Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
1. GROW - Foliovník (ohýbaní) - Klikni zde pro originální téma
Veron
Zdravím všechny Growery. Jsem tady nový, avšak rád bych se s vámi, pomocí tohoto anonymního, podělil o svoji první pořádnější zahrádku :)

SEMENA
Název: 8x No-name Sativa (-2 samci = 6 kytiček)
Klíčivost semen: 99% (prakticky všechny, jen pár mizerných ne)
Doba květu: nemám tušení, semínka jsou z rostliny dokvétající ve skleníku
Účinky: zabíjí, dost silné na oprcanou kytku
Chuť: mírně nahořklá, neškrábe
Původ: z plodu známého
Zasazeno: 15. - 30. 4.

MÍSTO
Umístění: zahrada
Typ: růst homemade foliovník, kytky přerostly > nyní bez foliáku
Zemina: 50% původní, 50% půda pro muškáty
Slunce: pod stromy, poměr 4:3 - východ:jih

HNOJENÍ
Růst: Kristalon START, Kristalon pro balkonové květiny
Květ: Biobizz BLOOM

Rád bych zde publikoval celkový průběh růstu kytek, neboť letos to, zdá se, beru vážněji než kdy jindy. 4 kytky jsou dost vytáhlé, protože stály dlouho za oknem. Mám tedy trochu strach, že se kytky budou lepit na fólii (hlavně vrcholy) a rozhodl jsem se pro ohýbání, o kterém jsem zde již četl; u jednoho z vrcholů jsem se pokusil o FIM zastřihnutí.

Dvě kytičky jsou z druhé várky klíčení. Poslední, nejmenší 2 jsou "záložní", které přežívaly v květináčích a na poslední chvíli (po tom co jsem viděl výsledky u ostatních kytek) jsem je přesadil.

Foliovník přidán 15.6., avšak nebyl dostatečně uzavřen pro zapařování, prošel tedy ještě několika změnami. Je o naprostý, amatérský homemade (jako počítačový maniak mám, zdá se, ruce naprosto levé:)), je bohužel dost nízký. Fotky přidám brzy.


13.6. | Růstová fáze
Nekteré kytky se táhnou za východem (na fotce nalevo) neboť zrovna odtud nejvíce pálí sluníčko. Pak také částečně z jihu, kde však dost prostoru vykrývají stromy.
Nazdárek Verone
když to teda bereš vážně,tak nevím proč máš noname semínka,ještě z nějakýho oprcu...jinak foliák bez folie taky nic moc, řekl bych že se ti to nemusí doslova "pařit" aby to mělo smysl a v neposlední řadě jsi kytí měl dát dál od sebe,jestli ti to zdžunglí tak tohle jim moc neposvědčí,leda až je budeš ohýbat tak je směřovat směrem od rosltin. pic at to roste
Veron
Čau Joohny
díky za reakci. Abych svá slova uvedl na pravou míru - pěstoval jsem i v loňském roce, ale prakticky jsem se o kytky nestaral a nechal je uschnout na slunci. Letos jsem tedy zkusil něco zasadit ze semínek z brka co jsem si koupil za pár korun od chlápka pěstujícího na masti a byť jsem očekával stejný neúspěch jako vloni, kytky se chytily a jsou zatím pořád zelené, nic jim asi příliš nechybí. Proto jsem se rozhodl připojit sem, abych mohl svoji hlavu nadmout nápady a radami, které by mě nenapadly, nebo které jsem ještě nestihl pohltit.

Co se týče plastových pytlů, zatím nevidím problém a doufám že slunce nedostane do kytek pomocí vzduchu nějaký sajrajt z jeho spařování. Zatím jsem se s ním nedočkal vysokých teplot, možná se to rozteče:)).

O nevhodné vzdálenosti vím také - bohužel, až teď to vidím (nikdy dříve jsem žádnou větší kytku konopí neviděl :D). Upřímně jsem trochu doufal že nějaká z nich pojde a budu je moci nahradit ještě AFkem, ale všem se daří zdá se dobře, tak je mi líto je kosit. Trochu se bojím rozpoznání samce a samice. Zatemňovat nechci, bohužel tady nejsem stále. Na příští rok mám v plánu předpěstovat, abych mohl udělat čistě jen řízky samic (pokud se nerozhodnu pro feminizované semínka).

Zapomněl jsem zmínit, že v políčku jsou mravenci. Předpokládám a doufám však, že to nikterak nevadí. Myslím že mě spíše zatím zbavují od škůdců, ale co při květu?
PeeKay
Ahoj,

hele, mravenců se zbavujeme, jelikož si dokáží pěstovat jiné hmyzáky a ti již škodí. Tj. hurá pro cukřík na mravence a vypudit :)

Jinak, ta rozteč je opravdu malá. Ani to ohýbání nepomůže. Ale z oprcu jsou pravděpodobně REG, tak se ti to trochu vyselektuje, ale i tak budeš mít pěknou bitku o místo.

Doporučím zaeditovat alespoň velikost foliáků a hodit fotky do gallery, jinak moc rad nedostaneš :/

Ať ti to roste :)

P.S. 99% u klíčivosti na 8mi semenech? Nice! To ti vylezlo 7,92 semene? Jak se ti to povedlo? :D
Veron
Zdravíčko vážení. Omlouvám se za neaktivitu v průběru růstu, byl jsem bez připojení a když jsem se dostal k cizímu počítači, neměl jsem odvahu ani příliš času a tak jsem ho věnoval jiným, aktuálně důležitějším aktivitám.

Snad abych informoval o aktualitách na zahrádce.. Kytičky ukázaly pohlaví týden před mým odjezdem na dovolenou, což bylo 23.7. (je to vhodná doba? myslím že perfektní na dost času pro květ), tak jsem rád že jsem to tak hezky vychytal a nemusel se bát že přijedu k oprcu. Nakonec 2 samci ze kterých jsem se pokusil vyrobit mléko (nakonec jsem se však k testování tak odpálil, že si nejsem jist účinky :D) a 6 slečen. Mravenci zmizeli, zalévám občas kombinací trošky KRISTALONU START a KVĚT.

Foliovník bohužel po návratu z první dovolené musel pryč, protože jak jste očekávali, kytičky zdžungleli. Zastřihnutí FIM se povedlo, což jsem, vzhledem ke svým nezkušenostem, neočekával. 3 kytky jsem zohnul tak, aby měly dostatek místa pro prosvícení, na zítra mám v plánu zastřihnout konce lístků abych světlo opět trošku podpořil. Do příště však vím že je třeba tvarovat již od začátku, nenechat kytky tolik vytáhnout a možná i omezit růst kořenů tak, aby kytky nepřesahovaly maliny, které zajištují bezpečnost políčka.

Celkově mám zkrátka asi více štěstí než rozumu, jak se říká. Fotky do týdne dodám, ještě jsem se ke kytkám nedostal (návrat z dovolené :)) Určitě budu potřebovat pomoci s odhadem doby sklizně, protože myslím že na tom mohu zkazit spoustu věcí. Snažím se sice načítat co to jde, ale myslím že oko zkušeného growera nic nepředčí. Budu tedy rád za každé sledování tohoto téma :


citace:
P.S. 99% u klíčivosti na 8mi semenech? Nice! To ti vylezlo 7,92 semene? Jak se ti to povedlo? :D

Klíčil jsem toho více, jen jsem vše nezasadil :) Všechno vyklíčilo, jen na pár semínek vypadajících mizerně již na začátku.

citace:
Zdarec, jen pár drobností ;) Tady máš odkaz, kde najdeš Jak připojit k příspěvku do fóra fotografii a téma ti házím do galerky. Pak to po sobě smáznu. Měj se blaze ;)

Ano šéfe, provedu:)
stalada
zdar kde máš ty fotky.je to mazec se v tom vyznat vit?mě to trvalo dva měsíce než sem na vše prisel protože to jedu prez tel.kdyby něco tak napis pokusim se ti poradit ať se vede
Veron
Jak jsem slíbil, tady jsou fotky z celého růstu.

1 - 4 | foliovník a jeho vnitřní vyobrazení
5 | džungle po odstranění foliovníku :D
Veron
1 | jak jsem to objevil po příjezdu z první dovolené
2 | samec koulovatej :)
3 | posušení samců - ne že by to bylo na mléko třeba, ale seknul jsem je za deště
4 - 5 | aktuální fotografie (11.8.2014)

Tak jsem se dostal ke kytkám, přivázal je silikonovým provázkem ke kolíkům a trochu uvolnil místo pro sluníčko. Příště raději háček z drátku. Doufám že kytkám trochu brutálnější posun neublížil, že se paličky jako doposud zvednou a vše pofičí tak jak má. Čím více se blížím k výsledku, tím více o ně mám strach. Dostaly dnes napapat trochou Kristalonu na BALKONOVÉ KVĚTINY a Kristalonu START. Doufám že hnojivo "balkonové květiny" jim spíše neuškodí. Dost by mě zajímalo kolik je tam fosforu. Zastřihl jsem listy aby se světlo dostalo i ke spodním palicím. Tipy, rady, postřehy?:) Za všechno budu rád.
Veron
Zdravím opět. Na zahrádce se zatím všemu daří, ale mám pár otázek. Budu tedy rád, kdyby jste mi pomohli dobrat se k odpovědím :)

1) List žloutne po stranách (viz. obrázek 5).. co je zle? Našel jsem to zatím jen u jednoho..
2) Co s žloutnoucími listy prvních pater kytky, na které neprosvítí a žloutnou? Mám je odstrant?
3) Setkal jsem se z názorem že se kytky při květu stříhají. Na groweru jsem zjistil že názory jsou velmi rozdílné. Co myslíte vy?
4) Spíše starostlivá otázka - dokvete mi to, žeo? :D

Díky x)
nice bloom
vypada jako deficit drasliku kuk sem

http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-3657.html

mas PK 13-14 nebo neco na kvet?

peace at to roste.
Alpinestars
lidi resite uplne picoviny, 1 list nahovno tak ho usmiknu a jede se dal, pokud hnojit normalne, neseres na to, tak v tom nevidim problem, taky mam neajke skvrny atak na listech, asi 2, ustrihl a bylo po problemu, JE TO PLEVEL, by ste se divili co vse vydrzi kytka.
nice bloom
to Alpinestar : nikdo te predce nenutí aby si na ty "picoviny" reagoval no jen aby sem zustal u tematu mas pravdu jeden list ustrihnes zitra dalši pozitří dalších 5 ale myslím že týmto postupem jen ignoruješ problém který má kytka určite se nestane nic když ho ustříhne . takhle to příde me: Listy hnědnou nebo žloutnou. Hnědé, žluté nebo nekrotické (mrtvé) skvrny. Hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené. Nedostatek draslíku.
nice bloom
To Veron:kyti sou krasny Alpinestar ma pravdu pokud je jeden a nepřibývají pokud to není nak morbidni ale ja bych to neignoroval budu sledovat . peace
Veron
nice bloom: Díky:) Zatím na to nic takového neleju, ale rád bych věděl co by bylo na out nejvhodnější.

Alpinestars: Jen jsem chtěl vědět co to způsobuje.. O kytku jsem strach neměl :)

List druhý den zmizel (fakt si nejsem jist jestli upadl nebo zda se vzpamatoval), každopádně měl jsem za to, že jediné čeho se těm kytkám dostává fakt dost je draslík, protože toho je v Kristalonu, který na to doposud leju, až až. Co by jste doporučovali k outdoor zálivce vy? Za finanční úsporu budu velmi rád .. :D

btw. abych nešel s prázdnou:
1 - 3 | vrcholky
4 | pro představu spodní větev (takových je tam x..) která je na sluníčku jen díky ohnutí rostlinky
5 | 1/4 mojí džungle
Veron
Čauko všem. Tak kytičky rostou, jsou (možná až moc) prostříhané a tak se paličky tvoří i na spodcích a rozhodl jsem se podstrojit jim květovým hnojivem BioBizz - Bio BLOOM. Co myslíte? Dobrá volba? Četl jsem recenze s tím že by měl dosahovat lepších výsledků, než-li Plargon. Co myslíte?
pestitelpompo
Zkoušel jsem obojí Plagron Alga Bloom a BioBizz Bio Bloom a řekl bych tak na stejno,možná lepší ten Plagron,ale super hnojiva obojí
Veron
A co to PK 13-14? Je to v případě hnojení BLOOMem nutné? Mám pocit že jsem četl, že obsahují téměř to samé. Jinak - na listech jsou miniaturní bílé tečky. Svitlušky? Je to cca na 1/5 listů a v poměrně malé hustotě, ale i tak se mi to nelíbí. Kytky jsou od konce července ve květu, takže co s tím? O.o
Veron
Lístky se obsypávají a každý den je vidět změna. Jen se hrozím počasí. Neustále, prakticky ob den prší.. Mám je zastřešit? Nebo existuje jiná prevence proti plísni v pokročilejší fázi květu?

btw. Díky všem za rady, odpovědi i karmu :)
nice bloom
zdarec


jedu plagron a s vysledkama spokojenost. cenove se to da ustat taky.
bio bizz?? urcite neni spatna volba myslim ze z kvalitou sou obe znacky stejne . peace
Veron
Zdravíčko.

Tak kytky dostaly dávku proti plísni přípravkem Polyversum, sluníčko konečně svítí, tak by se měly začít zlepšovat :) Taky je krmím Biobizz Bloom-em, topy jsou krásně pocukrované. Jen mám problém - natáhl jsem kytku jiným směrem a tak nyní nesměřují palice nahoru, nýbrž šikmo do strany. Není to nevýhoda? Měl jsem zkušenost, že se vrchy automaticky točí za sluncem. Teď, po dvou dnech, je kytka stále nakloněna. Co myslíte? Výhoda (že to opaluje palice zespod), nebo nevýhoda? Spraví se?
Veron
Nazdárek všem :)

Snad to tu někdo sleduje a nepíšu jen tak do větru. Palice jsou stále nakloněny na jednu stranu, takže z jedné strany jsou obsypanější.. Každopádně furt si nejsem jist, kolik týdnů ještě mají před sebou. Já bych řekl, že maximálně dva, ale nerad bych to uspěchal. Lupu bohužel nemám. Co myslíte? Ptám se hlavně kvůli hnojení ;)

Ještě by mě zajímalo, jestli existuje způsob jak kytky z hlíny dostat před sklizní i s kořeny do tmy tak, aby učinily tíženého efektu a znásobilo se množství pryskyřice,,? Napadlo mě umístit je i s kořeny, na ten jeden - dva dny, do vody. To by vydržet mohly ne? Nehrozí např. ovadnutí? Díky moc .)
Veron
Tak na kytkách se začala objevovat plíseň, ty větve na kterých byla, nebo byly už zdánlivě dost dozrálé, jsem už sekl, plesnivé části vystříhal a teď se to vše suší v krabici do které tlačí vzduch větrák. Z jedné palice mi po rychlém sušení vypadlo semínko :O Takže doufám, že po uschnutí nebudu překvapen kolik jich bude.. :) Btw. co s tou plísní - na kytkách i na té co se suší? ..
Veron
Zdravíčko vážení.

Brčko už je ve sklenicích, usušené a dnes jsem zkosil poslední kytku. Bohužel - plísně až až a taky asi svitlušky(?) (malí hnědí a žlutí broučci) znehodnotili svojí přítomností vše - resp. jsou všude. Co dělat, když už mám sklizeno? O.o


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma