Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250W/600W Blue Berry/Orange Bud Diesel - scrog - Klikni zde pro originální téma
Mr.Greengold
Ahoj groweři, máme tu za chvíli léto a na jaře už mizí zimní zásoby :-/
Je třeba, zase něco upéct :-)
Po roce přináším k představení mé dva nejoblíbenější modely. A to, pro skvělou chuť a neskutečně líbivou vůni pomerančů Orange Bud Diesel a z mého mládí první výpěstek, ke kterému mám možnost se konečně po 12 letech vrátit! Blue Berry.

OBD je specifický hlavně svým šíleným voňavým aroma. Bez pořádnýho pachovýho filtru a následně kvalitního izolačního vakua po vysušení, s tím nikde v bytovce, ani veřejným prostranství bezpečně nepochodíte. Pokud byste si sebou vzali jeden gram do kapsy, spolehněte se, že v celém autobuse a vlaku o vás všichni budou vědět. O autě ani nemluvě, lepší osvěžovač vzduchu než ty kvalitní za dvě stovky :-)
Co se týče chuti, s poctivým flushingem docílíte orangů na jazyků, jak je slibováno.
Palice jsou vždy velké a tvrdé jak se od tohoto modelu očekává, proto závěrečná nízká vlhkost bude v květu velice důležitá, abychom nepodcenili plíseň.

Blue Berry bude tentokrát nostalgie. Jelikož tehdy growshopy byly v zárodků a všeho všudy pět v celé republice, stejně tak grower a praktické rady a zkušenosti velmi vzácné, nebyly výsledky nijak ukázkové, přesto její nádherné zbarvení do modro-fialova a tvrdost mě doslova pohltily. Prostě nádherná borůvka. Proto velice rád vložím nasbírané vědomosti a praxi k vyšlechtění tohoto, podle mě, jednoho z nej modelů vůbec. Dnes již žádný kristalon ani zahradnický nehnojený substrát :-) Ačkoliv byl kristalon řazen jako chemické hnojky (myslím že je chemický), byly v oblibě bio hnojky ze zahrádky sousedů alá slepičince a ti při penězích na objednávku Bat Guano.

Takže toto k seznámení. Jedeme borůvky a pomeranče. Zvolený typ bude scrog. Jelikož jem se pokusil o jeden dříve se zahradnickou sítí a očkama nesmyslně velkýma, byla to tragédie, kdy jsem se nakonec rozhodl pro špatný růst a přístup ke kytkám odstranit. K tomuto účelu použiji jednu velice výbornou utilitku, kterou vám představím jako překvapení v průběhu growingu. Ačkoliv BB není úplně nejvhodnější model pro scrog, při správném postupu by tomu nemělo nic vadit.

Pěstování bude v substrátu. Začínal jsem na něm, ale při dalších možnostech, od něho budu ustupovat a věnovat se hydroponii. Ne, že bych byl nespokojen, ale už v tomto směru nemám co objevovat a učit se. Hydroponie mi přijde v některých směrech zajímavější a impozantnější. Abych si ulehčil zálivku, poprvé použiji novou utilitku a to BudBox -AQUATANK. Pokud by se někomu líbil tento skládací sud na min. 125l, mohu doporučit jeden growshop, který jako jediný v republice má cenu o 500kč levnější. Nejdříve jsem váhal, ale po rozbalení a otestování, je vše v pořádku.

Některé fotky, co tu budou uploadovány, mohou vypadat poněkud více upravené, je to kvůli ochraně vlastního soukromí před hosty z venčí, kteří nepatří do této komunity.

Zbytek informací již stručně:
Odrůdy
4x Blue Berry - Dutch Passion
5x Orange Bud Diesel - Fair seeds

Materiál, substrát, systém
Homebox white 120x120x200
50l Royalty mix, 50l Grow mix, keramzit, 11L květníky
Alga bloom, alga grow, start-up, green sensation (plagron), nebo bloombastic (atami - B'cuzz), final solution, pure enzymes
250W Osram Plantastar - dva spektra záření
600W Philips Master Son-T na květ
zvlhčovač, možná dokoupím v Bauhasu odvlhčovač
3-4 klipsové ventilátory
Primaklima ventilátor a samozřejmě kvalitní pacháč, který by měl tuto sklizeň ještě zvládnout na potřetí, dokoupen firon, vysávání už nepomáhá ;)
ONA gel na smrádek, ph metr, seřizovač ph, půlměsíce, ph down grow, ph down bloom a pak různé serepetičky.
Mr.Greengold
Jelikož si grower sám určí první den růstu, u mě to většinou bývá v den, kdy se konečně objeví první dva listy, pak už to jede rychle, protože kořeny se už dobře chytly.

Na prvních fotkách se nic moc neděje, v této fázi je to hlavně o vysoké vlhkosti, dobrém ph a kořenovým stimulátoru.

pH 6,2-6,5 , vlhkost 80-95%, Start-Up

Zalévám zhruba co druhý, třetí den, podle potřeby.

Co se stane, přes noc, pokud se vlhkost dostane nad 80% ? Kytky obsypané "krystaly" vody. Tyto kapky sice vypadají hezky, ale doporučuji to před rozsvícením smést, jinak vám propálí listy.

Vzduch uvnitř boxu mi míchá jeden klipsák, a pasivní přívod vzduchu prozatím také stačí. Teplota se pohybuje v noci kolem 20-22°C, přes den 26-28°.

Bylo naklíčeno dohromady 5 BB a 5 OBD. Bohužel se jedna BB nechytla a proto poměr pro maximální využití stanu je 9 kytek. Vždy dávám více semínek, protože některé vyraší později, některé vůbec. Lepší mít rezervu, než nevyužitý prostor.
Mr.Greengold
Holky rostou jak mají a přichází čas přesazování do větších 11 litrových květináčů.

Na spodek nasypu grow mix a po vložení modelů zasypávám Royalty mixem. Listy mají krásnou barvu a třetí patra raší.

Jelikož jsem se doteď nenaučil 100% FIM techniku, přesto si jí pokaždé rád zkouším :-) Tyto dvě změny vedly ke zpomalení růstu a holky se po šoku adaptují na nové podmínky.

Spodní patro vždy odstřihnu, ke konci růstu vždy ještě jedno, max dvě, podle potřeby, pater na kytce a typu vzrůstu (stromeček nebo bush).
Mr.Greengold
Na fotkách lze vidět krásnou zelenou barvu listů. Akorát dusíků jak má být. Uprostřed je vidět na listech trocha spálenin. Bohužel jsem si toho nevšiml u jedné z kytek a kapičky z vlhkosti a světlo se postaralo o své. Nicméně je to problém jako odřenýho kolena nebo loktu ;-)
Dávat pozor, pokud se listy tísní a pak manipulujete s kytkami, usazená voda na spodních listech se v popředí stane dokonalou lupou pro spálení.

Na další fotce jsem poukázal na kořeny. Po dvanácti dnech. Téměř sněhová barva, zdravý kořenový základ, žádná plíseň ani choroby.

Na poslední fotce jsou již všechny holky usazené ve stanu v nových větších květníků.

Další den jsem řešil rozbitý zvlhčovač a zaštipování ...
Mr.Greengold
Nastal problém se zvlhčovačem, nebyl schopný dále pracovat jak měl a přišla na řadu analýza. Po rozebrání byl očištěn celý vnitřek usazený bílou vrstvou a znovu zapojen. Elektrika funguje, nicméně problém byl dále ve ventilátoru. Nechtěl se rozjet, pokud jsem mu manuálně pomohl roztočit, běžel. To samozřejmě nepřipadalo v úvahu. Odinstalování, kompletní rozebrání ventilátoru a promazání silikonovým olejem. Ventilátor fungoval. Jeden den...

Na to už jsem neměl síly a objednával pcčkový ventilátor do skříní, nejvtipnější část přišla, když jsem zjistil že se dvou pinové již dávno nevyrábí. Ani se nedal na dva piny vhodně zapojit do zvlhčovače kvůli nedostatku prostoru. Zajímavé že Bauhaus ani Baumax toto neprodávají, a přitom zvlhčovače a odvlhčovače jsou jejich produkty.

Tož rozstřižení drátu, spojení se starým konektorem, izolační páska a je hotovo :-). Jelikož ventilátor ve zvhlčovači byl tak levný že ani jeho popis se nikde na světě nedá sehnat, doufal jsem že 1500 otáček bude u nového akorát. Bylo a doteď ho při zapnutí ani nelze slyšet. Paráda.

Poslední fotka je po zastřižení vršku FIM technikou. Jak to dopadlo, kolik se jich povedlo a kolik ne, vám přinesu v průběhu dalších pár týdnů.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma