Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Prvni INDOORek 200W CFL micro - Klikni zde pro originální téma
petr616
Zdravim vespolek, s pestovanim mam nejake zkusenosti, ale prevazne out, jelikoz se me uvolnilo misto na jednu malou skrin o rozmerech 46dx56sx85v, vzhledem k teplotam a umisteni skrine jsem se rozhodl k sviceni CFLkem, 200W se zda jako rozumny kompromis.

SETUP :
Skrin : 46x56x85cm steny primalexem polar
Svetlo : 200W CFL Elektrox
Stinidlo : Reflektor Hammer komplet 50x45cm
Odtah : 1 x F12 120x120mm
Pritah : polopasivni, ofuk bude zaroven pomahat vhanet vzduch dovnitr.
Zvlhcovacka : Mist Maker (tady jeste musim vymyslet jak vyresim umisteni)
Teplota + vlhkost : meteostanice
Kvetniky : 4-5x 6,5l
Substrat : Substrat pro pokojovky predhnojeny na 6 tydnu, substrat pro kaktusy, vermihumus, perlit, keramzit na dno.
Hnojky : zatim neporeseno.

Skrin je uz ve finalni uprave, chybi jenom dodelat predni stena, vyresit umisteni mist makeru, pojede pres hodiny, pac to dela strasne moc mlhy :-) idealne jej umistit nekam nahoru aby mlha mohla padat krasne dolu, nebo rozfoukavat ofukem, uvidime az to bude vsechno ve skriny jak to bude fungovat a jaky to bude hazet cisla vlhkosti a teploty.

Seminka sem objednal v Praze, na prvni pokus jsem zvolil snad nenarocnou a vhodnou odrudu do tohodle prostoru a to 5ks L.S.D. V nedeli by meli jit na kliceni takze pak sem nahazu nejake fotky, ted se sem budu snazit dat fotky stavby skrine.

Pokud by mel nekdo nejake tipy a rady budu jedine rad kdyz napisete, jak rikam je to moje firts time tak at to dopadne v ramci mezi :-))
Mr.MEN
Čus, zatím dobré.
Jinak vidím že ještě nemáš hnojky. :) S tou hlínou budeš potřebovat asi jen hnojiva na květ. :)
Doporučuji ti jako všem hnojiva od značky Advanced Nutrients. Vyzkoušel jsem hnojiv mraky a s těmito mám nejlepší výsledky. :)
Mají čistě organické nebo organickominerální. Ty druhé jsou více učiné, ale musíš je potom dobře propláchnout nakonec. :) Kdyby si chtěl víc infa napiš do zpráv. :)
Syntek
Cau, no ja mel uz 2 odrudy od Barnys (liberty haze, critical kush) pokazdy teda out, ale te velikosti co tam udavaj moc never, kytky co maj mit 60-80cm mam dvou metrovy, aji jinej borec tady psal, ze mu to vevnitr hrozne prerusta. Ja si myslim ze bys tam nemel but davat tolik kvetinacu, abys to kdyztak mohl roztahat do stran. Vem si, ze mas skrin 85 cm vysokou - cca 20 od vrchu na zarovku a cca 20 cm ten kvetinac, to ti zbyva asi 45 cm na samotnou kytku, nevim jestli to bude idealni z tech semen, spis bych popremyslel o rizkach a rovnou to prepnul na kvet.
petr616
Zatim by to slo :-)

No do konce tydne doresim a dokoupim zbytek veci : lampa, kvetniky, dalsi F12 na ofuk, mist maker, v Praze seminka - vse objednano jenom vyzvednout + dodelat predni celo coz by mela byt brnkacka, jenom musim nekde sehnat vhodny material, nejaka deska tak 1-1,5cm tlusta, 60x90cm, pretrit polarem a nalepit nahoru/dolu zeleza aby to pekne drzelo na tech magnetech co tam zustaly na skrini po dvirkach (byvala kuchynska linka) aby to tesnilo nalepim tam nejakou tesnici pasku, mechovku nebo neco takoveho co se pouziva do oken a dveri, to by melo byt +/- vsechno.

Kdyz vsechno pujde podle planu tak dam v nedeli seminka na kliceni.
Pro predpesteni a zakoreneni chci pouzit Jiffy (http://www.seminka-chilli.cz/raseli...-jiffy-101.html) mate stim nekdo zkusenost ? Libi se me ze se to pak cele zahrabe do hliny a rostlina nepozna ze se neco stalo.

Pridavam taky fotky temer hotove skrine + veci na pripravu substratu.
petr616
citace:
Původní příspěvek od Syntek
Cau, no ja mel uz 2 odrudy od Barnys (liberty haze, critical kush) pokazdy teda out, ale te velikosti co tam udavaj moc never, kytky co maj mit 60-80cm mam dvou metrovy....


No mam objednane 5ks LSD, uvidim kolik z toho naklici, takze kdyby se povedli 4 tak by to bylo akorat, takova je idea :-) uvidime jaka bude realita. Do prahy jedu ve ctvrtek tak uvidim jestli je tam maji, potvrzeni o nachystani objednavky zatim na mail nedorazilo, kdyztak si vyberu neco jinyho primo na miste. Urcite mam v planu jet LST, jinak bych to tam urcite nenarval, prepinat chci jak budou mit +/- neco pres 15cm, je to muj uplnej first time, takze vubec nemam predstavu jak to bude v realu probihat, teda jenom to co jsem dukladne nastudoval tady na foru :-)

Jinak co se tyce hnojek, tak to necham az na to bude cas, ted na to nemam ani finance, ale jelikoz je tam psane 6tydnu predhnojeno Krystalonem, tak predpokladam, ze do te doby uz budou holky davno preple na kvet, takze bych zacinal hnojit az nejakym bloomem. Mate nekdo zkusenost s takovymhle postupem pri pouziti predhnojene zeminy (nebo je to jenom na obalu a v realu to nestaci a musi se prihnojovat) ?
Syntek
Já to taky dával do jiffu a pohoda ;-) a jinak já mám s naklíčením od barnys zatím 100% úspěšnost. A jestlis objednával na 5semen, tak tam ti ani nedojde potvrzení o objednávce, maj to tam psaný. Proste si tam dojdes a koupis to.
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od petr616
Jinak co se tyce hnojek, tak to necham az na to bude cas, ted na to nemam ani finance, ale jelikoz je tam psane 6tydnu predhnojeno Krystalonem, tak predpokladam, ze do te doby uz budou holky davno preple na kvet, takze bych zacinal hnojit az nejakym bloomem. Mate nekdo zkusenost s takovymhle postupem pri pouziti predhnojene zeminy (nebo je to jenom na obalu a v realu to nestaci a musi se prihnojovat) ?
No právě že bych řekl že zrovna konopí to vysaje docela dost rychle. :) U rajčat bych tomu věřil. Ale u konopí moc ne. No na ten květ stejně něco budeš potřebovat. :)
Máš to pěkné a aby si kvůli tomuhle nebyl zbytečně zklamán. Hnojiva jsou důležité. :)
Džejmsn
Zdar,podival bych se po jungle in dabox hnojiva to jsou rekl bych dost v pohode co se tyka ceny a mnozstvi co z toho udelas... samo ze AN jak pise Mr. Men jsou topovky,ale cenove ehm... slozky maj dost pdobny a za litr mas celou sadu snad i s postovnym.. boxik je roztomilej,na 200w slusnej zahul,kdyz to uchladis a zaplnis prostor bude to pohoda gl! Ps:Konecne se nekdo hned nepta na blbosti a trochu nejdriv cte..:D
petr616
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
No právě že bych řekl že zrovna konopí to vysaje docela dost rychle. :)


Kdyz nad tim tak premyslim, jako dobra varianta by byla hnojiva nevim jake znacky kdy byly 3 flasky, a na rust se davkovalo 1flaska hodne 2 stredne 3 malo a na kvet se obratilo poradi...nevite nekdo jak se to jmenuje ?

to Džejmsn : no prave mam z toho trosku obavi ze to bude v tomhle prostoru s 200W trosku boj...
!ZAU!
http://www.shop4grower.com/dutch-fo...hodna-cena.html
myslis tyhle ?
petr616
citace:
Původní příspěvek od !ZAU!
http://www.shop4grower.com/dutch-fo...hodna-cena.html
myslis tyhle ?


Asi uplne presne ne, ale neco podobneho to bude.

Ted sem si projel seznam tech vyrobcu a vyrobku a jelikoz nez podporovat nejaky cizaky tak se me libi hodne tohle, i cenou http://www.mazar.cz/cs/produkt/783-...x1l/?katID=324, myslim ze s kvalitou by to melo byt ok, je k tomu pak potreba dokoupit jeste neco (root stymulator nebo tak), popr videl sem ze takovych "starter" boxu se prodava vic od ruznych firem, ja znam akorat krystalon takze za kazdou radu diky :-) ale jak rikam na to je jeste celkem cas...
petr616
citace:
Původní příspěvek od Syntek
Já to taky dával do jiffu a pohoda ;-) a jinak já mám s naklíčením od barnys zatím 100% úspěšnost. A jestlis objednával na 5semen, tak tam ti ani nedojde potvrzení o objednávce, maj to tam psaný. Proste si tam dojdes a koupis to.


Tak toto vypada uplne luxusne, za ty prachy, minimum prace, du do toho :-)

Jinak vcera dosla sms ze seminka sou nachystany k odberu, tak to zkusim, snad to ukociruju :-)
Džejmsn
Jo to jsou presne ony budes spokojenej,neco uz jsem s nima odjel a parada,jsou to cesi a neni to takova sra... jako AH hesi atpd. Nic k nim neni potreba ani zadnej booster na kvet,ale to si neco pocti na jejich ofik. Strankach..s klukama od jidb, uz jsem si i psal a ochota me az prekvapila.. ;) Lampu uz mas koupenou? Jsem zvedavej na ty teploty... pic
petr616
Tak mam vse krome seminek doma, ty vyzvednu zitra. Skrin by mela byt v nedeli 100% ready, v nedeli dam seminka naklicit a uvidime kdy pudou pod lampu, u te me trosku prekvapila jaky je to hovadko :-)) ale vetsi problem je ze patice se s lampu vyklani a lampa neni kolmo se stinitkem, spravil by to drat, ze bych ju prizvedl za druhej konec, ve stinitku je i takova sikovna dirka na to, jenom se raci zeptat jestli tim nic neposeru, nebo je na to nejakej jinej lek ?

V nedeli snad budu moct hodit nejaky fotky kopletni skrine se vsim vsudy, pak uz jenom namichat substrat a cekat kdy vylezou seminka :-)
!ZAU!
Drat se da pouzit,ale at na nem neni ta guma at se to nespece.
petr616
citace:
Původní příspěvek od !ZAU!
Drat se da pouzit,ale at na nem neni ta guma at se to nespece.


Ok diky, mel sem strach aby kvuli tomu neprdla jak se to rozpali a zkrehne, ale myslim ze jsem to i na nekterych fotkach videl takhle vyreseny.
petr616
Tak sem pohledal drat a je to hotovo, vypada to good. jeste si v nedeli pohraju s umistenim ofuku, premaluju a dodelam uchyceni prednich "dveri",zavru a zapnu to na plnej kotel, hodim dovnitr meteostanici a su zvedavej co to bude hazet za cisla, mist maker necham az jako posledni vec, podle toho jak bude potreba, ale potreba urcite bude, jenom pak vymyslet kam snim...

V nedeli uz budou seminka "ve vode", tak pak nahazu zase nejake fotos.

zatim see ya :-)
petr616
Tak seminka uz sou u me :-) dal sem je do lednicky nez se dostanu dom, borec to tak mel ve ksefte tak sem to obkoukal :-))

Jenom me porad tak nejak lezi v hlave to uchyceni lampy tim dratem, jelikoz ta dirka ve stinitku je kousek pred zacatkem lampy, vyresil sem to tak jak je na fotce, ze to je provleceny stredem, kde to jisti ty sklenene spoje aby to nesjelo z lampy pryc, ale nevim zda by varianta s dratem kolem celeho telesa lampy nebyla jistejsi (vrtnout dalsi dirku do stinidla tak aby to slo obmotat dokola a nesjizdelo by nebyl takovej problem) nerad bych prisel o lampu nebo jeste nedej buh treba vyhorel, na druhou stranu nevim jestli by v tom byl nejakej zasadni rozdil... co na to rikate vy ?
celek
Zdar, v minulosti jsem problém s "vykláněním" CFL řešil tak, že jsem CFL vyšrouboval a na stínidle ten plech s objímkou co nejvíc přihnul nahoru. Pak je i trochu potíž tam CFL zašroubovat,protože fakt je skoro nadoraz se stínidlem,ale drží to. Jinak si radši pohlídej tu skleněnou trubičku co spojuje ty trubice CFL, někdy ti totiž vlivem teploty může odpadnout a tím pádem nevím za co by ti ten drát držel. Záleží jak silnej plech máš na tom uchycení s objímkou,pokud je "tužší" tak to bude držet, jestli ne, tak bych se pokusil CFL uchytit spíš za ten plast, než za vlastní skleněné trubky. Ať se daří.
petr616
Tak uz jsem zpatky doma, vcera vecer jsem supnul seminka do Jiffu, vypada to super, pekne drzi vylhkost, uvidime kdy se vyklubou :-)

Jinak lampa se me podarila luxusne pripevnit za ten plast jak poradil celek, diky ti, vrtnul jsem jednu dirku primo nad tim plastem a protahl drat vnitrkem, nastesti je to pruchozi a mista je tam dost, a pak uz jenom jednoduse pritahnul co to slo, a je to krasne v rovine ! easy and simple :-)

Ted jsem dodelal celej box, chybi jenom pretrit predni dvere. Zkousim takovej hrubej test jak to bude vypadat s teplotama, cele sem to zavrel, zapnul lampu a vetraky a necham to do 16:00 "pracovat", dal sem tam metostanici + klasickej rtutovej teplomer, tak su zvedavej. Jeste to chce zapracovat na tom Mist Makeru, ale to asi az v tydnu...porad nevim jak by to bylo nejlepsi reseni, nemate stim nekdo zkusenost ?
petr616
Takze teplota a vlhkost jsou prekvapive "v klidu" na to ze skrin je ted uplne na suchu, jeden rtutovej teplomer cca 5-6cm pod lampu ukazuje 32-33 stupnu, velde nej lezi bezdratove cidlo od meteostanice to ukazuje 32,5 stupne a meteostanice postavena na dne skrine cca to stejne a ukazuje vlhkost kolem 40-45%, cili kdyz tam rozjedu mistmakera myslim ze to bude v ramci mezi. Coz ovsem bude trosku problem, pac pri testu na stole to mlhu sice delalo, ale taky ztoho vznikla takova mala vodni fontanka, vodu sem tam dal cerstvou z kohoutku, pisoi ze to zpusobujou ve vetsine pripadu alkalicke latky ve vode, a ze se ma vymenit voda, tak ted nevim co stim, mate stim nekdo zkusenost ?

K tomu jedna otazecka a to ohledne odestupu mezi telesem lampy a vrcholkem rostlin, kolik je tak ideal ? ja bych rekl ze cim bliz tim lip, ze tech cca 5cm bude akorat, at se to moc nevytahuje no ne ? Takze az vylezou delozni listecky tak to hnedka naprat pod svetlo co nejbliz zarivce ? asi jo ne :-)
DOCtom
Čau. Jestli máš klasickej nebler, tak já to mám v malém kbelíku. Místo víka mám nerezovou síťku a větrák nastavenej tak, že mě tu mlhu rozfoukává na kytky. Pod tím mám ještě takovou podmisku, aby ta vysrážená voda nestíkala na podlahu. Je to vidět tady.
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=74003
petr616
citace:
Původní příspěvek od DOCtom
Čau. Jestli máš klasickej nebler, tak já to mám v malém kbelíku. Místo víka mám nerezovou síťku a větrák nastavenej tak, že mě tu mlhu rozfoukává na kytky. Pod tím mám ještě takovou podmisku, aby ta vysrážená voda nestíkala na podlahu. Je to vidět tady.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74003


Jak dlouho to vydrzi na ten jeden kbelik mlhovat ? ja mam u mismakeru psano v manualu 500ml/hodina provozu...ted tam mam tak 3-4l vody.

Ja sem vzal takovej ten 5L kanystrik co se v nem prodava v ksefte balena voda, ufiknul ho nahore, vyrobil takovej pontonek kam sem stahovackama pripevnil do pozadovane hlouby ten mist maker, udelal do boku podelnou diru kudy vychazi para do skrine a nahoru zpatky napasoval urizlej vrch barelu aby to nestrikalo ven, faka to super, akorat mam pocit ze ty dve F12 to vyfoukaji cele pryc, ted jsem to dal do skrine a za hodku se tam mrknu jak to vypada a jaky haze meteostanice numera, kdyztak ten odtah vypnu a necham jenom ofuk na lampu kterej zaroven bude rozhanet mlhu po skrini...idealne kdybych se dostal tak na tech 70-80% vlhkosti a su spokojenej, pak kdyz zapnu odtahovej vetrak kolem tech 50-60 by tam mohlo byt (bez zvlhcovacky tam bylo kolem 40%). Uvidime, pak sem hodim cisla a fotku meho vynalezu :-)
petr616
Takze po vcerejsich hokusech pokusech je situace nasledujici :

Pri odpojenem odtahovem vetraku a pustenem mist makeru :
-teplota 38,5 stupne
-vlhkost stoupla o cca 10 % na 50-55%
Bohuzel vlhkost si polepsila, ale teploty se dostaly na takove hodnoty, ze takhle to urcite nepujde.

Takze zustavam u varianty zapnuty odtah + pusteny mistmaker :
-teplota spadla o cca 5 stupnu na 28,5 stupne
-vlhkost zustava ovsem temer stejna jako kdyby se nemlhovalo a to kolem tech 45%, cili zadna velka zmena, pouze se tim srazi teplota do pozadovanych hodnot.

Predpokladam, ze stimhle se proste nic moc delat neda, odtah musi fungovat aby se drzeli teploty v rozumnem rozsahu, vlhkost se snad vyzene nahoru az budou kvetniky naplneny hlinou a odparujici se voda z nich by snad mohla +10-15% pridat, prvnich 14 dni bych nechal pri zapnutem svetle i zapnuty mist maker non stop, pak se uvidi dal az kvetinky povyrostou...zkusim i nejake dodatecne misky s vodou kdyby byly potreba popr mokrej hadr tam povesit proste abych se dostal na tech 60-70% v prvnim tydnu az dou rustu.

V Jiffech zatim zadnej pohyb, dava si na cas :-)

Pak dam fotky jak se neco zacne dit + pridam foto home made parniku.
petr616
citace:
Původní příspěvek od Džejmsn
Zdar,podival bych se po jungle in dabox hnojiva to jsou rekl bych dost v pohode co se tyka ceny a mnozstvi co z toho udelas...


Cau, tak Starter Kit od Jungleindabox objednana, cekam ze za 2-3dny budou k vyzvednuti na poste, to uz by se mohli z Jiffu klubat prvni zelene listecky :-) Dival jsem se na nejake ty jejich FeedingCharts, jelikoz jsem v zivote s hnojivem nepracoval, tak bych to chtel raci vysvetlit at neposeru neco na zacatku, pochopil jsem ze toto hnojivo obsahuje i korenovy stimulator a ze by se nemely tyhle hnojiva kombinovat s jinymy pripravky od jinych firem.

Za prve : kdyz jsem pouzil predhnojeny substrat na 6 tydnu hnojivem Krystalon start, je asi zbytecne ted ze zacatku tam neco dalsiho lit, to by udelalo vic dkody nez uzitku ne ?

Za druhe : kdy teda zacit hnojit ? Jde me hlavne o to ktera slozka slouzi jako korenovy stimulator, pac ten by se hodil tam supnout, jinak bych moc ze startu hnojit nechtel.

Su v tom trosku ztracenej...
petr616
Tak z provoznich a bezpecnostnich duvodu jsem musel skrin prestehovat mimo bydliste, ted to mam trochu z ruky, ale bude to tak jistejsi, clovek nikdy nevi a pro klid v dusi... ale holky dostanou i tak peci kterou si zaslouzi.

Jinak v Jiffech zadnej pohyb, cekam ze do nedele se uz snad budou zelenat.

S hnojivama je to vyresene, dal jsem na rady odborniku tak uvidime.
petr616
Zdar borci !

Tak se po delsi dobe hlasim z aktualni situaci.

1) Zatim jedna rostlinka venku, roztahuje teprve delozni listky, vcera vykoukla ven, takze fakt prcek, jinak zbytek naklicenej, ale zatim pod hlinou.

2) Jelikoz jedna uz vylezla, tak sem je spolecne s ostatima prestahoval pod lampu, a tady uz mam par dotazu :

- je tam 200W CFL, nic jineho nemam, musi byt cca 20-25 cm od vrsku rostlin aby se tam drzelo 28-29 stupnu, zvlhcovavka vali na plnej kotel, v noci v hodinovejch intervalech, ale jelikz na ni sviti megadioda tak nez to nejak poresim jak ji zakrit, tak na noc bude muset byt vypnuto, vlhkost kolem 50-60% v noci 75%. Takze to tam prubezne vypada nejak takhle :

27-29stupnu/50-60% den a 22-23stupnu/70-80% noc

Myslel sem ze to CFL pude dat niz...

- prihnojeni Jiffu, co na to rikate ? nez pujdou do fimalniho predhnojenyko substratu, jelikoz to je jenom lisovanej kokos ten jiff, asi to nebude obsahovat moc zivin, tak co zacit tam lejt Jungleindabox v pomeru 3:2:1 v polovicne davce nebo prikoupit http://cz.unichem.si/bio_zahrada/or...roduct?prid=215 a lit tam jenom toto z uplnyho zacatku ?

Jinak je super, ze ten mist maker zere strasne malo vody, v tech 3-4 litech by mohl jet 3 dny v klidu...akorat me stve ze sou tam takove blbe podminky v tom boxu - lampa zbytecne moc vysoko, vlhkost jaks taks ale cekal sem vetsi cisla, teplota aby bylo u vrcholku kytek do 29 stupnu je boj, co stim, pridat aktivni pritah, nebo spis posilit odtah ?prece jenom to dvokilecko umi zatopit...
petr616
Tak tady par fotek kde to je vsechno lip videt :
petr616
Dneska me to nedalo a lehce jsem paratkem podkryl hlinu, abych se podival jak na tom jsou ostatni seminka, a moc radost nemam... Jedno nepuklo vubec tak jsem ho vyndal a vlozil do navlhcenejch kapesnicku, uvidime jestli se jeste rozjede.. Co me ale zazarilo vic, bylo zjisteni, ze ostatni naklicena seminka, jsou +/- stejna, cili nejaka zasekla :-(
Jedine co me napada, je ze jsem je mel 2dny za oknem v takovej ne uplne utesneme parenisti, a svitilo slunce, ale vzhledem k vlhkosti ktera tam byla si nemyslim ze by tepolota uvnitr jiffu mohla nejak ohrozit seminka, ze by sla pres 30stupnu...uz se vam to nekdy stalo ze se zastavilo kliceni ? klicky maji velikost seminka, uz asi 3-4 den....
sWei
no na sluníčko si je dávat neměl mě se stalo že se mi semínka v tom horku uvařila, je to na houby ale stává se to budeš si mset v tom prostoru pohrát s jednou kytkou a roztahat ji
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
no na sluníčko si je dávat neměl mě se stalo že se mi semínka v tom horku uvařila, je to na houby ale stává se to budeš si mset v tom prostoru pohrát s jednou kytkou a roztahat ji


No bohuzel se to tak asi nejak stalo...chybama se clovek uci, asi se fakt upekly.

No jelikoz me to vrtalo porad hlavou, tak jsem se na ne kouknul znova a poradne, nastesti jedno seminko ma korynek cca 1 cm a pekne uz vali,vratil jsem ho do jiffu a prikril jsem ho jenom slabou vrstvou hliny, to ta dobra zprava. horsi je ze dve seminka vubec nepukly, tak sem je dal do kapesnicku, navlhcil, soupnul na skin do tmavyho mista a uvidime, posledni seminko melo malej klicek, to bylo to zasekle co nerotl dal, ale asi se snim neco stalo, upadl a kdyz se seminko lehce zmackne ojevuje se bila tekutina, asi na odpis, ale dal sem ho k tem dvou nepuklejm do kapesnicku...

Nemyslim si, ze by se semiinka jeste poarilo zachranit, ted otazka co dal, teoreticky 2 rostliny by snad meli ze seminek byt, bude lepsi je tam jet jenom dve a ohybat, privazovat, roztahovat, nebo pocakt az se rozjedou presadit do velkecj kvetniku a dak k tim dva rizky cca stejne velikosti ?
celek
Já bych na tvým místě se pokusil dojet kolo s tím co máš.Aspoň si otestuješ skříňku a vyzkoušíš ohejbání v menším počtu kytek.Líp se k nim dostaneš,líp je uvidíš atd.Prostě se naučíš a s menší ztrátou pokud by se něco podělalo.Ať se nic nepodělá a ať ti to valí :)
petr616
citace:
Původní příspěvek od celek
Já bych na tvým místě se pokusil dojet kolo s tím co máš.Aspoň si otestuješ skříňku a vyzkoušíš ohejbání v menším počtu kytek.Líp se k nim dostaneš,líp je uvidíš atd.Prostě se naučíš a s menší ztrátou pokud by se něco podělalo.Ať se nic nepodělá a ať ti to valí :)


No urcite mas pravdu, zatim se to nevyviji uplne podle predstav a buh vi co nas ceka dal... No uvidim, rezi se me tam moc davat nechce, myslim ze by to vylo ic komlikaci nez uzitku, zase aby to ale melo smysl...
petr616
At to dopadne s poctem kytek jakoliv, premyslim co bude vhodnejsi, SCROG nebo LST ?
Z fotek se me zda, ze se u Scrog da docilit vetsi plochy s palkama, na druhou stranu prestava ze budu mit kytky zarostle v situ a nebudu snimi moc manipulovaz a vyndavat se me moc nelibi...

Co myslite, ze je na plochu 45*55 vhodnejsi/vetsi vynos na prvni pokus(jednodusi) ?
petr616
Tak jsem se rozhodl ze vyzkousim SCROG, udelam neco home made, pouziju cirej silon, vyplet bych videl tak 3 x 3cm prumer oka, ted jak vysoko to dat? kvetinace sou cca 23cm, lampa 20cm takze zbyva cca 40-42cm na kytku aby se to tam nejak tak napohodu vlezlo, ja bych dal sit tak 15cm nad kvetinac, to by mohlo byt tak akorat ne? co vy na to ?
petr616
Uz sem byl na ruznejch forech, ale toto me tady dostava, denne cca 100 navstev a koment ani jeden, tady se asi malo huli :-D
petr616
Tak aktulani info a zaroven varovani pro vsechny (pro vsechny to asi nebude takova novinka jako pro me :-// ), nedavejte pri kliceni seminka za okno !!! vypada to ze ani seminko s cca 1,5cm klickem bohuzel tento dobre minenej pokus jak rostlinkam trosku priplepsi slunecnim svitem a teplem nerozdejchala, tim padem je situace nasledujici, te jedine co zazrakem vylezla a prezila se dari vyborne, roste pekne, barvicka jak ma byt, skoda no...priste uz vim.

Sice si to tady evidentne pisu sam pro sebe, ale tak proc ne:-)
Jelikoz jenom jednu kytku se me jet nechce, tak k ni jak povyroste soupnu 3 klony, nic jinyho jak to zachranit me nenapada, chci vyzkouset jak to bude fungovat pri plnem osazeni boxu, tzn 4 kytky abych vedek zda je to do budoucna provozuschopna bedna nebo kupim,vymyslet neco jinyho.

Pak jsem porad tak nejak na vazkach co stim Scrogem, jako jo, ale jako ne :-)) Pac mam pristup jenom z jedne strany, tak je nesmysl si tam kytky "zavrit" do sita a pak se nedostat k nicemu. Na netu sem videl zajimavou vec, a to sito solo pro kazdy kvetinac, to se me libi vic. Ale na druhou stranu to LST by taky za skousku stalo. No uvidim co bude za klony, jak to bude s vyskou a pak se rozhodnu. Mozna to taky dopadne 2 LST a 2 kytky solo Sgrog na kvetinaci. Aspo nby to byl takovej zajimavej experiment.

Jak sezenu nabijeci kabel k fotaku dam nejaky fotos, ikdyz neni moc ceho...peace!
petr616
Dneska jsem objel baumax, bauhaus, hornbach, ale Plantanellu - Zahrada sem nesehnal tak sem vzal AgroBio Harmonie - korenovy stimulator(morske rasy, stribro,..), za 45kc neber to. Jelikoz substrat byl pekne vysusenej, tak jsem to davkoval 0,25ml/0,7l vody (trosku slabsi nez podle navodu) a pekne tim zalil selej kvetinac, mnozstvi vody akorat, lehce vyteklo do misky z jedne strany takze by to melo byt vlhke sokoro cele, cili ideal :-)

Jinak sem prisel na to, ze cim niz dam lapu tim nizsi je teplota u vrcholu, celkem prekvapive, ale je to dano tim ze ventilator co je namirenej tak aby chladil CFLko v nizsi pozici lip rozhani a odvadi vzduch pod stinitkem, jsem monemtalne cca 10cm od vrcholku, postupne budu snizovat co to pujde az na ccca 5-6cm.

Tady aktualka po zaliti dobrutkou.
BigBrothers
Čau, mám pro tebe par typů:

1) jestli chceš přidávat řezy, měl by jsi je tam už šoupnout, bude pár dní trvat (do týdne) než se proberou ze stresu a než ti prokoreni a začnou pořádně růst. Soudím podle velikosti kytky na fotce výše.

2) kupovat kořenový stimul. mi přijde zbytečný když máš hnojky JIDB, které obsahují všechny potřebné složky po celou dobu růstu, viz jejich dávkovací tabulka. Popř. pokud máš predhnojený substrát stačí zalévat vodou(vlastní zkušenost)

3)LST nebo Scrog:
Zvolil bych kombinaci těchto metod, začít s LST(ohýbat pomocí kolinek-půlměsíců) a po řádném vytrenovani nasadit síť a nechat to prorůst. Kdyby jsi dělal jen LST budeš miz kazdej vrcholek v jiný výšce a pak se to celekm blbě srovnává, při cfl je důležitý mít to v rovině kvůli dosahu světla. V tvém případě bych udělal síť na každej květník individuálně kvůli přístupu a hlavně zalévání jestli nemáš drip, to je asi největší problém, zalít ty zadní kyti je pak peklo.

4) neboj se to odjet s 1 kiti, pořádně to propleť do sítě po celem horizontu. Bude to trvat o něco dyl na růstu, ale zase tam nacpat jinou odrůdu a ještě k tomu z řezu která ti po přepnutí vyjede např. o 100% více do výšky než ten ze Semen(nebo naopak), ukocirovat to pak není sranda, zvlášť když si omezenej rozměrama boxu.


Jinak mas krasnej cistej boxík a je vidět že hodně čteš a dáš si poradit. K4Y

Groweru zdar.
petr616
Cau, diky za reakci, uz sem si myslel, ze si to tady pisu jenom sam pro sebe :-)

1) no uvidim, moc se me tam rezi davat nechce, bojim se toho co popisujes v bode 4. kdyz sem videl na netu borce co se jim povedlo z jedne kytky v prostoru treba 40x40 tak sem cucel, navic se tim clovek asi vic nauci, nez kdyz tam necha nejak rust 4 kytky, zatim kytka jede pekne, nevytahuje se, asi ju tam necham samotnou :-)

2) no samo, ze i kdych to nepridal, a jenom zalival, tak to povali pekne. kdybych nemel predhnojenej substrat na 6 tydnu, tak tam supnu JIDB, ale takhle sem to nechtel hrotit, ted si kyti vystaci stim co je v pude, dokavat pekne povali a nebudou odspodu zloutnout listy, hnojit nebudu,sak ona si rekne. ale ta harmonie za 45 korun, jako dobrej kup si myslim, je to asi na 10 aplikaci, takze to je zadarmo a sluzbu to udela.

3)No to neni uplne spatnej napad, pokud by tam byla kyti sama, tak bych prdnul klasiku sito pres celej box, tam by pak odpadl problem se zalivanim a prostrihavanim listu. Akorat sem zatim moc nepochopil, co presne LST je, jedna varianta je ze se vrcholek ohyba pod uroven bocnich vyhonku, aby se kytka prepla a udelal vrcholky ze vsech bocnich vetvi, a pak je takovy to LST jak popisujes ty, ze se to tak nejak jenom prihne, ohne, spis se to modeluje do takovyho keriku, no pokud bych to pak chtel dat pod sito, bude asi lepsi jenom to "soft LST" v kombinaci s FIMem, ale to sem zatim vubec nepochopil jak to usmiknout aby vyrazili 4 vyhonky, musim nastudovat :-)

4)Nikam nespecham, chci se hlavne co nejvic naucit do dalsich kol, takze ted je to spis takovy pokus omyl.

Kazdopadne za kazdou radu diky, K+ ti leti ;-)
petr616
Tak pridam na oziveni nejaky fotos, dneska to je 14 den rustu od doby co vykoukla z jiffu. myslim ze se ji vede dobre, kazdy den je patrnej posun v rustu, az se vic rozjede to 3 patro tak bych ju smiknul FIMem, aspon uvidime co to udela a jak na to :-) snad se to povede.

Jinak definitvne rezi pridavat nebudu, uvidime co je schopna dat v takovym boxu jedna L.S.D krasavice, kdyz uz nic tak si tenhle prvni pest chci uzit, vyzkouset co a jak, tohle bude hnedka nekolika technik najednou, takovej pokusnej kralik chudera :-))
petr616
Dneska provedeno zastrihnuti FIMem, nova ziletka a slo to jak po masle, snad jsem to tak nejak trefil.
petr616
Tak kupodivu zastrihnuti FIMem se podedlo :-) sou z toho 4 vyhonky, sou uz pekne rozjety, ale bohuzel nemam jak nabit fotak, takze priste...

Jinak dneska podana druha davka Harmonie, snad to bude mit zase podobnej "boost" efekt. Ted sem to jenom tak obarvil 1ml/0,5l vody.

Kytka kyne kazdym dnem celkem solidnim tempem, zitra zkusim poresit fotak a neco postnu na pokochani ;-) servas kdo to tady sledujete.
petr616
Tak dneska jako zazrakem se me asi po 2 mesicich povedl najit kabl od fotaku, jak prihodne :-)

Jelikoz jsem musel po dvou dnech, co jsem se k rostlince nedostal, zasahnout dratkem a provest takove mensi LST, defakto jenom roztazeni vyhonku do strany a stazeni niz aby svetlo mohlo lip prosvitat rostlinou a vyhonky se tolik netahly, zaroven sem se pustil do vyroby sita na Scrog, v prubehu tydne bude hotovej a rovnou pude do boxu.

Musim rict, ze LSD krasavice me dela radost, pekne se vetvi, moc se nevytahuje, nakonec sem se teda prepocital a po zastrizeni FIMem vylezli jeom regulerni 2 vyhonky, ty druhe dva co sem si myslel ze jsou diky zastrizeni, by tam byly tak jako tak. Nevadi, vzal sem to asi moc nizko.

Dneska je to 21. den rustu. Zitra tam zkusim soupnout polovicni davku hnojky, mam trosku strach z toho predhnojenyho substratu, EC metr bohuzel nemam...
sWei
proč má tak zkroucený listy? Nemáš to přelitý?
petr616
No prelity urcite ne, ted byla kytka 2 dny nezalita, vcera sem ju prolil cca 0,5l vody + harmonky, takze akorat, do podmisky ani nevyteklo.

Je to spis tim ze se to strasne kosati, ti spodni vyhonky se snazi probojovat nad ty velke listy a ruzne se krouti, proto sem to dneska trosku roztahl do stran, melo by se to zlepsit. Samo ze i tim jak sem se tam vrtal dratkama atd tak to taky nepridalo. Barvu ma zdravou, nikde nic nezloutne, su zvedavej jestli to tak bude dal po zahnojeni :-)
Kenway
Mě se zdá že je to přelité
petr616
No ja nevim teda, substrat je tak akorat, vlhky ale ne mokry (premokreny), fakt ted 2,5 dne nebylo zalivano, az vcera vecer pul litrem, a to byl substrat uplne vysusenej, ze se nechtela ani vody vsakovat, takze prelity nevim, leda ze by to delala zvlhcovacka, para de rovnou na listy, ale jak rikam, roste pekne a barvu ma zdravou, kdyz sem se na nu koukal ted, listy se narovnaly a vsechno se taha smerem k lapme, sito budu muset dat co nejdriv.
petr616
Tak vcera prihnojeno 1/4 davkou JIDB v 0,5l vody, kytka vypada ze to je ok, pristi zalivku zvednu na pulku a treti zalivku s plnou davkou a kazdou 4 budu delat pruplach cistou vodou. Snad to bude ok.

Chtel sem udelat fotku celku, kazdy den privazuju a roztahuju vetve a vyhonky, uz je z ni takovej peknej kosatej kericek, bohuzel fotak pude na reklamacku, nejak nejde zapnout :-( zahada... Zitra by snad mohlo byt hotovy sito, tak su zvedavej jak to stim pude.
petr616
27. den : Dneska nasazena sit na SCROG, dratkama sem se snazil kyticku pekne roztahnout do stran a vrcholky udzet ve stejne vysce, myslim ze se povedlo. Sit jsem dal cca 15-17cm nad kvetinac, oka jsem udelal 4x4 cm z cireho silonu, vysledek nevypada uplne spatne :-)

Vcera jsem zalival plnou davkou hnojit, trochu vyteklo do podmisky, tak jsem dneska prefiltroval hrube necistoty pres ubrousek a zmeril kapkovym testem, prekvapive je hodnota pH porad nad 7, ale rostlinka nevypada, ze by stradala, tak to tak zatim necham, zalivka s hnojkou by to mela postupne srazet, takze si myslim, ze je to ok. Kytka by si sama rekla, ze neco neni v poradku.

Pekne se kosati, ale vnitrne bojuji stim, abych ty spodni listy na ktere skoro vubec nesviti nevzal nuzkama :D dneska sem smiknul jenom dva, ktery tam byly opravdu zbytecny a zacinali umirat, ale takovejch adeptu tam je vic, pockam co se stane pod sitem.

Jinak bych tomu dal tak tyden a prepinal tzn. v 35dnu rustu, popr pokud by bylo lepsi pockat do 40 dnu, mam ale strach abych to tam pak ukociroval hlavne co se vysky tyce.

Kazda rada dobra, at to roste ! ;-)
sWei
no ted vypadá moc krásně ;)
Kenway
Ty listy tam nech , až nebudou potřeba tak je shodí sama , takhle bys jí spíše spomalil když už chceš pomalu přepínat.
petr616
Tak dneska rano se moc nezadarilo, chtel sem srovnat vrcholky pod sito, trosku to roztahnout, vsechno v pohode az sem sahnul na ten jeden ze dvou hlavnich vyhonku co vyrasili po zastrihnuti a hnedka se zkacel, zustal tam vyset na kousku cehosi, tak sem ho pritahnul zpatky elektrikarskou paskou, no moc neverim ze to jeste rozdejcha, ale priroda je mocna carodejka tak treba snad. Ani sem za neho moc nevzal, nevim jestli mohl byt nacnutej uz od LST, kazdopadne skoda.

Jinak vrcholky pekne v jedne rovine, necham to dojit jeste do 35 dne a budu prepinat, uz ted mam celkem strach aby se to tam veslo, ale trosku vyplnit to sito by to jeste chtelo, zitra dam nejaky foto celku jak to vypada.
sWei
bud v klidu já jedu box co má komplet vejšku 60 cm a na růst mám cca 40 cm takže ty máš ještě hodně místa ale já tam zas dala o dost nižší květináč který se používá na bonsaje :D pěstu zdar
petr616
Takze vyska sita je 33cm, kytka ma sama cca 15cm, zbyva cca 50cm od stropu po sito, lampa a stinitko zabira cca 15cm, tzn ze pro kytku zbyva jeste neco kolem 40cm, no vubec nemam predstavu kolik jeste bude potreba, 65 dni kvetu me prijde celkem dost...

Lampa je schvalne vytahla nahore aby bylo videt, jinak ji mam kolem 5-7 cm nad vrcholky, teplotu ukazuje teplomer polozenej na situ kolem 30-33stupnu.
BigBrothers
Zdar, já bych ještě zaplejtal. Nebál bych se toho ze to přeroste, v hlíně ti to zas tak moc nevyjede. Vyzkoušej ještě týden a uvidíš. Zbytečně se okradeš o cenné gramíky.
Toť můj názor.

Bacha na ohýbání, když jedeš ze semínka, tak mají kytky tlustší a dužnaté stonky a jsou méně ohebné a křehké oproti řezům.
petr616
citace:
Původní příspěvek od BigBrothers
Zdar, já bych ještě zaplejtal. Nebál bych se toho ze to přeroste, v hlíně ti to zas tak moc nevyjede....


Oka diky, dame tomu jeste tyden, je tam holka sama, kdyztak ju nejak zformuju, mista do stran tam je habadej. Vyhonek vypada ze to mozna rozdejchal, zatim neschne. Kytka roste kolem 1-2cm denne, zalivka v pohode, nic nezloutne nebo tak, kupodivu :-)
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
bud v klidu já jedu box co má komplet vejšku 60 cm a na růst mám cca 40 cm takže ty máš ještě hodně místa ale já tam zas dala o dost nižší květináč který se používá na bonsaje :D pěstu zdar


No prave o kvetinaci jsem premyslel taky, vzhledem k tomu, ze ve skrini je idelani ostvetleni max tak pro dve kytky, abych byl schopen drzet vybojku co nejnizs jako ted, tak jsem si rikal, co tam prdnout jako by objemnejsi kvetinac, ale spis prostorove resenej neco jako truhlik, aby byl nizsi ale vlezlo se tam vic hliny, nebo je lepsi vyssi ?

Teoreticky, mohl by byt vynos vyssi z 2 kytek, nebo je lepsi a jednodusi tam narvat 4 vedle sebe ? Kdyz se tam podivam na to co tam mam ted tu jednu, a predstavim si tam takvou druhou, myslim ze by to bylo idealni...ale vsichni tam rvou co se vleze tak nevim :-)
petr616
Kdyz to jeste tyden necham a spocital jsem predpokladany datum sklizne, vyslo to pekne symbolicky na 26.12, takovej druhej jezisek :-))
sWei
podle mě se v mikru vyplatí nízké a široké květináče já například příště v těch 30x30 cm plánuju 4 kytky ve dvou nízkých květiníčích nechat je růst co nejkratší dobu (tím se sníží i spotřeba a stoupne efektivita), zaplnit prostor, dát síť a přepnout, takovej sog-scrog :D rozhodně v těchlech prostorech je lepší jet jeden model
petr616
No proste kazdopadne zkusim rezy, ze semen je to strasne na dlouho. Supnu tam 4 kousky necham to cca 14-20dnu rust a pak sup na kvet, urcite to skoro mesic usetri, coz se na energiich taky pozna...

Ted me spis zajima jak se kytka chova po prepnuti, o kolik to vyleze atd. no do vanoc casu dost :-)
petr616
Mam dotaz, jak me psali lidi a sWei, ze kyticka vypada prelite na fotkach, je to prave naopak, takhle vypada pred zalitim, zalivam vzdycky vecer a pak nasledujici cely den nic a dalsi den vecer zalivka, cili jako by 48h nechavam pauzu mezi zalivkama, zalivam vetsinou 0,5l s hnojkou a lehce vytece do podmisky, mel bych to ztratit treba na 36h nebo to je normalni stav ze kyticka trosku ovadne pred dalsi zalivkou? daval sem si hlavne pozor abych ji neprelival, coz se povedlo. Jaky na to mate nazor vy ? diky ;-)
Astronautr
Lepsi zalivat malo a casteji treba decku az dve denne nejlepsi je mit furt vlhko ne mokro ani sucho
petr616
citace:
Původní příspěvek od Astronautr
Lepsi zalivat malo a casteji treba decku az dve denne nejlepsi je mit furt vlhko ne mokro ani sucho


To me taky napadlo, ale zase mam pocit, ze kdyz tam naliju kazdy den decku dve, tak se voda nedostane na dno kvetinace a substrat bude vlhky jenom nahore, takhle kdyz to proliju 0,5l tak je to akorat na navhlceni substratu v celem kvetinaci, coz me prijde kvuli korenum lepsi varinta...
sWei
hod sem nějaký aktuální fotly ;)
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
hod sem nějaký aktuální fotly ;)


Ahoj, fotecky budou, ale az zitra dneska se nedostanu, nafotim krasavici jeste pred prepnutim na pamatku :-) Vypada v kondici, jenom me napadlo jestli nedelam neco spatne stim zalivanim, ze po tech 48h od zalivky vypada pred dalsi zalivkou trosku splihle jako na tech fotkach co sem daval nedavno, ale po zaliti je druhej den rano zase prekne "najezena" k vybojce :-)

Kdyz uz sme u prepinani, chci se zeptat na hnojeni, jak to prepnu na 12/12 hnedka prehodit hnojku na davkovani na kvet plna davka ?
petr616
Tak dneska se muzete tesit na slibene fotos, musim rict ze ten tyden navic v rustu se vyplatil, sito se pekne zaplnilo, rozjeli se bocni vyhonky, no nevypada to spatne :-)

Akorat mam dotaz ohledne velkych spodnich listu, nemam pocit ze by se rostlince darilo z nejakeho duvodu spatne (snad jen to vysoke pH), roste jako z vody, ale vsechny velke spodni listy + par malych zacli zloutnout a opadavat nektere seschly na troud, svetlo se knim pres tu dzungli pod sitem nedostane, tak predpokladam ze se jedna o prizoreny proces, kdy se rostlina zbavuje nepotrebnych listu ke kterym se nedostane svetlo, mam pravdu nebo se deje neco nestandartniho ? Mam je tam nechat az upadnou samy (rostlina by z nich mela cerpat energii) nebo je lepsi je usmiknout kdyz uz vypadaji na umreni ? diky za odpovedi ;-)
sWei
je to přirozený proces a co ty fotky? :)
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
je to přirozený proces a co ty fotky? :)


Fotky budou az dneska, vcera byla kytka pred zalitim,cili zdechla, tak byste me zase psaly ze to mam nejaky prelity :-) dneska uz bude po zaliti ve forme tak ju zdokumentuju, muzu jenom dopredu rict ze slape pekne...
petr616
Tak a je to tady :

1 den 12/12 po 37 dnech 18/6
sWei
Krásná :) ta CFL je red nebo blue?

já vím že to tu už bylo zmíněno ale podle mě se ty listy takhle kroutit nemají
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
Krásná :) ta CFL je red nebo blue?

já vím že to tu už bylo zmíněno ale podle mě se ty listy takhle kroutit nemají


Dekuji za pochvalu :-) CFL je RED (kvet). listy sou napovrchu jako by takovy tmave fialovy, asi prebytek nejakyho prvku a mozna proto se koruti, ale kytka jede celkem pekne...uvidime co se bude dit dal po prehozeni hnojky na kvet.
petr616
7.den 12/12

Tak dneska bylo trochu casu na opecovani krasavice, dela me radost, trosku sem ju musel jeste dratkama naformovat, listy sem dal pod sit aby nestinily vyhonkum, jak sou na svetle, hnedka tam hodi dvojku :-)

Tady par fotek. At to roste ;-)
petr616
Prihodim nejake aktualni fotos.

31.10.2014

10 den 12/12
petr616
Tak krasavici se dari, pekne roste do krasy :-) ale zacala neuveritelne chlastat, prakticky musim zalivat kazdy den 0,3-0,5l, no je ji uz kusanec :-))
petr616
Musim se pochlubit, poridil sem si tuhle sikovnou vecicku http://vapevetstore.com/pages/flowe...aporizer-review na trhu je spousta ruznejch vapacu od milionu vyrobcu za neskutecny penize, nejvic me pobavili ty elektronicky "dymky" od Atmosu za trojku :D nechapu jak tohle nekdo vubec muze oznacovat jako vaporizer. Nastesti sem narazil na tohle, na aliexpressu za uplne smesnej peniz a za tyden byl postou doma bez cla dph a podobnejch nesmysli. A vono to fakt funguje :-) vaporizace probiha tak jak by mela,nic se nepali, krasne vynikne chut a ucinek at si kazdej vyzkousi sam ;-) Fakt jestli nekdo uvazujete o koupi vapace a nemusite mit Vulcana, tak tohle je super kup.
Frenkus
máš to pěkný :D jdu rozbehat neco podobnýho ale rozmery boxu 45x50x70 a budu mít ale 125W CFL tak jsem zvědav jak to dopadne u mně
petr616
citace:
Původní příspěvek od Frenkus
máš to pěkný :D jdu rozbehat neco podobnýho ale rozmery boxu 45x50x70 a budu mít ale 125W CFL tak jsem zvědav jak to dopadne u mně


Cau, diky. No prozatimni poznatky jsou takove, ze ty kvetinace jsou strasne vysoke, nevim jestli je to pro konopi lepsi, ale osobne bych volil priste neco nizsiho, zbytecne se tim okradas o prostor, kteryho pri 70cm na vysku opravdu nebude moc, dalsi me celkem prekvapilo ze jenom cca 80% boxu je dobre osvetleno, tech 20% prostoru zejmena pod patici je hodne ve stinu a pak musis zvedat cele svetlo, no a na zaver ze samotnej Scrog me prijde min efektivni nez pri pouziti LST jeste nez se nasadi sit, lip se to tam pod tu sit pak formuje, a dratky vicemene pouzivam do ted, porad je co tvarovat. Jelikoz sam zatim nevim jak se postavit k otazce strihani listu, zatim jsem zadny vylozene neustrihnul, jenom ty co odpadli samy, ale uz se z toho stava pekna dzungle, uvidime... Tak at se dari a pekne to roste ! ;-)
Frenkus
A este mas nejake vychytavky na které si mám dať pozor? Ale s tým Scroog uvidíš výsledky asi až pri květu ako píšu ostatny hlavne kvůli tomu že vrcholky budú v té isté urovni
Kenway
Čau tak jak se koukám stále tě to kroucení trápí , tohle samé jsem měl i já když jsem jel balkón , jak často zaléváš , jaké dávky hnojiva dáváš ? Četl jsem že máš tmavě fialové listy s tímhle jsem se setkal prvně , zkus to prolít , nechat týden bez vody a uvidíš :)
sWei
tmavě fialový listy jsou když je zima, vetšinou když příliš klesne teplota za tmy
petr616
citace:
Původní příspěvek od Kenway
Čau tak jak se koukám stále tě to kroucení trápí , tohle samé jsem měl i já když jsem jel balkón , jak často zaléváš , jaké dávky hnojiva dáváš ? Četl jsem že máš tmavě fialové listy s tímhle jsem se setkal prvně , zkus to prolít , nechat týden bez vody a uvidíš :)


Zdarec, no studoval sem tento problem ruzne na netu a urcita konkretni vec to asi neni, proste bych to pripsal takove genetice, zalivam ob den 0,5l hnojiva JIDB v trosku upravenem pomeru kdy pridavam A slozky vic kvuli rustu. Fialovy listy jak kdy jak kde a maji jenom takovy medavy nadech, uprime pokazde kdyz otevru srin mam pocit ze kytce se vede nad miru dobre, proste listy neresim, asi neni moc co a ze bych delal neco spatne na to to nevypada...
petr616
citace:
Původní příspěvek od sWei
tmavě fialový listy jsou když je zima, vetšinou když příliš klesne teplota za tmy


Za tmy tam mam pokojovku, takze 20-21stupnu, kdyz moc malo tak 19...zatim nemusim topit, v zime to bude horsi. rikam ma to jenom takovej medavej nadech ty listy do fialova, toto neresim.
petr616
7.11.2014

17.den 12/12

Vsechno zatim slape, palicky uz vali :-)
petr616
No krasavice nam roste do krasy, ale rekl bych zbytecne se vytahuje, bohuzel do boku uz moc mista nemam, napadlo me, zda se da aspon castecne regulovat rust pomerem slozek hnojky, asi to nebude mit zadnej slavnej efekt, nema stim nekdo zkusenost, treba temer uplne prestat davkovat slozku A (na rust)a pridat vic zbylich dvou (mikroprvky a kvet) ? neukamenujte me, asi je to blbost, ale raci se zeptam :-) Mame pred sebou jeste 43dni na kvetu, a to teda nevim jak ju tam budu kroutit aby se tam vlezla...
mumuk
Pokud chceš zastavit růst tak vynech složku A ,M 18ml,B 36ml EC 1,6 samo poměr si udělej jaky potřebuješ říká se tomu růstova brzda ale myslím že potom přijde deficit dusíku at se daří
Mr.Sordo
Zdravím.
Ty jsi měl tu kytku propletávat sítí.
Podle mně nejlépe teď ,natáhni další síť tak 20cm nahoru a "násilím to propleť".
petr616
Kytku jsem propletal, uvazoval dratkama do stran co to slo, te uz jsem ale narazil na boky boxu a nemam kam jid do boku, to bych musel proplitat zpatka od boku ke stredu coz by udealalo asi dost neplechu se svetlem, jako zatim to neni nijak kriticke, jenom me napadla ta "finta" s hojivem, vim ze se rika ze se muze pridavat v pocatku kvetu slozku A protoze roslina jeste hodne roste, tak sem si rika co kdyz se skoro uplne vynecha a prida se na kvetove slozce aby bylo EC +/- stejne...
Astronautr
v rustovy slozce je hlavne dusik a ten je potreba porad... kdyz to vynechas mozna kytka spomali ale celkove akorat by ses pripravyl o vynos navic jedes hlinu a vty nez by to zaragovalo bude trvat alespon 5 dni spis ale dyl, ses v 17 dnu ted uz to tak moc neporoste. dej tam este jednu sitku a trosku je naohybej treba do krize to mas fuck proste jak to pude. hlavne co nejlip rozprostrit palky po prostoru. a zaroven troch snizit vejsku myslym ze to pude akorat to mazna polames.. ale ta sit ti to pak podrzi takze by to nemelo vadit kdyz neco nalomis. . a fialova na listech muze byt P (fosforem) ale na fotkach nic nevidim... jinak jesli to ma takovej fialovej "odlesk" tak to se stava bezne. zalezi to na uhlu a spektru svetla to presne nevim ale ve skutecnosti to fialovy neni jen to tak vypada. z urcityho uhlu
petr616
Oka, no hnojivo teda necham a budu davkovat podle navodu. Sit druhou zatim davat nebudu, misto tam jeste je, takze zatim to zkusim nejak ukocirovat bez toho, pokud bych musel nejak drasticky ohybat, staci to o pul den pozdej zalit a cela kytka jakoby splihne, je tam standartne kolem 28-30 stupnu, a pak je cela jakoby z gumy, po zaliti se do hodiny zase najezi smerem ke svetlu, takze to bych ju v tomto stavu nejak rozumne natvaroval, a myslim ze by se to mohlo obejit i bez nejakych fatalnich zlomenin atd.. no uvidime... kazdopadne diky za rady ! :-)

edit : jinak ta fialova to je jak rikas, je to spis jenom takovej nadech a jde to videt jak kdy, ted uz se ani listy moc nekrouti jak na zacatku takze z tohodle hlediska good, jelikoz to je muj prvni pest, tak nevim jak to ted bude moc rust, cili mozna delam paniku zbytecne, ale kdyz si predstavim jeste 43 dnu tak to nevim nevim :-)) kytka uz je v 22 dnu zitra kdyztak dodam fotky.
Darsilius
Ahoj, máš to pěkný, jak jsi říkal o příspěvky výš, květináč zbytečně zabírá prostor... z toho se musím poučit i já do mého pěstu, kde mám skřín ještě užší jak ty a pojedu víc kytek v 1l květnících, ty mají na výšku jenom něco přes deset centimetrů a zbyde tak snad víc místa nahoře... na fotce jde videt, že máš po stranách ještě místo, nešlo by to vyplést tam ?
sWei
místo tam má protože ta CFL lampa tam má na konci ten plast a objímku a je tam tudíš stín takže by to nemělo moc efekt
petr616
25.den - 15.11.2014

Vic do boku uz to neslo, myslim ze to snad i bude stacit.
petr616
Vcera jsem musel pridat vetrak dolu k pritahu vzduchu kvuli vlkosti, jak je kytka pres cele sito, uz se nedostane vzduch z ofuku lampy dolu, teplota je u vybojky kolem 28-30stupnu, dole u kvetinace 24-25stupnu a vlhkost kolem 50%. Pristi tyden zkusim pridat Hesi Boost, at sou palky pekne "stavnaty" :-)
orgas90
Zdravim , tak uz se Ti to pomalu rysuje , taky ted planuji scrog , tk uvidim zatim to vypada slibne :-)
rogi4
Zdar, nepáči sa mi ten pasívny príťah, vzduch ti takto nejde cez kytky ale iba poza ne.. Dal by som tu mriežku do dveri na spodok. Inak to máš pekné ;)
petr616
to rogi: uz je to poreseny dalsim vetrakem kterej dole rozhani vtahovanej vzduch.
petr616
35.den - 25.11.2014
sWei
to je nááádhera :) ... škoda že se mi to tak podělalo :( ..... máš to opravdu krásný
petr616
Predem dekuji za pochvalu. Taky me dela holka jenom samou radost :-) Tvuj topick pravidelne sleduju,je to pech,ale na druhou stranu chapu, ze bez pH popr EC metru se to blbe odhaduje a prijdes na to az uz je to videt na kytce... ja sem to odjel z kapkovym testem,a zda se ze nic vic nepotrebuju,spis by me zajimalo EC pac porad tak nejak hnojky nenapadne pridavam a kytka to bere,ale nic se nema prehanet ze :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma