Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 01.07.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Rozlišovat kategorie škodlivosti drog je prý takřka nemožné
Sokolovský deník 30.6.2003| rubrika: Lokální| strana: 15| autor: VLADIMÍR KUČERA

Karlovarský kraj - Petr Mareš, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a lidské zdroje, vypracoval projekt, podle něhož by mělo dojít ke zpřísnění trestných sankcí za držení, výrobu omamných látek i obchodování s drogami (například heroin, pervitin), které představují největší zdravotní a společenské riziko. Naopak držení nejméně rizikových drog, především konopných produktů, pro vlastní potřebu, by se pak prakticky dekriminalizovalo. O tomto návrhu jsme hovořili s krajskou preventistkou, protidrogovou koordinátorkou Markétou Pagáčovou. Měkké a tvrdé drogy
"Obecně se drogy dělí na takzvané měkké a tvrdé. Je velice obtížné a zavádějící hledat hranici mezi jejich měkkostí a tvrdostí. Potom může vznikat mylný názor, že zneužívání měkčí drogy je méně škodlivé. Zastávám ideu, že marihuana je drogou nástupní, od níž vede cesta k dalším. Ale pochopitelně výjimka potvrzuje pravidlo, takže existují konzumenti marihuany, kteří u ní zůstanou a jiné drogy nikdy nezkusí." Rozpor
"Raději bych chtěla poukázat na rozpor mezi vládním návrhem Ministerstva zdravotnictví k vydání zákona o opatření k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a návykovými látkami a už zmíněným návrhem místopředsedy vlády Mareše o kategorizaci drog. Na jednu stranu z návrhu Ministerstva zdravotnictví jasně vyplývá, že by se měla zavádět preventivní opatření a omezovat konzumace tabákových a alkoholových výrobků, takzvaných společensky tolerovaných drog. Na druhou stranu zde mluvíme v podstatě o dekriminalizaci měkkých drog. Myslím, že jakákoliv kategorizace drog je prostě sporná." Tvrdé postihy dealerům
V návrhu jde o změnu filozofie pohledu na drogovou problematiku, a to ve třech nejzákladnějších směrech. "Za prvé - rozlišit drogy podle nebezpečnosti. To je podle mne nesmysl," míní Pagáčová. "Za druhé - nekriminalizovat uživatele měkkých drog a jejich pěstitele pro vlastní potřebu. Na tento záměr by odpověděla spíš justice. Za třetí - zpřísnit postihy pro dealery drog. Tak s tím bez připomínek souhlasím."
________________________________________________________________________

Informace policie Pardubického kraje
Zpravodajství ČTK 30.6.2003, rubrika: Právo a krimi - Pardubický kraj| autor: HNT

PARDUBICE 30. června (ČTK) -
Dva sedmnáctileté mladíky, převážející na káře více než 30 sazenic indického konopí, zadrželi v neděli večer pardubičtí policisté. Sazenice konopí, ze kterého si mladíci chtěli zřejmě vyrobit marihuanu, policie zabavila. Mladíky stíhá pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
________________________________________________________________________

Informace policie v Královéhradeckém kraji
Zpravodajství ČTK 30.6.2003, rubrika: Právo a krimi - Královéhradecký kraj| autor: SJA

HRADEC KRÁLOVÉ 30. června (ČTK) - Z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů podezírají policisté pětadvacetiletého muže z Orlickoústecka. Rychnovští policisté u něj totiž při běžné silniční kontrole našli dva igelitové sáčky s marihuanou a dva s neznámým bílým práškem, který odeslali na expertízu. Muži hrozí až dvouleté vězení.

Jednadvacetiletého mladíka z Trutnovska podezírají policisté z prodeje marihuany ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku osobám mladším než osmnácti let. Trestného činu, za který mu hrozí až desetileté vězení, se měl delikvent dopouštět od poloviny prosince loňského roku do poloviny ledna.
________________________________________________________________________

Mladík prodával drogu mladistvým
Mladá fronta DNES 1.7.2003| rubrika: Kraj Hradecký| strana: 1| autor: (ČTK)

Z celého kraje DNES

Svoboda nad Úpou - Jednadvacetiletého mladíka z Trutnovska podezírají policisté z prodeje marihuany ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku osobám mladším než osmnácti let. Trestného činu, za který mu hrozí až desetileté vězení, se měl dopouštět od poloviny prosince loňského roku do poloviny ledna.
________________________________________________________________________

Mladík z Ústí převážel podezřelý růžový prášek
Mladá fronta DNES 1.7.2003| rubrika: Kraj Pardubický| strana: 1| autor: (mb)

Ústí nad Orlicí - Dva igelitové sáčky s dosud neznámým růžovým práškem a dva sáčky s marihuanou našla u pětadvacetiletého muže z Ústí nad Orlicí silniční policejní kontrola. „Muž je podezřelý z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Sáčky s růžovým práškem, který je zřejmě drogou, jsou nyní na expertize, rozbor by měl být hotov do týdne,“ uvedla tisková mluvčí královéhradeckého ředitelství východočeské policie Marie Kotková. O tom, jakou další drogu kromě marihuany mohl muž převážet, odmítají policisté spekulovat.
Trestní zákon za nedovolené přechovávání omamné nebo psychotropní látky nebo jedu v množství větším než malém uvádí trest odnětí svobody až na dva roky.
________________________________________________________________________

Muž vezl v autě marihuanu
Mladá fronta DNES 1.7.2003| rubrika: Kraj Hradecký| strana: 2| autor: (ČTK)

Rychnov nad Kněžnou - Z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů podezírají policisté pětadvacetiletého muže z Ústeckoorlicka. Rychnovští policisté u něj při běžné silniční kontrole našli dva igelitové sáčky s marihuanou a dva s neznámým bílým práškem, který odeslali na expertízu. Muži hrozí až dvouleté vězení.
________________________________________________________________________

EXPRES
Blesk 1.7.2003| rubrika: Morava/Slezsko| strana: 3

* Nosil trávu
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (mach) - Téměř tři čtvrtě roku zásoboval svého spolužáka (17) a chlapce (14) marihuanou žák (17) valašskomeziříčského učiliště. Tvrdí, že tak činil bezplatně a že trávu našel.
________________________________________________________________________

Hašiš nabízel i školákovi
Blesk 1.7.2003| rubrika: Čechy/Morava| strana: 5| autor: (krk)

ÚSTÍ NAD LABEM - Stíhání pro nedovolenou výrobu, držení a distribuci drog má na krku teprve šestnáctiletý výrostek z Ústí nad Labem. Koupil si hašiš, ubalil z něj tři jointy, nekouřil je však sám, ale s dalšími sedmi mladými lidmi. "Nejmladšímu bylo sotva dvanáct. Mladík tvrdí, že hašiš koupil na Mírovém náměstí v centru města," informovala mluvčí ústecké policie Veronika Beranová. Začínající dealer je stíhán na svobodě.
________________________________________________________________________

O drogách se mohou lidé informovat na internetu
Českobudějovické listy 28.6.2003| rubrika: Mutace - posláno z Českých Budějovic| strana: 17| autor: MILAN BRABEC

České Budějovice - Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti zprovoznilo nové internetové stránky www.drogy-info.cz. Jejich prvořadým cílem je poskytovat veřejnosti co nejvíce dostupných informací o nejrůznějších drogách včetně těch legálních. Kromě obsáhlých informací z různých zdrojů přinášejí tyto stránky i kontakty na pedagogicko-psychologické poradny, kontaktní a krizová centra a jiná zdravotní a sociální zařízení zabývající se drogovým problémem. Dále stránky nabízejí tiskové zprávy a soubor novinových článků týkajících se problematiky drog. Stránky vznikly za účelem zkvalitnit společenskou diskusi o drogách, kterou oživil nedávný návrh místopředsedy vlády Petra Mareše (US-DEU) částečně dekriminalizovat marihuanu. Návrh na úpravu "protidrogového" zákona by měl parlament projednávat o prázdninách.
________________________________________________________________________

Podpis primátora za města bez drog skončil až v parlamentu
Deník Mostecka 30.6.2003| rubrika: 4B okres zpravodajství| strana: 15| autor: LENKA KABELÁČOVÁ

Most - Ve čtvrtek 26. června v den Mezinárodního boje proti drogám oficiálně skončil Běh za Českou republiku bez drog 2003. Vyvrcholil předáním prohlášení 59 představitelů měst a obcí z pěti krajů předsedovi podvýboru pro tělovýchovu Parlamentu ČR Petru Bratskému. Jedním ze zástupců měst, kteří se připojili k výzvě za republiku bez drog a postavili se proti legalizaci marihuany, byl také mostecký primátor Vladimír Bártl. Obsah prohlášení, které podepsal, zmiňoval zejména důrazné zvýšení pozornosti na protidrogovou prevenci u dětí a mládeže, ale také vyjádření nesouhlasu s legalizací jakékoli drogy. "Byli jsme velmi potěšeni upřímnou reakcí představitelů 59 měst a obcí, které jsme navštívili. Jednoznačně se vyjádřili proti legalizaci drog," sdělil mluvčí projektu Vlastimil Špalek s tím, že vstřícný byl i poslanec Petr Bratský, který běžce v Parlamentu přijal. Ten nejenže ocenil jejich aktivitu a postoj, ale přiznal, že on sám je proti jakékoli legalizaci. Běh za českou republiku bez drog, který odstartoval 17. června z České Lípy a skončil o osm dní později v Pelhřimově, se uskutečnil v rámci protidrogového projektu Scientologické církve s názvem Řekni ne drogám - řekni ano životu. Během něj osm běžců formou štafety uběhlo trasu 520 kilometrů a navštívilo 59 měst a obcí v pěti krajích. Běžecké družstvo bylo tvořeno scientology, kteří jsou stoprocentně bez drog a snaží se přispět ke zvládání tohoto celospolečenského problému.
________________________________________________________________________

Neznámý muž rozdával mládeži plakáty a drogy
Listy Jindřichohradecka 28.6.2003| rubrika: Mutace - posláno z Českých Budějovic| strana: 15| autor: mp, nov

Třeboň - Asi pětadvacetiletý muž nabízel mládeži v Třeboni drogy. Strážníky na jeho chování upozornila jedna žena, která uvedla, že viděla mladíka, který dával balíčky bílého prášku. Ochránci veřejného pořádku zajistili dva mladistvé, kteří od dealera skutečně obdrželi drogu, a to marihuanu a hašiš. Podezřelého se však nepodařilo zadržet - z města asi zmizel. mp, nov )
________________________________________________________________________

Starosta se úspěšných studentů vyptával na drogy
Olomoucký den 28.6.2003| rubrika: Prostějovsko| strana: 9| autor: mbr

Prostějov _ Jaká je drogová scéna na Prostějovsku a zda jsou studenti pro legalizaci marihuany. I takové otázky padly v zasedací místnosti na prostějovské radnici. Položil je starosta Jan Tesař (ODS) studentům, kteří uspěli v celostátním finále Středoškolské odborné činnosti. Jedna z jejich prací právě postihovala problematiku drog na školách. "Já bych povolil legalizaci marihuany pouze pro lékařské účely,"prohlásil Jan Lavrinčík, autor práce s názvem Marihuana, kam to všechno vede. V celostátním finále v Kadani za ni získal 5. místo, když mimo jiné zjistil, že zkušenosti s drogou přiznalo 45 procent jeho spolužáků. Ještě úspěšnější byli Martin Řezáč, který vypracoval projekt na elektronické řízení automatického kotle na biomasu, a Petr Šupina, autor softwarového prohlížeče obrázků. Oba si z Kadaně odvezli první místa v celostátní konkurenci."Ve finále bylo sedm prací z Prostějova. To je nejvíc z celého Olomouckého kraje,"upozornila Anna Švécarová, její dlouholetá propagátorka. (mbr)
________________________________________________________________________

Deliktů dětí v létě přibývá
Olomoucký den 28.6.2003| rubrika: Šumpersko, Jesenicko| strana: 12| autor: Hana Kubová

Šumpersko _ Děti, které během prázdninových měsíců nevědí, co s volným časem, každoročně zaměstnávají kriminalisty. Počet deliktů, za nimiž stojí právě děti a mládež do 18 let, během července a srpna prudce roste. Za celý loňský rok policie vyšetřovala 137 těchto trestných činů. Podle zkušeností policistů se jedná spíše o problém měst. Ta totiž poskytují nejrůznějším partám podstatně větší anonymitu. "Hodně dětí má o prázdninách jiný režim, volného času mají podstatně víc. Scházejí se v různých partách a trestnou činnost většinou páchají spíš z nudy. V partě mají větší odvahu. Další skupina mládeže si ale již cíleně krádežemi opatřuje finanční prostředky,"vysvětlil šumperský policejní mluvčí Josef Ostřanský. V posledních letech je v dětských sídlištních partách oblíbenou prázdninovou zábavou kouření marihuany. Krabička od kinofilmu naplněná usušeným konopím se prodává zhruba za sto korun. Z trestných činů a přestupků, které mají děti na svědomí, vedou krádeže jízdních kol a aut. Objevují se však také vážnější delikty, jako jsou ublížení na zdraví nebo vydírání a loupeže. "Rodiče by se rozhodně měli o prázdninách zajímat, jak jejich děti tráví volný čas, případně je cíleně vést k různým aktivitám,"doporučil Ostřanský. Také záchranná služba ošetří o prázdninách daleko větší počet dětských úrazů než v jiné měsíce. "Většinou se setkáváme s cyklistickými úrazy, jejich počet o prázdninách vždy roste. Pak takové běžné úrazy při sportování, často také pády ze stromů, kam děti lezou pro ovoce,"vyjmenoval ředitel šumperské záchranné služby Petr Žák. Ačkoliv koupaliště a rybníky se dětmi a mládeží jen hemží, úrazy při koupání se týkají spíše dospělých a v drtivé míře se na nich podílí alkohol.
________________________________________________________________________

Marihuana je méně nebezpečná než cigarety a alkohol
Psychologie dnes 24.6.2003| rubrika: Události, informace| strana: 4

Podle zprávy ČTK z 2. června 2003 je užívání každé drogy škodlivé a nebezpečné. Nejméně riziková je podle některých studií marihuana, a to i ve srovnání s nikotinem a alkoholem. Z takového závěru vychází materiál Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Doporučuje proto zmírnit přístup státu k uživatelům konopných látek a naopak přitvrdit sankce proti nejnebezpečnějším drogám, zejména pervitinu a heroinu. Petr Mareš, místopředseda vlády zodpovědný za protidrogovou politiku, navrhuje změnit trestní zákon tak, aby uživatelům a drobným pěstitelům marihuany hrozila nanejvýš pokuta. Zatímco nyní hrozí až dva roky vězení každému, kdo má u sebe deset cigaret této takzvaně lehké drogy, podle návrhu by byl až do 250 cigaret stíhán jen za přestupek. Návrh vicepremiéra je reakcí na novelu trestního zákona z roku 1999, ve které skupina poslanců v čele s Pavlem Severou (KDU-ČSL) prosadila možnost zavírat do vězení každého, u koho policie najde drogy "v množství větším než malém". Mareš se odvolává na dva roky staré usnesení vlády, podle kterého se má přehodnotit trestní úprava drogové kriminality. Ministerstvo zdravotnictví loni rozdělilo drogy podle jejich zdravotních i společenských rizik do tří skupin. První, nejméně nebezpečnou skupinou jsou konopné látky jako marihuana či hašiš, druhou extáze a halucinogeny. Do třetí skupiny patří nejtvrdší drogy, tedy pervitin, heroin a kokain. Členové vládní rady tvrdí, že jejich návrh směřuje k oddělení trhu s marihuanou od trhu s pervitinem a heroinem. Chtějí také zabránit kriminalizaci uživatelů drog, především marihuany, a snížit společenské náklady spojené s touto kriminalizací. Postihy uživatelů drog se liší stát od státu; i v České republice existují zastánci tvrdé protidrogové represe a příznivci tolerantnějšího přístupu ke konzumentům měkkých drog.
________________________________________________________________________

Uribe: válku geril skončím
Právo 1.7.2003| rubrika: Ze zahraničí| strana: 7| autor: (BBC, aa)

BOGOTÁ - Ustavit znovu pravidelné policejní jednotky v oblastech, dosud ovládaných levičáckými i pravicovými ozbrojenci, a vymýtit pěstování koky - to je jádro plánu prezidenta Álvara Uribeho na ukončení vleklé a krvavé občanské války v Kolumbii. Plán je velmi obecný, poznamenala z Bogoty agentura BBC po nedělním Uribeho projevu. Uribemu navíc zbývají do konce prezidentství už jen tři roky a přestože má dvoutřetinovou podporu veřejného mínění, chybí mu finanční prostředky na ofenzívu i zavedení alternativních plodin do zemědělství. Dvě největší ultralevicové gerily a pravicoví "paramilitares" kontrolují asi 40 procent Kolumbie a koka je hlavním zdrojem nejen jejich financí, ale i výdělků většiny venkovského obyvatelstva. Válku, která terorizuje Kolumbii už 39 let, nezastavilo předchozích deset prezidentů. Týž den zabavila kolumbijská policie mimořádnou zásobu koncentrovaného kokainu. Droga byla spolu s několika pistolemi a větší finanční hotovostí objevena v podzemní skrýši u pobřežního města Tumaco. Na světovém trhu by se zásilka prodala za 300 miliónů dolarů (asi 8,3 miliardy korun).
________________________________________________________________________

Nápis „psaný krví“ vyděsil obyvatele domu
Mladá fronta DNES 1.7.2003| rubrika: Praha| strana: 4| autor: JOSEF HYMPL

Břevnov - Před vchodem do činžovního domu v ulici Na Klášterním v Břevnově stavěla včera před devátou ráno policejní a hasičská auta. Důvod je prostý. Obyvatele domu vyděsil nápis zvěčněný rudou tekutinou v mezipatře, který někdo přes noc v domě zanechal.
„Heroin je fajn,“ svěřuje se kdosi svému okolí. Tužkou je pod tímto výkřikem dopsáno: „Krev je infikována HIV a žloutenkou typu C.“ Zatím není jasné, zda se svými sympatiemi k tvrdým drogám chtěl okolí obšťastnit nějaký narkoman, nebo zda jde o špatný žert některého ze školáků, kteří právě nastupují prázdniny. „Osm minut před půl osmou nám volali místní lidé, kteří se báli, že jde skutečně o krev. Na místo jsme přijeli a pomáhali policii nápis odstranit a místo jsme navíc dezinfikovali,“ uvedl hasičský vyšetřovatel Miloš Königsmark. V domě vzbudila událost velký rozruch. Nikdo z místních podobnou „aféru“ nepamatuje. Také příjezd policie a hasičů do klidné ulice, jež sousedí s ulicí Na Vypichu a oborou Hvězda, nenechal okolí klidným.
„Reagovali jsme na telefonát. Naši specialisté odebrali ze zdi vzorky a nyní zkoumají, čím byl nápis skutečně napsán,“ uvedla policejní mluvčí Iva Knolová. Teprve chemická analýza určí, jestli byl nápis skutečně zaznamenán infikovanou krví. „V podobném případě by šlo uvažovat i o trestném činu obecného ohrožení,“ tvrdí policejní mluvčí Knolová.
Obě zmíněné nemoci jsou nakažlivé, k případné možnosti přenosu na další osoby se ale musí vyjádřit experti. Testy budou podle Knolové hotovy do několika dnů.
________________________________________________________________________

Hrozí dětem alkoholismus?
Večerník Praha 1.7.2003| rubrika: Praha| strana: 2| autor: VLADISLAVA TOMANOVÁ, MARTA PAWLICOVÁ

Těsně po rozdání vysvědčení se v pátek stihlo do němoty opít pět školáků

Na tři desítky školáků skončily v uplynulých dnech v rukou lékařů kvůli své opilosti. S dodržováním zákazu prodeje alkoholu mladistvým se zatěžuje jen málokdo, a tak sehnat láhev nedělá dětem velké problémy. Odborníci varují před poškozením zdraví.

Praha - Konec školního roku přinesl lékařům doslova šok v podobě téměř tří desítek zachycených opilých školáků. Jen v posledním školním dni se to přímo za bílého dne podařilo devatenácti žákům, další čtyři se k nim přidali v sobotu.
Oslavy vzali pevně do rukou a mnozí skončili na speciálních odděleních nemocnic. "Už v 10.55 jsme vyjížděli za čtrnáctiletou slečnou do Michle a v následujících 60 minutách se s opilými dětmi roztrhl pytel - těsně po rozdání vysvědčení se stihlo do němoty opít pět dětí z různých částí Prahy," informoval mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř.
Rušno bylo o víkendu také na dětském oddělení nemocnice Na Bulovce. "Byla to naprostá opilost," hodnotil stav dvou mladíků ve věku 15 a 16 let náměstek pro léčebně preventivní péči Svojmil Petránek. "V krvi měli 2,7 promile alkoholu. Nechali jsme je vyspat a ráno byli propuštěni." Podle Petránka se s opilými dětmi zatím často nesetkávali, zřejmě si na tento jev budou muset zvyknout. "Ostatně jaképak děti, vždyť jednomu bylo už šestnáct! V tomto věku už za sebou mívají i zkušenost s drogou," dodal. Podle údajů ministerstva zdravotnictví má s alkoholem zkušenost 86 procent chlapců a 80 procent děvčat do 11 let.
Pro alkoholem "zmožené" děti jsou vzorem oslavy dospělých v televizních seriálech a s alkoholem se často setkávají i doma. "Po jednom napití se z dítěte alkoholik nestane," míní pediatr Milan Kudyn. "Byla to spíše oslava radosti nebo smutku, což vysvědčení asi znamená." Podle Kudyna záleží pak na sociálním klimatu v rodině, zda rodiče alkoholem řeší životní situace, a tudíž ho dítě považuje za něco běžného a normální, nebo ne. Alkohol ve větším množství způsobuje otravu. A mladistvý ještě nedokáže rozlišit, kde je hranice. Takže po jednom alkoholickém večeru s přemírou různých druhů alkoholu může dojít k trvalému poškození mozku a jater.
O množících se případech "ovíněných" dětí a mladistvých se však kromě záchranky, nemocnic a rodičů nikdo nedozví. Pro lékaře totiž existuje v této ojedinělé situaci pouze povinnost informovat rodiče o hospitalizaci potomka. A ti nad prohřeškem častokrát je mávnou rukou.

***
Zodpovědní nedávají pozor
Za prodej alkoholu nezletilým obchodníkům hrozí pokuty (v případě fyzických osob 5000 Kč, u právnických osob až 50 000 korun).
Dozorovou pravomoc mají v rukou samy obce, které jediné mohou podle zákona benevolentní obchodníky pokutovat. "Přestože tyto příjmy jdou do obecních pokladen, příliš této pravomoci nevyužívají," konstatovala mluvčí České obchodní inspekce Miloslava Fléglová, podle které inspektoři ČOI obcím zjištěné nedostatky pouze předávají k vyřízení. Mladým nikdo ani nebrání vysedávat v restauracích a alkohol konzumovat přímo na místě. "Nalejou mi, a když dám v supermarketu do vozíku ještě něco jiného, flaška mi vždycky projde," svěřil se listu patnáctiletý Štěpán.
greedy23
--Hašiš nabízel i školákovi--

Je sice prauda ze tam byli hodne mlady lidi...no ale nejlepsi je ta hlaska "zacinajici dealer"...a to si jen chteli zahulit do pohody...on to prece nikomu neprodal

To by me taky zajimalo jako jaxe na to prislo...jestli je nekdo videl z domu a zavolal benga nebo co (proste stupidní)
Nikodym
to je jasné! To je dle hesla: Kdo lže, ten krade! A kdo krade, ten může i zabít! :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma