Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Dotaz ohledně proplachu - Klikni zde pro originální téma
Chikoo
čus, chci se zeptat jestli mohu proplach ( flush) provádět i studnovou vodou s hodnotou EC 1.3

dík za radu.
techem
podle mého názoru můžeš, je to proplach ke konci květu, takže by to nemělo vadit a EC 1,3 si myslím, že je v klidu. Já jsem EC nikdy neřešil ani neměřil a proplachoval jsem jakoukoliv vodou která byla po ruce. Toť můj názor, ať se ti vyjádří ještě někdo, kdo měří EC.
Zdarec ;)
Astronautr
EC cisty vody 1,3?? to je ranec jako prase destovka ma 0,1-0,2 to proplacni radsi destovkou. nikomu kdo ma EXTREMNE tvrdou vodu muze tyct 0,7-0,8 ale takovy lidi ji vetsinou redej nejakou "cistci" a 1,3 to sem vzivote nevidel u cisty vody!!
techem
tady to máš pěkně nastíněné...tak zkus pročíst ;)
http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-45880.html
Mr.MEN
Mě by zajímalo, protože to tu nezmiňuješ proč studenou vodou? A kde si nabral EC 1,3. Žiji ve městě a mám EC z kohoutku cca 0,2 - 0,3.
Chikoo
pěst jedu jinou vodou ale na proplach jsem si myslel že studnová ikdyž má tak vysoké EC mohl . nebudu čekat na dešť až mě naprší deštovka na proplach!
Chikoo
studnovou ne studenou :D
tu vodu jsem změřil ...
Chikoo
už jsem to vysoké ec řešil a jediná pomoc RO ale nato jsem se neptal spíš mě zajíma jestli nevadí proplach s tak vysokým ec :)
Mr.MEN
No to asik nevadí podle toho co ta voda obsahuje nejvíce asi vápník. Ale rači bych jí nechal aspoň chvilku na slunku aby nebyla úplně ledová.
Chikoo
techem: díky za odkaz ale o mém problému tam nic neni.
Chikoo
Mr.MEN: v pohodě mám v nadrži topítka takže pruplach stím udělat mohu ?
Mr.MEN
Jo tak snad jo. Ono už jim asi neublíží nic když si to tak vemeš. Ale asi v té vodě toho zase tolik není tak že na průplach asi v pohodě. :)
Jaguar
Ahoj, proplach se dělá proto, aby jsi médium skutečně propláchnul. Jestli hnojíš třeba EC 2.0 a pak flush s 1.3 a teče ti z toho třeba 1.7 tak to asi moc proplach není. Já bych to určitě nikomu nedoporučoval, jak psal astronaut 1.3 je extrém, studniční voda je nepoužitelná. Spíš je to takhle na konci vystresuje jestli něco...asi to nebude nic 2x extra radikálního, ale když se ptáš...zajímalo by mě čím jsi to hnojil... Koupit si za 2000,- nejlevnější RO, která vyrábí z vody EC 0,70 krásnejch EC 0,04 životnost to má minimálně tak cca 3000-6000L vody a MAXimálně to ředit tvrdší vodou ale přez EC 0,4 bych nešel ani na proplachu...
Chikoo
na pěst jsem kupoval balenou s ec 0,4 , hnojim GHE
Jaguar
jak říkám, kup si tohle:

http://www.zoohit.cz/shop/akvaristi...nnerle/277881#0

Za tu balenou vodu jsi musel utratit určitě víc, jak jsem psal moje osobní zkušenost- z EC 0,70 vyrobí 0,04 už mi to vyrobilo tak cca 1500 litrů vody a EC z toho leze o setinu vyšší než když to bylo nový, takže 0,05. Má to však taky nevýhody a to že zhruba trojnásobek toho co vyrobíš odteče do odpadu, tzn. na výrobu 100L RO vody spotřebuješ cca 300-400L vody, a taky je potřeba tlak v potrubí, což by neměl bejt problém protože máte asi nějakou vysokotlakou vodárnu ke studni.. ale ze zkušenosti to funguje i při 1,5 Bar (tlak vodní hladiny ve výšce 15 metrů nad výpustí) akorát je víc odpadu...
Chikoo
dik popřemýšlím
Astronautr
:D prej cekat na dest posledni dva dny leje skoro po cely republice:D ale to je jedno kup si to RO tot pro tebe dobra vec ale destovka furt levnejsi tak sem to navrhl jako to nejlevnejsi reseni co mne napadlo jinak vyhazovat prach za bal. vodu je nesmysl.... to bych si radsi objednal cisternu jako na bazen a vyjde to mnohem levneji (na litr) ale i to RO te vijde levneji kdyz si to spocitas. (pokud teda nespotrebujes min nez cca 200L na pest coz zpotrebuje asi kazdej, ale i kdyby tak se to vrati v dalsich kolech!
Chikoo
trošku nechápu reakci? já jsem se ale ptal jestli mohu dělat proplach s vysokým EC 1.3 a né jake řešení mě tady nabíziš abych měl kvalitnější vodu to jsem už rozebíral v jiném téma !
Astronautr
no to znamena ze klidne muzes kdyz chces, ale lepsi budes mit kdyz to proplachnes nicim z toho co ti tu radime, pac proplach vodou s EC 1,3 vlastne neni proplach. Ted uz to chapes?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma