Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Dotaz k Vybaveni 50x45x110 (CFL) - Klikni zde pro originální téma
grimlly
Dobry den,pokouším se o First Indor (mikro)
a měl bych dotaz k vybaveni,co od toho čekat a za to je +- aspoň na něco dobry.

Světlo: CFL 125w růst / 250w květ
Skříň: 55x45xVyš.110
Přítah: 8cm PC větrák umístěn aby zaroven dělal ofuk.
Odtah: 12cm Pc větrák nad lampou
do prostoru narvu 4x květináč 5,7l
+ Bila folie odráží asi 90%

zajímá mě výkon Lamp zda do tak malého prostoru není 250w moc,
grimlly
...
bloomman
Čuss ta velkost boxu je v pohodě na 250w CFL.
Akorád bys mněl pořídit ještě silnější odtah a 4 holky na ten prostor v těch 5,7L květináčich je taky ok.ještě bych vyrobil nebo koupil nakou sít.
jinak přeju hodně štěstí pěstu Zdar
Jurgiano
na cfl sa kašli keď riadne popremýšlaš zistíš že hps 150w ti dá viac ako 250w úsporka
bloomman
Jurgiano: Víc?A jak si na to přišel prosimtě?
techem
citace:
Původní příspěvek od Jurgiano
na cfl sa kašli keď riadne popremýšlaš zistíš že hps 150w ti dá viac ako 250w úsporka


možná více tepla :D
Jurgiano
Ja idem v grow boxe 40x40x120 a chcem 150w mh a hps. Dlho som rozmýšlal medzi cfl 250 a 150w hps. Napokon po prejdení groweru som prišiel asi na tieto veci
hps
+ vačší výnos, tvrdšie palice
+ cena
+ 150w 17000 lumenov

- vysoká teplota
- spotreba energie ? 150w a kvalitný predradník nezožerie zas tak veľa oproti 250w úsporke.

cfl
+ nízka teplota
+ vhodné na rast

- cena
- kvalita

Tak teda ako čo by ste mi poradili do boxu 40x40x120 ??? Prosím pomoc :) 150w mh a hps alebo cfl blue a red alebo cfl rast a hps kvet ? Najdôležitejšie je premňa kvalita - výnos - spotreba energie - životnosť svetla - teplota v boxe
bloomman
Jurgiano: Čuss je dobře že čteš ale praxe je praxe.
Víš třeba že 150w Hps žere stejně jako 200w Cfl?
Takže ta 250w CFL o proti 150w HPS bude žrát jen o trošku víc a jelikož hps víc topí takže budeš muset mít silnější odtah kterej bude víc žrát takže ta spotřeba 150W HPS se vyrovná 250W CFL.
Rozdíl výnosu ve srovnaní těch dvou watážích tak velkej nebude možná stejnej nebo o trošku bude víc pod cfl ale nejvíc záleží kdo to pěstuje.a že pod hps jsou tvrdší palice tak jse to nedá říct záleží zas na genetice a podmínkách. by jsi koukal co jse dá udelat za kameny i pod 200w cfl.
Jinak cena je skoro stejná jo lumenů to má víc ale zase tu hps nemůžeš dát 5cm od vršků.
Na ten prostor když chceš kupovat už lampy zvláštt růst květ tak bych zvolil na růst 125w cfl a na květ 250w cfl nebo jen 200w red když máš menší prostor ale pro mně za mně si tam dej klidně na květ tu 150w hps.tady na groweru se to už řešilo dlouho hps vs cfl ale nikam to nevedlo jsou to prostě uplně jiný druhy světla a někomu jde to někomu zas to každopádně jestly dáš 150w hps nebo 250cfl tak výsledky budou podobný žadný extra rozdíly i když možná pod tim cfl se ty palice víc osypou ale to je jen můj názor.
Ale pokud to bude tvoje první kolo tak je lepší začínat na cfl Pěstu Zdar.
lolo
Zdravím, ja idem taktiež iba micro(cca 43x30x80). Prvý krát som šiel s CFL a bol som nadmieru spokojný, na to, že som nemal žiadne skúsenosti to bolo niečo TOP ... tvrdé paldy, krásne osypané, proste krása(nijak extra veľká starostlivosť, iba som trocha zarovnal výšku rastlín). Potom som kúpil HPS a skúšal som už kde čo, no netromfol som ešte tú CFL v mojom malom priestore, síce sa mi podarilo spraviť trocha väčší výnos, ale palice riedšie a to som skúčal sog aj scrog :( je pravda, že mal som iné gen. , ktoré nemajú také výnosy ako prvý grow(aj podľa seedbank), ale rozdiel medzi tvrdosťou a osypanosťou je jasný v prospech CFL a to by aspoň podľa mňa nemal byť. A ešte jedna vec mi napadá ... teraz pri HPS, keďže mám dlhú skriňu a HPS je malá, tak na koncoch , resp. vzdialenejších častiach je so svetlom problém, ak som mal CFL, tak nebol, keďže mi vošla skoro do celej skrine a presvietila všetko čo bolo na vrchu :)

Také moje zhrnutie :D :
HPS je určite super a nemôžem povedať krivé slovo na ňu, ale na mikro ja osobne odporúčam CFL. Uvidím po tedajšom growe ako to dopadne, keďže som poriešil gen. s lepším výnosom, ale zatial fandím CFL v malom priestore :)

Takže ja ti určite z mojej skúsenosti do takejto malej skrine odporučím CFL. To teplo nebude skoro žiaden problém a troška keď sa pohráš, budeš úplne spokojný. Ešte keď si vyberieš schopnú genetiku, tak verím, že dokážeš dať aj veľmi pekný výsledok a všetkým nám tu padnú sánky ;)

Veľa šťastia pri pestovaní :)
Jurgiano
Takže asi takto :)

Dlho som rozmyšlal nad cfl dlho bola aj favorit. Začal som rozmýšlať, do boxu 40x40x120 mi prišla najvhodnejšia 150w MH a HPS alebo 200w, 250w cfl.

MH/HPS 150w + elektrický predradník spotreba 170-180w(podľa testov tu na groweri) 17500 - 1900 lm // CENA 100 - 150 € MH+HPS

CFL 250w spotreba 180-200w, 19500 lm // CENA 140 € blue+red

Nemyslím si že sa k žiadnemu výsledku nedospelo, len si každý spravil výsledok podľa seba :)

Na CFL som počul aj veľa zlého. Treba vyberať len tých kvalitnejších výrobcou. Našiel som toho veľa kde píšu otom že úsporka rýchlo strácala svietivosť. Alebo že sa pokazila. Nebodaj že ani zdaleka nemala uvádzanu svietivosť. Je toho vela čo zlé sa dá nájsť na cfl.

Zato MH/HPS mi príde kvalitnejší, osvedčenejší. Je tu dlhé roky ešte pred cfl a nikto sa nesťažoval. Ani na groweri nenájdete zle skúsenosti na sodík :)

Predsa len CFl ma niečo do seba a to hlavne nízku teplotu. Ale stále to musí byť v pomere sodíku 250w ku 150w aby sa to dalo porovnávať.

Dali ste mi chrobáka do hlavy zas a možno napokon kúpim tie cflky :) Ta nízka teplota - ventilátor na nižšie otáčky - menšia spotreba - menšia hlučnosť ma láka.

PS. Poradíte nejaké kvalitné a osvedčené značky CFL ? Príde mi okej elektrox a plug and grow. Ale je ich množstvo na výber (agrolite, superplant, easylighting) atď. je ich fakt veľa
bloomman
Jo Elektrox je dobrý CFL,taky ho mám a že by nak rychle ztrácela svítivost mi nepřijde.Já sní odjel už tak 5 kol a furt to pod ní marně nekvete ale je pravda že jako uplně nová svítila tak o 15% - 25% víc.
Ale za tu cenu a celkový náklady a dobu co svítila odvedla skvělou práci.Tady můžeš kouknout ještě asi na poslední kolo co stouhle cfl pojedu.Na přístí kolu bych chtěl asi už novou elektrox 250w CFL.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=73663
Zatim Pěstu Zdar.
Jurgiano
Asi pôjdem do tej elektrox 250w :) Aj Plug and Grow sa mi celkom pozdáva. Máš to pekné :) Riadné salámy :P

Ja pôjdem len 2 kytky v boxe 40x40x120 a 250w lampu myslíte že je podtým reálne dať aspoň 25g na kytku ? Chcel som tam hodiť 2 kytky ale zas neviem kde by som napchal zvhlčovačku a ofuk :)

PS a ešte chcel by som zvlášť na rast a kvet aj keď ma to vínde drahšie myslím že pod takou 250blue budú rásť lepšie ako pod red 250w. Navyše ich aj ušetrím nebude musieť ísť jedna celú dobu.
bloomman
Dík,ten výnos je určitě reálnej.
Jo poroste to pod blue o něco líp ale vim že i pod tou red to roste hezky.
lolo
Ja som šiel úplné prvé kolo iba pod red a bolo to v pohode. A myslím, že môžeš kúpiť aj menšiu watáž na rast a bude to v pohode, za ten mesiac nestihnú tak vyrásť, aby si nejak potreboval presvetľovať a keď ich budeš držať v rovine, tak kľudne 125W bude stačiť. Ja mám v "matkárni(klonárni)" tiež polovičnú watáž a úplne s prehľadom všetko presvietené, aj keď moju prvú matku iba skúšam a držím ju max. možne pri zemi.
A 25g dáš určite s 250 :) tu už bude len záležať koľko sa s tým budeš hrať a pozor na prehnojenie a podobné nechcené maličkosti a som presvedčený,že raz, možno aj 2x toľko dáš v pohode :) ALe ja by som šiel na tvojom mieste radšej do 4 rastlín. Ofuk môžeš aj zavesiť(ja to tak mám na tienidle) a bude to dobré. A bez zvlhčovačky to prežíjú, radšej im sprav "skleník" na začiatok a ušetríš za zvlhčovačku :)
Jurgiano
No neviem či je dobre šetriť na zvlhčovačke :) Aj tak by som musel kúpiť nejaké kryty na kvetináče a chcem si regulovať poriadne vlhkosť.

Takže na rast má byť slabšie svetlo mne taká 125w na rast príde málo chcem aby to poriadne rýchlo a bujne ? :D rástlo.

250w na kvet min. Poprípade 300w plug and grow ale to by bolo asi moc :) Na rast chcem tiež asi 250w alebo 200w.
bloomman
Zvlhčovačka přímo nutná neni pokud pojedeš ze semen.
Ty kryty na květináče bych tam dal jedině zezačátku kdybych jel řezy a nemněl zvlhčovačku.
jinak ta 125w na růst na ten prostor by stačila ale jestly chceš mít ryhlejší růst tak kup silnější to zaleží už na tobě.
Tomsio
Ahoj.. s CFLkem neuděláš vůbec chybu.. ;) v tomhle prostoru úplně ideál.. hele jinak je to reálný s tim výnosem.. ale musíš si s tim pohrát.. pěkně síť nebo pěkně vyvazovat drátkama.. ;) popřípadě bych volil 4 holky.. rychlejš vyplníš prostor..

Zvlhčovačku jsem neměl a dojel jsem pěkně 3 kola.. ;) takže neni to taková nutnost.. mě postačilo dát tam mističku s vodou a hadříkem.. koukni na muj poslední pěst a koukni i na ten model.. ;) mě se hodně zamlouvá.. ;) krátkej květ.. rychlej růst.. pěkný větvení.. jedna jako druhá.. největší výnos co jsem zatim měl.. :)
Jurgiano
No neviem ty tam máš výnosy 25g na kytku, niektoré aj menej. Chcem to mať ošéfované takže zvlhčovačku chcem určtie aj kvalitne svetlo a všetko ostatné čo ktomu patrí.
Tomsio
No ani to nemam.. ;) Mam nejvíc u posledního výnosu a to kolem 17-18g na kytku.. a to jsem rád že jsem vůbec tohohle dosáhnul pod CFLkem.. a to jsem měl zabranej prostor 55x55 a palice vedle palice.. ve 40x40 to nevidim za tak pozitivně co se týče tvýho plánu na výnos.. vem si že to CFLko musíš dát celkem blízko ke kytkám a u objímky budeš mít trochu slepý místo/stín.. kam mos světlo nepujde.. nebo zkus přemýšlet o vertikálu.. ;) v tom prostoru by to určitě šlo ale nevešla by se ti tam zvlhčovačka.. (pravděpodobně) ale musíš vědět sám.. ;)

V tom případě jak řikáš.. tak by to chtělo větší prostor.. ;)
Jurgiano
Ale ty sa napchal do 55x55 až 4 rastliny ja dám do 40x40 iba dve :) Môj plán na výnos ? Hmm samizda 25 som spomínal :D Ale to som len tak trepol, plán nemám. Ale preto chcem by som chcel kupiť aj zvhlčovačku aj zvlášť rast a kvet. Ty si mal 200w ja chcem 250w. Ale napokon asi pôjdem radšej do 150w sodíku je kvalitnejší, lacnejší a v počte lumenov/spotreby elektriny zrovnateľný s 200w cfl :)
Tomsio
Ano promiň.. teď nad tim víc přemejšlim a ano možná že by si to dal.. ;) já měl víc kytek jen z toho důvodu abych měl kratší růst a tu plochu rychleji zaplnil.. takže pokud by si tam narval 3 uvidíš že to budeš mít rychleji zaplněné a ušetříš čas a elektriku na kratšim růstu.. :) Ještě jednou se omlouvat špatně jsem nad tim uvažoval.. :D Na tu plochu by si mohl mít tich 50g.. ale fakt počítej s tim stínem co dává objímka a začátek úsporky.. takže zkus popřemejšlet nad tim vertikálem.. ;) mockrát jsem ho neviděl takže by to bylo super na to koukat jak tě to pujde.. ;) no uvidíš.. držim palce.. ;)

Hele jinak pod květovou úsporkou to taky hodně pěkně roste.. takže by si mohl ušetřit i na tom.. ;)
Jurgiano
No my sme sa s kamošom rozhodli na dve kytky že keď nás chytia každý si pôjde odsedieť jednu :D A nvyše ten stan určo nie je robený na 4 kytky nad troma som rozmýšlal aj ja :)
Tomsio
Jak chceš.. je to na tobě.. ;) jen jsem tě chtěl říct jak můžeš ušetřit další peníze.. ;) a moc bych to neřikal že jedete na půl.. :D mohl by to bejt organizovanej zločin.. :D :D :D
marekSVK
Za dve rastlinky sedieť nepojdes :) ak si čistý a máš právnika,kamoš mal tri v polovici kvetu ho natreli,vrazilo mu tam komando Na súde to uhral že to robil pre.seba,nikomu to nechcel predávať a podobne a.obišiel s 18 mes.podmienky,fizli hľadajú pikozrutov na Weed sú ohladuplnejsi,kým nemáš 10 palic a pol kilom materiálu buď v pohode,peace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma