Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Výběr odrůd pro Balcony Grow #3 - Klikni zde pro originální téma
mooncalf78
Po roční pauze a rozdání materiálu známým, vybírám další velkou pětku pro můj třetí balkónový grow. Nemám v oboru moc zkušeností, v minulých dvou growech jsem vybíral podle výherců Cannabis Cupu (CC). Na některých fórech jsem se dočetl, že CC je spíše komerční zaplacená akce, tak tento rok uvažuju, že dám na rady komunity, ať si rozšířím obzory.

V minulých dvou growech jsem pěstoval hodně věcí od Barney's Farm:

Vanilla Kush, Tangerine Dream, Liberty Haze, Acapulco Gold, pak Super Lemon Haze od GHS, Auto Polar Lights #5 (bonus)

Všechny kytky na slunném českém jihu Moravy pěkně vyrostly, kolem 1,5 metru každá (vyjma automatiky), z každé 2l pixla palic. Obavy z nedozrání a zápachu byly zbytečné (vyjma sušení).

Z toho seznamu mám jasně nejoblíbenější Vanilla Kush, pak Super Lemon Haze (perfektně dozrálo, květy totálně obsypaně krystalama). Ostatní nejsou špatné ale nejsou nějak moc zajímavé. Je mi trochu líto, že jsem se zaměřil hodně na jednu seedbanku a spíše sativy. Tento rok bych spíš chtěl víc zkusit indicy nebo indica dominantní hybridy (2-3 kytky). Z různých fór a top listů jsem vytáhl nejoblíbenější odrůdy a potřebuju seznam zkrátit na 5 kytek. Mimochodem trafka je super věc na sex, k tomu jsem také přihlédl :dance: hlavně u výběru sativek.

Na 99% pojedu:
Blueberry - Dutch Passion - 80% Indica, 20% Sativa
White Widow - Dutch Passion - 75% Indica, 25% Sativa
Kosher Kush - DNA Genetics - ?? Indica

Horcí favorité:
Kali Mist - Serious Seeds - pure Sativa, F1 hybrid
Chocolope - DNA Genetics - 95% Sativa, 5% Indica
Sour Diesel - DNA Genetics - 60% Indica, 40% Sativa, ’91 Chemdawg x Mass Super Skunk/NL) x DNL
Jack Herrer - Sensi Seed - 45% Indica, 55% Sativa

Spíše ne:
White Rhino - GHS - 90% Indica, 10 % Sativa
Strawberry Sour Diesel - DHS
Purple Wreck - DNA Genetics - 60% Indica, 40% Sativa, Purple Urkel x Train Wreck (T4) -
AK 47 - Serious Seeds - mostly Sativa, F1 hybrid - feminy jsou out of stock

Vyřazeno:
Purple Urkel - no seeds,
Granddaddy Purple - no femina
CannaSutra - no femina

V každém případě chci feminy. Taky nechci pěstovat dvě podobný kytky s podobnýma genama a vlastnostma, proto např. asi nepojedu současně White Widow s White Rhino. Pokud vás napadne něco zajímavýho, nějakou osvědčenou odrůdu, tak napište :)
frek
Ahoj,

Výběr je to solidní, ale s bankou Dutch Passion bych byl opatrný. Poslední asi 2 roky jedou spíše na kvantitu, než-li na kvalitu a spoustu lidí tady na G na ně začalo nadávat.

A abych přihodil něco do mlýnu... Za sebe bych Ti doporučil:

La Blanca - Kannabia
Anesthesia - Pyramid seeds
Tutankhamon - Pyramid seeds
Special Queen - Royal Queen Seeds
Critical+ - Dinafem

Snad jsem Tě trochu inspiroval. :)
frek
Machoman
Z horkych favoritů bych hned vyřadil kali mist a JH, bude to nedokvetlej šunt. Ta kali mist v indooru nejde pod 80/12. WW od DP na out je dobrá volba, ale otázka zase na jaky pheno natrefíš, ne všechny jsou na out vhodny. Dobrá zkušenost na ven je i třeba s pamir goldem.
Mr.MEN
Jak říká Machoman JH určo ne. Dovál jsem ho známým na out a nic moc. :) Ale jinak Blueberry doporučuji, na konci září ti úplně zfialoví až do pururové. A začátkem října je na kosu. Krásně voňavá olepená. :D
Jen škoda že jsem to nekosnul já ale nějaká cizí čorka co se ani nerozdělila. :D

Jinak dobrý výběr na out. :))
mooncalf78
@2frek:
Ok, díky za inspiraci :) Z toho seznamu znám jen tu poslední - nad Critical+ jsem přemýšlel, jako zástupce Dinafemu a asi jejich nejznámější odrůdy. Možná bych tím mohl nahradit tu Kali Mist.

@2Machoman:
Ok, dík za rady. Sativky mi předminule docela pěkně vykvetly, ale možná jsem náhodou zvolil ty správné a taky jsem je sklízel na konci listopadu. Každopádně už mám 3 indiky, takže zbylé dvě bych chtěl spíš sativy. Možná ten Critical+, což by mělo být z 50% sativka.

@Mr.MEN:
Někde tady na fóru jsem četl, že prý to fialové zbarvení je dost vzácné a není samozřejmé u všech kytek nebo to tak není? Ale na obrázku to vypadá pěkně, jak cukrová vata, jen to olíznout :leaf:

Jinak asi budu nakupovat na www.seed-city.com (UK) protože v ČR je to jednak drahé a jednak po zátahu na growshopy je nabídka semen tragická. Málokde mají všechny seedbanky, co chci. A hlavně se mi líbí, že nabízí i jedno semeno (beru dvě, kdyby první nevzešlo). Takže není potřeba utrácet za větší balení. Předevčírem jsem se zaregistroval a po dvou dnech mi jen tak mimochodem poslali kupon na 10% slevu :-) a že jestli chci s něčím poradit. To se v ČR stát nemůže. Recenze jsou dobré, tak snad to nejsou podvodníci. Nemáte někdo zkušenosti s nima?
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od mooncalf78
@Mr.MEN:
Někde tady na fóru jsem četl, že prý to fialové zbarvení je dost vzácné a není samozřejmé u všech kytek nebo to tak není? Ale na obrázku to vypadá pěkně, jak cukrová vata, jen to olíznout :leaf:
Tož to nevím jestli je to vzácné.
Ono je to i díky chladu ale minulí rok zas tak extrémní teploty nebyli tak že asi je to u BB normální..
Bohužel jsem jí ani nevyfotil, coš mě do teď štve. A přes víkend než jsem to chtěl sklidit to někdo sklidil za mě. :( Ale jinak luxus trošku jsem to hnojil vodu z hydra a byla to lahoda. :) Tak že doporučuji. :)
mooncalf78
Tak pro letošek to vidím na tuhle pětku:

1] Blueberry - Dutch Passion - 80% Indica, 20% Sativa
2] White Widow - Dutch Passion - 75% Indica, 25% Sativa
3] Kosher Kush - DNA Genetics - Indica
4] Chocolope - DNA Genetics - 95% Sativa, 5% Indica
5] Kali 47 - Advanced Seeds - Sativa dominant hybrid

Nejvíc jsem váhal nad tou 5kou. Advanced seeds vůbec neznám, ale jsou jedni z mála, co mají Kali Mist hybrid, kterej stihne uzrát a navíc s AKčkem, kterej sem taky chtěl, ale nikde nemaji single feminu, takže ideální kombo. Otázka je, jestli kombo není horší než čistá rasa, ale asi to prubnu. Máte někdo zkušenosti s Advanced Seeds?

Jinak ješte přemejšlim, jestli Plagron Terra Grow a Bloom, Roots a Enzymy, co už mám 2 roky v ledničce ještě k něčemu budou nebo radši koupit nový...
mooncalf78
Tak mi přišly první dvě semínka z DNA Genetics... Chocolope a... Kandy Kush. Proč Kandy Kush? Protože to jsou asi zmaštěné smažky i v práci :baseball:

Dvě položky a jednu spletou. Kosher, Kandy, Kosher, Kosher, Kandy, tralalala :shooter:

foto co mi příslo
Mr.MEN
Ty krávo no to naštve. :D A napsal si jim? :D Kdo ví co by ti odepsali. :)
spartakuss
hoj,

pokud ste moravaci, tak doporucuju novej kamenej obchod primo jen na semena v Olmiku..
je to autorizovany dealer GHS, a jak sem se informoval nedela jim problem sehnat cokoliv s pripadnou slevou jak jsem byl ujistenej..

neni to growshop! je to obchod se semenama..

sam sem si u nich poptal odrudy ktery u nas nejsou k dispozici..reserva privada, cali connection apod..


a nemaji jen GHS ale hromadu dalsich seedbank...primo na prodejne..

www.medicalseeds.cz/kontakty
marw
citace:
Původní příspěvek od spartakuss
hoj,

pokud ste moravaci, tak doporucuju novej kamenej obchod primo jen na semena v Olmiku..
je to autorizovany dealer GHS, a jak sem se informoval nedela jim problem sehnat cokoliv s pripadnou slevou jak jsem byl ujistenej..

neni to growshop! je to obchod se semenama..

sam sem si u nich poptal odrudy ktery u nas nejsou k dispozici..reserva privada, cali connection apod..


a nemaji jen GHS ale hromadu dalsich seedbank...primo na prodejne..

www.medicalseeds.cz/kontakty


Trocha mlžíš kolego jednak GHS nedoporučuju všema deseti a jak Reserva privada tak Cali connection u nás rozhodně k dostání jsou a to v dosti e-shopech,tak at tady z toho není někdo dopletený.
spartakuss
Do GHS nikdy nepudu a ani nedoporučuju a ani sem nedoporučil, ne všechny odrudy od TCC a RP nejsou v čr k dispozici.. kolega výše si stěžoval že v growshuntech je hovno a ja sem mu nabidl alternativu vpodobě obchodu čistě jen se semenama..

a aspoň pro mě je kapitola českych seeds shopu ktere nejsou v kamenne podobě uzavřena, beztak nemas jistotu co kupujes ani co ti poslou v pripadne obalce.. takhle si tam zajdu a pripadne osobne koupim co chcu márwe hoj
mooncalf78
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Ty krávo no to naštve. :D A napsal si jim? :D Kdo ví co by ti odepsali. :)


Napsal jsem jim hned jak jsem to zjistil (včera) a během psaní tohohle postu mě konečně odpověděli. Pošlou mi Koshera a Kandy si můžu nechat jako omluvu. Jsou solidní, Kandy Kush je za 35 eček, odpouštím jim :angel:

Důvod proč jsem objednával tyhle dvě semena zvlášť přímo z DNA byl v tom, že u seedcity, kde jsem udělal zbytek nákupu, neměli balení po 3 jen po 6. Sice umožňují poslat i 3 semena, ale museli by to přebalit do neoriginálního balení. Si říkám, radši to objednám u pěstitelů, kdo ví, co mi tam v seedcity dají... :) A navíc to jejich balení (na fotce to není vidět, je to z druhé strany) je kus molitanu ve kterém je díra a v ní malá zkumavka se semeny a špuntem, a to celé zastrčené v tom papíru. Tzn. žádné zapečetěné balení jako např. BF nebo GHS a asi většina ostatních.

No, po druhé už to od nich objednávat nebudu, už jenom proto, že jediný způsob úhrady je bankovní převod a až dnes jsem zjistil, že mi za to Spořka naúčtovala poplatek 220 Kč! :death:

@2spartakuss:
Díky za tip. Ono spousta prodejců semen v ČR ty eshopy po zátahu cajtů pozastavila dokud se nevyjasní, co je legální a co ne. Ale ono nakupovat v EU problém není, spíš to má dost výhod. Jediná nevýhoda je snad o trochu dražší poštovné, většinou kolem 10 euro nebo 8 liber (~270 Kč). Ale zase je z čeho vybírat, mají skoro vše a skladem, navrch zajímavé bonusy. Za zbytek nákupu v seedcity jsem si mohl vybrat 3 bonusové semena (každé jiné) a bylo z čeho vybírat.

P.S.: Dneska jsem byl v Brněnském Bioplants.cz pro Lightmix a přišel nějaký pár cizinců (chlap, ženská, oba kolem 40) a chtěli koupit "weed". Prodavač jim řiká "Sorry, no weed. Try clubs." "Which clubs?" "I don't know." Hehe :D Byl jsem v pokušení říct jim, že jim weed v biokvalitě a cheapovně dodám, když mě odvezou i s těma 50 litry Lightmixu domů, ale netroufnul jsem si :/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma