Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Stévia cukrova - Klikni zde pro originální téma
sakal
Zdravím pestovatelia,
chcem sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosti so steviou, ja som ju začal pestovať minulý rok. V pohode prezimovala v izbe a teraz sa ju pokúšam rozmnožiť. 3 odrezky zo 4 pekne zakorenili rockwoole a zasadil som ich do hliny, no im sa nejak nechce rásť, neviete ako dlho sa spamätávajú? :) + ďalšie 3 odrezky sa zakoreňujú asi 3-4 deň. Prihodím foto v priebehu dneška :)
Mr.MEN
Počkej proč odřezky? Myslel jsem že ta přezimuje v kořenech.
Že dáš květináč někam do tepla přes zimu a na jaře ho zase vytáhne a oni by měli obrazit.

Ale jinak mám zkušenosti, pěstoval jsem jak z klonu tak ze semínek a vždycky mi tak po půl roce odešla nebo úplně uschla
Teď mám ještě vedle matek kytičku a teďka zase obráží. Nevím no je to zvláštní rostlina. :D
sakal
Aby som to upresnil, normálne prezimovala ako mala. Znova vyrástla a ja som urobil klony(odrezky), ale tým klonom sa nejak nechce rásť, no tak uvidím čo to bude, až to bude :D
smt
Pridávam nejaké moje skúsenosti so steviou

Stévia pestujem už štvrtým rokom, a táto rastlina potrebuje neskutočne veľa slnka, najlepšie rastie od júna do augusta, cez zimu ju mať za oknom je nezmysel pretože sa neskutočne veľmi vyťahuje a chradne. Najlepšie ju prezimovať v tmavej miestnosti, a teplota by nemala klesnúť pod 10 stupňov Celzia. Druhy dôležitý faktor je použitý substrát, treba pridať do substrátu cca 20% piesku, substrát musí byť vzdušný. Ďalší poznatok je že na stéviu sadnú skoro všetky škodcovia ktorý existujú molice, vošky a najnovšie som musel striekať proti roztočom.

Vonku som ju vysádzal v polovici mája, výška rastlín od 40-100cm, prikladám foto z minulého roku, plus tohtoročné sadenice vysadené so semien a potom boli 2-3 týždne pod umelým slnkom.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma