Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

Stránky: 1 [2] 
Skleník by Mankey - Klikni zde pro originální téma
Mankey
Tak dneska večer mi někdo přišel na návštěvu do skleníku. Asi ho něco vyrušilo, protože jenom natrhal větve OG kushe a nechal je na zemi (asi si aj nějaký vzal no). Jinak ničeho jinýho se nedotkl. Vymstilo se mi, že jsem línej a už dva dny jsem nezamknul skleník. Takže bacha na to!
bruno.kudrna
Zdravím
Pokud nemáš psa,jako fakt psa ne pudl nebo jezevčík.A nebo nějakej jinej
systém tak nevím nevím....Zamčenej skleník je krásná věc,ale je to sklo....
jak dlouho ti potrvá prokopnout nebo jinak rozbít??
Taky mám skleník uzamykatelnej i s elektrikou a mluvím z vlastní zkušenosti.....
Poptej se nenápadně po kamarádech a známých na 98% vane vítr tímto směrem.
Skleník ti udělá jedině osoba která zná situaci.....
Ať ti to vyjde.
Zdárek
benjichaouat
Urco kamarad
Mankey
Já jsem si celkem jistej svýma kamaradáma, protože všichni mají vlastní kytky a nazvájem si nějak věříme. Mám ho normálně zamklý na zámek - podle mě by se s tím nikomu mrdat nechtělo. Jenom jsem udělal kravinu a nezamknul ho, je to moje chyba..

všiml jsem si že vzali i kus el alquimisty :/
_Dr.Skunk_
Jo čorkám začínají žně. Dával bych velkýho majzla. Jestli tam byl už jednou sto pro se vrátí.
Mankey
Frisian Dew

Růst: Pomocí opakovanýho zastřihávání jsem ho držel na výšce kolem 2 metrů.

Vzhled: Tvoří průměrně prorostlé velké paličky, které jsou u jednoho
fena pořádně orosené, a u druhého o něco míň. (5/10)

Aroma: Slabě citrusové, větší množství má houbový nádech. (5/10)

Pokouřeníčko: Na venek to zkuřovalo docela slušně.
Spíše takový chechtavý high, který ničím nenadchne,
ale ani neomrzí. Overall jsem s efektem spíš spokojenej :) (6/10)

Výnos: Tohle je teda dost tipovačka, ale odhaduju
kolem 200g palic + min. 50g spodečků. Potenciál má rozhodně
větší, já ji jenom musel hrozně krotit tím zastřiháváním, což se
projevilo na konečné velikosti palic. (6/10)

Celkově: Zhodnotil bych ho jako příjemnej veneček, vhodný
pro každodenní kouření. Po týdnu už se vytvoří určitá tolerance a nedává
to tak, jako dřív. Odolnost proti plísni bych zase přiřadil k lepšímu průměru.
Někde docela řádila, ale na ty podmínky se držela dobře :)
Mlíko z ní bylo taky celkem na pohodu, řekl bych. (5,5/10)
Mankey
Dnes sklizen OG kush. Dostal jsme se s ním do fáze, kdy 70% kytky bylo plesnivý, nebo to ukradli. Každej den jsem našel několik nových naprosto plesnivých paliček i přesto, že chtěl ještě minimálně 2 týdny.
Mankey
Dneska šel pod kosu zbytek kytek ve skleníku - 2x Cheese a El Alquimista. Ještě chtěli okolo 10 dní bohužel plíseň se nekontrolovatelně rozrostla. Venkovní The Magic stále bez nejmenší známky plísně :)
Mankey
The Magic. Nechám ho pořádně dozrát jak se patří. Po důkladné prohlídce jsem našel dvě malinká ložiska šedé plísně ale zespodu kytku docela nebezpečně napadá bílá plíseň na listech. Pořádně jsem všechno ostříhal, aby se k paličkám dostalo co nejvíc světla a větru. Snad to vydrží až do konce října.
sWei
u paliček je ti světlo k ničemu nositelem světla je list :D
kaktusx
Tomuto javu nerozumiem a videl som ho tu na G už viac krát - to ostrihavanie listov v poslednej fáze kvetu tyždeň pred kosenim. Rastlina potrebuje CO2 a svetlo aby mohla získavať energiu a tvoriť vlastné látky a to predovšetkým počas kvetu kedy su jej požiadavky na to najvyššie. A presne to sa deje hlavne v listoch. Ak tie veľke listy odstraniš tak si začne kompenzačne tvoriť nové pretože jej množstvo svetla a CO2 nestačia na pokrytie potrieb a výsledkom sú listnatejšie šišky. Predstav si to tak ako keby som ti dal svorku na jednu priedušku a mohol by si dychať iba jednými pľucami - nestačilo by to na dobre okysličenie všetkych orgánov a musel by si to nejak kompenzovať - dýchať 2x rýchlejšie. Rastlina si to vykompenzuje tak že zväčši malé listy a ich počet...čo je v poslednej faze kvetu strašna hovadina.
Mankey
Ahoj, já tuto metodu praktikuju už celkem dlouho, a to protože s ní dosahuju poměrně dobrých výsledků. Super si vysvětlil jak to funguje s těma listama po, za to ti děkuju, a určitě to pomůže hodně growerům. Já s tím na jednu stranu souhlasím, ale ne úplně se vším.

Jak už bylo zmíněno ve spoustě threadech, tenhle rok je docela fatální pro kytky co se týče plísně. Proto se snažím jim pomoct jak jen můžu. Ostříhání listů je drastický krok, který ale zmenší možnost výskytu plísně o nezanedbatelné procento.

Další poznatek zatím nemám nijak doložený, ale ze sledování ostatních kytek a nějaký základní představy jak rostliny fungují, pokud kytku začnete určitým způsobem stresovat (ostříhání listů, naseknutí stonku...), řekne si, že už je nejspíš v posledním tažení a začne všechno valit do palic - jako poslední šance zachování její generace.

Poslední důvod je prostý. Ušetří to značné množství času. Oškubání celé rostoucí kytky "na palice" jako to mám já trvá možná tak 25 minut. Při sušení mně osobně trvá ostříhat stejné množství tak 3-4krát déle. Pokud máte takhle před-ostříhaný materiál, v době sušení ho jen lehce doděláte nůžkami a hotovo. Místo několika hodin (někdy až desítek) mi v konečným efektu trvá celkové stříhání na kvalitní sušinu okolo hoďky a půl.

Jak říkám, nikomu svoje názory necpu. Toto téma "ostříhat, či neostříhat" se tady řeší už od založení fóra a popravdě si nemyslím, že by byla jen jedna správná odpověď. Jenom jsem chtěl s něčím přispět do diskuze, pak už je jen na čtenáři, s jakým názorem se více ztotožní, nebo který je pro něj v dané situaci výhodnější :) Peace, Mankey
kaktusx
Áno to sú logické dôvody ktoré sú na mieste. Pisal som to preto že vždy keď som videl niekoho ostrihavať listy robil to preto aby slnko svietilo priamo na palice a tym predpokladal že budu tvrdšie alebo niečo podobné, pritom iba naberu na listoch.
Ak to maš otestovane a prevažuju pre teba pozitíva tak to rob samozrejme veselo ďalej. Rastliny vyzerajú super.
Nech sa darí, budem sledovať.
benjichaouat
Proc to pises me? Prosim smazat, preskocilo mi okno.
Mankey
Tak nakonec jsem musel seknout i The Magic. Byl na špatným místě, kde mu většinu
dne stínila vrba. Vzniklá ranní rosa se proto převážně odpařovala až v odpoledních
hodinách. I přesto, že ostříhání listů rostlině pomohlo, nakonec se mnou stejně
vyjebala bílá plíseň :/ Postupně se každým dnem dostávala od spodních větví až po
vyšší paličky. Jakmile zasáhla i vrcholovky, tak už nemělo cenu čekat na zázrak a
ukončil jsem to sní.

Tímto bych chtěl poděkovat všem za rady, karmu a hlavně podporu v letošní
sezóně!
Tohle je nejspíš můj poslední letošní post (později přijdou ještě reporty) a
tak bych toho chtěl využít a říct jak moc mi všechny vaše rady pomohly a přeju všem
aby byli se svou sklizní taky tak spokojení, jako jsem byl já :)
Mankey
Frisian Dew (Dutch Passion) - Po řádným curingu mě překvapil svěží vůní, slabou příjemnou chutí, která vůbec neškrábe. Zhuluje zlehka a je to spíš na takovej ten nezávaznej špek, kterej neodrovná, ale slabej taky není. Tvoří velké palice a má obří růstovej potenciál. Dejte mu dost místa a odvděčí se. Hotovej je v půlce října.

Sweet Cheese (Sweet seeds) - Výrazná nasmrádlá vůně, drsná ale sladká chuť (halvně z bonga). Efekt není moc silný a nastupujeme rovnoměrně, nešlehne tě to přes hubu a nepošle do sraček. Spíš se po tom budeš hodně smát, gaučová pohoda. Je skvělej při kombinaci s jiným brkem. Sklízíme ho na začátku listopadu, ale paličkama se moc neodvděčí.

OG Kush (Natural seeds) - Po skvělých výsledcích s auťákama od téhle seedbanky jsem byl dost zklamanej. Poměrně příjemná, ale velmi slabá vůně. Chutná dost zemitě a zhuluje velmi málo. Dozrává taky spíš začátkem listopadu. Za mě nedoporučuju.

El Alquimista (Samsara Seeds) - S plísní se popral tak na dvojku. Měl dost drsný podmínky ale držel se jak mohl. Voní po mokré stromové kůře. Chuť je taková nějaká a občas nepříjemně zaškrábe. Za to je tenhle model ale schopnej odrovnat do němoty. Nejednoho člověka jsem s tímhle brkem poslal domů, protože to prostě při větších dávkách už nedával. Kamarádku na jejím koncertě špek mezi tři lidi odrovnal tak, že odehrála jednu písničku, hodinu musela chodit aby nevyschyzovala, a pak šla domů :D Osobně mám nejradši kombinaci s Frisian Dew, kterou dosáhnete parádní rovnováhy mezi drsnou zhuleností a nadbytkem energie. Za mě nejlepší model tohohle roku (kromě AF AK47) a určitě má obrovskej potenciál v indooru. Dozrává koncem října.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma