Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Blueberry 400w indoor - Klikni zde pro originální téma
DOCtom
Ahoj.
Tak jsem dal dohromady home made boxík a začínám svůj první indoor.

Box 60x120x160. Ze starýho regálu, zaizolovanej 3cm polystyrenem.
Ofuk 2x Hurricane 15cm
Odtah UFO 430m3 s regulací teploty a otáček.
Přítah pasiv
Světlo Osram Planstar Dual spektrum 400w
Stínidlo Adjust-a-Wing
Předřadník NTS 200-440w
Nějaký spínačky, zvlhčovačka...

Substrát Guano-Kalong + BioBizz Allmix 50:50. (neni to záměr nebo experiment. Byly doma)
Hnojky, enzymy Hesi

10ks fem. semen Blueberry od D.P. Nečetl jsem na ně zrovna chválu, tak snad vyjdou a nebudou z toho kreténi. :-)

Semena vyklíčili během 30hod. všechny. Přesazeno do zeminy a prolito čistou dešťovou vodou. Ph 5,9.
První dva dny za oknem a všechny už koukaj na světlo. :-)

Přemísťěno do boxu. Svítim 250W 18-12 den 12-18 noc. odtah zapnutej přes den na 1/3 výkonu, v noci spíná na 20min. každou hodinu. Ofuky jedou stále na stupeň 1.

Teploty 19-22 noc, 23-26 den. Zvlhčovačku nemám ještě vychytanou, šla tam teprve před chvílí, protože vlhkost byla na 40%

Tak snad nic zásadního neposeru. Doposud jen venku, zjednodušeno přírodou.
OPTIMUS PRIME
Ahoj vypadá to pěkne,ja si chci uz dlouho poridit nejake bluebbery nebo neco z modre rodiny,budu sledovat,a preji pěkne vysledky
DOCtom
Tak kytky jsou druhý den v boxu a celkem se jim podle mě daří. Mají na výšku cca 5cm, jen jedna je trochu zaostalá. Dával jsem semínka do těch rašelinovejch květináčků, což byla blbost, protože to moc rychle vysychá. Tak půjdou do větších plastovejch. Jinak vlhkostí se nedostanu přez 55%, tak to musím ještě doladit.
OPTIMUS PRIME
kup si zvlhcovacku a mas pokoj na nekolik let,je to opravdu vyhodna investice
koles
Pěknej setup, BB (regular) od DP jsem jel taky a žádnej problém nebyl.

Jsem zvědavej, co ti z toho vyleze. Nicméně jsem přesvědčenej, že když je nebudeš stresovat, bude vše OK ;)
DOCtom
OPTIMUS PRIME zvlhčovačku mam. Dával jsem ji tam včera. Ale jak jely dva ofuky, tak to víc nevylezlo. Ráno jsem to nechal jen na jeden a ještě stáhl odtah. tak uvidim.

koles. Snad je moc nevystresuju. Mám to trošku složitější s držením teploty. Mám to v plechový boudě, kde je teplota podobná té venkovní. Proto ta izolace polystyrénem. Musím jak chladit, tak přitápět, což je vyřešeno lahví s pískem a 100w žárovkou uvnitř. Spíná to na noc, když teplota klesne pod 20stupňů. (myslím tím, když maj kytky noc)
koogi1
Genetika luxus. Jen koles jel regular a ty femky pokud ctu dobre:-)
Jinak ke kytkam ze semen od DP to je slozite rict ze semenace jsou
mrzaci z duvodu ze v banka nebo prodejce posle semena na prt
je v tom mnoho aspektu na ktere se nesmi zapominat a ne hned
vlastni chyby hazet na banky,tot reakce na odvolavky na DP.
Nu jinak zajimavy napad s tou zarovkou v pisku:-) jak to fici
stiha ti to vyhrat hommadbox pripadne jak dostatecne?
DOCtom
koogi1. Čau. Jedu femky spíš ze začátečnických důvodů. A že se dá podělat
i zlatý semeno... :-)
Lahev je asi 20cm od ofuku. Při venkovních pěti stupních byla nejnižší
teplota v boxu 18stupňů. Neudržíš na tom ruku. Zapíná to při 20 a vypíná
při 23. Jede to jen když se nesvítí.
DOCtom
5.den.
Tak jsem kytky přesadil do větších květníků a vypadají, že jim vše svědčí.
Prolito vodou s poloviční dávkou Root complex
Power zyme
Super vit
Ph 6,1
Teplota noc 21stupňů, vlhkost 91%
den 25stupňů, vlhkost 75%
DOCtom
foto 5den
koogi1
Jo jo fajn nápad:)
Rozepiš se trochu co vše jsi na to použil případně jaká byla
pořizovací cena všech potřebných věciček,věřím že nejen mne
to zajímá. Navíc některým by se tato tvá vychytávka určitě
hodila,tak pokud ti nebude vadit kopčení tak to sem šoupni.
DOCtom
foto 5.den
DOCtom
koogi1
Nápad neni můj. :-) Okoukal jsem to od kámoše, který tím vytápí terárko. mě to zapojoval kámoš. Takže to shrnu.
Digitální termostat s prostorovým čidlem cca 1300Kč
Kabel, objímka, lahev od okurek 1l, žárovka 100w, (už nejde koupit, musíš někde vyhrabat) zástrčka.
Podle objímky vystřihneš díru do víčka, namontuješ objíku se žárovkou a zasypeš křemičitým suchým pískem. (třeba do bazén. filtrací) Vyzkoušet ve tmě, aby nebyla žárovka k jedný straně a neprosvítala. To celý zavěsíš do boxu dle libosti. :-)
DOCtom
Tak jak je teď venku nízká teplota, tak jsem musel začít svítit 400W pro udržení optimální teploty. Padalo to k 19 stupňům a to už není dobrý. Teď je teplota 23-25°. Vlhkost 65-70 den. Na noc jsem musel přečasovat odtah, protože byla 91% a to už je asi dost. Teď je 80-85%
Měl bych jen několik dotazů, kdo jste jel blueberry. (koles) Jaká technika jim prospívá, jaká naopak ne? Prý se samy celkem pěkně větví, ale nemohu je nechat kvůli výšce boxu přerůst. Takže topping a scrogging?
Dík za odpovědi, nechci ten první grow nějak podělat a zkušenosti jsou jen teorie. :-)

Foto den 9.
koles
Čau, samozřejmě záleží, jaké budeš mít pheno. Já měl dvě, jedno víc indika a druhý víc sativa (takhle jsem si to rozdělil podle struktury palic). Obojí se pěkně větvilo a i na záštip reagovaly dobře. Ohýbání ani štípání jim nijak nevadí. Máš pravdu, že mají tendence se trochu táhnout, ale jde to ukočírovat. Zkus na ně nasadit LST hned, jak trochu poporostou, a držet vrcholky v rovině. Pokud by se i přesto moc táhly, klidně štípnout.

Jo a ještě k tý teplotě: 19 stupňů na noc je úplně v klidu, klidně můžeš jít ještě o pár stupňů níž - tak na 15. Neříkám, že je to pak optimální, ale na druhou stranu mám vyzkoušeno, že to nijak neškodí.
DOCtom
koles. Díky za odpověď. Vyzkoušim.

Ta teplota mě právě klesla, když měly den a svítil jsem 250W. Bylo to ráno po šestý hodině a venku byla fakt kosa.
DOCtom
Dnes je to 13dní od doby, co jsem dal klíčit semínka. Přesto, že je venku celkem zima, daří se mě teplotu i vlhkost držet v optimálních podmínkách. Izolace polystyrénem byl dobrý počin, jinak by kytičky asi moc trpěly. Zatím jen občas postřik Supervitem. S hnojením maj ještě dost času. Jak vidíte, můj box není z venku nic, co by patřilo do muzea designu, ale svůj účel plní.
DOCtom
Tak po pár dnech kytky vypadaj, že pěkně zakořenily a je na nic vidět doslova každá hodina. Svítim 400W a světlo mám cca 40cm nad rostlinama. Teplota 22-24 den a 19-21 noc. Vlhkost 65-85. Jen jsem zvědavej, jak těch deset kousků na tomhle prostoru zvládnu. :-)
DOCtom
Dnes přesazeno do velkých květináčů. Prolito 2/3 dávkou Root complex, Power zyme a Super Vit. Venku jsou pěkný vedra, ale ventilátor s automatic. regulací odvádí svou práci skvěle. Teplota nejde ve dne přes 28° a vlhkost je kolem 60%. V noci 20-23° a 80%. Dva dny před přesazením jsem prvně přhnojil 1/3dávkou TNT Complex.
DOCtom
Čau zahradníci. Jsem tady s pár možná stupidníma dotazama, tak mějte trpělivost a pokuste se k tomu vyjádřit. :-) Na prvních dvou foto je výška kytek, který mají cca 13cm a už pět pater, který jsou tak dva centimetry od sebe. prostě krásný zdravý keříky se silnýma stonkama. Jdou spíš do šířky než výšky. je to u téhle odrůdy normální?
Na třetí foto je takový žlutý flek na jednom listu. Stalo se to asi v prvním týdnu růstu. Když se list rozvíjel, tak zůstal jakoby přilepenej k druhýmu. Po čase jsem je od sebe oddělil a od tý doby to je takhle žlutý. Nedostatek světla jak byl přilepenej?
No a na poslední je taková dirka v listu. Je to tam asi třetí den. Nijak se to nezvětšuje. Kytky jsem všechny důkladně prohlédl a ani náznak nějakých škodičů. Setkal jste se s tím někdo?
koogi1
Cau pekne otazecky:-)
To ze jsou kyti mensi a sirsi toneres tohle je u semenacku obvykle,samozrejme to muze byt zpusobeno i genetikou co pestujes,ale bud rat ze mas kytky s tlustymi stonky ty totiz krasne vedou ziviny i do vrchnich pater coz bude jen prinos po prepnuti. Po prepnuti se ti patra roztahaji vice od sebe jak se budou tahnout za svetlem.
Ten flicek na listu by nemel nic znamenat a to ze byly k sobe jakoby slepene tipoval bych to na geneticky mene stabilni seminko,to nemusi nic znamenat ale i muze to poznas pozdeji po prepnuti i mozna behem rustu.Geneticke deformace listu nejsou nicim neobvyklym nemusis mit strach nebo obavy,jen rostlinku detajleji sleduj kdyby se nestabilita promnenila v neco co je meneprijemne.
Ta dirka vypada jako by ji tam neco vytvorilo nasilne,proto doporucim sledovat pestebni mistnost uvnit i vne bedliveji jestli ti tam nejaka havet nelita,ale nelze opomijet i smotne rostliny dukladna kontrola,zajisti brzke a pripadne napadeni skudci a samo i protiutok ktery je dulezity podchytit zavcas. Pokud je to spodni list tak ty zacnou samy od sebe casem degradovat u vsech kytek tak se nelekej:-) semenacky samy od sebe nejstarsi listy casem odhazuji jako by vedely ze pro nasledny zbytek zivota budou potrebovat vice energie presouvat do vyssich pater.
Snad jsem ti pomohl a usetril zbytecne budouci stresy:-) ktere ne nutne ale vetsinou nastanou:-)
Ale ptej se pokud budeme vedet odpovime ci navedeme treba FAQ tam najdes vetsinu odpovedi cifotek na tve otazky:-)
Cus a at to roste.
DOCtom
koogi. Díky za vyčerpávající odpověď. :-)
Já právě vidím růst kytky v indoor prvně v životě. Venku to vypadalo vždycky trochu jinak i ze semínek. A protože zatím žiju v sladký nevědomosti přesto, že jsem o všem hodně četl, stresy mně nějak netrápí. :-) Škůdce a jiné anomálie denně sleduji a jsem na ně připravenej. A máš pravdu, je to spodní list.
koogi1
V klidku nemas zac dekovat:-)
Jako vice mene nikdo kdo nemel problem se skudci tk na ne neni pripraven a nema v zasobe nejake postriky a jine vecicky. Ale zatim nic nekupuj at to nemas zbytecne,dulezita je vcasna detekce coz jestli kytky denne kontrolujes tak no problem,zakladni prostredky kdykoliv koupis v zahradnictvi.
Jako ty gen vady se projevuji i u outu,ale asi jsi mel stesti ze te nepotkaly:-) jak jsem psal nemusi to nutne nic znamenat,muze to byt i nejlepsi kytka ze vsech:-) . Sleduji i dal. Cau.
DOCtom
Dnes jsem prolil každou kytku 1,2l vody s 1/3 dávkou TNT Complex, než to začlo protíkat. (květníky 5l.) PH na vstupu 6,2, na výstupu 6,4. Teď otázka. Kytky po stranách mají 16-18cm a ty v středu 12-14. (vypodloženo). Mám ty vyšší zaštípnout? Každopádně zjišťuji, že na příště při tomto počtu kytek to bude chtít rozhodně o něco větší box. :-)
koogi1
Zatim jsi je podkladat nemel ci jsou niz tak se vice tahnou za svetlem.
Zastipnout samo muzes pro vice vrcholu,ale otazka je jestli budou prosvicene
at ti nevznikaji zbytecne chude mista. Jo zastipnout muzes kytky i par dni jak
zmenis periodu pak se lepe urcuje vyska ostatnich jestli to je vubec nutne
to stipani.
Nebo koukni po ohybani to jsou taky skvele techniky aniz bys musel kytky
zamerne poskozovat.ale vyzkousej treba vse at na pristi kola mas nejake
zkusenosti navic:-)
DOCtom
koogi. Díky za info o tom podkládání v růstu. S tím zaštípnutím počkám. Je pravda, že by se to ještě víc větvilo a už takhle je tam jungle. :-) Spíš jsem to myslel i jako přibrždění růstu u těch čtyřech kytek, který se začínaj táhnout víc než zbytek.
koogi1
Nemas zac.
Jako jiste chapu proc si je chtel stipnout,ale jak pises jungi mas a vetsi neni nekdy moc dobra,ale I jako nahrada za zastip je lepsi centralni stonek ohnout,neprijdes o tu vetev
ktera dela nejpeknejsi palici.
Jako vypodlozit muzes kdykoliv tak to bych tak neresil;)
DOCtom
Tak během několika dnů, kdy kytky narostli od 23 do 29cm zjišťuji, že moje velikost boxu je silně nedostačující. Dojet by se to v tom asi dalo, ale o nějakém smysluplném LST při téhle košatosti nemůže být řeč. Takže zítra proběhne změna velikosti boxu na 120x120. (rezerva do budoucna) :-) Další problém je, že už nikam nenacpu zvlhčovačku, tak mě to přes den padá k 45%
Včera zalito 1/2dávkou TNT complex,+ Power zyme a Super vit. PH 6,2. Teplota 22-25 den, 20-21 noc. Jo a včera, jak byla venku kosa, tak mě odešly spínačky a neseplo topení. Tak to spadlo na 14°. :-(
yabasta
Zvlhcovacka uz asi nebude treba ne? Jsou dost velke a budes brzo prepinat.ta teplota pro jednou taky nemusi udelat paseku. Ten vetsi box me pobavil je to asi zhouba vetsiny groweru, taky bych chtel vetsi ;-)
Podle me bys to dojel i v tomto, , většíbude samozřejmě lepší.
Mas to pekne, tak at to kvete.
DOCtom
yabasta. Jj. Nejlepší je, když něco děláš prvně, víš o tom hovno a myslíš si, jak to bude všechno krásně šlapat. O tyhle krásný chvíle po prvnim pěstu už navždy příjdeš. :-) Ale tvoje "zhouba většiny growerů" mě také pobavila.
Já už to s tou zvlhčovačkou různě bastlim od doby, co jsem přesadil.do velkých květníků.
TommyGun
DOCtom:
Zdar, jestli budeš kupovat větší box tak doporučuji ještě přesadit do větších květináčů..
DOCtom
Tak o tom dnes celý den přemýšlim, jestli není škoda je nechat v těch pětilitrákách, když bude místo.
TommyGun
Nic nekoumej a kup je.. Investice se určitě vyplatí.. Ať se daří a karma letí..
zelenymuz
malá poznámka, po přesazení nehnoj. Tak dva, tři dny než si kytky zvyknou..

zm
DOCtom
Takže včera proběhla akce kulový blesk. Volba nakonec padla na domácí výrobu boxu i z důvodu, že jsem měl doma jednu lamino desku s odpovídajícím rozměrem. Ráno jsem zajel do obi, nechal nařezat zbytek a v poledne bylo hotovo. Všechny spoje, otvory a následně vnitřní rohy byly ošetřeny silikonem. Přítah mám opět pasiv na dně boxu. 6 děr o průměru 7cm. zakrytých nerezovou mřížkou. Je to z důvodu, že mám betonovou podlahu a přez horka si to bere chladný vzduch od země.
Následně jsem všechny kytky přesadil do 10l květníků. Padlo na to dalších 60l substrátu, :-( , ale co bych neudělal pro členy rodiny, žejo.
Použil jsem substrát Compo Sana, protože, do GS jsem se nedostal. Překvapil svojí vzdušností a lehkostí. Na rozdíl od B.Bizz v něm nebyly žádný klacky. To, jestli jsem si s ním přitáhl nezvané hosty, ukáže čas. Do teď vše bez problémů.
Prolito Root Complex, Power Zyme a Super Vit bez hnojení.
Ještě k boxu. Bílé stěny dobře odrážejí světlo, ale do budoucna plánuji Orca folii. S wingem a 440W by to dle testů mělo osvítit plochu 120x120. Tak uvidíme.
Kytky mají od 25 do 33cm, zítra přepínám na květ.
DOCtom
3.den 12/12
Kytky se od přepnutí pěkně rozjely. Za tři dny v průměru o 10cm. Myslím, že to přesazení jim hodně prospělo.
Dnes zalito 1/2 dávkou Bloom complex a Hesi Boost + postřik na podporu kvetení. Každá dostala přes dva litry. Ph 6,4. Výtok též 6,4. Teplota den 26-28, noc 16-20. Listy a lepové desky zatím čistý. Doufám, že to tak zůstane. Všem moc děkuju za karmy a rady a snad to z vaší pomocí doklepu do zdárného konce. :-)
Myslíte, že má smysl každých 24hod. otočit winga o 90° ?
koogi1
Netoč winga promíchej kytí je to jednoduší.
Leeeroy
kdybys lampu povesil nahore na pomocnou lat a tu prichytil v jednom bode treba vrutem do stropu,slo by to lehce otocit, jestli chapes co myslim, box mas pekny takze tohle bys taky vymyslel , jde videt ze pod objimkou to trochu zaostava
DOCtom
5.den 12/12
Dnes naistalována Orca folie. Už od pohledu je to podstatně víc prosvětlené, než stěny z bílého lamina.
Kytky mají od 50 do 60cm a jedou. :-)
Začíná to být pěkně omamná vůně. Občas ohýbání, kontrola listů. Vše prozatím v pořádku.
Přítah od podlahy funguje parádně. Přesto, že byla přes den teplota v boudě 30°, od podlahy si to saje 20°. V boxu den 26-28 noc 18-21. Vlhkost 42-48%
DOCtom
Ještě taková otázka. Jsem v pátém dnu květu a potřeboval sem nějaký větvičky naohýbat přes kolínka. Tak jsem je promnul v prstech, aby trochu změkly a nezlomily se a potom natvaroval. Nevadí tohle promnutí větviček na začátku květu?
TommyGun
DOCtom:
Jasně že to nevadí.. Já to dělám takhle pořád a kolínka vůbec nepotřebuji..
yabasta
Nevadi a nejvice se me mi osvedcili el.draty .koupim 3x1,5 jeden metr a mam toho mraky a vyjde me to na 15kc
DOCtom
Díky Kluci. Já to dělám taky drátkama ke květníku. ale z těch vyšších pater mě to někdy sklouzlo, tak jsem použil kolínka.
DOCtom
Čau. Jsem tady opět z dotazem. Mám téměř na každý kytce dlouhý velký listy, který dost stíněj. zkoušel jsem je zohýbat, ale nemá to moc účinek. Mám je střihnout? Má to nějaký vliv na růst větví? Co jsem hledal, někdo to stříhá, někdo ne. Ale jak moc negativní vliv to má v téhle fázi 7den 12/12 ?
Mr.MEN
Když jsem pěstoval já ze semen tak jsem tak ty velké listy vždycky nechal. Protože jak začnou ještě růst v květu tak je vetšinou nechají dole a na palice krásně svítí.
Ale je to na tobě. Ale já osobně listy vždycky nechávám všechny. Teď nedávno jsem měl pod 400W kolem 505g čistých paliče tak že bych řekl že to má něco do sebe. :D
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od DOCtom
Čau. Jsem tady opět z dotazem. Mám téměř na každý kytce dlouhý velký listy, který dost stíněj. zkoušel jsem je zohýbat, ale nemá to moc účinek. Mám je střihnout? Má to nějaký vliv na růst větví? Co jsem hledal, někdo to stříhá, někdo ne. Ale jak moc negativní vliv to má v téhle fázi 7den 12/12 ?


celý ne, max jeden dva. Mají se zkracovat, když nic jinýho. Ten list funguje dál, ale tolik nestíní

good luck, hodně štěstí.

zm
DOCtom
Mr.MEN. Tak to klobouk dolů. já jsem na svůj první pěst podstatně skeptičtější i když mám pocit, že tomu dávam hodně. Ale zkušenosti prostě nejsou. :-)
zelenymuz. Díky. Tak já to nějak zamotám a nakrátim. :-)
DOCtom
10. den 12/12

Dnes jak je po těch lijácích, tak mě vlhkost stoupla přes 60%. Tak jsem
dal nad květníky ještě jeden otočnej ventilátor. Ať je tam pěknej vítr. :-) .
Jinak kytky mají od 75 do 85cm a jsou zdravý. Prolito enzimy, PH 6,4. Výtok 6,5. Teplota byla včera na dvě hodinky přes 31.
Ještě se chci zeptat, jak jsou na spodkách některé slabé větvičky, mám je nechat, nebo střihnout?
bloomman
Čágo,, koukni kolik ti jde na ty slabí výhonky světla pokud tam je černo jako na fotce tak je určitě šmikni.at to jde ratši do vrchů a jestly můžu poradit popřemejšlej na přiští kolo o náký síti a asi i dřív přepnout a pěkně to do tý sítě zaplýtat abys mněl vrchy v jedný rovině a jak budeš mít rostliny menší jak dřív přepneš budeš mít pak i solidní spodky ))) ale nebudu ti dotoho kecat, to už zaleží na tobě jakej zbůsob pěstování si vybereš já například nejratši jedu jenom na vrcholovky )))
DOCtom
Fotka zkresluje, tma tam není. jen mě přijdou slabší, a už se moc netáhnou. Tak ty hodně slabý ustřihnu.
DOCtom
16.den 12/12
Dnes jsem prostříhal spodky, protože borůvky stále vesele rostou do výšky. Mají 100-110cm, což je s květníkama 130-140. Doufám, že se zastaví, páč mam ještě nějakých 15-20cm a pak bude problém s výškou boxu. Výbojku držím od začátku do 30cm nad vrškama.
Začínají pěkně nakvétat a pijou jak divý. Každý třetí den 30l zálivky. Střídám jednou enzymy, jednou hnojím.
Příspěvky některých členů, že blueberry dokáže snadno přerůst se potvrdily. :-) Ale bojuju s tím statečně. Dnes bych některé věci udělal trochu jinak, ale to jsou ty zkušenosti k nezaplacení. :-)
Mr.MEN
Jo borůvka ráda roste. :) Jsem strašně zvědav co ti z toho vyleze. Měl jsem od DP spíš více sativu měl jsem matku. Pěstoval jsem jí jak v hlíně tak v hydru.
A nevím proč, ale nikdy mě nějak nenadchla přerostla paličky takové spíš sativa. Taky se mi vždycky stalo že se asi po 35dnu zasekla v květu nevím proč. Asi špatné pheno. Tak sem zvědav jak s tím budeš spokojen ty. :)
DOCtom
Mr. MEN.
Já budu spokojenej, když se mě to podaří dotáhnout do zdárného konce a tak trochu se přiblížím výnosem k mému smělému číslu. :-)
Blueberry jsem vybral právě proto, že se tady v tématech moc masově nevyskytují a ze semínek proto, abych měl jistotu. :-) Můj další pěst bych chtěl udělat v podobném duchu.
DOCtom
Při dnešní kontrole snad kytky dostaly rozum a přestávají se vytahovat. Prolito enzymy a k příštímu hnojení na květ začnu přidávat Fosfor plus a Boost. Vše opět od Hesi. Teploty v normálu a vlhkost 42 - 55%.
DOCtom
23den 12/12
Při dnešní kontrole jsem zjistil nějaké nedostatky. Při údržbě jsem nechtěně přepnul předřadník a tři dny jsem svítil 300w. :-)
teploty mě v noci klesly na 14,5 °, asi žádná tragédie.
Ale kytky, o kterých jsem si myslel, že se umoudřily a přestaly se vytahovat, daly opět +4-8cm. Vzhledem k tomu, že jsem při stavbě boxu počítal do budoucna s Top spinem, udělal jsem odtah u prostřed a mám teď mezi vrchem stínidla a stropem +- 15cm. Tekže jestli ty mrchy fialový ještě pojedou, budu muset udělat odtah v rohu, abych mohl s lampou nahoru.
Další věc. Na jedný kytce se mě udělalo toto. viz. Foto.
Je to asi na 5ti listech zhruba u prostřed rostliny. Myslel jsem původně přehnojení. Ale způsobem, kterým hnojím, se mě to nezdá. Navíc bych to ještě chápal u nejmenší kytky, která nestačí spotřebovat hnojky, ale ta je úplně v klidu. Tohle se stalo u druhé nejpotentnější rostliny. Nemám ec metr, ale dnes jsem prolíval s PH 6,4 a vyteklo 6,4. Tak by to snad mělo být v pohodě.
Teploty přes den 22-25.
Tak kdyby někdo znal vysvětlení, budu vděčnej za radu.
Mr.MEN
No co jsem jel borůvku tak chtěla docela málo hnojiv, vždycky se jednoduše dala přihnojit.
Ale je pravda že přehnojení vypadá trošku jinak. Zvláštní asi ti neporadím. Sleduj jestli se to bude zhoršovat tak to propláchni.
Ale já se vetšinou řídím tím že když to není na celé kytce najednou není to nic tragického.
DOCtom
30.den 12 /12
O víkendu jsem byl pryč a dostal jsem se po třech dnech do boxu. Tam mě čekalo několik překvapení.
Kytky opět o něco poporostly, ale vypadá to na poslední křeče. I když to jsem si myslel před týdnem taky.
Takže zítra přidělám stínidlo na tvrdo ke stropu bez držáků. Dá to asi sedm centimetrů a mělo by to být už snad v klidu.
Další je vlhkost v noci, která stoupá k 80!!! %. ale je to jen, když venku takhle chčije. Po rosvícení je během chvíle na 50%. S tím nic neudělám.
A teď to lepší. Když jsem otevřel box, omráčila mě taková vůně lesních jahod, že jsem musel popřemýšlet, co vlastně pěstuju. :-) Měl jsem každou chvíly hlavu v boxu a opájel se tou vůní a očichával květy. Po borůvkách jsem nic necítil, všechno to přerazila ta lesní jahoda. Tak uvidíme, jaký to bude po usušení.
(bohužel mě tady dnes nejdou připojit fotky)
DOCtom
32.den 12/12
DOCtom
Čau.
Dnes jsem objevil na kytkách toto. Jsou tam pistils a u toho tohle. Je to skoro na všech kytkách. Je to normální ? Neni to nějaká známka hermení? Hermáče jsem nikdy neviděl, tak jsem z toho zákonitě na nervy. Co vy na to ?
KREATOR
Něměj obavy je to naprosto normální.
DOCtom
to KREATOR
Tak to jsem si oddechl. Dík za rychlou reakci, budu líp spát. :-)
Mr.MEN
Jo čoveče klidek. :) Tohle dělají všechny. Jinak veř mi že hermafrodita poznáš opravdu jednoduše. :)
DOCtom
Mr. MEN
Díky za podporu. :-) Jsem už v klidu.
DOCtom
37den 12/12
Kvete nám to pěkně, nemoci a různá havěť se nám zatím vyhýbají.
Jen ta vlhkost v noci. Dnes pomalu celý den chčije, do toho teplo a výsledek v boxu 85%. Po rosvícení to padá dolů.
Uvnitř jedou tři ventilátory, kytky to pěkně ofukuje, tak to prostředí plísni co nejvíc znepříjemnim.
Jinak zalívam co 3=4den 3/4 dávkou Bloom komplex + Fosfor plus.
Střídám s enzymy Power zyme, Super vit a Boost v plné dávce. Vše od Hesi.
Ph leju 6,4 výtok 6,4.
I v těch největších vedrech se mně dařilo teplotu držet do 29st.
Musím všem poděkovat za karmy, rady a reakce na moje někdy st...:-) dotazy.
Ať vám to všechno v pohodě jde, roste, zraje, schne a chutná. :-)
DOCtom
52.den 12 / 12
Vše jde dle plánu a bez vážnějších problémů. Počítám ještě tak 10dní do konce.
Jen půlka kytek jsou víc sativy a myslím, že budou zralý o pár dní později.
Zítra bude zálivka s Final solution a upravenou vodou.
Mr.MEN
Musíš pak nafotit více fotek. :) A je to zatím takové jak sisi představoval?
Ale musím ti říct že vypadají lépe než tu borůvku co jsem jel já tak asi špatné pheno jsem chytil. :)
DOCtom
Ahoj. Dnes večer při zálivce je budu vyndavat, tak nafotim.
Jinak, skoro každá kytka vypadá jinak. Kdybych koupil tři semena, a byly to zrovna náhodou ty nejslabší co mám, byl bych nasranej. Ale je tam pár kytek, který tohle vynahraděj. :-)
Blueberry neni, co se výnosu týče ten správný favorit, ale to jsem si o něm přečetl. Měl by to vynahradit jinými kvalitami, tak uvidime.
DOCtom
54.den 12/12
Zálivka s upraveným ph + final solution.
Přikládám fotky všech mojich košťátek. Budu muset pořídit nějaký mikroskop kvůli sklizni.
Mohl jsem více prostříhat spodky, ale to už nezachráním. :-)
Klidně komentujte, jsem rád za každý postřech a radu.
DOCtom
další foto
DOCtom
a nějaké makro
TommyGun
Čest, no je to moc pěkně vochcaný, ale příště bych dal míň kytek a jak si psal trochu víc prostříhat kyti... Jináč pěkná práce! K+
DOCtom
TommyGun. Díky.
První pěst no. :-)
DOCtom
58.den 12/12
Dnes všechny květníky prolity čistou vodou, každý cca 20litry. Poté opět zálivka Final Solution.
Květy začaly nabírat pěkně na objemu :-)
Trychomy jsou cca 50/50 čirý/mléčný.
Foto a další report bude před kosou.
marw
Vzhledem k tomu,že si psal v 52.dnu květu o tom,že budeš sklízet zhruba za deset dní což je od dneška nějakých 4 až 5 dnů,tož se mi zdá to zalévání finalem dost kontraproduktivní,jednak se ti to značně podepíše na chuti,pač to tahle zbytečnost moc dobře umí a pro příště bych ji vyřadil z repertoáru hnojiv,no a pokud chceš aby to trochu chutnalo,tak ti nezbude nic jiného než to nechat min.další týden jen na vodě.
DOCtom
Já jsem si přečetl, že se má používat právě poslední týden před samotnou sklizní a měl by být podle popisu čistě přírodního původu. Máš s ním nějakou osobní negativní zkušenost? Rád se do budoucna poučím.
marw
Zdar kolego mám sním osobní zkušenost a to takovou,že bych ho do kytek už nikdy nedal,porovnával jsem tuhle věc asi 4 roky zpět s průplachem jen čistou vodou,jedna část 14dní čístá voda,druhá final a poté týden čistá voda a jak chut tak celkový vzhled konečného produktu jednoznačně vyhrála čistá voda,jinak já osobně používám koncem květu alespon jednou Ripen,což je trochu silnější PK s větším obsahem síry ale i tak vždy udělám průplach alespon 3X čístou vodou,jinak je určitě lepší přestat hnojit trochu dříve a radši kytkám dopřat na posledních 10 dnů čistou vodu,tot můj názor.
DOCtom
Tak dík za postřeh. Mám ještě pár kytek venku, tak to za zvědavosti na nějakých stejného modelu vyzkouším.
2echy
Zdar,souhlas s marwem,taky jsem to kdysi testoval a škoda peněz...
Nechávám je na konci jen o čistý vodě,max spokojenost!Klidně tomu dám i tejden navíc,na konci toho stejně moc nenaženeš.
Ať šmakuje a K+ ,mě se pěst libí!
DOCtom
Hele kluci a doporučovali byste to teda komplet prosprchovat ?
marw
Nech to proschnout a zalévej už jen čistou vodou.Sice se ti to trocha protáhne ale to by snad neměl být problém.
DOCtom
Tak dnes otevřu box, prohlížím květinky a zaujal mě podezřele zažloutlej lístek na největším centrálu. Vezmu za něj, zatáhnu a samozřejmě zlehka vyjel a od půlky šedivej. Pod ním ložisko tak 1x1cm. Špatně se k tomu dostávalo, protože palda byla moc slepená a tvrdá, tak jsem to tak dva cm pod tím střihnul. Zhruba třetina vršku.
Takže mám první záštipek. :-)
Kontrola všech ostatních byla v pořádku. A to mám na ofuk tři ventilátory, takže je tam slušnej vítr.
V tomhle kole, zdá se, si vyzkouším pár útrap growera. :-)
koogi1
Aj Plíseň Hmm to je prevít!
Je dobře že jsis jí dostatečne brzi všiml a zlikvidoval ložisko!
Jinak vzhledem k tomu jak se ti pohybovala vlhkost se dala
očekávt,pokud budeš pokračovat v té bedýnce tak by to
chtělo zkusit jinou odrůdu která je inertní.

Jinak doposud krásné kolečko!
DOCtom
Díky koogi1
No já se s tou vlhkostí dostanu většinou 45-50% když svítim a když je tma tak mezi 60-70% Vím, že je to na píču. Alespoň jsem je dnes pořádně prostříhal, co už s tim. :-)
DOCtom
Jsem na prášky s tý vlhkosti. Venku zase chčije a v boxu je při rosvícení 70% a přez noc bylo 80.
Trychomy jsou už převážně mléčný, sem tam se objevuje už do jantarova. Důkladná kontrola zatím neobjevila žádný další náznak plísně, ale to mě nijak neuklidnuje.
Ještě to asi víc prostříham a pár dní to ještě vydrží.
koles
Podle trichomů je to hotový... jak můžeš mít tak vysokou vlhkost, když ti jede odtah i přes "noc"?
DOCtom
Tak myslíš, že už dát 2dny tmu, jo?
Mám to v plechový boudě, tak, že je tam podobná teplota i vlhkost jako venku.
koles
Tak jestli jsi měl předevčírem 58. den květu, můžeš je už nechat dojét potmě ty dva dny, jak píšeš.
Záleží co máš za pheno. Já měl dvě a jedno bylo hotový 54-56 a druhý jsem mohl nechat kolem 65.
Jestli se nebojíš dalšího šíření plísně, nech je ještě dva tři dny na světle. Pokud je to akutní, tak už nezalívat a tmu (pokud tedy proběhl aspoň nějaký flush).. Tak jako tak bych teď už nechal ventilaci nonstop.
DOCtom
koles díky.
Ventilaci jedu nonstop už skoro měsíc naplno. Dnes večer to skouknu a dam buď tmu, nebo je ještě necham do zítřka. Dle situace.
DOCtom
Nějaké posmrtné foto
DOCtom
Na fotkách to vypadá vždycky líp, než v reálu. :-)
Můžete si tipnout výsledek, ale zhruba 10% spodků je tak do mastičky. Ty počítat nebudu.
TommyGun
Čau, pěkný a vidím tam 242germánů..
fedousek
JÁ BYCH TAM VIDĚL PŘESNĚ 233g
KREATOR
skusim rovnejch 300.
koogi1
302 neskutecnych blueberry.
techem
tipnu si 278g tvrďáků ;)
Praseone
222 gé :-)
yabasta
283 g
DOCtom
Zatím díky za vaše tipy. Oproti mému počátečnímu odhadu jsou ty vaše optimističtější. Ale kdo ví, sklizeń jsem ještě nikdy nevážil. :-)
Kiddnaped
248gé :-) přeju víc samo :-)
Mr.MEN
244g kámo. :) Já měl v prvním indooru asi 34g pod 400W. :D Ale to sem byl ještě malí kluk. :D Šlo to postupně nahoru. :D :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma