu alternativu skříně 75x53x60, chci se zeptat, jestli 60cm není moc malá výška, a potom jestli na tenhle prostor bude stačit jeden reflektor http://www.growway-garden.cz/prima-...x470x166mm-2428 s cfl.. popř kolik w na růst a kolik na květ v tomhle prostoru.

Děkuji :)
koles
60 cm je na výšku hodně málo, zůstal bych u té první varianty, ikdyž má menší půdorys.
Tumiik0
děkuju a co uhlíkový filtr s ventilátorem, jakou kapacitu na tuhle velikost by měl mít, jde o to že jestli tu přítelkyně ucítí smrad, cituji: kytky poletěj z okna :(

je možné zkombinovat toto:http://www.growway-garden.cz/vents-.../25w-100mm-5703

s tímto? http://www.growway-garden.cz/prima-...0-x-180-mm-2350
koles
Jo, to k sobě pasuje.
Tumiik0
a nic jineho k tomu nepotřebuju? funguje to na odsávání tepla ze skříně, takže to jen připevním na otvor na skříní který tam vyříznu.? máš ještě nějakou další radu co bych k tomu všemu mohl potřebovat(myslím pěstování celkově)? popř. jinou radu jak zachytit zápach.?


Montáž: při montáži je filtr oboustranně průchozí a dává se před ventilátor, tedy do otvoru ze skříně a za to ventilátor, nebo není průchozí a montuje se naopak tedy do otvoru se dá ventilátor který saje vzduch a fouká ho do filtru který pohlcuje pach.?
novacek28
Zdravim.Mam dotaz mam skrin 120x70x170.Mam dual cfl 250w myslite ze by to stacilo na cely pestovani?Nebona kvet mam pouzit 400w hps? Diky
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od novacek28
Zdravim.Mam dotaz mam skrin 120x70x170.Mam dual cfl 250w myslite ze by to stacilo na cely pestovani?Nebona kvet mam pouzit 400w hps? Diky


No jestli máš možnost,tak samozřejmě 400w.
Koukni tady:
http://grower.cz/pestovani/navody/l...svetleni/2.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma