Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Box v uzavřené místnosti - Klikni zde pro originální téma
Mates52472
Zdarec lidi,
plánuju box 60x60x150 250W HPS v uzavřený místnosti, ta je 1,4x2 m ...

1) Řešim teplotu... tu asi vyřešim tak, že výbojku dám do cooltubu .. problém je, že vzduch bude jak vyfukovat, tak i nasávat vzduch z místnosti.. teplotu bych řešil peltierovým článkem chlazenej vodním PC chlazením, na kterej napojim žebrák a dám do přítahu cooltubu, chlazení bude spínat, když teplota překročí určitou teplotu , složitý, ale jinak se to asi nedá :D .. návrhy ?

2) Řešim vlhkost... do boxu budu chtít dát vlhčovač vzduchu , kterej budu mít napojenej na spínací relé na regulátoru vlhkosti... problém je ten, že zase odtah z bedny přes uhlíkovej filtr de do místnosti... uhlíkovej filtr asi tý vlhkosti moc nezachytí ne? No, tak budu muset dát do místnosti odvlhčovač... asi http://www.pestuj.si/detail-odvlhco...i-1319-147.html , myslíte, že bude stačit?

Jestli máte někdo podobný zkušenosti, tak budu rád za každou radu :) . Připadá mi to nějaký celý složitý... :D
Rascal33
pokud nevyvedeš vzduch ven z místnosti, nebo pokud ten chladič vodního chlazení nebude mimo tu místnost, budeš pořád honit jedno a to samé teplo, které se Ti bude v místnosti kumulovat... ať tam dáš peltiera nebo cokoliv jineho..

Pokud není jiná možnost, šel bych asi do dvou 125W CFL.. jinak to tam v tom kumbálu upečeš... i tak se to asi bude hřát ale určitě ne jako 250W HPS...

vlhkost bych neřešil, při nejhorším to bude do skříně nasávat vlhčí vzduch a zvlhčovačka nebude muset jet tolik... zase nepotřebuješ mít vlhkost ve skříni 100%.. a při nějakých 50-60ti, které si myslím by mělo být ok Ti to nebude ani v té místnosti dělat nějakou paseku...
C21H30O2
a co privod cerstveho vzduchu? ci budes davat CO z bomby?
Rascal33
citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
a co privod cerstveho vzduchu? ci budes davat CO z bomby?


kytky jsou soběstačné.. přes den vyrábějí O2 a žerou CO2 přes noc naopak... nebo se mýlím?
weeder
citace:
Původní příspěvek od Rascal33


kytky jsou soběstačné.. přes den vyrábějí O2 a žerou CO2 přes noc naopak... nebo se mýlím?


Ano, mýlíš.
Kytka CO2 zpracuje spolu s H2O (voda) na úhlovodík. Konkrétně šest molekul CO2 a šest molekul vody.
Tedy 6CO2+6H2O a energie ze světla z toho udělá C6H12O6 (úhlovodík) a vypustí z tý rovnice nepotřebný kyslík. Konkrétně zase šest molekul kyslíku (6O2).

Jenže úhlovodík je ten materiál, ze kterýho jsou kytky ztvořený. Ten CO2 je v nich už uloženej. Proto CO2 potřebují.
Takže v noci to úplně naopak nefunguje, protože se CO2 z tý kytky nemůže dostat.

PS: Když už jsem to napsal, tak taky pro ostatní zmíním, že tohle je tak nějak důvod, proč se to nemá přehánět s hnojivama a proč je tak snadný přehnojit.
Voda + oxid uhličitý = kytka
(6H2O+6CO2=C6H12O6+6O2)
Ostatních prvků potřebuje oproti tomu minimum. (takže to s nima nepřehánět)
Rascal33
Abych nedělal chytrého, zeptal jsem se své drahé ženy botaničky a řekla mi toto: Rovnice pěkná, což o to.. ale v květině krom fotosyntézy probíhá i respirace (metabolismus kytky), která probíhá kontinuálně celý den a jako "palivo" pro tuto reakci slouží právě ty cukry (ten tvůj uhlovodík) a odpadem je CO2 a ten uhlík si bere právě z těch cukrů (uhlovodíků) vytvořených během fotosyntézy.

Fotosyntézou si kytka jenom tvoří cukry, aby měla co spalovat a z čeho žít. Člověk není schopný pomocí sluneční energie, vody a CO2 tvořit cukry, tak musí jíst a tvořit cukry z jídla a ty pak následně spalovat.


http://en.wikipedia.org/wiki/Bottle_garden

http://img.thesun.co.uk/aidemitlum/...in_1660550a.jpg
weeder
Wow!
Uznávám, že o buněčném dýchání (respiraci) jsem nevěděl. Teda myslel jsem si, že něco takovýho existuje, ale nikdy jsem o tom nehledal žádný informace.
Takže díky za osvětu.
Mates52472
No, pánové, děkuju za odpovědi. Já nějak tak věděl, že to nepůjde, ale tak trochu jsem v něco doufal... :D no, každopádně, napadla mě ještě jedna možnost... postavit si skříň v zasklený lodžii. Odtah by šel ven a přítah by byl z lodžie, potažmo z bytu.... zase nevim, jak to bude s teplotou v létě a jestli by třeba ten peltier pomohl v tom přítahu... nějaké zkušenosti? :)
LuckyBoy
kašli na nějaký boxy a rozjeď to v té místnosti-komůrce,přítah spodem, odtah vrchem nonstop, dobrej pacháč a větrat tu další místnost...
a napadlo tě, co by si asi říkali sousedi, když se z ničehonič tvá lodžie rozzářří jak "billboardy v Las Vegas"? :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma