Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Pro elektrikáře - led panel vyhazuje pojistky - Klikni zde pro originální téma
Darisss
Zdravím, jakožto ženská se v elektrice moc nevyznám, takže bych potřebovala poradit. Mám dva panely 144W od respectflowers a jeden mi včera začal vyhazovat jistič. Nejdřív to udělal při sepnutí na noc a potom při každém zapojení do elektriky. Když jsem zdroj rozdělala a hodila ho do elektriky, tak se normálně rozsvítil. Tak jsem to všechno vrátila do původního stavu, zapla a svítila... Jenže dnes ráno jsem zjistila, že to zas při přepnutí na noc (časovač) vyhodilo jistič... Sakra...
Můžete mi někdo poradit v čem by mohl být problém, než to povezu někam do servisu? Tam se mi s tím právě moc nechce, když je jasné k čemu to slouží :-D ...a jako světlo nad akvárko je to docela síla, takže nevím na co bych se vymluvila ;-)
techem
ahoj určitě se nebodou ptát na co to máš a kdyby jo, tak pod tím jedeš chili papričky ne?...jaký máš jistič na okruhu, kde to je zapojené? může to být jistič, nebo špatné spínací hodiny, může toho být docela dost...začni zjištěním jističe na okruhu zásuvky (sice by to B10 mohla utáhnout, ale záleží na tom, co máš zapojené v dalších zásuvkách na tom okruhu, třeba pračku jak pere, k tomu zapneš konvici rychlovarnou a v tom sepnou hodiny a prásk ;) ) Měl by to být jistič na zásuvky B16 a já mám pak zapojený box ze zásuvky a v boxu přidanou ješte B10ku, kdyby to spadlo, tak to shodí jen box a vím v čem je vada ;)
Darisss
Tak jistič je B16, ale probém je spíš v panelu než v jističi - teda vím že nemám přetížený okruh :) Teď jsem je zas rozebrala a fungují... bojím se to zas dát dohromady :D Sakra, kdyby tam byla nějaká pojistka, nebo něco podobného... ale nic takového tam nevidím :/ Ani drátky nejsou povolené, že by to skratovalo.... Do háje, jestli to nespravím co nejdřív, kytičky půjdou do ..... kytiček :(
davidos
2 roky záruka,tak na co čekáš.No ,ale jestli si to rozebrala,tak asi už pass
Darisss
Panely mám od jednoho (smazaného) člena a byly dělané na zakázku. On je měl minimálně 2 roky, takže o reklamaci se nebavme ;)
Mac
Kdyby jsi tam měla zkrat tak ti to vyhazuje jistič hned a ktomu ještě jiskření nebo rána v místě zkratu. Jestli to vypadne až po nějakem čase tak je to přetížený okruh. Možná zbytečná otázka ale zkoušela jsi je zapojit do jine zásuvky na jiný okruh? Jestli ano tak dej fotku otevřeného panelu a nebo hledej neco vypáleného ,očouzeného v panelu...
Mac
No a jestli se nepřehřívají.Jestli tam tejpek nedal tepelnou pojistku tak prvni co vypadne je jistič. No a když to otevřeš tak větrají dobře a jedou .
zelenymuz
zkusl bych nejdřív kabel od souseda :)
Darisss
Zkoušela jsem jiný okruh a je to stejné. Když je zapnu, tak hned vyhodí hlavní jistič. Opět jsem je rozebrala. Když jsem sundala kryt zdroje, tak zas svítily normálně. Když jsem ho tam vrátila, vyhodil jistič... Je tam nejspíš nějaký skrat, ale pořád nemůžu přijít na to kde, protože pohyblivých částí je tam strašně málo. Vlastně jen 3 nějaké dráty, ale těma když pohnu, tak to nic nedělá.
Teď jsem kryt sundala a už to zas vyhazuje ..aaaaa, začínám být pěkně nasraná, asi se půjdu zklidnit něčím dobrým...
Mac
Tak dej foto.
Darisss
Nikde nic nejiskří, nesmrdí, nehoří... :(
Darisss
další
Darisss
sakra, nějak se mi nedaří připojit fotky :D
Darisss
a další
Mac
Tak se tim netrap a kryt tam nedávej. Otestuj to nějaký čas jen tak bez.
Mac
Jinak na fotkách nic viditelného nevidim... Větráček se točí?
Darisss
Tak jsem to tam hodila bez krytu, takže uvidíme večer. Jestli to po vypnutí zase vyhodí jistič, tak už mě z toho ... Větráčky (jsou tam dva) se netočí, protože jsou odstřihlé. Není potřeba panel chladit. Nikdy teplota nepřesáhne 29°C.
davidos
Darisss,větračky chladí led čipy.Jakmile přesahnou určitou teplotu,začínají ztrácet svítivost a po delší době ti odejdou.Ten panel je starší,tak nevím jestli ti to pod ním vubec pojede,pokud ho máš jen na rust tak v pohodě,ale na květ bych ty staré čipy nedával.Teprve minulý rok vylezly na trh čipy co se da snima svítit i na květ.Ale to poznaš sama.Tak at to roste.
Darisss
A jaká je teda optimální teplota pro čipy? Nemyslím že by byly na květ špatné, minulé kolo dopadlo velice dobře i přesto že jsem měla staré řezy. Toto je druhé kolo s lepšími řezy a rostou krásně i pod všemi zatracovanými ledkami ;)
davidos
U každého čipu je idealní teplota jiná.Najdi si na netu výrobce od jakeho máš čipy v panelu a mělo by to tam být napsané.Jestli ti to pod tím panelem jede tak nic neřeš a nech to svítit,ale připoj ty větráčky!!
To je duležite!!!
Za měsíc bez větráčku ti bude padat svítivost o dost %.
Darisss
Ok, díky, zítra žhavím pájku a větráčky připojím. Zatím svítí i bez krytu, tak doufám že když do toho zítra rýpnu, tak to zas nepodělám :D
alesh
Ideální teplota pro ty čipy (z hlediska efektivity) je blízká absolutní nule. Prostě čím míň, tím líp.

Ohledně toho vyhazování - LED drivery mívají poměrně vysoký nárazový proud při zapnutí a tedy vyhazují "rychlý" (B) jistič. Řekl bych, že výměna za charakteristiku C by měla pomoci. Ale taky je možný, že to ten tvůj jistič zvládá v pohodě a ty drivery jsou nějaký načatý.

a.
Darisss
Problém nejspíš vyřešen. Mrkla jsem na dráty co jsou vevnitř (pro mě prostě dráty :D) a jsou strašně tenké, takže je možné že jsou v některém místě zlomené. Až budu mít víc času, zkusím je vyměnit.
Alesh - díky za info o teplotě ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma