Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Marihuana je méně nebezpečná než cigarety a alkohol - Klikni zde pro originální téma
breeder
Marihuana je méně nebezpečná než cigarety a alkohol
Psychologie dnes 24.6.2003| rubrika: Události, informace| strana: 4

Podle zprávy ČTK z 2. června 2003 je užívání každé drogy škodlivé a nebezpečné. Nejméně riziková je podle některých studií marihuana, a to i ve srovnání s nikotinem a alkoholem. Z takového závěru vychází materiál Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Doporučuje proto zmírnit přístup státu k uživatelům konopných látek a naopak přitvrdit sankce proti nejnebezpečnějším drogám, zejména pervitinu a heroinu. Petr Mareš, místopředseda vlády zodpovědný za protidrogovou politiku, navrhuje změnit trestní zákon tak, aby uživatelům a drobným pěstitelům marihuany hrozila nanejvýš pokuta. Zatímco nyní hrozí až dva roky vězení každému, kdo má u sebe deset cigaret této takzvaně lehké drogy, podle návrhu by byl až do 250 cigaret stíhán jen za přestupek. Návrh vicepremiéra je reakcí na novelu trestního zákona z roku 1999, ve které skupina poslanců v čele s Pavlem Severou (KDU-ČSL) prosadila možnost zavírat do vězení každého, u koho policie najde drogy "v množství větším než malém". Mareš se odvolává na dva roky staré usnesení vlády, podle kterého se má přehodnotit trestní úprava drogové kriminality. Ministerstvo zdravotnictví loni rozdělilo drogy podle jejich zdravotních i společenských rizik do tří skupin. První, nejméně nebezpečnou skupinou jsou konopné látky jako marihuana či hašiš, druhou extáze a halucinogeny. Do třetí skupiny patří nejtvrdší drogy, tedy pervitin, heroin a kokain. Členové vládní rady tvrdí, že jejich návrh směřuje k oddělení trhu s marihuanou od trhu s pervitinem a heroinem. Chtějí také zabránit kriminalizaci uživatelů drog, především marihuany, a snížit společenské náklady spojené s touto kriminalizací. Postihy uživatelů drog se liší stát od státu; i v České republice existují zastánci tvrdé protidrogové represe a příznivci tolerantnějšího přístupu ke konzumentům měkkých drog.
prankster
No len aby toto pochopili benga a vlada :)
Karmínový Král
o benga a vládu vubec nejde - jde o poslance a senátory.
A když člověk vidí co tam sedí za lidi, tak nevim nevim...
Nejvýživnější jsou někteří křižáci. Jako např. Tollner s Karasem nebo lžiinženýr Vacek:)
Ps. Můžu jen doporučit přečíst si rozhovor s katolickym jestřábem Karasem v předminulém Týdnu. Je to fakt solba. Zvlášť pasáž jak by léčil homosexuály. Nebo jak považuje baroko za moderní a jak se čechům žilo za císařpána fajnově.... no uvidíte sami
PiosOne
přesně tak, všechmo mají v rukou poslanci a senátoři. A jak je tak pozoruji v TV, tak bych na to moc nespoléhal. I když je pravda, že něktěří vypadají jak vypálení :). Musíme prostě počkat, než se mezi ně začnou infiltrovat lidé, kteří sami hulí nebo hulili a vědí o čem je řeč. Do té doby to je pasé :(.
PiosOne
BohouR: přesně tak, stávající "páprdové" nám nemají co nabídnout. když už provozují tu svou pochybnou takypolitiku, tak ať taky ku*va udělají alespoň něco pro mladý lidi.
breeder
Marihuana je méně nebezpečná než alkohol
ČT 1 | 22.10.2003 | 06:55 | pořad: Regiony - JM

Jaromír ŠALLÉ, redaktor
--------------------
Přeji vám dobré ráno, na prvním programu České televize právě začínají Regiony. Marihuana je méně nebezpečná než alkohol. To jsou závěry studie pracovníka Akademie věd České republiky Michala Miovského. Jeho tvrzení vyvolává na veřejnosti novou diskusi na téma beztrestnosti lidí, kteří užívají nebo pěstují konopí.

redaktorka
--------------------
Michal Miovský například tvrdí, že řidiči pod vlivem marihuany způsobí daleko méně dopravních nehod než po požití alkoholu.

Michal MIOVSKÝ, Akademie věd České republiky
--------------------
Zatímco u alkoholu vlastně se ztrácí kontrola a zvyšuje se taková ta drzost a ta dravost, tak u konopí vlastně ten efekt je opačný, to znamená, že vlastně ten člověk lépe je schopný sledovat, co se s ním děje.

redaktorka
--------------------
Vědecká tvrzení Michala Miovského však mají řadu odpůrců.

Jiří POKORA, psychiatr
--------------------
Máme dost starostí se současnými legálními drogami - alkoholem a tabákem. Nepřidávejme si k nim ještě další.

redaktorka
--------------------
Ministerstvo vnitra uvedlo, že poznatky vědců respektuje, připustilo, že takovéto studie mohou být prvním krokem ke zrušení trestního stíhání za užívání nebo pěstování marihuany.
hYp3r
...mno mohli by se nad tim uz zamyslet...
PiosOne
"Máme dost starostí se současnými legálními drogami - alkoholem a tabákem. Nepřidávejme si k nim ještě další." - to mě pěkně sere, to je fakt nejlepší, oni už svoje drogy legalizované mají, tak najednou mají dost starostí - SUX !!!!
Taker
PiosOne: Už je to tady zase. Máš recht, vůbec tomu sajkovi Pokorovi nerozumim (asi je to dement), přece co by se pro něj asi tak změnilo po dekriminalizaci, možná že by samýma starostma s trávou zapomněl na svojeho panáčka Ferneta před spaním...
PiosOne
anebo že by mu pak nevycházely prognózy o apokalypse která, po dekriminalizaci konopí, nastane? kdo ví, třeba se jednou upije a bude klid
Yarreck
to je ale velice zajimavy nahled na vec.. k+
Blizard
to jo
Taker
Jo, ale už sem zase delší dobu nic rozumnýho z úst zákonodárců neslyšel co se týče tý dekriminalizace (dokonce ani od Mareše - a to bejval nějakej kádr :D). Zas řeší úplně něco jinýho. Ach jo
PiosOne
prostě klasicky vytáhli žhavé téma, které voliče zajímá, někteří si udělali trošku jméno a zase to zapadlo, aby se to mohlo při vhodné příležitosti vytáhnout -> je to hnus, zvláště když dle statistik hulení vyzkoušelo 80% jedinců, to už je přece docela alarmující číslo na to, aby s tím nikdo nic nedělal
Taker
A přitom to vypadalo tak nadějně (Marešovo proslovy, vládní studie) a nic. Nevíš jestli aspoň neproběhlo to hlasování (samozřejmě záporný), nebo se na to vyflákli úplně? nikde ani zmínka a já do politiky zas tolik nedělám abych sledoval každý hlasování o kdejaký pí**vině.
PiosOne
o žádným hlasování jsem neslyšel, myslím že kdyby se hlasovalo, tak minimálně na Nově z toho udělají senzaci. prostě se na to Mareš vyfláknul :( SUX!
PiosOne
smoke: :D, kéž by to bylo tak jednoduché. káždopádně ale infiltrace nejvyšších míst huliči, při stávajícím množství hulících lidí, se neodvratně blíží a to je jenom dobře
Pan_Ho
Fstoupime vsichni do nejake strany a bude.A az vsichni ti paprdove umrou, tak si to tam zaridime pekne podle svyho. Co vy na to?
rela
Já bych nečekal, až umřou, pěkně bych jim to dal sežrat. O podobný straně už jsem taky uvažoval...
delilah
hmm, zajímavé úvahy, ale co takhle těm všem arogantním papalášům ucpat nos a narvat brko přímo do chřtánu? Jen tak, at vědí, proti čemu jdou.
lordWilliam
Utvořit novou stranu je jistě dobrej nápad ale je to na dlouhý lokte, vem si že těm papalášům tam je tak od 35 do 60 let a to znamená že než jich víc jak polovina umře, odstoupí,... tak to bude trvat alespoň 20 let. To si myslím že je doba nepřiměřeně dlouhá. Na druhou stranu si nedovedu představit jak ty papaláše nahoře zákonejma způsobama přesvědčit o nesprávnosti jejich tvrzení a o neobjetivnosti vědeckej studií z 60 let kterejma se furt ohánějí. Je to všechno hlavně dobou co předcházela týhle, vládli tady komunisté a prakticky jediný známý, levný a dostupný zmašťovadlo byl alkohol. No na to si postupen času času si na něj zvykli jako na samozřejmost a představa jakéhokoliv jiného zmaštovadla jim připadne nemyslitelná a tudíš nelegální. Otázkou je kdy otevřou oči a pohledí světu do tváře. Osobně si myslím že pokud by se oddělil trh s měkkými (doposud nelegálnímy) drogami a tvrdými (nelegálními) drogami došlo by k tomu že se snížil počet lidí co by přišel do styku s těmito tvrdými drogami a tudíš i počet jejich uživatelů a navíc by stát měl peníze získané zdaněním těchto měkkých drog (jistě by na ně vymyslel nějakou speciální trojnásobnou daň :-°)

PS jako správný propagátor marihuany i ji i uívám a momentálně pod jejím vlivem píši tento příspěvěk, tak omluvte jeho případnou scestnost :-°) díky
CarloSSS
delilah má pravdu....kdo nezkusí a komu se to nezalíbí ten nepochopí....škoda!!!
CarloSSS
Já se snažím už pár měsíců přestat kouřit a myslím si že je to největší svinstvo, co může být!!!Nedává mi to NIC a stejně to pořád dělám a utrácím za to peníze!!!Kdyby si u toho aspoň člověk TAK nekurv*l zdraví!!!A alkohol???dokud není člověk alkoholik a jen popíjí TAK je fajn!!!Potom je to stejné svinstvo jako cokoliv kromě ganji co začneš pravidelně užívat!!!
loeX
Co takhle kdyby se celej grower slej do Prahy a udělal demonstraci za legalizaci konopí:-) a kdyby na to nepřistoupily spáli bysme všechno co bysme měli s sebou ono by je to zhulilo pochopily by proč to legalizovat a bylo by...:-)
Thc Caster
http://wtd.vlada.cz/pages/rvk_rkpp.htm
rada vlady pro koordinaci protidrogove politiky. Porad diskutuji o tom ze nezletili chlastaji a huli. Stale sleduji grafy a strasne se divi jak to ze nestoupa vek prvni ochutnavky alkoholu. Misto onech 18ti let je nekde kolem 15 a oni to proste nechapou jak je to mozne. Pokud si nekdo precte ten zaznam jednani(je to sice zasek a nuda) ale aspon se dozvite ze se nevyresi nikdy prakticky nic
Death Dagrr...
S tím, že klesá věk při prvním požití alkoholu, mariuhany.... souhlasím, ale co jiného by lidstvo čekalo?? Člověk je stále vyspělejší a desetileté dítě z dnešní doby je vyspělejší než stejně staré dítě v roce 90. Čím je člověk vyspělejší, tím dřív chce všechno vyzkoušet, ale zkusit neznamená propadnout!!! Taky jsem zkusil tvdší drogy a pochopil, že tohle není pro mě.

Co se týká tý manifestace, já jsem pro. Domluvme kdy a kde a určitě se alespoň dostanem do správ a něco se hne! Už mě fakt sere jak se kolom trávy furt kecá a najednou to zmizí do stracena a začíná se znovu. Je na čase s tím neco uďelat a ukázat světu, že není chyba v nás ale v nic!!!

Co se týká té stany, jsem opět pro. Jich je 60? a kolik je nás? 10 000? 100 000? Založme stranu, dostaňme se na volební lísty, nechme se pouze zvolit! Znám tolik lidí, kteří hulili (hulí a budou hulit), že to je k neuvěření. Hodně lidí volí stranu Zelených proto, že si myslí, že jsou pro legalizaci (i já), ale stále se neděje nic a to je chyba! Je načase začít s tím něco bělat!
Zdá se mi, že se fukt jen mluví (bohužel i já), ale pořádný čin se stále odkládá. Je načase se hnout z místa!

Ukažme vládě, že my nejsme špatný, ONA JE ŠPATNÁ !!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LEGALIZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sinuhet
Jak se meri vyspelost? Ze si troufas tvrdit, ze je dnes vyssi?
Aby strana neco prosadila, musela by mit pri hlasovani vetsinu. Ma-li vetsinu, mela by byt schopna krome legalizace i rozumne vest stat. Mas predstavu co to obnasi?

Jestli si troufate na stranu, tak si nejdriv zkuste vypracovat dokument, ktery bude zhrnovat vsechny myslitelne aspekty legalizace. Bude v nem ujasneno co to bude stat, jake zakony a mezinarodni smlouvy se musi zmenit. Mely by v nem byt specifikovany postupne kroky zavadeni legalizace a kontrolni mechanismy presne specifikujici jak se bude kontrolovat plneni jednotlivych etap, atd... Pred zavedenim byste v tom prece stejne meli mit jasno, ne?
AJoe
taky už sem slyšel, že 1 joint je jako 20 cigharet
Death Dagrr...
No nevim, jak vymyslet nové zákony, ale nestačilo by přejmout třeba zákony z HOLANDU, nebo KANADY, nebo jiných zemí, které už jsou legalize??
mejsk
GANJA say - I want to be legal
jaman
kde sa to tu opat zvrtlo? papalaši nevvznikaju vekom vsak lordWilliam , ake strany ? nie je ich dost ? ked sa chce niekto nabalit , tak nech sa prejavuje na adekvátnych diskusných forach
FlickerBird
panstvo, kdo do poslanecké kantýny dostane Sroogovy koláčky má u mě kačenu :D
souhlasím s dokumentem který navrhoval Sinuhet, případně připojit petici i když by byla jenom tak naoko, jak známo politici an hlas lidu serou :)
no vzhledem k tomu, že vlastně celej tenhle thread se nese v duchu politiky, tak ho přehazuju z Léčitelství do Zákon a právo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma