Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
nove palice po 28 dni na kvete - moc riedke - Klikni zde pro originální téma
C21H30O2
mal uz niekto situaciu, kedy asi po 4 tyzdnoch na kvete mu vyrastli behom 1-2 dni nove palice? avsak tieto palice su moc riedke.

mam pocit,ze to nastalo par dni po zaliati enzymami. nerobi sa to na kazdej genetike, len od matkara z ostravy.
Astronautr
No nevim je to cely nejaky divny kor na zacatek 5 tejdne chtelo by to vetsi poois jak a vcem ti jedes atd ... Nechapu z tvych fotek co ti tam naristlo podke tebe za ridky pakicky protoze nikde nevidm zadny co ridky nejsou a to co je na fotce ti asi cely za dva dny nenarostlo predpokladam...
C21H30O2
kokos, hnojky jungle in da box, hnojene podla tabulky. vyskytuje sa to na k2 a G13 x hashplant.

ukazalo sa to z nicoho nic. aspon som si nic nevsimol, az ked to malo cca 20cm nad sietou.

takto vyzeraju palicky, co su v plnej sile. ta riedka je na prvej fotke hned prva. urcite to nemozes zrovnat s fotkou druhou.
C21H30O2
tu som nasiel este lepsiu fotku, kde vidno riedku palicu (prakticky stonka a naokolo takmer nic).
NORM
To nejsou nové, divné palice.. kytky ti revegují, někde ti těžce prosvítaá nebo se ti spínačky posraly a kazíti noční periodu.. revegoval sem už několikrát klony z 4.,5., týdne květu a toto je přesně jak to vipadá první 3 týdny než začnou zas růst normálně..
C21H30O2
mal som problem so spinackami (od vyroby mali asi zly soft, preto som mal na raste o 5 tyzdnov dlhsie, ako som myslel).

raz sa mi stalo, ze som prisiel asi o hodinu neskor (este som nemal automaticku zavlahu vsade) poliat, takze som im prerusil noc.

mas rady, co sa s tym da urobit?
NORM
než se zase vrátí do květu tak to bude min. 2-3 týdny trvat... osobně ač nerad, bych je vyhodil a začal znova.. A toto není z jedné noční návštěvy, tam musí být nějaký trvalý problém, zkus dát nové digitální spínačky..
C21H30O2
ide o to, ze to nerobi vsade. bohuzial uz to vyhadzovat nebudem, bola by tam velmi velka strata casova, aj financna.

prakticky uz su asi 5. tyzden na kvete, niektore palice su uz fakt dobre. nebude lepsie ostrihat ich (tie novo narastene)?

sksuim pre istotu prist skontrolovat svetla o polnoci. vtedy to robilo problemy, ked som mal len jeden program. super hodiny od GIB totiz pridali dalsie dva programy (na 9. a 17. mieste), ktore zapinali aj vypinali o 00:00 a teda o pol noci sa zapli a svietilo to namiesto 12/12 az 21/3. ale to uz malo byt vyriesene. asi skocim kupit cacovac a stykac co sa dava na din listu.
NORM
tak je ostříhej, vyměň časovač a doufej v nejlepší..
sailinder
skus nafotit,aj niektore ostatne,nech vidime nejaky rozdiel,ci to neni nahodou geneticky problem,lebo sa mi nezda ze jedni idu v pohode a druhe stagnuju...
Astronautr
ja bych to taky vyhodil kdyz koupis klony a za 2-3 tydny prepnes dokvetes urcite lip a zhruba bych rekl i za stejnou dobu z tohodle bude uz bohuzel asi jenom shit.... kdyz to ostrihas tak to co tam mas ti asi nejspis uz dozraje v cca normalnim terminu a bude to stat za nic. kdyz to neostrihas budes cekat dobu nez se zase zacnou delat palice... zasadil bych znova a tohla pichnul treba na zahradu alespon.... jinak digi hodiny maj bezne nikolik programu vyresetuj je a nastav si jen 1!! ostatni nech vyply!! a tyky nezapomne aby si mel nastaveno ze to tak chces kazdej den od pondeli do nedele!! jinak tohle se 100% nestane jednou nocni navstevou obcas nijaky dlouho zrajci genetiky kolem puli kvetu vyhodi takhle jakoby novy palice ale ne tak ridky a dlouhy tohle sou stonky to proste normalne zacalo zas rust a jesli mas vse v pohode a na jiny genetice se to nedeje mozna bych hledal chybu prave v ty genetice...
Pepe666
dle mého špatně nastavené spínačky, jak píše Astronautr...stalo se mi to také ale odhalil jsem to hned druhý den....budiš to pro Tebe dobrá zkušenost pro příště.
C21H30O2
upresnim to: hodiny maju 20 programov. nastavil som prvy program svetlo od 9 do 21. lenze neskontroloval som ostatne programy (pri raste s tym problem nebol koli nacasovaniu).

po 5 tyzdnoch, ako to stale rastlo a neboli ziadne znamky kvetov som chodil manualne kontrolovat. prisiel som po zhasnuti - boli zhasnute. potom som prisiel rano pred svetlom a bol problem - svetla svietili.


hladal som teda chybu. chyba je vyrobna v spinackach. ked som nastavil prvy program (jedno v akom case), tak hodiny si svojvolne urobili program, ktory zapinal aj vypinal obvod o 00:00. kedze lampy boli vypnute, tak ich zapli a uz nevypli - teda namiesto 12/12 to slo 21/3.

zistil som, ze ak nastavim lubovolny program, tak hodiny z nejasneho dovodu vzdy vytvoria dalsie dva. ak nastavim program 1, tak urobia +8 +8 (teda deviaty program a 17ty), vzdy s 00:00. tieto programy sa nedaju vyresetovat. jedine, ak zrusim povodny program, ktory ich inicioval.

tak som spravil experiment - nastavil som prvy program na po,ut,str. dewviaty program som dal na str, piat a sobotu a trety program na nedelu. chodil som ich pravidelne kontrolovat - svietilo to tak, ako ma. este pre isotu vykonam dalsiu pravidelnu kontrolu, ci mi tam nieco neblbne. ako som pisal, planujem kupit casovac a stykac a pojde to vsetko cez stykac a riadit to budem casovacom na din liste.

shit to asi nebude, vonia to fakt pekne, lepi s to, vyzeraju dobre. len som nechapal, odkial mi vybehli. myslim si, ze to bude chyba genetiky od matkara. ked som siel prve kolo, robilo mi to tiez na OG18xSkunk, ale az pri konci kvetu.

teraz to robi na oboch genetikach, co mam od neho (k2 a g13 x hashplant).

vyhodit to nemozem, je ich vela. von tiez nedam, lebo nemam taky flek. navyse su pozapletane v sieti, bol by problem dostat ich odtial neporusene.

stalo sa to po tom, co som dal enzymi a po tom naruseni svetelneho rezimu.

ked tam pojdem, urobim aktualne fotky palic. uvidite, ze vyhadzovat sa to neoplati.
Astronautr
OK nvm co mas za hodiny moje maj tlacitko reset a tim je proste toatalne vynulujes pak si nastavis jedne program a skontrolujes sli sou ostatni vyply.... no jesli dela co pises nevymejslej 3 deni programy ale kup novy!

btw kdyz chces dojed si to mozna nejakej ten gram ti za to asi stoji mno... ale sit nejni problem rozstrihat a kytky vyndat bez poruseni....
guerilla
Spínačky umí být svině, pozor na to! Výsledek bude řídký (konzistencí) a listnatý, ale hulit to půjde a účinné to bude též. Výnos +- normální, jen tedy delší doba na květu a jak jsem již zmínil, kvalita produktu nebude nic moc.
C21H30O2
spinacky vyzeraju byt v poriadku.

viac menej v poslednej dobe nastalo vela zmien. ako som uz pisal, podarilo sa mi par dni pred tym prist asi 1,5-2h po vypnuti svetiel a asi 30min.

urobil som preplach enzymami a cistou vodou.

a posledne spravil som automaticku zavlahu. namiesto 1x za den teraz kytky dostavaju 10x za den papat.

deje sa to hlavne na genetike od matkara z ostravy, od kozzyho sa to prakticky vyskytlo len 1x na jednej rastline a nikde inde.

predpokladam, ze ak by to bolo spinackami, tak by to robili vsetky genetiky a nie len genetika od jedneho matkara.

najviac sa to prejavuje na stole, ktory prvy dostal automaticku zavlhu (druhy, kde je genetika od toho isteho matkara, ale mal automaticku zavlahu od zaciatku to je minimalne, aj ked viac ako od kozzyho).
Astronautr
kamo jesli si nevymislis a ty spinacky delaj cos popisoval tak rozhodne v pohode nejsou...
C21H30O2
chvilu mi trvalo, kym som nasiel chybu. fakt tak pracovali. vyrobna chyba pravdepodobne, lebo sa nachadzala vo vsetkych kusov, co som mal od GIB.
C21H30O2
potvrdzujem problem - chyba casovacov sa vratila. ludia ignorujte znacku GIB. tak shitne casovace museli navrhovat asi uplni idioti. nechapem, ako si mozu dovolit dat do predaja produkt, ktory je plny chyb. ak by som ich pouzival na inu cinnost, podal by som na nich zalobu.
Astronautr
Sem ti rikal at je vyhodis uz davno.... Kup si v normalnim obchode nejaky alespon di 2,5 kw samo nijaky dobry digitaly.
C21H30O2
dnes som kupil a rovno aj namontoval casove rele do DIN listy, ktorym ovladam stykac na 20A, takze by nemal byt problem s pripadnym resetovanim casovacov, ako mi to obcasne robili aj digitalne inych znaciek (pri 600w lumateku balaste). zatial su tam analogove - nastavitelne po 15min z dovodu ceny.
Astronautr
analogovy se driv nebo pozdeji "specou" ale dojde na to ver mi mel jsem 10x a ani jedny nebyli bez problemu....
C21H30O2
koli comu sa spalia? mne cez hodiny ide len prud, ktorym ovladam stykac a ten spina silovu cast. cez hodiny ide len par mA, myslim ze by to mali vydrzat.

v plane mam kupit casom aj digitalne, avsak z financnych dovodov som kupil lacnejsiu verziu v podobe analogovych. tieto stali okolo 20€, digitalky 36€... chcem objednat z CR, ktosi daval link do jedneho fora s cenou okolo 300 CZK za digitalne. len neviem, ci nebudem musiet kupit aj novu isticovu skrinu, v tejto uz mam plno.
Astronautr
Jo takhle no nevim mne se spekly i na zarivkach proste casem zustanou vurt bud vyply nebo zaply a vudlicky zatuhnou prilepi se udelalo mi to i na terarku proste vsude.
C21H30O2
ja mam zas problem pri digitalkach, ze ak nimi spinam 600w vybojku, tak mi ich aspon raz za desat dni uplne resetne a neviem koli comu. robi to na 3-4 roznych znackach. predpokladam, ze problem bude v indukcnom prude, ktory je vacsi ako 2A. myslim, ze ten isty problem mozno bude aj pri analogovych.
Astronautr
Mas mozna vibitou baterku a kdyz vypadne na chvily proud muzou se pak ihned vynulovat.
C21H30O2
tym to nie je. baterka vydrzi par dni v pohode aj ked ich odpojim zo zasuvky. teraz uz snad bude pokoj, ked silova cast ide cez stykac. len som zistil, ze ten 20A stykac bude mozno slaby a bude mozno treba az 40A. nie ze by som mal taky celkovy vykon, ale mozno koli tej indukcnosti.

V threde o stykacoch daval Hanyz odkaz na pdfko od vyrobcu, kolko akych lamp utiahnu ake stykace a tam ten 20A nevysiel moc dobre.
http://grower.cz/forum/showthread.p...11&pagenumber=5


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma