Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Uplny novacek, prvni skrin, kazda rada dobra :-) CFL 200W red 56x46x85 - Klikni zde pro originální téma
petr616
Zdravim, na uvod uvedu ze urcite zkusenosti s pestovanim mam z drivejska, pouze outdoor, takze zaklady se seminky, zastrihovani, atd celkem ovladam. Jelikoz jsem se musel stehovat, a tim se me otevrela moznost zaridit si doma, hlavne pro radost, malou micro skrin s rozmery 56sx46dx85v situovanou zady u okna.

Vybral jsem nasledujici setup:

LAMPA: zvolil jsem vzhledem k rozmerum skrine a byte s vysokou teplotou v teplych mesicich, kde je od rozpalene strechy trosku teplejc 24/7,svetlo CFL 200W Elektron + stinitko Reflektor HAMMER komplet 50x40cm.

KVETINACE : 19x19x23cm 4,6l zatim premyslim zda 4ks nebo rovnou 6ks, proberu dal.

ZVLHCOVAC : Professor Z 14, myslim ze takova zacatecnicka klasika, uvidime jak bude vyhovovat a jak bude potreba.

MERENI TEPLOTY A VLHKOSTI : meteostanice s bezdratovym cidlem, stanice bude uvnitr na mereni teploty a vlhkosti v miste sve pozice a cidlo u vrcholku rostlinek pro mereni teploty pod lampou. Samotne cidlo neumi merit vlhkost, proto takto krkolomna varianta.

BOX : 46x56x85 steny vymalovany Primalexem Polar, myslim ze se me to povedlo na jednicku :-)

SUBSTRAT : rad si pohraju, takze sem si vymyslel takovej "vlastni" mix.
Smes na substrat 26l:
55% substrat predhnojeny ph 5,5-6 15l
20% substrat pro kaktusy ph 5,5-6 5l
20% perlit 5l
15% vermikompost 3l
5% keramzitn na dno 1l

HNOJIVA : zatim nevyreseno, zatim je cas :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak co na to rikate ?

Opravdu budu rad za kazdou radu, toto je vysledek aktualnich financnich i protorovych moznosti, prosim NEPISTE a NEPOLEMIZUJTE proc CFL a ne soda, spis bych potreboval poradit s naledujicima otazkama:

VETRANI :

Vetrani mam vymysleno takovym zpusobem ze v zadech skrine bude dole vetraci lista 20cm dlouha s hubkou uvnitr, takova ta klasika z bau kseftu nekde nad hranou kvetinacu aby byl dobry pristup CO2 k rostlinam, cili vtah vzduchu bych nechal pasivni.Takto myslim ze by to mohlo byt ok.

Dilema ovsem resim s odtahem, ktery chci mit resen ventilatorem s klipsem, kteremu bych vyrizl v horni polovine diru, tak abych tam cely ventilator nacpal do pulky a obratil ho aby vytahoval vzduch ven ze skrine a dal putoval oknem ven, mezi ventilatorem a pasivnim vstupem bych dal prepazku aby nedochazelo k zpetnemu nasavani. Pokud se me podari dodam nakres pro lepsi prestavu.



Co na to rikate ? nekdy vidam ventilator postaveny ve skrini namireny na lampu a kytky, nevim zda je to lepsi varianta... co vy na to ?

KOLIK KYTEK ?

Chci pouzit kvetinace 18*18*23cm, na plochu 56x46 tzn ze by se jich tam pri plnem osazeni veslo dohromady 6 ve dvou radach po 3, na jednom konci by vznikl prostor 10cm (u dveri) a na boku by zbylo 2cm volneho prostoru. Nevim ale jestli pak nebude potreba kytkam udelat vice mista, aby se jich tam 6 nemackalo a nebylo vhodnejsi nechat jenom 4. Stinitko ma rozmer 50x40 takze by presne zakrilo celou plochu se 6 kvetinaci, nevim ale jestli to pod tou casti kde je patice a zacatek lampy nebude hluche misto... Toto me vrta hlavou zatim nejvic.

Na druhou stranu ze staru 4 ks na vyzkouseni by mohli ztacit a pak se uvidi zda by se tam 6 vlezlo, kolik zaberou 4ks atd. Co doporucujete ?

No diky vsem co to cele docetli az sem, a pokud vas neco napada nebo mate napad, postrech, kritiku, vsechno sem :-)

Zkusim sem naladovat nejake nakresy at je vse jasne.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma