Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Jak udržet v létě vlhkost v půdě? HYDROGEL pomůže! - Klikni zde pro originální téma
mwrx
Spoustu z nás jistě letos opět trápí starost, jak zajistit vlhkou půdu u kytek, které máme někde, kam nemůžeme každý den zalévat. Objevil jsem super věc, objednal a budu o víkendu aplikovat, uvidím jak to bude fungovat ;-)

Jde o speciální gel ČTI O HYDROGELU, který se v malém množství přidá do půdy nebo substrátu a po zalití "natáhne" do sebe vodu, kterou pak postupně uvolňuje - toto může fungovat třeba na týden bez zalívání.

Více info k přečtení: Půdní pomocná látka pro udržení vlhkosti substrátu.

Je to za pár korun, jsem zvědavej. Někdo kdo to tady zná??
Martin666
To není špatné pro venkovní sadbu důvod třeba dlouhodobého sucha při nemožnosti závlahy, otázkou zůstává jestli v tom není nějaká chemka.
mwrx
Výrobce uvádí, že chemka v tom není, alespoň ne žádná se z toho nemá uvolňovat ...
Martin666
já vím, také jsem si to projel, ale věř tomu? no kdo ví...ale nápad je to dobrý
MORZIK
Napad dobrý ale nevím co očekavat pokud v období dozrávání přijdou vydatné deště!
V růstu to určo pomůže ale v květu ?
Lord A.
Naprosto souhlasim s MORZIKem. Nejvetsi problem nemivam s tim, ze by puda vysychala prilis rychle, ale s tim, ze kdyz prijde podzim, tak ta puda nevysycha skoro vubec. A tahle vec by tomu asi moc nepomohla.
MaaaYaaa
Já s hydrogelem jedu třetim rokem a naprostá spokojenost. AF záležitosti co mam v květináčích venku v přírodě si nestěžujou a vysoce jim to prospívá. Chodim tam jednou týdně a i když je někdy na povrchu "sahara", dole v květináči se pořád drží vlhko. Na podzim mi to nikdy nehnilo a v létě neuschlo, no fakt doporučuju všema 10ti :)
Doporučuju vyzkoušet na misce s vodou účinky hydrogelu, abyste viděli jak o do sebe nasosává. Loni jsem při sázení zakopl o pytlik s gelem a neco rozsypal, tak jsem to neřešil, nezkušeně přiklopil hlínou a zasadil. Celý léto si řikam co s tou jednou kyti je, no a na podzim když jsem jí chtěl vytrhnout/zahodit, zjistil jsem, že žvořila jenom v hydrogelu :D

PS. Třeba moje ředkvičky se můžou růstem přetrhnout když maj v řádku hydrogel!
Jaguar
Ahoj, nemám zkušensti přímo s tímhle gelem, ale jednou sem si koupil v g shopu 0,5kg jinýho hydrogelu v uzavíratelným pytlíku, bylo mi to doporučováno do hlíny, tak že to zkusím. Na zkoušku sem smíchal trochu hydrogelu s vodou a nechal v kelímku. Zapoměl sem ho na balkoně asi týden nebo 2, a když jsem ten kelímek znovu objevil, tak byla na dně jakási nažloutlá vyschlá srajda co připomínala něco jako "žluklej" uschlej herkules. Po smíchání s vodou už to nevypadalo jako poprvé. No určitě to nebylo nic stabilního a já si poděkoval, že jsem to zjistil a nepřimíchal si to do hlíny. Byli to malý granulky taková krupice.

Mám zkušenosti i s jiným gelem který byl ve formě větších kousků, ten byl stabilní, vodu nasával a zase odpařoval a vypadal furt stejně, beze změn.

Moje zkušenosti jsou: dávejte si bacha co kupujete a předem si mimo vyzkoušejte stabilitu.
guarana
Ten kvalitnejsi byva z nemecka aj s prislusnymi atestami (aj ten od florie myslim) a potom je cinska verzia a tu by som neskusal, ked si to kupil takto navazene,asi to bude ta cinska varianta
Darisss
Hydrogel je také jako náplň dětských jednorázových plen. Zbylo mi pár nevyužitých kousků, tak jsem je věnovala mamce, která každý rok nadávala na to, že jí rychle vysychají rajčata v květináčích. Plenky jsme "vykuchaly", smíchaly s nasbíraným mechem a nasypaly na dno květináče asi 5 - 10 cm vysokou vrstvu. Zbytek jsme dosypaly čistou hlínou. Od té doby stačilo zalít jednou za dva dny (místo dřívějšího zalévání i 3x denně) a rajčata rostly jako na steroidech :-D
frek
Tak já zde taky přihodim mojí zkušenost s hydrogelem. Mám papričky pod lampou (125w CFL). Jsou asi 15-20cm vysoký a jsou v kelímcích od jogurtu. Svítim na ně 15h denně. Ve skříni mám přes den 27C a v noci 22C. No a zalívat je musim každý den. Teď jsem je přesadil do 1L květináčků a dal jsem k nim hydrogel. Na 16l zeminy jsem vylil přes 5 litrů vody! A druhý den se na papričkách projevilo lehké přelití. :D Už 5 dní jsem je nemusel zalít a ještě tak 1-2 dny nebudu muset.
Je to dobrá věc, ten hydrogel. A když vidíte, co se stane z jednoho krystalku, když nacucne vodu, to je prostě neuvěřitelný! Určitě to budu dávat od teďka k veškeré zeleni... :)

frek
vollukas
Taky mě to moc zaujalo :) moc děkuju tip, protože příští rok mám v plánu pěstovat na místě kde nemůžu každý druhý den :) autorovi dávám karmu :D akorát jsem nenašel jestli kořínky prorůstají přímo těma kuličkama :O bylo by to fajn, že by kořínky cucaly vodu z kuliček které jsou přímo prorostlé kořenama :) jestli o tomto někdo něco ví tak prosím aby tím obohatil tento thread :)
sacul
Na autoflower nebo jako guerilla se to asi dost hodí, ale jak už bylo zmíněno co normalní outdoor? V létě pomůže, ale na podzim to pomáha vlhkosti, které je v říjnu, listopadu až až. Chtělo by to zkušenost někoho kdo to zkoušel, jestli měl nebo neměl problémy ve finální fázi.
Mard
citace:
Původní příspěvek od sacul
Na autoflower nebo jako guerilla se to asi dost hodí, ale jak už bylo zmíněno co normalní outdoor? V létě pomůže, ale na podzim to pomáha vlhkosti, které je v říjnu, listopadu až až. Chtělo by to zkušenost někoho kdo to zkoušel, jestli měl nebo neměl problémy ve finální fázi.


Mám koupenou kilovku na testování a letos pár outdoorů testnu s hydrogelem, co to udělá.
bloud42
tedka jsem daval 5 kytek do cca 190l substratu (agro + dodanej perlit 2/1). u kytek budu jednou tejdne a nekdy ani to ne. dal jsem cca tretinovou davku toho Floria hydrogelu do tri textilnich kvetniku a do jednoho jsem dal plnou palbu podle navodu.

trochu se o tu jednu rostlinu s plnou palbou bojim, protoze po zasazeni kvetin do tech textilnich vaku celej tejden chcalo a co cert nechtel jedno misto jsem blbe promichal a asik v miste silne koncentrovanej hydrogel udelal na povrchu solidni gelovou bouli.

v soucasnejch vedrech se to asi bude hodit. uvidim jak ten podzim.

dodam, ze mam venku sativojda Shamana a tenhle thread mi sevrel prdel...
Mard
Ten hydrogel by neměl přijít do styku se slunečním svitem. Má se to míchat tak, že dospodu dáš směs hydrogelu a hlíny a navrch čistou hlínu. Hydrogel se vlivem slunečního svitu rozkládá na poměrně jedovaté prvky.
Kroko
Je to tak horké ? někdy my ten hydrogel nabobtna až ven nebo mi to vyryje havět ? Je to tak špatné po toxické stránce mam to i pod rajčaty a paprikami.
Mard
Vždycky je možná na to dát vrstvičku hlíny nebo černou geotextilii. Jde o to, aby to sluneční záření samo o sobě ten hydrogel nerozkládalo. Sám o sobě je naprosto netečný.
LuckyBoy
rád bych přidal naši zkušenost s hydrogelem..za nás rozhodně ano! opravdu jim to prospívá..kdo nevěří, ať si vyzkouší dát jednu s hydrogelem a druhou bez...ať se zelení


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma