Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Marihuana a její vliv na společnost - Klikni zde pro originální téma
Marihuana a její vliv na společnost. Co si o tom myslíte můžete vyjádřit zde -->
greedy23
Ja si myslim ze kdyz odpalis silny brko,tak se ta spolecnost kolem tebe docela zkouri z tech vyparu...a to je muj nazor na vliw na spolecnost
jointogether
když se kouří tráva tak so fšichni v klidu a nejsou války a to je fajn
Lidi, zkuste se vyjadřovat alespoň trošku seriózně. Moc prosíím...
ten co moc hulí
Ganja a vliv???

Nevim rekl bych ze to nejaky vliv bude mit sou lidi kteri se k tomu dostanou nejak tak mimochodem jako treba ja kteri nevi co to je (ze zacatku) TAKHLE SEM ZACAL JA nekdo me pozval na jointa a ja sem si rek kurva co to je uvidime sel sem s nima vytahli jointa a odpalili ty lidi sem neznal a mooooooocccc se mi to libilo tak sem si rek zkusim to znova a znova a znova driv sem kalil ale co sem okusil chut te prekasne rostliny rekl sem si dyt to je lepsi nez alkac!!!Po tom mi neni spatne tak hulim dostal sem se k tomu nejak tk mimochodem...

NAproti tomu je spousta lidi kteri si reknou huli kazdej tak ja budu taky 'in' a zacnou palit pritom to delaj jen kvuli tomu aby meli nejakou image a ne z ty podstaty ze huleni je ok.Tyto lidi se snazi hrozne moc hulit a mysli si ze sou vic in ale o tom ta ganja podle me neni ta je o tom dat si jednou za cas vychutnat si ten stav a bejt v pohode a ne koukat na vostatni!!!

To je podle me vliv na spolecnost nekdo se k omu dostane tak ze proste mu to vyhovuje a ty co se snazi bejt 'pohodovy' a 'in' delaj spatny jmeno vsem hulicum¨.....

Snazil sem se byt seriozni :) doufam ze to vyslo

...................................................................................................
dej si prda nebo dva a uvidis ze to da..............
Dejva
Čína
Nejstarší doklady o pěstování a zpracování konopí byly nalezeny v Číně. Zde byla cannabis známa (jak dokládají více než 12 tisíc let staré hrobky) již od neolitu. Konopí bylo prvním surovinou pro výrobu vlákna a následně i tkaniny - bavlna se v této lokalitězačala používat až o mnoho set let později. V 3.stol př. n. l. za dynastie Han byl objeven způsob zpracování konopného vlákna na papír, který byl značně kvalitnější (a levnější) než doposud používaný psací materiál vyrobený z hedvábí. Levný papír umožnil o více než tisíc let později rozvoj knihtisku (první kniha na konopném papíře byla vytištěna v roce 770 (témeř o sedm století dříve než v Evropě)).V Číně byly také využívány léčivé účinky konopí - první zmínky medicínském využití pocházejí až z 8.stol př. n. l.
Indie & Střední východ
Zatímco Číňané využívali konopí především průmyslově, Indové kladli minimálně stejný důraz i na jeho psychotropní účinky. Konopí („bhang") zde bylo používáno v rámci náboženských obřadů, k uklidnění nervů před bitvou a k léčení celé řady nemocí. Z Indie bylo konopí postupně rozšířeno na Střední východ - nálezy z Mezopotámie ukazují, že konopné vlákno zde bylo známo už před 10 tis. lety. Další zmínky se objevují v arabských Pohádkách tisíce a jedné noci, kde je v několika příbězích zmíněn bhang a hašiš.
Afrika
Ve starém Egyptě bylo konopí známo a k výrobě lan používáno už od 3.tis př. n. l. Později si našlo i další využití - existují texty z období vlády Ramesovců, které obsahují receptury na hojení očního zánětu a poraněného nehtu pomocí různých bylinných směsí obsahujících cannabis. Konopí bylo také používáno při lámání kamene - suché vlákno bylo vecpáno do trhlin, poté polito vodou, čímž nabylo na objemu a kámen roztrhlo. Konopí bylo brzy rozšířeno po celé Africe, kde se často používalo v náboženství - např. arabská sekta súfistů hlásala, že náboženského osvícení nelze dosáhnout bez změněného stavu vědomí. Ke změnění stavu vědomí zhusta používali právě hašiš. V roce 1378 došlo v Káhiře k velice zajímavé situaci, která trochu připomíná současný stav - podle příkazu emíra, byli dopadení pěstitelé konopí buď popraveni nebo uvězněni, přistiženým uživatelům zas byly vylámány všechny zuby - represe pochopitelně neměly žádaný efekt - kif se na severu Afriky kouří dodnes. Pěkný systém fungoval u kmene Zulů - cestovatel Bryant o tom napsal: „Často během odpoledne bylo slyšet měkké hluboké zatroubení rohu, nesoucí se stepí. To nějaký osamělý muž volal každého a všechny, aby přišli a byli mu společníky u vodní dýmky".
Evropa
Prvním evropským státem, který znal konopí bylo Řecko. Zde se hojně zpracovávala surovina importovaná ze Sicílie k výrobě lan a plachtoví. Konopí se v průběhu dějin pěstovalo snad ve všech evropských státech - používalo se ovšem pouze k výrobě vlákna - jeho léčebných účinků se prakticky nepoužívalo. Velký rozmach zaznamenalo konopnářství v období objevných plaveb - jen díky konopným lanům a plachtám se mohli námořníci odvážit tak dlouhých cest. Marihuana a hašiš se v Evropě ve velkém začala kouřit až v 19. Století, kdy se rozšířila společně s opiáty.
Amerika
Konopí bylo v Americe rozšířeno osadníky z Evropy. Konopnářský průmysl zde postupně nabýval velkého významu až do roku 1937, kdy byla vládou USA schválena nesmyslná konopná daň, která měla za následek skoro úplný úpadek pěstování této plodiny. Krátké znovuoživení zažilo konopí během války, kdy USA hrozil nedostatek této suroviny. V této době americké ministerstvo zemědělství nechalo natočit propagační film Hemp for victory (konopím k vítězství), jehož existenci později popřelo. Po válce bylo konopí postaveno mimo zákon. Později se dokonce pěstování a držení cannabis stalo těžkým zločinem, za který hrozil dlouholetý žalář. Tyto zákony se policii perfektně hodily při pronásledování představitelů kontrakulturního hnutí v 60. letech - stačilo, aby u člověka našli jediného jointa a mohl být poslán za mříže. Podobně tvrdé postihy jsou v USA platné dodnes ! Zákonodárci, kteří používali (a používají dodnes) velmi nechutné lživé propagandy a manipulace veřejným míněním pomocí smyšlených tragických příběhů k prosazení svých neopodstatněných návrhů, bohužel našli mnoho následovníků i mezi demokratickými státy.
Dejva
a jeste neco:Kdo užívá marihuanu?
Neexistuje typický profil kuřáka marihuany. Byla užívána tisíce let z léčivých, společenských a náboženských důvodů, rovněž pro odpočinek (2). Několik amerických prezidentů pěstovalo konopí (3) a o některých se tvrdí, že je kouřili. Každý pátý Američan během svého života marihuanu vyzkoušel. Marihuana je stále populární.
Jak dlouho lidé marihuanu požívají?
Od biblických časů (4). Tento zvyk byl přijmut rovněž v Americe (5) až do kampaně ve 30-tých letech, která vedla k dezinformaci (6), veřejné hysterii a k prvním americkým zákonům proti jejímu užívání (7).
Je marihuana návyková?
Ne, není (8). Většina uživatelů marihuany jsou umírnění konzumenti, kteří kouří společensky nebo příležitostně pro odpočinek. Dnes víme, že 10% naší populace má sklony k návykům, a tito lidé jsou schopni zneužít marihuany stejně jako cokoliv jiného. Např. v porovnání s cukrem nebo čokoládou je marihuana méně návyková. Sociologové nám zprostředkovali obecný model uživatele marihuany. Užívání má svůj vrchol obyčejně během dospívání. Postupně se dávky nezvyšují, naopak následně dochází k stupňovitému snižování spotřeby (9).
Zemřel někdo po požití marihuany?
Ne, nikdy (10). Soudce Francis Young v roce 1988 prostudoval všechen důkazní materiál a rozhodl, že marihuana je daleko bezpečnější než mnoho jídel, která běžně konzumujeme. Americká Federální agentura NIDA zjistila, že při pitvě je "high" z marihuany 75 lidí, ale to neznamená, že je důvodem jejich smrti. Následuje žebříček příčin, který srovnává průměrný počet úmrtí v USA způsobený vybranými návykovými látkami a marihuanou:
· tabák 340.000 - 395.000 lidí ročně
· alkohol (bez trestných činů a autonehod) 125.000 a více
· předávkování léky (na předpis) 14.000 - 27.000 lidí
· předávkování drogami 3.800 - 5.200 lidí
· marihuana 0 lidí

*zdroj: americký vládní úřad pro úmrtní statistiku r. 1987
Vede marihuana k užívání tvrdých drog?
Ne (11). Ačkoliv lidé, kteří zneužívají drogy často rovněž kouří marihuanu. Americká národní vědecká akademie ve zprávě uvádí, že legální drogy jako alkohol a tabák předcházejí užívání nebezpečných drog častěji. Tabák je znám jako bránová droga.
Vyvolává marihuana agresi?
Ne, právě naopak (12). Jediný zločin, kterého se dopouští většina uživatelů marihuany je užívání marihuany. Zpráva americké Shaferovy komise (13), která byla nejrozsáhlejší studií marihuany v dějinách, uvádí, že uživatelé marihuany se zřídka zúčastňují násilných a trestných činů. Obzvlášť při porovnání s konzumenty alkoholu, amfetaminu a barbiturátů. Marihuana nemění vaši osobnost. Zprávy americké federální vlády uvádějí, že více než 70 miliónů Američanů marihuanu během svého života kouřili.
Pravděpodobně jsou mezi nimi ti nejpříjemnější lidé, které byste rádi poznali.
Jak působí marihuana na Vaše zdraví?
Lékařský tým harvardské University v roce 1987 ve svém výzkumu zjistil, že nebezpečné fyzické reakce na marihuanu jsou téměř neznámé. Každé kouření je nezdravé, ale marihuana je bezpečnější než tabák a lidé ji kouří méně. Toto riziko může být vypuštěno, jestliže marihuanu jíte (14) nebo když ke kouření používáte vodní dýmky. Navíc konopí je známá lékařská bylina se stovkami moderních terapeutických účinků. Marihuana léčí nemoci od bolesti kloubů k snížení očního tlaku přes astma, léčbu rakoviny, AIDS a další (15).
Kolik je pravdy na všech negativních zprávách o marihuaně?
Většina těchto senzačních zpráv necituje žádné studie ani zdroje. Ostatní spoléhají na několik neuspořádaných a falešných zpráv (16). Úřad generálního prokurátora (17) dospěl po dvacetileté studii v roce 1982 k názoru, že marihuana je zodpovědná za menší škody pro jednotlivce a společnost, než alkohol a cigarety.
MALCON
Tahle splečnost není na marihuanu zvykla,kdyby tu hulilo vic lidí tak bysme byli všichni v pohodě,tal jak to řikal ve filmu Samotáři,dobrej film.

No prostě to je můj názor - hulit ale s "hlavou"
satva
to chell - pěkná haluz


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma