Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Prásková plisen, posledni tyden v kvetu prosím o radu - Klikni zde pro originální téma
SmallDudeZombie
zdar groweri potrebuju poradit, pruser je takovy ze mi eda rosenthala napadla praskova plisen (http://onegoodyear.com/wp-content/u...wderymildew.jpg) takovy styl;

neni to az tak hrozne napadene snazim se ty listy strihat (predtím preventivně postrik Home made, který plísem zabrzdil a nebo dokonce uplne odstranil, ale uz mi to leze na ty nejmensi pocukrovane listy kolem palek(ktere sem nechtel strikat) a mam strach aby to nesezralo i ty palky,

tak premyslim jestli to mam jeste postrikat zkousel sem postrik domaci vyroby (voda napul s mlikem - cesnek - a jedla soda, docela to pomahalo, ale nevim jak tedka jestli tyden pred sklizni to mam flakonout jeste znovu, nemam strach ani z plisne klasicke co se dostane na palky ale spis mi prijde ze jaky koliv postrik znici pestiky... dík za radu cau tomas

muzu poslat foto ale myslim si ze vetsina z vas bude vedet ocem mluvim.

Díky za nazor.
Seky
Čau. Pokud se plíseň stále šíří nemáš moc na výběr, lepší seknout je předčasně než když potom musíš velkou část palic vystříhat a vyhodit.
Velkou pozornost je potřeba v těchto případech věnovat i sušení.
Postřiky v závěrečné fázi květu bych rozhodně nepoužíval.
benjichaouat
Ja bych to uz nestrikal, stejne uz to asi nema cenu. Ja ani nevim, co to praskova plisen je:-). Rekl bych nejakej druh padli. Ma troschu vliv na chut, ale kdyz vystrihas vsechny listky a nechas jen cisty sisky, tak by to melo byt v pohode, drzi se jen na listech a dovnitr palic nejde, pokryva proste jen povrch. Skodlivosti bych se nebal, stejne ji sezehnes ohnem a spory vdechujeme ve velkem kazdy den. Horsi je plisen seda. Palice ti to nesezere, jen mozna pokryje z vnejsku, ovlivni to trosku chut, ale minimalne. Muzes ty nejvic napadeny listy ostrihat, aby se to nesirilo tak rychle. V tehle fazi uz k fotosynteze staci minimum listu.
Z fotky to vypada zraly, ale musis vedet sam. Kdyz to povesis v celku, tak to jeste dojde. Je to jak s ovocem, zeleninou, utrhnes nezralej plod a behem par dnu ti cukry krasne dozrají.
monstr
tak predevsim pokud je to padli (jakoze to je preklad powdery mildew a fotka tez souhlasi) tak ta si libuje v suchu narozdil od jinych plisni ktere buji ve vlhku..

drzel bych se benjiho rad

ale nepises jestli to mas in nebo out
SmallDudeZombie
Zdarec :) tak jsem to nakonec jeste před sklizní asi 10 postrikal - mix : voda, mleko , jedla soda , a cesnek, padlí to zahubilo ale na ukor toho mi asi tri vetsi palky sezrala plisen, coz sem necekal :) protoze sem to v podstate jen zlehka poprasil , mozna to bylo tim ze byla v boxu i nižší teplota cca 14 stupnu (pres noc) ale jinak spokojenost.

Na fotce outdoor Ed Ros. Superbud
SmallDudeZombie
1. OUt - Ed rosenthal
2. WWxNL
3.WWxNL 150hps
SmallDudeZombie
3. WWxNL
SmallDudeZombie
sory za kvalitu , tyhle sem bral sem tam jen mobilem ale pro predstavu jak to rostlo, drzel jsem to do takove bonzaje at mi to vejde po dlampu Ed - indoor
SmallDudeZombie
tohle byla ta WWx NL a celek
SmallDudeZombie
Toho eDa chudaka pod lampou jsem otravil dusikem trosku , tak se to projevilo na listech a asi i na vynosu :) ale furt dobre... nato ze sem jel po snad 3 letech neco tak sem spokojeny pestu zdar :) a dik za rezi :)
SmallDudeZombie
ed
marty159
Ahoj Groweri, prosím o pomoc, velice pravděpodobně mám na listech nějaký druh plísně, barevně je to stejně jako priskyrice ale je to v chomackach na většině listů. Kyti mám ve wilme + keramzit. Stejný problém jsem měl již minulé kolo jen o hodně v menším měřítku a nevěnoval jsem tomu pozornost a spojoval si to s priskirici, kvetením, začalo to totiž velice pravděpodobně až při změně rostlinky na květ. Prosím o rady jak se stim dá bojovat, a zda li je to vůbec nutné? Nějaký postřik? Zítra mi bude začínat 5. Týden květů. A kyti vypadají krom tohoto "detailů" zcela v poradku. Jen mi teď stále stoupá EC. Pokusim se sem postnout nějaké foto. Předem díky za jakékoliv rady.
!ZAU!
Asi to bude padli.Podivej se na googlu na obrazky.Dost ucinej na to je Discus,maj ho skoro vsude.Ale je to chemka.Nevim jakou ma ochranou lhutu,ale tusim cca 30dni
REDD
ahoj,discus funguje hlavně jako prevence, doporučuji HF-Mycol a po sklizni hlavně vydezinfikovat POŘADNE celou pěstírnu
SmallDudeZombie
ahojte, super vec co funguje na padli je normalne mix mlika , cesneku a jedle sody. je to dobre i jako prevence , krasne to namasti listy, ze zacatku je z toho clkm sileny odor ale ten se pak vytrati, pokud mozna palicim se vyhnout.
spachal
Pokud je to padli a blizi se kosa, nepomuze nic. Zlikvidovat, nesusit (je to 'silne nezdrava plisen'!!), nejlepe nekde spalit. VELMI, ale opravdu VELMI peclive vse vydesinfikovat a rozjet znova .. A i tak radeji preventivne v rustove fazi nejake bio postriky (fugnicidy jako Discus je uz opravdu velke svinstvo ..) proti padli obcas aplikovat. Pomaha cesnek, preslicka. Pripadne preoxid.
A udrzovat nizsi vlhkost, ono to padli je opravdu hodne odolny nerad :/ ..
marty159
Tak jsem to vzal 6% peroxidem, z části to pomohlo ale všude jsem se nedostal protože už holky z boxu nedostanou ven, mám prorostlý kořeny ve wilme mezi sebou, tak jsem to nechtěl vše potrhat.. Každopádně padli to je, a všem díky za rady.. Snad to holky ten měsíc zvládnou ještě ;)
marty159
Pokud se to ještě zhorší zkusim to mliko mix. A v jakém poměru? Nejdříve jsem chtěl použít ten Discus, ale potom co jsem se o něm docetl a vyslechl rady, tak to nikomu v květové fázi už urco nedoporučují, pokud nechce kouřit chemický svinstvo..
doxenon
Zdar, je to padlí, nejlepší je prevence hned od malejch kytek, dělám to tak a žadný problémy nejsou. HF - Mycol preventivně a Rock effect preventivně proti hmyzu aplikuju poprvé pár dní po přesazení kytek do finálnćh květníků.
Je to všechno bio, nesnáším chemii, naví to stojí pár peněz a koupíte to i v Globusu. Já teda doporučuju: Diskont zahrádkář.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma