Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Substrát a napadení houbou - Klikni zde pro originální téma
Mankey
Zdravíčko, vyskytl se mi u kytiček takový problém. Takže jsem dal normálně vyklíčené semínka do nějakýho divnýho univerzálního substrátu kterej měl doma otec (značku nevím, obal jsem vyhodil) a prvních pár dnů pohoda. Ale potom se mi na stěnách květináče a na substrátu začaly dělat jakoby miniaturní houby žluté barvy. Pokaždé, když je nějak mechanicky odstraním, tak se tam objeví znovu. Další problém je, že kytky rostou poměrně pomalu. Všechny mají 2-3 týdny od vyklíčení ale mají od 4cm do 9cm (ty menší mi příjdou, jakoby několik dní ani nerostly..). Myslíte, že je vhodné počkat až budou všechny tak 10-15cm vysoké a poté je předčasně vysadit do země ve skleníku, nebo je opatrně přesadit do květináče s nějakým jiným substrátem?
Tomsio
Jak dlouho je starej ten substrát a kde si ho měl uskladněnej? Podle mě se ti tam chytla nějaká plíseň.. bejt tebou bych koupil novej a přesadil to co nejdřív.. pokud je máš 2-3 tejdny.. tak si to mě přesadit hned jak se to tam objevilo.. další otázka je jestli na to svítíš nebo to máš za oknem.. já bych přesadil a na pár dní to hodil pod úsporku jestli máš možnost..

Držim palce a doufam že někdo ještě poradí.. ;)
Mankey
mám to ve skleníku ale v květináči :P Potom se to bude přesazovat do země jako vždycky. Ohledně přesazení do jiného substrátu.. jak to udělat abych toho starýho přenesl co nejmíň a přitom nepoškodil kořínky? :D
Tomsio
Co já vim tak je způsob že je omeješ vodu ( v kýblu).. viděl jsem to i u někoho na videu jak přecházel u prcků z půdy do hydra.. myslim si že by si to mohl použít taky.. aspoň z toho dostat co nejvíc tý sr*čky :D ;) víc mě nenapadá..
Zedy
Jestli máš problém s houbou, tak ti přesazení nepomůže. Bude dobrý pořešit podmínky v kterých se tý houbě daří, takže i když holky přesadíš, může se ti stejnej problém objevit znovu.
Jak řešíš pohyb vzduchu ve skleníku a větrání? Jak často zalíváš?
CleanerCZ
Kámo bejt tebou je prostříkám Kuprikolem a po dvou až třech dnech je omýt a přesadit do lepšího substrátu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma