Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak měřit teplotu ??? - Klikni zde pro originální téma
Filtr
Čau všichni, o větrání a naladění správný teploty jsem se tu dočetl už snad úplně všechno, ale i tak mám menší problém :
V mojí poměrně malý skříni (cca v70, š60, h40) svítim 150w sodíkem - je tam i přes použití jednoho nasávacího a jednoho odtahovýho větráčku z compu poměrně teplo. Ale - když měřim teplotu klasickym rtuťovym (nebo lihovym ?) teploměrem, dost záleží na tom, jak ho umístim - když ho položím vodorovně na květináč tak, že na něj dopadá světlo kolmo (tedy stejně jako na listy), naměřím přes 40 stupňů, a to i přes včerejší montáž skla pod lampu. Když ale teploměr postavim do rohu skříně, teplota na něm klesne na pěkných 30. Ptám se tedy: Jak to všichni měříte ??? Co mám být správně ?

Díky za odpovědi, je to asi blbost, ale mě to dělá docela těžkou hlavu.
viridis
Teplotu bys mel merit tak asi v urovni horni casti kytek. Na teplomer by nemelo dopadat svetlo, neb jej ohriva (hlavne IR slozka). Takze pouzit stineni, treba trubicku z [cerneho] papiru nebo nejakeho jineho izolantu (plast) - napada me treba kousek trubky z mirelonu (izolace teplovodotrubek).
Filtr
Tak to je skvělý, díky vám oběma, potvrdili jste mi můj dojem. Myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jistej, teď to teda vypadá, že mám všechno v cajku. Mám totiž mladý řízečky, tak jsem se bál, aby se mi hned nespálily. (to přirovnání s měřenim na slunci a ve stínu sedí, ale nevěděl jsem - kytky jsou přeci jen "na slunci").

Jenom doufám, že mi vydržej víkend bez zalévání, to jsem zvědav !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma