Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Ochrana před přehřátím roomu - prosim o radu k teplote - Klikni zde pro originální téma
zmijak
zdarec vsem mam prosim takovou otazku mam cooltube abych lepe chladil vybojku ale potrebuju vedet co mam udelat proto kdyz me odejde odtahovy ventilator a teplota se vysplhala vice jak 35°C a ja nebyl doma tak radsi az shasne lampa nez to uvarit a ma otazka se tyka jak to udelat uvazoval jsem o termostatu ktery napojim na predradnik a pri vypaddku ventasu a tim padem se mi zvedne teplota a aby me vypnula lampa jenze kdyz jsem uvazoval tak teplota klesne a predradnik se zase zapne a to ja nechci aby spinal a vypinal podle teploty tak nevim jak to udelat kdyby byla nejaka rada byl bych vam vdecny za kazdou radu jinak toto tema pisu nebot se uz me stalo novy ventas co odesel a vse co bylo ve skrini slo do kopru tak proto
tgm.amster
Pic, jak pises, dat tam termostat co bude pres rozpinaci kontakt odpinat lampu. Samozrejme je to reseni pro nouzovy odpojeni, jeste lepsi nez termostat by byla tepelna pojistka (napada me kapilarni LY36) ktera odpoji a ktomu zustane vypnuta dokud ji rucne nenahodis zpatky, jedinej problem ze se da nastavit jenom od 90° do 110°C. Pokud by si to cidlo dal primo k vybojce a vyladil to tak aby pri zapnutym odtahu se pojistka uchladila a pri vypnutym odtahu vypnula mas vyhrano. Musis samozrejme pojistkou ovladat civku stykace, sama o ma na lampu moc slaby kontakty. Snad sem poradil ;)
zmijak
o tom jsem taky uvazoval jenze ta teplota je moc vysoka na rozpinani samozrejme vim ze je aji tepelna pojistka nevratna ale tohle neni to pravy orechovy co potrebuju a termostat treba tohoto typu http://www.elektro-ivicic.cz/termos...?ref=heureka.cz by se nedal nejak upravit aby vypnul a uz nesepnul pri urcite teplote ale diky moc za radu
tgm.amster
Proto pisu dat cidlo ty pojistky primo k lampe (par cm od ni)aby si zaridil tu vyssi teplotu na cidle, podle me by to behalo, nevratna je v pripade ze vychladne(sama se nevrati zpatky), rucne ji pak muzes nahodis zpatky.
zmijak
nebo tento http://www.topeninejlevneji.cz/cz/e...vym-cidlem.html
tgm.amster
no ale tenhle se ti po vychladnuti sam znova zapne..
C21H30O2
kup stykac a zapoj ho tak, ze pri zopnuti termostatu ti rozpoji svetelny obvod pred predradnikom. ked ti padne teplota, tak sa obvod opatovne spoji a pokial budes mat fazu dna, tak svetlo sa zapne.
zmijak
a do jakeho zatizeni stykac a jaky termostat ?? musis me to podrobneji popsat v elektrice jsem lama
C21H30O2
aky vykon chces spustat? davam vzdy daku rezervu. neviem presne ake sa vyrabaju, uz preslo par rokov od toho, co som vystudoval elektrotechnicku skolu a nevenujem sa tomuto oboru.

termostat budes mat len ako signal pre rozpojenie - tam velka zataz nebude. avsak mal by zvladnut 220V. popripade riadiacu cast urob na 12V a nou ovladaj silovu cast (220V).

ak chces 600w tak pocitaj 10-30% navyse na stratach predradnika (10% pri elektronickom lumateku, do 30% pri tlmivke).

takze ak mas 600w, daj min na 1000w. 1000 / 220 = 4,54A, tak kup 6A (neviem ci sa daju kupit mensie).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma