Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Příliš malé paličky - Klikni zde pro originální téma
cypsylon
Ahoj všem,jsem tu novej, pěstuju ted poprvé pod světlem 110 sodik s peningovou směsí od tesly co jsem našel doma ve sklepě, kytkám se pod tím celkem daří jen mám problem s malýma paličkama v 5. týdnu kvetení. Hnojim plagronem alga bloom podle dávkování na lahvi. Jiný hnojivo nepoužívám. Dovedl by někdo poradit co s tím aby pálky vyrostly nebo se zbytečně stresuju a do konce cyklu ještě vyrostou? Začínají totiž hnědnout blizny a pálky mám asi tak 1 cm velký.
C21H30O2
veru mas to dost male. ja som mal v piatom tyzdni ovela vacsie palice, aj ked nemali idealne podmienky.

aka stara je ta vybojka? neni uz po zivotnosti? mam pocit, ze sodik ti vydrzi tak 3-4 kola, potom ho treba vymenit. aky mas priestor? a ako daleko je vybojka od vrcholcov?
IcanLearnUgRow
takhle si dal málo informací... a měl si vyfotit hlavně celou kytku.... pokud jsi zastřihoval,, , což evidentně jo, tak prostě se celkova velikost palic rozdělí mezi víc menších palic, jednoduchá logika. a neřek si model, může to bejt model kterej kvete 120dní a odpovídalo by to.. nestresuj se a necho to kvést. já vidim samy bílý chloupky teda, to ještě nabobtná. taky zaleží na tom jak dlouho si nechal kytku růst, jestli má dost místa v květináči. pokud ne, tak velky palky neudělá...
Mr.MEN
No nezdá se mi tato lampa vhodná na pěstování rostlin. Má jen 7500lumenů a spektrum jsem nenašel. Ale řekl bych že tato sodíková lampa se využívala na normální svícení. A na spektrum pro rostliny asi v celku kašlali.
Tak že doporučuji koupit úsporku. :)

EDIT: Jo jinak tyhle lampy už jsou od r. 1985 tak že kdo ví jak je ještě stará.
cypsylon
jak je stará to nevím kluci ale našel jsem ji v původním balení, takže ještě nepoužitá. Prostor skříně mám 100x50 ale zaplněno mám pouze 2\3 prostoru přímo pod lampou. nechal jsem je růst 17 dní pak jsem dal periodu na květ. Jako květináče jsem použil 5l kbelíčky. zastřihoval jsem celkem hojně aby velký listy nestínili. Světlo mám asi 20-25 cm nad kiti. MOdel přesně nevím, koupil jsem mix 5 modelů. díky za další rady.
koles
Tu lampu bych vyměnil..

Jinak mi přijde, že maj docela málo listů, takže tohle kolo s tím už moc nepohneš.

V jakym je to substrátu?
Tomsio
Vypadá jako pěknej chcípák.. Neber to zle.. :) S tim zastřihováním listů si měl asi možná trochu brzdit.. nemáš tam skoro nic tak nevim co by měly stínit.. Nevim jak ti poradit, ale změnil bych zdroj světla a možná bych začal úplně odznovu.. :)

Měj se


EDIT: koukam že tam toho máš víc (kytek) jak vypadá zbytek posádky? Stejný? Popřípadě by to mohlo být modelem kombinací s lampou..
cypsylon
substrát pro pokojový rostliny, klasika co koupíš v sámošce. ještě bych měl pár dotazů......větráte nonstop nebo jen když svítí? Má smysl rosit rozprašovačem? jak často zaléváte\hnojte?
cypsylon
s tím souhlasím že je to pěknej chcípák ;-) ale voní zatraceně dobře........
cypsylon
vedle mám hothern lights auto, ta teprve začíná jít do paliček tak uvidim.
Tomsio
Nerosit! Máš to v květu.. udělala by se ti plíseň!!!

Větrák u mě běží jen když jede lampa.. U někoho jede nonstop v pozdější fázy květu.. aby se neutvořila plíseň..

Zalejvam až když je úplně suchý substrát..

Hnojim různě podle značky hnojiva.. Někdy při každé zálivce.. někdy jednou týdně.. někdy každou 2-3 zálivku..

Pro příště si připlať pár korun a kup si hlínu z gshopu.. ;) Vem si že za pokojovku dáš možná i kolem cca 130,- za 20L pytel.. a já beru hlínu za cca 230,- 50L.. ;) kvalitou se nedá srovnat a ještě se mě nestalo že bych měl z hlíny z gshopu parazity..

Měj se
cypsylon
Díky za drahocené rady ;)
IcanLearnUgRow
Tak já teda zase nejsem zastance hliny z g shopu, já sem si s ní už parazity domu dotáh, třeba v praze na smicháči, tak tam maj substrát normálně v prodejně a v prodejně maj i zaplej box, kde maj chilli papričky a různy byliny, a kdybys viděl jak se jim to tam hemží hmyzem, našel jsem tam 3 druhy!!! tomu řikám prezentace! oni tam maj takovej přípravku proti parazitům, a maj tam toho plnej box! a ten je normálně otevřenej, takže smutnice si tam lítaj jak chtěj, takže substrát co skladujou o kousek dál, si v klidu najdou,.... když koupíš nákou dražší třeba v obi , baumaxu nebo bauhausu , která bude stejně o polovinu levnejší než v growshopu, k tomu koupíš perlit, tak to vyjde na stejno. nebo někde maj i s perlitem.
Jinak s tou kytkou, to je jak jsem říkal, když kytku hodně stříháš a necháš kratko na růstu, tak zaprvý bych řek že nemá dostatečně vyvinutej kořenovej systém, a prostě se ta energie rozděli do víc palíc, než kdybys to nezastřih a měl jednu velkou bambulu.... koukám máš tam pod pletivem náky spodky, tak je otrhej a ten zbytek ti naroste víc.
Rascal33
možná se zeptám hloupě, ale těch 110 je výkon té sodíkovky? Pokud ano a svítíš nějakou prehistorickou 110W výbojkou s nevhodným spektrem na plochu 100x50, je důvod malých palic celkem nasnadě, ne?
cypsylon
dobře dám na tvé rady a ty spodky ostříhám, stejně si myslim že to lampa neosvítí aby z toho něco bylo že? myslíš že přehnojením můžu růst zastavit\zpomalit? mám totiž pocit že už víc jak přes tejden sou furt stejný a navíc mám pocit že když na ně sahnu připadaj mi takový jakoby suchý, když jsem pěstoval venku tak byly pálky krásně měkký a lepivý ted mi přijdou suchý
cypsylon
Rascal33: myslíš že bych si něco pomohl kdybych zúžil prostor na 50x50??
koles
Nejde o velikost prostoru, ale o vzdálenost kytek od lampy. A i na tuhle watáž mi ty "palice" v pátém týdnu květu přijdu dost malý. I pod 125 W úsporkou by byly větší...

Přijde mi to jak kombinace faktorů... nevhodné světlo, oškubání listů.. a/nebo je tahle kytka prostě zmetek
Rascal33
citace:
Původní příspěvek od cypsylon
Rascal33: myslíš že bych si něco pomohl kdybych zúžil prostor na 50x50??


určitě to pomůže.. 50x50cm je plocha kterou bys 100W měl efektivně osvítit.. nicméně, pokud ta výbojka má špatné spektrum asi ani to Ti nepomůže k nějakým závratným výsledkům..

taky ještě záleží co to je za strain.. pokud to je nějaká dlouhokvetoucí sativa, tak je to klidně možné, že v kombinaci s málo světlem, šílenými prostřihy a nevhodným svět. spektrem ty palice ani po pěti týdnech nevypadají nijak valně...
cypsylon
dobře, díky za rady chlapi, stále je se co učit ..........pak Vám sem hodim foto jak jsem dopadl, likvidovat se mi to nechce, dojedu to do konce.Kdyby ste měli ještě nějakej návrh jak něco z toho vylepšit budu rád za každou radu, ještě jednou díky a pěstu zdar....... ;)
IcanLearnUgRow
70w ma efektivní dostah 25cm. u 150w 35cm. o tvojí 110w neni info, ale je stará, tudíž bych se spíš přikláněl že bude mít výkon jako 70w.Takže prostě palky co máš víc jak 25 cm od lampy, bych oškubal. beztak budou stát zaprd. i na fotce to je vidět, že coje pod pletivem je poloviční nebo 1/3 jak to co nad pletivem... a když to budeš trhat, tak tam nechej ty listy od tech spodních palic ,posloužej růstu vrchních palic.
Tomsio
Nevim jestli to má cenu dojíždět.. AFko dej za okno s možností střídavě na balkón a začni znovu s novou lampou.. zbytečně pojedeš elektriku a stejně z toho nic nebude.. ;) kup novou lampu a uvidíš jak budeš rád že si začal znova.. :) máš se na co těšít až tě to poroste pod správnou lampou.. :)

Jinak co ještě poradit.. hlínu si kup pořádnou z gshopu.. ;) nevim jestli máš i nějaký hnojiva.. takže pokud můžeš kup nějakej startovní balíček třeba od BioBizz.. a umej pořádně tu odrazovou folii u kytek.. máš tam sraženou/zaschlou vodu a snižuje ti to efektivitu odrazu :)

Dej vědět jak ses rozhodl.. určitě držim palce ať se rozhodneš jak chceš.. :) Měj se
IcanLearnUgRow
Já prostě nechápu, proč tu dycky každej cpe začátečníkům, aby si kupovali hlínu z g shopu. není to žádná supr hlína... dřív bejvala alespoň dobře rozložená. nedávno jsem jí měl, a plná klasků a různýho nerozloženýho bordelu. to samý najdu v hlíně za 130kč za 50 l... jen k tomu koupim za 30kč perlit a mám podle mě tu samou hlínu a furt za polovic než z gshopu.
Vy prostě nebere v potaz že to jsou začátečníci a že to prostě zkoušej s minimálníma nákladama! O tom svědčí ta lampa nemyslíte? dobrou hlínou špatnou lampu nenahradíš.

Normálně to dojed, ostříhej ty spodky, který prostě budou nejmenší. a nech tam ty listy od nich. a uvidíš že zbytek naroste víc. takhle se sbíraj zkušenosti a za ně se hold platí elektrikou v tomhle oboru :-)
A jak jsi psal o ty suchosti palek, rozepiš to. na fotce teda suchy nevypadaj, a ja vidim všude bilý chloupky, takže to pěkně roste. a psal si že máš světlo 25 cm od kytek. a tadle lampa by měla mít efektivní dosah 25-35cm, takže ty palice musíš mít od lampy 10-15cm maximalně........
Mr.MEN
Hlína z Gshopu může být jak dobrá tak i špatná podle toho od koho kupujete. Ale furt bych řekl že je lepší než hlína za 130 s krystalonem. :D Ale abych to ukončil nejlepší je hydro. :D

Jinak u tohohle growu je špatně víc věcí nejen hlína. Ale podle mě je hlavní příčinou lampa která je na svícení "veřejného osvětlení". Coš už je první chyba majitele že to vůbec pod tím rozjel. Možná ušetřil cca 2tis, ale ochudil se aspoň o tu malou sklizeň kteru z tohohle mohl mít.
Zkušenost je to fajne no. :D Taky jsem zažil a stalo mě to víc peněz. :D
IcanLearnUgRow
Hale já jedu roky hlínu za 130 s krystalonem a vůbec mě to netrapí, však je tam hnojivo na 4 týdny, stejně jako v hlíně v growshopu. to kytky spotřebujou v růstu. a na začatku květu pohnojim lepšim hnojivem...
Jinak s tebou souhlasim že hydro je nejlepší, ale vůbec bych ho nedoporušil začatečníkovi :D já si myslim že ta stará lampa nemůže, bejt zas tolik odlišná, jen bude mít prostě výkon jako dnešní 70W podle mě. ¨
Hale projed si mojí galerku. a já rozjel grow v takovym prostoru s 250w s cooltube vyrobenou z kusu plexiskla co sem našel doma. každej mi říkal že to je na píču, že vyhořim atd. ale všechno jde. i pod ct z plexiskla sem udělal 140g pod 250w, což není tak špatný. a to kytky zažívaly i 38°C teplotu a spalilo se mi par listů, alespoň jsem si zkusil co kytky vydržej:-)
Dr.Bobby
Ahoj,
Doporučuji listy nestřihat, jinak výnos klesne o 80% ale to vidíš sam.
Stříhat listy můžeme když jsou velké spíše vetší než dlaň, ale i tak s ROZUMEM! Je lepší mít zarostlé listy(stejne skrz ne světlo projde dal ikdyž ty to nevidíš) než 10malich listecku, kytka tím přijme světlo zacne fungovat fotosynteza a jede, když ji nenecháš listy, po oskubani dostane sok sekne se na 3-10dni a ktomu ji seberes plochu potřebnou pro fotosyntezu nevivynou se kořeny a nebude prijmat zivyny.
Takže priste zkus
Kytku nechat růst, nestřihat listy (maximálně otrhat spodky)
Koupit nějakou lampu, protože bez toho to nejde, když budeš na Googlu chvilku hledat najdes elektro kde máj sodikovky od 70w o 30-60% levnesi než v Gshopu.
Od začátku lehce hnojit 1/4 a pomalu zvedat dávky, dukladne proplachovat substrat, kor pokud nehlidas EC, mer alespon ph kapky vyjdou na 65korun a bohate stacej l tomu dvě kyseliny který ti vydrzej tak pul roku a vyjdou na 80kc\kis.
Pak si prohlidni fotky z tohoto kola a z minulého.protože jestly nehlídáš ph mužes tam lejt hnojiv kolik chceš a kytka neroste jelikož zivyny prijma při ph 5.8-6.6, vic nebo min rovna se zasek.
Dr.Bobby
Jo a nekoukej porad do boxu jinak se bude stydět a neukáže se v plné kráse 😅, zbytecne se tím zveda šance ruzejch skudcu.
lotor100
no jo kasli na tuto "vybojku" co mas..a kup si napriklad 250w sodik ...ja tiez idem prvy krat a uz mam fajne palice a je to v 3tyzdni kvetu..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma