Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Jaké světlo do nízkého growboxu ? - Klikni zde pro originální téma
Avee
Zdravím, jsem úplný začátečník co se týče indooru, mám k dispozici bohužel jen jednu skřínku jejíž rozměry jsou výška 60cm šířka 60 a hloubka 50. Chtěl bych zkusit Scrog protože jsem četl, že na takhle nízké místa by mohl být dobrý A teď k problému: kvůli malé výšce jsem se rozhodoval zda by bylo nejlepší pořídit si cfl úsporku 200W red nebo jsem taky uvažoval o 150W sodíkový výbojce s tim , že bych jí spustil vertikálně a kytky bych měl dokola kolem ní a chladil 1 nebo 2 menšími PC větráčky. Proto bych se tedy vás zkušenějších kolegů zeptal jaký druh osvětlení byste doporučili či něco úplně jiného. Také bych se rád zeptal ohledně hlučnosti, neboť bych s nimi spal v jedné místnosti - ruší hodně nebo se to dá ? Jestli zde něco už bylo zodpovězeno tak se omlouvám ale na toto jsem odpovědi nenašel případně bych poprosil o odkaz děkuji. Budu rád za jakékoliv další připomínky.
nice bloom
Zdar

Hele čti je tady XXXXX thread-ú kde jsou podobný setup-y možná stejný jako máš ty. nevím jak jsi na to s financema , urcite v rustu ti postačí cfl třeba i menší vatáže.( kolik v tom chceš mít rostlin řízky nebo semena? )
Na kvet bych dal sodu 150 a poradný odtah at tam nemaš saharu.
Koukni treba na tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...light=%2Bkalfas

peace at to roste
Avee
dík za ten odkaz , finančně omezenej nejsem ale nechci do toho dávat víc než je nutno ale to asi každej, jinak šel bych z řízků - přesně nevim řikal jsem si tak 2-6 ale to ještě uvidim a co se týče odtahu, jediný co mě limituje je hluk neboť, je to v místnosti kde sem tak 16 hod denně tak jestli by to moc nerušilo ?
nice bloom
mam skrin vedle loznice slyšet vetraky urcite je. ale není to neco kuli cemu by se nedalo usnout nedavno mi menili radiatory tak sem to mel v loznici . a reknu ti ze sepli hodiny nastartovala lampa ofuky ve tri rano tak sem se vzbudil kazdej den s kytkama :) tak sem hned zalil pokoukal a sel zase spat je to monotonni zvuk moc neva ale ja treba nemam problem usnout s hlavou na zapnutem vysavaci :) no nebylo by spatne kdyby sem nekdo hodil dalsi zkusenosti z rad lidí ktery to maj podobne jak ty neb i ja. kazdopadne při nadmernem hluku to de pomocí naké upravy odhlucnit. mne to v provozu pride jako zvuk ktery de ze zaple lednice mozna drobek víc.
MajklRyder
Čau
Taky jsem omezený místem tak pěstuju na prasáka tam kde spím,
ktomu hluku,taky mě to zezačátku sralo jak to hučí tak sem box dal do skříňě (zezadu sem vymlatil záda skříně a odtah napojil do komína protože přes zimu se mě sráželo vlhko v pokoji ).
Větrák mám TT 100 + jsem dokoupil regulator otáček cca. 300 kč a mám relativně klid.
Jenom ta výška té skříně se mě osobně zdá malá,dal bych aspon 60x50x100 .
Snad jsem sem napsal aspoň něco užitečného :) ať se daří

Jáj úplně jsem zapoměl na osvětlení 125w CFL na růst bude určitě stačit a na květ max. 150 sodík ..... ale spíš bych volil 250w CFL květ ta sodíkovka ti tam taky celkem zatopí
Zedy
Zdarec,

tady máš nějaká témata týkající se volby osvětlení:

Osvětlení
osvětlení do 10tis. LED nebo CFL?
Lampy - Světla - Osvětlení (FAQ!)

....a hlučnosti:

Jaká bude hlučnost?
Hlučné Ufo ?? jak tomu zabranit ?? Airrock rockwool ??

Na tvé dotazy už tady existují odpovědi v již založených tématech, za nepoužití hledání jsou normálně 3 Trestné body, jelikož seš tady nový, tak to ber zatím jako upozornění bez TB ;)
Téma ti přesouvám do Přípravky pro nováčky, nejlepší volba vyhledávání na fóru je to googlácký v pravý části okna vyhledávání, nejrychleji se k němu dostaneš skrze můj podpis.

Měj se blaze Avee ;)
Avee
Diky za rady, zkusim jak to pujde no a pak nejaky upgrady podle situace. Jak to půjde tak zkusím něco vyššího, ale zatím to nejde. Ty 250 cfl se trochu bojím protože někdo tu psal ,že to topí víc než 150 vodík.
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Avee
Diky za rady, zkusim jak to pujde no a pak nejaky upgrady podle situace. Jak to půjde tak zkusím něco vyššího, ale zatím to nejde. Ty 250 cfl se trochu bojím protože někdo tu psal ,že to topí víc než 150 vodík.


Buď v pohodě, jistou výhodou CFL jsou nízký tepelný ztráty, takže ji v pohodě uchladíš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma