Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Údržba matek v zemině........... - Klikni zde pro originální téma
kseroks
Zdar, chtěl bych se expertů zeptat, jakou máte zkušenost s údržbou matek v zemině? Pokud jsou matky na vodě, tak vcelku nejni co řesit, prostě vyměnim či doplnim roztok a funguju vesele dál.
V případě zeminy se prý po čase vlivem hnojiv hlína či kořenový bal zasolí, zasere, ucpe apod. další info tvrdí že při použití enzymů se nic nezasolí, neucpe etc.

Má někdo konkrétní zkušenosti co se tohoto týče?
Je nutné po čase měnit substrát?
Pokud ano jak? Má se ořezat kořenový bal?
Pokud ano, jak moc či jakým způsobem?
Je nějaký rozdíl při použití organických hnojiv?

Jednoduše jakým nejšetrnějším způsobem je možné udržovat matky po léta v substrátu... Díky za info nikde sem tu odpovědi nenašel.....
Pokusim se ti trochu odpovedet.
Substrat se ti zasoi stoprocente. S enzymama mozna min ale stejne. Kdyz se ti substrat zasoli tak ti bude menit ph i ec na vytoku takze je dobry to cas od casu proplachnout budto cistou vodou s ph 5.8-6.1. Nebo s pridanim enzymu. Pak v zavislosti na dobe jakou udrzujes matky pri zivote bys mel provzdusnit substrat tim ze ho vymenis. Proroste ti korenama a moc substratu tam nezbyde. Je teda bal vyndat a prokyprit hrabickama dosypat substrat a jet dal.
xpapousek
Mam take matky v hlině:

Jednou za 6-12 mesíců ořežu kořenový bal tak na 1/3 a doplním novou hlínu. Při tom, když řežu kořeny osekám i nějaké větvě, aby to bylo +/- v rovnováze.
Občas je chodím sprchovat, třeba když uvidím svilušky nebo tak něco, při tom prosprchuju i květináč a pak zaleju upravenou vodou, ale substrát by se asi zasolovat neměl pokud občas zalejváš čistou vodou a hnojíš s rozumem. ?
Když jsem nechtěl pálit metlou na matky, tak jsem praktikoval metodu "přeřezu" tzn. nařezat řízky, matky do popelnice a udělat si pak novou z řízku, někdo by mohl říct že degeneruje, ale já to nepozoroval....tim jsem ušetřil par kW/h.
kseroks
jj díky za postřehy já měl právě matky vždycky v bubláku a tam je to jasný.... čili když ořežu kořenový bal a doplnim květináče novou hlínou tak nic nepokazim....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma