Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První indoor, prosím o zhodnocení ;) - Klikni zde pro originální téma
Hoj, po pár letech outdoor sem se rozhodl udělat si první box a tímto prosím o zhodnocení a případné rady, co bych mohl udělat lépe především ve směru gram / wat ať už jde o množství kytek v boxu, či odrůdu ;) za každý help moc dík

Výbavička :

Box Dark street 150x150x200

Na růst MH 250W + GIB 250W předřadník + nějaké shit eurostínidlo / plánuji koupit A wing pro 250-600W, který budu používat na květ i růst

Na květ 600W GIB extreme + GIB pro V-T předřadník + budoucí A wing

11 litrové květináče a moje směs zeminy, kterou používám už nějakou dobu :
1/3 agroperlit , 1/3 bio kompost , 1/3 substrát universální s aktivním humusem a zhruba hrst guana mořských ptáků s řasami do každého media, na spodku asi 10 čísel keramzitu.

Odtah předimenzovaný 600 m3/h .. na léto se bude hodit, teď jede ztlumený.

Zvlhčovačka + chystám se koupit klipsňáky ať to vevnitř proudí.

Holky - Damnesia (hybrid) od Strainhunters, 60%sativa 40%indica, zasazeno 6 kusů 15.9.2014.

Sadím přímo do květináčů 11l, kytičky lehce zahrábnu do hlíny a 2x denně zvlhčuji, vyklíčeno za 2 dny a 18 hodin, všechny se chytli.

Hnojit budu Powder feeding Hybrids po celou dobu 1x hnojka 1x čistá voda +
CCA 3 aplikace Polyversum = prevence před plísní (hlavně šedou) + pozitivní účinky na kořenový systém. Postřik + zálevka. ...

Chystám se zastřihovat u cca 5-6 patra a jednu zkusím pokusně zastřihnout 2x aby se mi 4x rozvětvila. Jen pro srovnání. Poté tady uvedu, jak jsem dopadl (v gramech :x)
<b>Dotaz 1)</b> Je ideální zastřihávat 5-6 patro a kolik pater nechat narůst, abych mohl zastřihnout znova 3-4?

snad jsem na nic nezapoměl :)
--------

Svítím klasika 18/6 250MH dnes 7 den ,
<b>Dotaz 2)</b>, kdy se + - přepínají na květ, .. chápu, že to musím vycítit. Co vím, tak po přepnutí se kytičky ještě cca o 1x vytáhnou, musí se vejít do 2m boxu, to je pro mě hlavní, abych je nespálil až budou velké. Dá se třeba říci, že v + - 3 týdnu když jde vše dobře ? Jde mi jen o odrazový můstek ;)

<b>Dotaz 3)</b> Když budu zastřihávat, je to lepší udělat ještě v růstovce a pak ji třeba ještě týden držet, nebo až v květové fázi, nebo je to jedno ?

Teploty se snažím držet 24-28, docela se mi to daří. Svítím v noci, pač v zimě počítám s velmi nízkými teplotami v místnosti. Vlhkost taky OK kolem 70-75%.


Děkuji všem za přečtení a náměty, jak by šli věci udělat lépe a popřípadě, pokud se najde dobrá duše a zodpoví mi i moje otázky :)

Průběžně zde budu co týden postovat kytičky, jak se jim daří.
Další fotečky :)
..
Mitch Buchannon
Ahoj, máš to pěkné, ale tohle téma by se lépe vyjímalo v sekci Galerie Indoor. Napíšu adminovi ať to tam přesune a kdyžtak mu potom napiš i ty sám ;).

Jinak zastřihni je v růstový fázi ať se ti rozvětví a nové větve zesílí, abys pak měl víc květů. Zastřihávat na květu by bylo asi kontraproduktivní :D

Hodně štěstí chlape :)
Ok diky za prvni odpoved :) strihat budu teda v rustovce .. muze mi nekdo prosim jeste potvrdit ze pro prvni strih ideal 5-6patro a pro druhy strih nechat narust dalsi 3-4 patra ? Tz. vysledek jsou 4 terminaly..

A nasel by se jeste nekdo kdo mi objasni, jak pestovat treba 25 kyti v 1,5x1,5 m? Ja mam 6kytek jenom .. a chci je mit velke a kosate tz. nechat dele v rustu ????? A kdyz bych jich chtel vic mensich tak prepnout drive??? Potrebuji to strasne moc vedet jinak nebudu spat :D
Džejmsn
No stim druhym zastrizenim bych to nehrotil,jednou to staci a to nad 4-5.Patrem. nechas kyti rozrust a pekne je pokládáš a roztahujes dratkem bo cim koli ,aby jsi zaplnil prostor (low stress training). Pak kyti presadis do vetsich k. Muzes dat i sit a dal vesele trenujes nez se ti bude zdat ze mas vrsky po co nejvetsi plose a prepnes na kvet....jestli kecam opravte me,ale pta se na to tady skoro kazdej novacek takze zkus pohledat..
Tomigun
ten předřadník bych vytáhl ven z boxu, nevím jestli mu ta vlhkost bude dělat dobře...
Mno ale ja to chci zastrihnout 2x pac je to takovy test .. takze budu strihat poprve u pateho patra a potom necham narust tak 3 dalsi a strihnu znova .. jen jednu kytku .. neni to af tak to snad zvladne...

Predradnik musim mit do 2m takze mi to po premreni vychazelo jen v boxu .. sodik predradnik uz bude venku ...

stale zustalo spousta otazek ;) pomuze nekdo zkuseny?
nikolaj 01
Paradní výběr odrůdy taky jí mám plánu takže sem moc zvědavej na výsledek.
Jinak 6 kytek ti prostor vyplní když je necháš na růstu měsíc a tejden k tomu. 11l kvetináč je naprostej ideál, když je budeš pěkně roztahovat viděl by to jako jistej úspěch.
Velice prevelice dekuji za ta pozitiva :)
Dam teda 5 tydnu rust a strihat budu u pateho patra a dratkovat medenym dratem ke kvetinacum
:)
TommyGun
Priste bych urcite presadil kyti na dvakrat neni ideallni dat tak male kyti rovnou do finalnich kvetinacu.. a na tak velky stan se mi zda malo sest kytek..
Tomigun
jn klidne jich tam muzes mit 2x vic, kdyz tak az kytky porostou, tak dokup klony
Tak já jel před tím Autoflower a s tím mi v hlavě zůstalo, abych kytky co nejméně stresoval, tz. ani nepřesazoval. Příště je dám asi do 0.5 litrových kelímků, že kterých je pak budu moct šetrně vystříhat ... co myslíte je to tak OK, nebo máte něco lepšího ? :)

Jinak k tomu počtu, na začátku jsem moc nechápal pojmy jako LST a přímá závislost růstové fáze na velikost kytky a dal jsem na doporučení zkušeného growera, že 6 kytí do 1.5x1.5 je ideál.
Teď už vím, že je budu muset nechat déle v růstovce, cca těch 5 týdnů, prodlouží se mi celkově doba do sklizně a budu muset použít low stress training, abych je pěkně roztahal a kytí zabralo co možná nejlépe celou plochu. Bude to trvat déle, bude to stát více a bude s tím více práce .. ale to neva, .. zase budou masivní kytice :) Jako první grow to chci zkusit takto ;)

Druhý grow už pojedu asi 9 kytek, opět budu používat LST a jeden zástřih, pokud se mi to teď osvědčí (uvidíme v dalších měsících) s rozdílem, že bych jim zkrátil růstovku na 3-4 týdny, takže by se mi tam teoreticky mohli vejít (jsou to moje teorie, pač nemám praxi a byl bych moc rád, kdyby mi to třeba někdo zkušený i potvrdil)

Zatím dík moc a přikládám foto jak si to představuji, akorát s rozdílem, že nebudu trhat listy jak je to na obr. a zástřih provedu o jedno patro později a úplně odstraním první patro nad děložními lístky ;)

Tak good luck to me ... uvidíme
Mr.Floopy
Moc pekny .... Taky jedu first job .....LST je asi to zastrizeni na 5 a pak dalsim tretim ?
Asi si me vnuknul myslenku jak vyplnit muj prostor 1,2x1,2 taky chci jet 6 kytek... Diky tvemu tematu uz vim ze to bude mesic a tyden rust :) k+
Ahoj floopy dekuji moc. Lst je low stress training, je to metoda pri ktere ohybas a tvarujes .. napis do google a pripis k tomu grower a vyhodi ti to vyborne tema kde je vse krasne popsane, doporucuji. Jinak zastrizene na obr. je to jen jednou, tak to i planuji udelat.
Džejmsn
Cus bambus
uplne mi teda neni jasne jak nikolaj01 prisel na to ze kytky mseji rust mesic a tejden... :D Ale docela me to pobavilo.. (jestli je to mysleno tak ze ,ze seminka bude kytice dospela az za mesic tak to jo,ale taky to tak uplne neni pravda..dle mich zkusenosti kdyz kyti neni dospela, tak to proste trva dyl nez se prepne na kvet (dospeje) ...jinak s tim casem je to spis o tom jak mas zaplnenej prostor (muze to byt driv i dyl zalezi na podminkach a na umu growera) kdyt tam budes mit nakou silenou sativu ,nech to mesic a tejden na rustu ( :D ) a po prepnuti muzes bourat strop.. a koukam ze dominantni tam sativa opravdu je takbpozor na to..:) gl :popcorn: ,l
Ahooj, tak dneska jsou to dva týdny od zasazení semínek (pokud bych počítal od vyklíčení, je to 11 dnů), tak přináším krátký report a prosím o zhodnocení, jestli se vyvíjí tak jak mají :)

Jedna kytička je dead, jelikož se jí nerozvinuli listy (nějaká mutace, vyrostl jen jeden slepený), tak jsem místo toho nasadil 3 kusy regular AF Daemos, tak uvidíme.

Zatím nehnojím, jednou aplikované polyversum, v týdnu se chystám znovu polyversum a od příštího týdne začínám hnojit Powder feeding hybrid.

Je možné, že jsou kytičky zabržděné, protože jsem sadil hned do hlíny ? Teoreticky, když jsou v malém květináči, vyplní kořeny prostor rychleji a kytka začne investovat energii do růstu, je to tak ? )

Některé lístečky jsou nějaké pokroucené a jakoby suché, nevím čím to je .. možná byla lampa moc nízko, co myslíte ? Byla 25 cm, teď jsem dal 40cm, přeci jen porostli.

Blíží se mi problém s teplotami, takže jsem udělal následující. Když se nesvítí, mám nastaveno, ať se jednou za hodinu (10 minut) spustí odtah, vnitřní ventilátor a u přítahu mám ohřívač vzduchu. V místnosti může bývat i 10 stupňů, tak dám v dalším příspěvku vědět, jak to funguje. Teoreticky by se to mohlo stihnout vyvětrat a dovnitř by měl proudit jen teplý vzduch, který by tam 50 minut mohl vydržet do dalšího větrání .. tak uvidíme, přece jen by to byli šoky kdyby kytky nasávali 10 stupňů a ta teplota by tam i zůstala do dalšího svícení. Zatím měli nejméně 21 stupňů, ale zima se blíží, .. tak uvidíme. Příště popíšu a nafotím ať vidíte, jak to mám řešené, hlavně až uhodí mrazy jsem zvědav.

PS: kroucení listů je viditelné u obr. 4.
PS2 : s LST počkat tak minimálně ještě týden co myslíte ? zatím jsou takové slaboučké na to, ... nebo začít už teď ?
koles
Na trénování počkej, až trochu zmohutní, zatím jsou hodně malé.. Nech je vyrůst na 10-15 cm a pak začni ohýbat.
Tomigun
já jsem nízké teploty vyřešil koupí zásuvkového termostatu, kde si pěkně nastavíš požadovanou teplotu a když teplota klesla pod nastavenou hranici, tak spustila horkovzdušný ventilátor. fungovalo to skvěle...
během hodiny se to zaplo tak 6x vždy na minutu.
koles : ok počkám, díky, při té velikosti rovnou i zastřihnu.

tomi : uvidím, pokud by nebylo dostatečné moje řešení, beru v potaz (za týden zdokumentuji i s fotkami jak to mám vyřešené :D .. zatím se mi vždy po pár hodinách box vyvětral na okolní teplotu, tak uvidíme.
Hoj, tak týden zase utekl a přináším další fotky a report. Kytičky dnes mají 21 dnů od zasazení semínek. Příští zálevku se chystám poprvé zahnojit Powder feeding hybrids, zatím jen 2x polyversum jako prevence plísním. Vlhkost držím pěknou, teploty trochu nižší. Tvoří se 5 patra (děložní nepočítám) i postranní větvičky. Brzy se chystám na zástřih pomocí FIM.

Tomi, tak můj systém přisávání teplého vzduchu z venku selhal, tudíž horkovzdušný ohřívač šel inside box, kde spíná každou hodinu minutu před odtahem, poté běží 5 minut s odtahem a následně minutu po tom, co odtah vypne. TZ. co hodinu jede 7 minut a 5 minut odtah .. víc si jaksi nemůžu teď dovolit. Co bude až bude 5 stupňů netuším, zatím mám teploty 17 noc , 20-21 den při 250W ..

Kroucení listů už přestalo viz. můj původní příspěvek, pomohlo zvednout lampu, takže to bylo nejspíš tím, že byla moc blízko.
Vyskytl se mi ovšem nový problém, viz. fotky. Listy na okrajích jako by schnou a žloutnou. Včera to tam ještě nebylo, začalo to dnes. Mám podezření na přelití, i přesto, že nezalévám moc, ovšem hlína nebyla posledně dokonale suchá. CO MYSLÍTE ?
Zálevky 25.9., 28.9., 4.10. .. nejraději bych to zaléval tak jednou za týden, co myslíte ? Prostě zapíchnu prst a mám pocit že tam je furt vlhko, snad to ani neschne já nevím ...

Foto 1, celkový pohled, ve předu rajčátka, první květináč vlevo byl autoflower regular budha, který stojí pěkně za **** , táhne se nahoru, musel sem je podepírat, jsou to hnusné kytky :D .. jednu jsem vytrhnul, protože se začala flekatit, tak jsem ji dal pro zichr pryč.

Foto 3, jsou to krásné malé pevné tmavě zelené košíčky :)

Foto 4,5 nemoc na listech, nevíte někdo proč ? nějaké nápady ?

Děkuji všem za sledování a rady a příští týden jsem tu zase.
Džejmsn
čus
Zatím to vypadá slibně.. :) Zalévej podle tíhy květníku a když máš pocit že je substrát stále vlhký drž se ho a nezalévej.. na takovýhle prcky je jednou za 3 dny fakt hodně ještě v takhle velkých květníkách.
mysak
Cus možná jsem přehlédl, ale proč toho tam. Nemáš víc?
Mysak .. prvni grow .. malo zkusenosti .. kolik by si jich tam dal a jak by si to udelal ty? Ci kdokoli jiny? Rad si necham poradit

Chci zastrihnout nad 5patrem myslite ze je dobry napad dat pri tom pryc prvni patro? Myslim tim prvni jednocipe listy i vetvicky .. ony stejne byvaji slabe .. delate to tak nekdo? Nebo mam prvni patro dat pryc rovnou a za tyden az zastrih? .. budu pouzivat LST takze 2-5 patro by se melo chovat jako hlavni terminal .. to je i duvod proc dat to prvni slabe pryc si myslim .. no uvidime .. pokud uz ma nekdo vyzkousene byl bych moc rad za rady
mysak
no tolik abych zaplnil box takhle svitiš na zem misto na kytky
Mr.Floopy
Cus.... Taky jedu prvni indoor.... Nebal bych se hnojit ani trenovat? Mejm kytkam je 15 dni a zohejbany jsou pekne... Jsou to teda klony...
Nevim jak to mas s ofukem ale myslim ze mas docela slaby stonky...
Já nepouštím ofuk přímo na kytky, někde sem četl, že to není dobré ze začátku tak nevím ... Jinak stonky mi přijdou docela dobré, ta fotka možná mate trošku :) Příští týden udělám detail :)
Zdar chlapi, nerad a s těžkým srdcem vám chci oznámit, že jsem grow musel předčasně ukončit a kytí postříhat. Musím se stěhovat za prací, takže by nebylo možné technicky pokračovat. Z rostlinek jsem chtěl dělat mastičky pro dědu na DNU a lupenku no tak co mi zbývá, budu muset nějaké nakoupit :) .. hlavně jsem to dělal pro radost, jako koníček ... tak snad zasadím alespoň nějaký outdoor na jaře .. uvidíme .. možná ani to ne .. jinak vybavení prodáno místnímu členovi na groweru.

Zdar a good luck v pěstu felas.
Mr.Floopy
Jj mejse a good luck


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma