Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Pomoc s micro boxom - Klikni zde pro originální téma
Jurgiano
Čaute všetci chcel by som počuť vaše názory na môj nápad na microgrow.

Jednalo by sa o skrinku s rozmermy 35x35x90 cm. Čo je dosť málo :(
Svietiť by som chcel úspornou žiarovkou 85w alebo 125w možno aj 250w by som tam natlačil alebo mám možnosť ešte sodíkovú výbojku 70w len si neviem predstaviť ako by som riešil chladenie. Rozbehnúť to chcem po lete po vysokých teplotách.
Cirkuláciu vzduchu by som riešil pomocou najvýkonejších pc vetráčikov na trhu. Aspoň 2 na príťah a dva na odťah, podľa potreby.

Vízia je taká žeby som tam dal 4 malé 4 litrové kvetináče aby som čo najviac vyplnil priestor.

Zaujímal by ma váš názor na priestor, svetlo a aj celkovo na zmysel tochto growu. Či to má význam aby sa mi to hlavne vyplatilo keď spočítam že by som musel kupovať drahé fem. semená, hnojivo a substrát a iné skryté výdavky. Nerátam počiatočne náklady iba náklady na každé jedno kolo.

Každú radu, nápad alebo kritiku prímam :)
Pepe666
Zdar
Pěstování je především o zábavě. V takto malém měřítku nemůže být řeč o tom zda se ti to vyplatí nebo ne. Záleží na mnoha faktorech a jeden z nich je kvalita Tvé péče, výběr genetiky a podobně.....
Jsem zastánce HPS, takový podíl lumenů vůči spotřebě nemáš nikde, jde i o intenzitu tedy efektivní dosah světla.
Na druhou stranu, kdyby jsi dal trubice 18W T8 nebo 39W HO T5 na výšku, do rohů boxu a pár na plochy, taky by to mohlo být zajímavé. Dohromady by byla efektivita větší než u CFL...kompakt (třeba E27) je vždycky technologický kompromis.
Předřadníky dneska koupíš za pár korun, patice.....Nic na tom není. Nebo seženeš svítidla FIMX od Fulguru....dají se propojovat průběžně, spousty lidí je má na řízky. Určitě bych nepodporoval drahé CFL z growshopu.

Ať to roste :-)
Zedy
Zdravím, prostoru málo což :teef: však se nenech odradit, těch pár vynesených gramů na konci kola ti radost udělá, ale nečekej zázraky.

Ta 125ka bude takovej ideál, řekl bych že i top pro tvůj rozměr "skříňky", sodík bych kvůli teplotám rovnou vypustil.

Jako ventilace by ti mohli posloužit přesně ty PC fany o kterých píšeš, na odtah by to mohli být 2kusy s průměrem 12cm a na aktivní přítah 2x 8cm. Protože ti s největší pravděpodobností stínidlo zakryje většinu půdorysu, tak bude nezbytný rozhánět ohřátej vzduch z pod stínidla vhodně umístěným ofukem a v lepším případě posadit jeden PC fan na stínidlo a tahat ten vzduch vrchem k odtahu.

Řekl bych, že by sis mohl vystačit i s 1,5l květníkama a snažit se využít každej centimetr prostoru (nenechat to přerůst) v tvým případě hraje roli každej kout skříňky :D

A jestli se ti to vyplatí? Spíš ne...po prvním kole můžeš být výnosem pod 50ti gramama ta úsporka si něco vezme...takovej grow je spíš pro radost, večerní TV, dobrej pocit s holkama po boku :teef:

...ale nenech se odradit, jako inspiraci ti zasílám mé mikro (50x50x70) ;) , kde můžeš nakoukat něco z mých rad v takle stísněným prostoru.

Měj se blaze!

EDIT: Pepeho alternativa s vertikálně umístěnejma trubicema zní dobře hm? :)
Jurgiano
Ďakujem za názory,Dosť ste mi pomohli.

Pod pojmom "vyplatí" som myslel produkt v dobrej kvalite a výnos aby sa pohyboval v 10tkách gramoch, keby bol výsledok do 10g asi by som to bral ako sklamanie.

Zedy tvoj micro grow je ukážkový pre mňa. Niečo také si presne predstavujem. Pozrel som tu dosť micro threadov a nie každý je naozaj až taký micro na aký sa chystám ja. Za micro sa označuje aj 125 sodík v malých priestoroch alebo 250w úsporná zas vo väčších priestoroch.

Takže z takej vízie by som pomaly prešiel na prípravu.
Svetlo by teda išlo 125w na rast a 125w na kvet (zisťoval som si aj rozmery a aj keď sa jedná o veľké svetlo, stále je o kus menšie ako 250w)
Tienidlo tu bude troška problém Pozeral som najmenšie tienidla a ani jedno nemá pre mňa vhodné rozmery tj. najviac 35x35 cm. Takže ako postupovať ? Kúpiť tienidlo a poodstrihávať, odrezať ? Poprípade vyrobiť vlastné home made tienidlo ? Ešte ma napadlo umiestniť svetlo vertikálne čo by mi poskytlo viac miesta do výšky (čo moc nepotrebujem, keďže výšku mám 90cm čo si myslím žeby mohlo stačiť) ale hlavne by mi odpadla nutnosť montovania tienidla. Na druhej strane pri klasickom umiestnení svetla by som získal viac miesta v priestore čo je myslím potrebnejšie keďže podstavu mám len 35x35cm.
Na kvetináčoch si mi zasadil Zedy chrobáka do hlavy. Ja som našiel 4-litrové kvetináče o rozmeroch šírky a dĺžky 17.5 cm x 17.5 cm aká bola výška to už netuším ale viem že výšky sa pri menších a väčších objemov kvetináčoch moc nelíšili. Tie 4 litrové by mi mat krásne pasovali. No keď sa kuknem na tvoj thread tak tie 1,5l vyzerajú dostačujúco. Takže tiež teraz neviem.
Vzduch budem riešiť ako som spomínal výkonnými pc vetráčikmi.
Vlhkosť zvlhčovačku tam asi nenapchám takže asi len nejaké ručné rozprašovanie vody a dúfať že vlhkosť sa bude pohybovať niekde pri norme.
Ph meter by nebolo určite na škodu zakúpiť možno aj [/B]Ec meter[/B] bude potrebný.
Fóliu už mám vyše roka zavretú v skrini. Jedná sa o diamantovú orignálnu fóliu z grow shopu.
[/B]Pôdu[/B] by som si rád namiešal aj sám poprípade kúpil už namiešaný substrát s ge shopu. Celkom zaujmavé sa mi zdá pestovanie v kokose ale to až niekedy v budúcnosti.

Nejaký systém zaviesť veľmi sa mi páči Scrog. Kvôli priestoru budem musieť určite dosť ohýbať a čo je ešte horšie aj zastrihávať čoho sa bojím asi najviac. Doteraz som si není istý správnosťou môjho prevedenia zástrihu rastlín. Minulý rok pri svojom outdoore som mal možnosť si to vyskúšať. Výsledok bol taký že niektoré rastliny sa mi podarilo zastrihnúť správne iné zas nie.
Semená. A v neposlednom rade správne zvolenie odrody. Myslím že by sa malo jednať o indiku a odrody nízkeho vzrastu. Najviac ma lákajú známe odrody napr. Mazar, White Whidow, Cheese, Skunk a podobne. Vedeli by ste odporučiť nejaké odrody z vlastnej skúsenosti ?

Myslím že je to všetko aspoň zatiaľ. Postupne rozbehnem prvé fázy prípravy ako napríklad nákup častí a tie hrubšie práce ako vŕtanie otvorov či utesnenie skrinky. Chcel by som to pripraviť čo najlepšie aby to plnilo poriadne všetko svoju úlohu a mal som čo najmenej problémov už pri chode skrinky. Aby to aj torcha pvyzeralo.
Časom pridám aj nejaké foto obyčajnej skrinky a jej premeny na čarovnú skrinku :)
techem
Ahoj přeju ti hodně zdaru a k tomu stínítku, když tak koukni ke mě do odkazů v podpise, já jsem si vyráběl už 3 stínítka a v pohodě, pokud budeš mít dotazy rád ti je zodpovím...PM
Geltrud
LED diody na stenu=vertical... stacilo by tak 60w....doporucuji čipy 1w....3w by moc topily a predpokladam ze je drevena. Timhle setupem mas sanci na nejvetsi vynos pac zvysis plochu na kterou budes svitit. 90cm je moc, ale kdybys v 60cm udelal mezipatro, nacpal tam elektroniku a vetrak s pachacem, mas super stealth bedynku :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma