Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Hnojení - Klikni zde pro originální téma
MDMAX
Zdar, chtěl bych se zeptat jaká značka hnojiv a substrátu je nejkvalitnější a co za výrobky používáte. Budu pěstovat outdoor. Půlku úplně out půlku ve skleníku.
Mr.MEN
Na takovou otázku ti nikdo normálně neodpoví. :)
Někdo má rád to někdo zase něco jiného. Já měl vždy když jsem jel v hlíně rád Cannu. Pak i hnojiva od nich.
Spíš vybírej podle toho co se ti líbí. :) Protože ve všech jsou vetšinou skoro stejné věci. :)
frek
Ahoj,

Já jel 3 roky out s Plagronem. Naprostá spokojenost, kor jednoho vroubku. V substrátech jsem měl vždy nějakou havět. Svilušky, třásněnky, smutnice, molice....Asi to vše nebylo přímo ze substrátu, ale ty svilušky tam byly na stopro. Všechny 3 roky. Jednalo se o Royal mix.
Taky by to mohla být vina G shopu, odkud jsem to kupoval. Ale dá se to "léčit", jen to zabere trochu času. Toď vše.
Letos kuou znovu. :)
ApPias
Ja som používal Hesi aj Plagron a teraz už len BioBizz... Grow, Bloom, Tom Max, Heaven, Root Juice a Alg A Mic... Ten mi vyhovuje najviac, už len preto, že ho mám v našom GrowShope k dispozícií stále, ostatné hnojky nedržia, jedine na objednávku, tak preto...
MDMAX
Myslel jsem si že to bude všechno hodně podobný... Hele má smysl používat nějaké ty stimulátory nebo stačí jenom hnojiva na růst a květ.
Mr.MEN
No je tu finanční otázka a pak co z produktu chceš. :) Všechny boostry něco zlepšují vůni, sílu a chuť atd.
Rád to přirovnávám ke kulturistům. Pokuď chceš "namakanou" kytku kup jim nějaký boostr. :) Ale není to nutné. Hlavně že budou dobře živené. :)
Já ti doporučím koupit Hesi boost je to takoví ovocný koktejl a na kytkách to poznáš. :) Stojí za 1l asi 300Kč tak že nic strašného. :)
MDMAX
Ok, dík moc.
Srylarr
Teď pojedu svůj první grow a první vyzkouším automaty a hlínu s hnojkou jsem kupoval od Plagronu . Hlínu batmix. a hnojku jenom na květ alga bloom. Vyšlo mi to na nějakých 500,- takže pohoda a prej to stojí za to. :-)
Srylarr
Teď pojedu svůj první grow a první vyzkouším automaty a hlínu s hnojkou jsem kupoval od Plagronu . Hlínu batmix. a hnojku jenom na květ alga bloom. Vyšlo mi to na nějakých 500,- takže pohoda a prej to stojí za to. :-)
kewin
Z půdních substrátů mám vyzkoušeno: Guanokalong ALL mix, Plagron Grow mix a BioBizz All mix (ke všem jsem přidával ještě asi 10% perlitu) jak na out (v květináčích) tak na in. Nemůžu říct, že by se výsledky nějak výrazně lišily, všechny zmiňované substr. jsou pro mě v pohodě. Pak mám na out jednou vyzkoušený nějaký květinový substrát z květinářství, který měl příznivé pH pro naše rostliny + zase 10% perlitu, ale musel jsem ho přebírat od klacků, občas kamínek a nejspíš s ním jsem si přinesl parazity (moje vina, že jsem ho nesterilizoval). Já se snažím kupovat substrát tam, kde se "točí" zboží, aby dlouho někde neležel, možná je to k ničemu a nikdo mi to stejně nezaručí, ale já se snažím to tak dělat.

Z hnojiv mám vyzkoušeno BioBizz grow a bloom - příznivá cena i kvalita, potom PK od canny - bylo v akci, tak proč ne, Phytamin od Plagronu (chtěl jsem BioAlgen ale neměli) - pro někoho osvědčená kvalita, pro někoho zbytečnost nebo volí jinou značku, taky jsem zkoušel Lignohumát na out a ještě pár hnojiv a doplňků. Kyseliny od AH - pro mě v pohodě.

Za sebe mohu říct, že volím většinou podle ceny a převážně jen hnojiva vhodná pro naše účely. Většinou BioBizz a snažím se nemíchat značky. Občas vyzkouším něco nového, výsledky jsou průměrně stejné, nic mě v podstatě nezklamalo.

Tak přeji šťastný výběr, krásné počasí a ať se daří.
MDMAX
Hele a jak často to zaléváte a hnojíte. Budu mít 20ti litrové květináče s předhnojeným substrátem.
frek
Výrobci většinou uvádí 1x týdně, podle tabulek. S předhnojeným substrátem začni hnojit až tak po 3-5 týdnech.

Ale v zásadě se hnojí podle potřeb kytiček. :)

Mrkni na stránky výrobce hnojiv, tam máš určitě vše popsané.

frek
kewin
citace:
Původní příspěvek od MDMAX
Hele a jak často to zaléváte a hnojíte. Budu mít 20ti litrové květináče s předhnojeným substrátem.


V zásadě oboje dle potřeby, když má rostlina všeho dostatek, je zdravá na pohled a roste, když ne nebo má toho moc, dá to najevo, ale k tomu by docházet asi nemělo.

Záleží na více faktorech (médium, podmínky, velikost rostliny...). Například u BioBizzu mám na lahvi napsáno do každé zálivky, ale řekl bych, že to není určitě potřeba, ba naopak je dobré prolívat čistou vodou s upraveným pH.

Kamarád mi v začátcích říkal: "Kytka není prase, nesežere všechno, co jí dáš." Moc hnojit je na prd a stejně tak naopak, chce to dostat do ruky a do očí. ;)

Toť můj názor a mé zkušenosti.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma