Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Mobilní Box s hybrydním osvětlením - Klikni zde pro originální téma
Prior
Ahoj všem,
rád bych se podělil o můj druhý kutilský počin u kterého jsem se inspiroval od uživatele #g_man.

Představa anonymního a mobilního boxu mě nadchla.

Základ je stejný v Bauhausu koupený kalvas 2x 90l za cenu 149 Kč kus.

Co jsem ale chtěl udělat jinak bylo osvětlení. Od začátku testuji LED žárovku 54W E27 složenou z 18x 3w diod. 6x 660nm;6x 630nm a 3x 430nm a 3x 450nm. Samotná zvláda osvítit prostor 70x40cm a klony, rajčata a různé bylinky pod tím rostou krásně ve spojení s hydroponií a DWC metodou.


V mobilním boxu chci ale vyzkoušet silnější světlo. Takže jsem si připravil kostru na osvětlení hned pro 7x E27 žárovek.
Uprostřed vyhrazené místo pro 54W LED. Ta sama o sobě viz foto díky aluminiové lepící pásce (olepen celý vnitřek i spodní strany) osvítí celý kalfas, ale dle měřiče to žádná sláva není.
Takže zbývá dalších 6x objímek okolo a rozhoduji se mezi dvěmi varianty.

1) 6x 23W úsporky které již mám zakoupené a odzkoušené. Celkem 192W / 12 000 lumenů. Nyní když položím měřič úplně na dno všude je světlo přes 2000 lumenů, přesně nevím vyšší stupnice již není. Teplota v boxu bez zapnutého odtahu 35 stupnu s odtahem se dostanu na 25 v místnosti bylo 21.
2) Na cestě mám objednané 12w (4x3W čipy) Warm White bodové žárovky. V konbinaci s hlavní grow ledkou 126W / 9570 lumenů. Změřím pak reálný dopad světla na dno až žárovky dorazí.

Pěstovat plánuji v hlíně. Varianta
1) 7x 18cm květník. Pro rostlinku zbývá 33cm mezi zeminou a světlem.
Podél bych připevník oka na Scrog.

2) Hafo malejch 200ml kelímků na kafe a jet SOG. Kytí by měli prostor 40cm od zeminy k světlům. Dle experimentu od Jahody zjistil že lze vypěstovat 35-40cm rostlinky v 100ml kelímku (biď tedy s 400W sodíkem).

A tady bych rád poprosil Vás zkušenější o radu. Jakou variantu světla z dvou zmíněných vybrat? Ci nejakou jinou podobnou rošádu, abych například nedával zbytečně moc světla jelikož v takovém malém prostoru mobilním boxu třeba ani nemůže vykvést tolik palic kolik dávám světla?

A jet to na počet rostlinek, nebo si vystačit se 7 květináčemi a pohrát si s ohýbáním a podobně?

Ještě mi chybí pár dodělávek jako utěsnění spoje. Přidělání prachového filtrů k nasávání ,aby dovnitř nešel pracha ven světlo.
Výroba pachového filtru na odtah.

A předem děkuji za rady, kritiku atd...
Maximum Fresh
Zdravim kolego.
V kombinacích spekter úsporek se neorientuju, ale tak jestli uchladíš 192W /12 000 lumenů asi IMHO nemá moc smysl přemýšlet nad 126W/9570 lumenů pokud je to oboje správný spektrum. V podstatě je tu jednoduchá rovnice - víc W = víc a hezčích G. :D
Moc světla? No toho asi nedocílíš, koukni kolik lumenů mají 150W výbojky který se v kalfasech taky používají (17 000) a buď ohledně toho v klidu.

Jako styl pěstu bych být tebou pro začátek zvolil spíš ten scrog, klidně o něco víc kusů z důvodu toho, aby se ti to po přepnutí nevytáhlo víc než plánuješ. Kdyby se to stalo byl by docela prolém to ukočírovat, jasně ohneš to nebo zlomíš, ale kam když máš kolem další kytky co potřebujou totéž? Přijde mi snažší si vyhrát s pletivem..
Jako bonus se ti to bude lépe zalívat než kupa 200ml. :)

No tak ať se Ti daří, vypadá to slibně! :rasta:

MF
Prior
Ahoj Maximum Fresh,
díky za názor :)
Jo stím zaléváním máš pravdu.
Taky to asi bude mít lepší stabilitu když bych stím nějak moc hýbal a také nebudu muset na začátek dát dohromady tolik klonů :D
I těch 7ks bude chvíli trvat :D

Určitě pak přidám foto jak to pokračuje :)

Ještě jednou diky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma