Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Čípky na UC aneb FORMA NA ČÍPKY plastová - Klikni zde pro originální téma
Yára
Poněvadž trpím ulcerozní kolitidou, sháním odkaz, kde koupím:
FORMA NA ČÍPKY komplet plastová 25x10x1g
Nebo nějakou profi lékárenskou-polovyhozenou (Nová stojí až 14 tis Kč!)
Vřele všem tuto cestu zastavení neustálých průjmů u UC vřele doporučuji. Základem čípku je kakaové máslo + FS. Pečlivě zvážit, hotové čípky po jednom dát do alobalu a uložit v chladničce. A máte na chvíli vystaráno.
Případně neporadí někdo zkušený, jak si poradit bez formy. Děkuji.
Yára
DOBRÝ VEČeR, RÁDA BYCH SE ZDEJČÍCH ODBORNÍKŮ /LÉKÁRNÍCI, ChEMICI ATD. Poněvadž i mne neminulo onemocnění, které je v podstatě nadosmrti.Cronická vředová choroba tlustého střena- Vyzkoušela jsem od kolegy průhledný želatinový tobolky, do krerých nalil 12 ml opravu neošizeného konopého lojeje s palicemi a listí, tak 1:1. Dobře se polykají pak do půl hodinky dostanu hlad.
I během dopoledne je aktivita návštěv na toaltu se menší.
Chtěla bych Vás odborníky poprossit, jak vyrobit doba čípky- pro případ neschopnosti spolknoum proto zvažuji i cestu čípků a nebo bobulí hluboko do konečníku. Kakaové máslo mám. Prosím o podrobný postup odborou radu, Děkuji předem.
Craft
Pro výrobu čípků je vhodné použít kakaové máslo, V lékárně je také možno sehnat plastové čípkové formy, obvykle lze snadno sehnat formy o objemu 2 ml, ale existují i dětské formy o obsahu 1 ml, které jsou často pro léčbu vhodnější (větší koncentrace látek).
Základní hmotu rozehřejeme ve vodní lázni a podle požadované koncentrace čípků smícháme s výtažkem.

Příklad: Pokud chceme vyrobit 10 čípků (1ml), každý o koncentraci 100 mg, smícháme 9 ml másla s 1 ml výtažku a rozdělíme do 1 ml čípkových forem. Budeme-li chtít 10 větších čípků s menší koncentrací pryskyřice, tedy 50 mg, tak smícháme 19,5 ml kakaového másla a 0,5 ml výtažku.

Koncentrace se dá samozřejmě navyšovat ale v případě užití kvalitních fénixových slz si nemyslím ,že by to bylo třeba. Pokud by bylo třeba navýšit množství FS opravdu razantně doporučuju sehnat větší formu na čípky neboď od určité koncentrace FS se naruší konzistence čípku a je problém se zavedením.

http://www.lboro.cz/forma-na-cipky-...5142319698.html
http://www.bylinnalekarna.cz/eshop/...y/kakaove-maslo
http://grower.cz/forum/showthread.p...9nixovy+%2Bslzy
nebo
http://grower.cz/forum/showthread.p...9nixovy+%2Bslzy

Případně i jiný návod zde na grower.cz případně na jiných serverech zabývajících se léčitelství, každý musí odhadnout sám kterej postup výroby je pro něj nejdostupnější.

S pozdravem Craft a přeji úspěšné zmírnění symptomů.

P.S. Do čípku doporučuju použít konopný výtažek (fénixovy slzy, pegasovy kapky) NE konopný olej, ten má nižší obsah látek a bylo by ho třeba hodně a čípky by nedrželi tvar a konzistenci.
Yára
Děkuji mnohokrát za rady, kterých si opravdu velmi vážím. (Právě jsem se opět vrátila ze špitálu po atace UC po virové chřipce.) Nebýt naší kytičky, tak bych snad nepřežila ani tu "péči" špitálu.
Yára
Nechci naříkat, ani si stěžovat, ale péče v okr. špitále, to je fakt záhul. Průjmy od ledna, dojídala jsem se až po vapíku a FS, tak max. 1/4 rohlíku a jen náznak másla,........nakonec před týdnem jsem přestala pít úplně, o jídle ani nemluvím. Ve špitále jsem vyfásla 1 infuzi a pak se osazenstvo odborné rozhodlo, že mne budou zatěžovat stravou. Chodili mne kontrolovat, jestli mám fakt průjem,.....no zážitky-hnus. Pokud bych neměla s sebou tajně želé kapsle s FS, tak bych tu nestačila ani poděkovat.
Moc všem držím palce, je to velmi hnusná nemoc a nikomu ji nepřeji. Už fakt věřím, že bez naší bylinky bych byla asi nejen na psychiatrii.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma