Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Upráva vykopané jámy na OUTDOOR - Klikni zde pro originální téma
zdg
Ahoj, jelikož mé pěstování venku, nebylo nikdy tak jak jsem si představoval, tak jsem se rozhodl, že letos na to pujdu jinak. Takze, měl bych pár dotazu na vás zkusene.
Mé políčko: mám vykopané díry 40x40 a krát 35cm do hloubky, půda je jílovitá, silně kamenitá..hlína bude dána nová, substrát+perlit..hnojit budu hnojivem Plagron a zálévat to budu chodit sám a jelikoz ne vzdy se najde cas, tak mam v plánu pouzit i tento system http://www.synsy.cz/shop/16-blumat-...ce-na-pet-lahve

Mé dotazy: jak by jste doporucili upravit jámy? jestli dát na dno písek, nebo neco co by zachytáválo vodu...nekde jsem cetl, ze dává nekdo do jámy igelit do ktereho udela na dně díry...nevím jestli je to dobré, z hlediska rozrůstání kořenů??
Díky za rady a osvědčené postupy
Tomsio
Co nějakej hydrogel do půdy? Zadrží vodu a postupně ji pak uvolňuje.. ale nevim jak to bude reagovat s hnojivama.. nemam odzkoušeno.. hoď to do googlu a uvidíš..

Já našel toto http://hydrogel.cz/

Igelit bych nedával.. může ti to hnít..
zdg
O něm jsem taky četl, jenže....vím, že se všude píše , že je to bezpečné, že to splnuje normy atd. ....ale já nechci, aby přisly kytky do styku s nějakou chemií....ikdyž by, konkretne toto vyresilo muj problem. S tím igelitem máš pravdu, ten tam teda dávat nebudu.
Dáváte něco naspod jámy? Něco na udržení vody, nebo to jen mícháte do substrátu?
Tomsio
Hele ten hydro gel jsem viděl i zamíchanej v substrátu v hornbachu.. jako už jeho součást..
Já bych se toho nebál.. :) ale je to na tobě.. já s tim zkušenost nemam.. vždy jsem si ten čas musel udělat.. ale určitě chápu že někdy to prostě nejde..

Pak co si dával odkaz na ty nástavce na lahve taky neni špatný.. taky už jsem na to koukal a kdybych měl peníze navíc tak bych to vyzkoušel.. :) dává to tam 0,3 nebo 0,2L za 24H... tak počítam 2-3 lahve na vzrostlou kytku.. protože 0,3L za 24H. neni moc.. vem si že tak 3 flašky by tě to dokázaly zavlažovat i 4-5 dní.. moc tomu nevěřim že by to vydželo dýl..

Hele jinak jsou i samostatně na hadičky a mohl by sis udělat zavlažovací systém.. měl bys jeden nádobu třeba na 25L.. a měl bys o závlahu postaráno.. ale zase vodu by si musel nanosit z domova.. nebo z nějakýho potůčku v okolí..

Nebo jsem taky viděl mulčovací kůru nebo seno kolem kytky.. trochu to zabraňuje odpařováním.. ale pak zase bacha aby se neudělal plíseň..

Je toho celkem dost.. koukni do outdoor sekce a něco najdeš.. :)
zdg
O tom hydrogelu jeste popremýšlím. A tamten system...to napojeni na ty lahve jsem uvedl vicemene jen jako priklad, mám v plánu to, co jsi psal, 25L barel (ktery jsem i tak nosil z domu na zálivku) napojeny na hadicky a rozvedeny podle čidel (asi jen dva kusy) a na čidla napojenych kapkovaču. Je to vicemene jen takove krizove reseni, kdy se na policko nedostanu , coz budou tak maximalne 4dny.
Tomsio
To by možná posloužily i ty na ty lahve :) nevim kolik chceš kytek ale možná že by 2ks ke každý stačily.. :) ven si že budeš mít 2x0,3 za 24h. na nějakou extra nouzi by možná stačily.. :) máš minimálně půl litru denně.. ale s tim barelem určitě neuděláš špatně..

Měj se a držim palce
Taky sem to řešil
Jelikož místo je docela daleko tak sem musel upravit hlínu na fleku. Tahat tam novej substrát by bylo dost namáhavé a propalové.
Hlína byla kyselá ph 4.
Tak sem vykopal 40l díry odizoloval igelitem aby mi okolní zemina neokyselovala upravenou hlínu.
Vrátil sem tam půlku hlíny promíchal z 60g dolomitu a dosypal sem zbytek hlíny a opakoval. Pak sem to promíchal s perlitem a dal na to zahradnickou textilii 2x přeloženou. Chodím zalévat 1x týdně vodou s hnojkama.
Kyti jedou krásně už mají okolo 70- 80 čísel.
Krásně se větvý a nevytahujou se.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma