Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
První grow 2014 - Klikni zde pro originální téma
KALAJDY
Takže 31.5 jsem dal klíčit semínka mezi dva vlhké ubrousky a 3.6 některá už vylezla tak jsem je dal do zeminy.

Semena: No name- vzhledem k tomu že tenhle rok bude spíš o učení se než čekat hned nějaký zázraky.
Zemina: Zahradnický substrát+perlit
Hnojivo: Na růst- Advanced Nutrients Sensi Grow PH Perfect
Květ: Advanced Nutrients Sensi Bloom PH Perfect
Květníky: - počítám 15L

Semena jsou prozatím umístěna v pařníku kde jim bude parádně :)
Potom budou venku protože pořádný foliovník se plánuje až na další rok :)
Zajac
Květináče dej větší, dejme tomu že ve 40\50 litrech dáš přes dva metry aj s jednim fimem, nebo pomalu ke třem když ji necháš jen tak
SpiRit
NoName jsem také pěstoval a řeknu ti nema to cenun . Pokud nemáš jistotu že to je ze skříně ( z nějakého hermáče pak takové semeno asi má cenu zasadit). Sám jsem si pro letošek sehnal taková semena rusáka a snad budu spokojen. Raději si kup nějaká semena treba standardizovaná a udělej si vlastní semena na další sezóny, nebo tady v bazaru jsou tam kolem 20-30 korun za semeno což je nádherné :) Jinak přeji hodně štěstí a budu sledovat.
KALAJDY
Ahoj kluci tak nějak si říkám že tyhle semena vrazím někam do stráně kousek od nás je pěkná oblast kde nikdo moc nechodí a prostoru až až... A semena že bych koupil od Dutch Passion Automazara.. Uvidím jak se rozhodnu další rok bude o něčem jinym :) Jinak díky za rady
KALAJDY
A když něco z těch no name bude vypadat dobře tak si udělám nějaký Feminizovaný semínka.
PeeKay
Na první grow jsou NoName nejlepší volbou, můžeš experimentovat a nemrzí tě že jsi pak odpálil semínka z 2k :) A často z toho vyleze výborná kytka.... Ale je to sázka do loterie :)

To SpiRit Jasně jistota skříně je naprosto cool záležitost! Pak ti to ani nedozraje a můžeš se jít klouzat :D

Ať to roste :)
MedvedBrtnik
Jojo, semena ze skříně a ještě z hermáče, to je fakt pecka volba.. Ono pokud víš, z čeho ty semena jsou, že to nebyl právě třeba hermáč, tak bych se vůbec nebál, 10 let zpátky jsme žádný značkový semena neměli a ty kytky zhulovaly mnohem líp, než značkové modely, kterých jsem zkusil mraky (teď se bavím o indoor modelech pěstovaných outdoor,) pořádně nedozrávaly a kvalitou ten noname nepřekonaly. Kdybychom nebyli hloupí a všechna semena nevyhodili, protože jak to není Bílá Wdowa, woe, tak to kouřit ani nebudu, mohli jsme mít kvalitní osivo s dobrými výnosy, brzkým dozráváním a ještě k tomu zadarmo. No jo, kdyby...
Rascal33
A tak ja sadím ven už zásadně jenom ze skříně. Ovšem pouze řezy a řezy něčeho adekvátního našim zeměpisným podmínkám. Nemůžeš tady hodit ven nějakou 90 dní kvetoucí sativu a pak být překvapený, že ti to nedozrálo a zplesnivělo (pokud nebydlíš na jižní Moravě :c)

Taky nejsem nějaký extra zastánce seedbank, radši sáhnu po řízku, ale tam je výběr je přece jenom trochu omezený, že.. Takže si většinou koupím seeds, vyselektuju matku a z té pak udělám řezy ven.

A zkušenost s "noname" semenama nemám moc valnou.. pokud to není nějaké cílené opýlení, většinou těch pár semen co v palicích bývá je tak 50% originálu, další generace 25% atd...

Takže si myslím, že noname semínka můžou být už lépe přizpůsobena našim zeměpisným podmínkám, ale pokud nebudeš mít extra kliku, žádná palba to nebude.. spíš něco čemu se u nás říká "nějaká čeština" :c) ale na první sezónu, pohoda jahoda.. no stress ;c)

a jestli nejsi v nějaké finanční tísni a koupíš toho mazara, sice to budou malé kytky, ale mohlo by to být chutné :c) Když hodíš dva na stráň, v případě špatného konce o nic moc nepříjdeš a příští rok to můžeš zkusit znovu a lépe :c)

good luck
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od MedvedBrtnik
Jojo, semena ze skříně a ještě z hermáče, to je fakt pecka volba.. Ono pokud víš, z čeho ty semena jsou, že to nebyl právě třeba hermáč, tak bych se vůbec nebál, 10 let zpátky jsme žádný značkový semena neměli a ty kytky zhulovaly mnohem líp, než značkové modely, kterých jsem zkusil mraky (teď se bavím o indoor modelech pěstovaných outdoor,) pořádně nedozrávaly a kvalitou ten noname nepřekonaly. Kdybychom nebyli hloupí a všechna semena nevyhodili, protože jak to není Bílá Wdowa, woe, tak to kouřit ani nebudu, mohli jsme mít kvalitní osivo s dobrými výnosy, brzkým dozráváním a ještě k tomu zadarmo. No jo, kdyby...


nic nemůže za staré dobré časy tak, jako špatná paměť. Sorry, nepatří to k tématu, ale třeba chuť by ti už dneska medvědě nepřipadala tak dobrá. :D.D můj názor
MedvedBrtnik
No, je pravda, že ony to tak úplně NoName asi nebyly, jen jsme nevěděli, co to je zač. :D Jasně, "českej venek" není nic moc, paldy řídký, chuť definovaná spíš jako pachuť, stav na půl hoďky. Proto jsem psal, že je důležité vědět, z čeho semena jsou, jestli ne třeba právě z nějakého nezhulu. Co si tak pamatuju, jeli jsme třeba tehdy Great White Shark, ale bylo to ojetý neznámo čím vším asi pátá generace, dojíždělo to na konci září a ty stavy po tom byly fakt luxusní. Dovolím si to zhodnotit i tím, že to se mnou kouřili kluci, co v té době hulili třeba 15 let, já byl tehdy ještě v tomhle mladý střevo celkem a jen si chochtali.

Shrnul bych to teda asi tak, že ty naše semena byly mixem značkových genetik, ale přeprcaných mezi sebou různě navzájem a aklimatizovanýma, takže už to prostě nešlo identifikovat = NoName.

No a jinak zrovna pro začátečníka je podle mě jakýkoliv automat hodně špatná volba, protože vyžadují hodně specifické zacházení a je potřeba se s nima naučit. Když jsem s nimi začínal já, asi tři kola jsem totálně podělal, než jsem trochu věděl, jak na ně a to jsem pěstoval klasické odrůdy pěkných pár let.

Ale jak se říká, tisíc lidí, tisíc chutí, každej si na to svoje musí přijít sám. ;)
KALAJDY
Tak jsem se dnes šel podívat do foliovníčku a z 15 už 4 vylezli během týdne čekám že už vylezou všechny :) Jinak jen kdyby někdo chtěl upozornit na tu vlhkou půdo tak je to tím že je to focený po zalití protože dneska má bejt 33 stupňů tak jsem jim přilil raději trochu víc :)
KALAJDY
Jinak sorry za debilní fotku ale nezaostřil mi pořádně foťák a pak se vybil tak jsem nemohl udělat lepší.
KALAJDY
Tak jich mám z 15 jen 5 některý se zasekli a nechtěj růst dál ale ty jsem ani nefotil no uvidíme zatím počítám s 5 kouskama :)
Jinak chci se zeptat jestli je mám nechat v pařníku protože maj hrozně hubený stonky... podepírat je nechci :) Nebo zmohutní sami?
Foto:
techem
normálně to podepři špejlí, nebo to zatím nech v pařníku ale už luftuj, hlavně je nedávej jen tak ven, vítr by ti je polámal bez podpěry ;)
KALAJDY
Díky za radu hned zítra jdu na to :)))
KALAJDY
Aktualizace: Takže kytiček je teď momentálně 5 ale dvě z nich jsou ještě malé takže je nechávám v pařínku 3 z nich jsem dnes přesadil a dal ven z pařníku a dal k nim podpěru mají tenké stonky tak až budou tlustější tak je dám do fuč :D No a jinak koupil jsem na dnešní přesazování substrát pro muškáty je na 6 týdnu předhnojený je to skvelá zemina Forestinu hrozně rádi používáme :)
Jinak se kytičky mají fajn a rostou zatím krásně.
KALAJDY
Ještě substrát a Vanish.... jo a jinak substrát je promíchanej s perlitem jen už není na povrchu protože jsem dosypával pak ještě...
vv2
Takhle blízko kytííí dávat Vanish?
KALAJDY
Vubec jim to nevadí :) Pěstuju mnoho let chilli a dávám to k nim stejně blízko jako k těmhle a nikdy nebyl problém...
vv2
Ano,rostlinkám to dejme tomu nevadí,otázku jsem myslel jinak,jestli do sebe nevstřebá nějaké nějaké ne zrovna zdravé látky?
KALAJDY
Tomu nevěřím... jinak by se to vubec ke kytkám přeci nedávalo... a jak říkám používám ho léta k čemukoliv na zahradě a nikdy to žádnou negativitu nemělo.
M'kay
Ahoj. Jenom ti poradím tak místo vanishe můžeš použít popel ze dřeva nejlépe z listnatých stromů. Zasipat můžeš celý povrch a rostlinám to ještě prospěje.
KALAJDY
Tak dneska menší update zase :)
Rostlinkám se skvěle daří kéž by jen to počasí bylo lepší..
Jinak rostlinky jsem fotil teď v noci tak proto nevypadají tak skvěle jako přes den... docela se modlím za to aby alespoň jedna z nich byla samička.
Jestli ne tak alespoň něco nacvičím na další rok :)))
Na víkend plánuju zajet pro 90 litrů substrátu promíchám ho ještě s perlitem a nasypu do bedny v kterých léta pěstujeme chilli a podobně tak po přesazení udělám fotky.
KALAJDY
Další fotky... jo a dělá mi starost furt tenký stonek přitom větru mají dost tak snad už budou silnější a já dám pryč ty klacky na podepření....
Rascal33
Během růstu bys neměl stonky podpírat vůbec. Je to takový začarovaný kruh: když má kytka slabý stonek a ty jí podepřeš tak ji nic netlačí k tomu, aby ho posilovala, takže dokuď budeš mít kytku podepřenou, stonek Ti nezesílí nikdy...
KALAJDY
Jenom že tím zase riskuju že se zlomí... a směrem od shora dolů už zesiluj... nechci to dávat pryč aby se mě nepolámali :/
Subatomic
To bych se vubec nebal, takhle mala kyticka s duznatym stonkem se jen tak nezlomi, klidne ji muzes ohnout az k zemi a nic se nestane. Horsi je to kdyz stonek uz drevnati.
DOCtom
KALAJDY.
Dal bych je do vyšího květníku. Máš k těm děložním lístkům ještě dost místa na dosypání. Stonek se tím zpevní a kytce to prospěje.
KALAJDY
Nejspíš je teda asi v pátek zasypu :) Ještě se do pátka rozmyslím
KALAJDY
Všechny pak přesadím do tý bedny dám tam 90litrů substrátu možná víc uvidím kolik se bedny vejde tak budou mít i hafo místa na kořeny
KALAJDY
No tak jsem zrovna přišel ze zahrady a včera jsem zkusil dát jednu kytku bez podpěry no stalo se co jsem čekal byla totálně ohlá celá splihlá takže jsem vytočenej jako svině... snad se ještě vzpamatuje teď si vyčítám že já debil tu podpěru dal pryč.
KALAJDY
No jsem nasranej tak že nemám už ani slov tak tady jso uraději fotky:
KALAJDY
Tak to vypadá že kytka se z toho dostane a dneska jsem udělal tu bednu kam jsem dal všechny tři :)
Nacpal jsem tam 80l substrátu takže to teď prostě musí růst :D
Rascal33
Zdar!

Klid, kytky jsou v pohode. Ty kytky se po odstraneni podpor nepostavi a nezpevni za den ani za dva... Jak jsem psal, kdyz uz si od mala zvykly na podporu bude cim dal tezsi tu podporu ostranit. Zkus ji treba zkratit, privazat kytku jenom v pulce,nechat to tyden, dva, a pak ji dat pryc uplne..

A z toho truhliku dej ty klacky hned, protoze se bude za 2 tydny opakovat to, co resis s ted s tema velkyma...

Peace! :c)
KALAJDY
Ahoj tak teda dobrá dám to jen do půlky aby se víc hejbali :) Jinak tyhle tři co jsou v tom truhlíku tak to jsou ty z květináčů mám jen 3 kytky ti ostatní jsou nějací mrzáci co jsou furt malinký :)
KALAJDY
Nějaká výbava kdyby náhodou :)
M'kay
Ahoj. Prosímtě můžu se zeptat k čemu používáš ten kokosový olej co máš na obrázku. Díky za odpověd
KALAJDY
Ne to je jen nádoba :) V tom je kristalické hnojivo :D
KALAJDY
Hlavně že jsem si v hlavě říkal musím to tam dopsat nebo si budou myslet že tam leju bůh ví co :D
KALAJDY
Tak nemám foťák segra si ho pujčila na dovolenou a já nemám jak fotit kytky vypadaj uplně jinak :) Rostou nádherně a jsou zdravé... zkusil jsem je nařízkovat a až ukážou pohlaví tak uvidíme jak na tom jsme doma se mi už delší dobu válí fungl novej komplet lampy 250W tak bych udělal pár řezů skříň a nějakej ten indoor by mohl začít :)
KALAJDY
Ale spíš jsem si jen řízkování chtěl vyzkoušet takže jsem zvědavej :)
KALAJDY
Tak mám problém nevíte od čeho to muže být ? Nemám teď foťák má ho segra fotil jsem to notebookem :D Takže kdo bude vědět ať radí :)
Jinak kytky už jsou nádherný... U dvou jsem si z 80 procent jistý že jsou to samičky :) Už přihnojuju Advanced nutrients kytky to baštěj jak divý krásně po tom rostou.
stalada
zdarma to na kytka venku taky,prohlizim to každý den i v noci ale nikdy sem tam nic nevidel jen jednou a to byla cerno-oranzova beruška.
stalada
sorry za ty chyby mám na picu telefon
KALAJDY
V pohodě já to dneska postříkal prostředkem Fast M ale bylo ho tam málo tak jen sprcha ze shora :) Nevím jestli to pak ještě stříknout například Mospilanem s kterym vím že zlikviduje prakticky cokoliv :) Tak snad poraděj moudřejší.
Zajac
Nejaka housenka ti uždibla z listu. To se snad tolik nestalo :-)
KALAJDY
To není problém jednoho listu jinak by mi to bylo putná.. No nechám to být :)
KALAJDY
¨Takže dostal se mi do ruky foťák ale né můj takže jsem nemohl vyfotit pestíky co lezou abych si byl jistej za týden budu mít svuj tak dodám :) Fotek jsem udělal víc jinak dvakrát týdně přihnojuju ANT sensi grow ph perfect a holky to žerou a jsou po tom nádherný nemužu tomu hnojivu vytknout vubec nic spokojenost maximál :) Jinak výška se pohybuje kolem 80 cm... Byla tu bouřka a když jsem před pár dněma přišel na zahradu byly ohlé ale celkem se mi to líbilo a vyřešil se prostor tak jsem je tak přivázal a je jim tak i líp :D Příroda si poradila :D Jinak tři mrzáky co jsem měl v pařníku jsem tam dal taky a rostou taky krásně tak je jich tam 6 :D Jinak ostříhal jsem pár spodních větviček slabejch namočil jsem je do stimulátoru a zasadil už se chytli a rostou sice zatím nejsou uplně při životě ale ono to pujde :) Fuj to jsem se rozepal :D
Tak fotky :
KALAJDY
další:
KALAJDY
Plus fotka cookies :D Nejdřív jsem udělal ghí na 300g másla přišlo asi 30g né moc kvalitních palic z minulé sezony tu dodal kámoš no a hned druhej den jsem pekl a pekl :D Účinek to mělo...
KALAJDY
Takže menší aktualiza: Začínám bejt trochu nervozní z toho že mi kytky pořád nekvetou ale už to vypadá jako by snad chtěli začít... Nafotil jsem i nějaká bližší fota ale pořádně foťák nezaostřuje.No snad začnou co nejdřív.Jinak jim vubec nic nechybí a vesele si chrochtaj krásně rostou ještě nádherněji větví :) Řízky se ujmuli taky takže jsem si něco alespoň vyzkoušel :)
Snažím se moc nehnojit už na růst protože nechci aby mi furt rostli jen giga listy takže jsem to zmírnil a čekám kdy se objeví první známka květu abych mohl začít hnojit na květ :) Bedna byla dobrej nápad příští rok udělám určitě ještě další dvě třeba krásně to v tom roste a mám jich haldu zadarmo.
Fotky:
KALAJDY
Další:
KALAJDY
A mám otázku na vás parťáci... Je ještě brzo na to plašit že kytky nekvetou ? Budu rád za co nejvíc odpovědí k mé otázce.
techem
No většina odrůd už kvete, ale ještě bych neplasil, ale doufal bych v hezký babí léto a začátek podzimu ;)
Rascal33
v klidu, některé strainy začínají až ke konci srpna.. a většinou to je první známkou kvalitního modelu... kytkám podzim nevadí, jen přízemní mrazíky (i když třeba Mandala #1 se mi po projití mrazíky nádherně zbarvila do fialovo-černa :c) ).. jen je třeba hlídat plíseň.
KALAJDY
Díky lidi :) Snad to kvéct začne jinak budu naštvanej :D Já měl v plánu přinejhorším vytáhnout lampu mám 250w fungl novou ale už maj kytky metr a tím to pořádně neprosvítim nebo snad by to pak stačilo na tu bednu ? :D
stalada
souhlas s techemem mě zatím kvete jen Diesel a Pamer gold jinak ani prd zatím.ale už by to mohlo začít ať na tom je alespoň nějaká ta šiška.ať se vede
KALAJDY
A co odpověď na mojí otázku ohledně lampy ?
stalada
jo proč ne.měl sem v plánu to samé.
KALAJDY
Jde mi spíš o to jestli to bude mít nějaký učinek kvuli výšce kytek...250w neni moc
stalada
sám bohužel nemuzu říct jak by to dopadlo ale určitě bys měl pár pěkných vršku ..nechal bych to venku do poslední chvíle než začnou mrazy.a hlavně ta 250 bude asi málo
KALAJDY
Tak dneska jsem koukl na řízky co jsem dělal a byl jsem moc příjemně překvapen nádherně prokořenily tak jsem je jen tak pro radost píchl do země a rovnou jsem nařízkoval dalších 6 které až prokoření a malinko povyrostou dám domů a zkusím si indoor skříň už mám hotovou tak uvidím udělal jsem i nějaká fota zase tak prosím :)
PS: řízkování žádná věda (Stimulax,skalpel,hlína,květináč,pařeniště)

Foto:
KALAJDY
Docela nás po řízkování skolil oběd :D
KALAJDY
Update: Kytky stále nekvetou objevil se jeden samec takže letos už snima spíš vubec nepočítám

OTÁZKA:kytky museli bejt z hrozně dobrýho modelu protože to už jen za růstu neskutečně smrdělo udělal jsem těch 6 řízků co bych chtěl seknout pod lampu myslíte že je to dobrej nápad ?
stalada
to víš že jo.namrskej to tam ono to nějak dopadne.mě kvete jen diesel a ten je zrovna nic moc ale afghan kusch už taky vystrkuje chloupky ale když si vemu do hlavy to že květ trvá dva měsíce a víc tak mám strach že to bude jako minulej rok.buď to nedozraje nebo to zplesnivy.
KALAJDY
Tak po dlouhý době aktualizace ale nějak nic nestíhám...
Takže situace se má tak že kytky kvetou a vypadají i pěkně jen mám ten pocit že už to nestihnou :) Někde jsem objevil i náznak nejspíš plísně ale mohl jsem se plést... Kytky už jsou pořádně veliký tak uvidíme co z toho bude :) A když nic mám i tak radost že to pěkně kvete a je to nádherná rostlina..Tak se lidi mějte a za nějakou dobu o sobě dám zase vědět.
PS:Připomínky nebo otázky klidně pište rád podebatuju :)
KALAJDY
Co myslíte? Je tam možnost že to dojede? Asi tomu nemám dávat velkou pravděpodobnost že ?
stalada
čau mám úplně to samé.občas někde ta plíseň.holky to letos nestihnou.
KALAJDY
Vyhazoval jsem dnes z bedny zeminu :D No vypadla na mě tahle krása :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma