Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Skleník dobrá volba? - Klikni zde pro originální téma
Tonous
Zdravím všechny,
projížděl jsem forum opravdu dokonale.ale nenasel jsem to co hledam. Mám problem. Minuly rok jsem vysazel na 3 ruznych mistech.zahrada, les daleko do vesnice a 1 automat na balkone. Na vsech 3 mistech se mi to oprcalo.problem nasi vesnice je, ze ma snad nejvic ulu v prepoctu na obyvatele. mam kamarada vcelare, co dela ve vcelarskym vyzkumaku.vim to z prvni ruky. Hledám řešení, jedinné co mě napadlo je skleník nebo foliovník se síťkou.je to dobra volba?co jsem si tak ruzne cetl na forech a nejen na groweru, tak vsichni psali, ze se jim do skleniku vždycky hmyz nějak dostal.otázka, jestli to byly včely a jiní opylovači nebo spíš havet jako svilusky apod.uvítal bych vaše nazory. mám v plánu sklenik (polykarbonat) nebo foliovnik(levnejsi varianta) o rozmerech 2-2,5m výška/2,5-3 šířka/ 3-4m délka. chtel bych od zacatku dubna vyzkouset par automatů. a v červenci jednu indicu.sklenik chci mít i na zeleninu apod.proste, kdyz tam bude misto, tak pridam od kazdyho trosku, klidne i orchidej :-) díky pánové, peace.
koles
Tak určitě je skleník nejlepší volba, pokud chceš pěstovat venku. Síťka jistě pomůže, ale nepočítej s tím, že tvůj problém vyřeší dokonale. Zamezí sice včelám v přístupu ke kytkám, ale furt musíš počítat s tím, že ten pyl není jen na včelách, ale že se pohybuje i samovolně ve vzduchu.

Vlastně vůbec pochybuju, že za to můžou včely, pro ně imho konopí není zajímavá rostlina - nekvete barevně, ani nemá nektar. (Plus jsem osobně nikdy včely na kytce neviděl.) Spíš si myslím, že za ta semena může vítr a soused, kterýmu vyrostou samci, popřípadě lán techniky u vedlejší vísky :)

Takže k tvému problému:
1) síťka může trochu pomóct
2) co by skutečně pomohlo je nějaký filtr - ale tady by bylo potřeba to prohánět ventilátorem a i tak si myslím, že by byly velké problémy s vlhkostí a následně s plísněmi
Tonous
pokud je to tak jak rikas, tak jsem vsichni v haji. vzdyt dnes ma nazahrade kytku kde kdo.na masticky atd. a vetsina lidi nepozna smace od samice a neresi to.navic ten samec vypada tak dobre na pohled pro laika,ze? to vypada, ze do budoucna nebude mozny kytky pestovat venku, aniž by se neoprcali. neco na te tvoji teorii se vcelama bude.protoze znam dva lid.bydli naproti sobě přes ulici.jeden mel kytku plne opyleny a druhej vubec a to ma jeho soused v zahradě včely.tak newim no.samotnyho by me to zajimalo. je fakt, ze v lete sem na zahrade nasel jednoho samce, který tam musel od nekud pristat.protoze na te zahrade se nikdy opred tim gunja nepestovala.
2echy
Zapeklitá situace!Pokud to tam máte až tak!Takpak jenom indoor..Konopni antikoncepci ještě nikdo nevymyslel,teda myslim..Hodně zdaru!
Tonous
indoor nee.nemam tu moznost mista....takze vas nazor je, ze porizovat foliak nebo sklenik kvuli tomu, aby se zabranilo opyleni je zbytecny jo? :-(
frek
Ano. Konopí je větrosnubné, nebo jak se to píše, to znamená, že pyl je přenášem pomocí větru. A jelikož vítr může zanést pyl i několikset metrů daleko, tak síťka je zbytečná, ale skleník, či foliovník, by měl celkem pomoci.
2echy
Jak píše frek,mohl by pomoct,ale je třeba ho taky větrat..
A jen takovej muj postřeh i když neni vyloženě k tématu,párkrát jsem pěstil v polykarbonatovim a kytky byli řidší něž venkovky..Ten polykarbonat má horší propustnost světla a jak víme na podzim ho tolik neni..pic!
techem
Ja bych to narval do toho foliaku a doufal bych ze tam nikdo samce v okoli mit nebude...a kdyz jo, tak ti to neoprca natolik, abys tech par seminek neobral a na dalsi sezonu je prdni nekde out a uvidis co z toho bude...
Pěstu zdar ;-)
Tonous
no nic, zkusim teda na zkousku foliak. něco malýho 2x2x2 metry a uvidime.chtel jsem vetsi, ale asi to nemá smysl. :-( ale opet se povtrzuje stare ceske prislovi. dvakrat mer a jednou rez a vic hlav víc ví ;-) díky pánové... k těm polykarbonátům, záleží co to bylo za polykarbonat. dost jsem si o tom ted cetl. ale v praxi to nemam vyzkouseny.
2echy
Joo!to už je na tobě.Ale podle tvího plánu,myslim tim tu brzkou sadbu automatů,ta by měla bejt uplně v poho,kolem června,července by moc samců bejt nemuselo..v každym případě držim palce!
fandouc
Včely na kytky nelítají, to ti oprcá něco jinýho....
Tomsio
Ahoj napadla mě ještě jedna možnost.. Pokud pojedeš automaty tak je zasaď tak aby si sklízel dřív než začnou samci tvořit pyl.. Druhá možnost je normál kytky a začít zatmívat aby tě zase sklizeň vycházela na čas těsně před tvořením pylu u samců.. ;) A taky vybrat odrůdu co nejkradší dobou květu.. Teď jsem si pořídil Special queen 1 od RQS a ta má dobu květu 7 týdnů :) což je docela pěkný.. a kytky zasaď na místo s nějakou bariérou proti nejčastějšímu směru větru.. třeba ten foliák u baráku..

Jinak včely tě kytky neprcaj.. :)

Pokud kecam bludy tak mě popřípadě někdo opravte.. :)

Čus a držim palce


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma