Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
dovolená - zavlažování - Klikni zde pro originální téma
deno
Takže se blíží desetidenní dovolená a je tu otázka - co s kytkama?

Nějak se mi nechce nikomu svěřit klíče od bytu aby mi zalejval kytí, takže sem musel vymyslet, jak jim vyřešit automatický zavlažování. Výsledek se třeba bude někomu hodit.

Mam dva truhlíky - klasika, 60cm dlouhý - kytky sou v hlíně. Denně vypijou cca litr vody na truhlík. Takže tohle je kritérium - 2 litry denně

Koupil sem fontánkový čerpadlo Heissner P-300 (Horbach - 560 Kč) 2 metry 1/2" hadice a digitální spínací hodiny (Elektroworld - 340 Kč)

Je to ranec, ale výsledek je zaručenej...

Jak to zbastlit : Vzal sem hadici a na prvních 60cm sem udělal příslušnej počed děr v linii(vrtáček 2,7mm) kolik je v truhli kytek. Pak následuje 20cm mezera a znovu to samý podle truhlíku číslo 2. Konec hadice se ucpe. Teď celou hadici propletu mezi kytkama - případně se dá přichytit na vnitřní stranu truhlíku - dírama samosebou dolu :D Druhej konec hadice se nasadí na čerpadlo, to se hodí do nádoby s vodou (musí to bejt dostatečně velká nádoba) a připojí se na digitální spínací hodiny. Na ty sem nastavil spínaní každej den na jednu minutu před rozsvícením lampy. Hotovo.

Teď trochu teorie : čerpadlo má výkon 300l/h - což dává na minutu 5 litrů. Naštestí je regulovatelný, takže než se tohle všechno zapojí, tak doporučuju vyzkoušet zvolenej regulační stupeň mimo pěstírnu přesně na jednu minutu. Vyčerpanou vodu pak změřit a čerpadlo případně znovu poladit. Důležitá věc je i simulace výtlačný výšky, protože čerpadlo s rostoucí výškou ztrácí výkon. Nutno zmínit, že testy se musej dělat už na hotový hadici s vyvrtanejma dírama, jinak je to o ničem.

Nuže toliko k automatickýmu zavlažování. Snad to bude někomu k užitku, mě určitě :D :D

Eště poznámka : dovolená - 10 dní. kýbl = 20l. Teoreticky by to vyšlo, ale odpařování vody je svinstvo. Takže kytí dostanou o polokvinu míň.. furt to stačí na to aby neumřely - holt se budou muset uskromnit, ale vydržej a o tom to celý je :)
deno
eště dodatek : bubleristi si tim můžou vychytat doplňování živnýho roztoku... ;)
A něco levnějšího neznáš? Něco třeba jako spojené nádoby,
prostě něco co bych si mohl vyrobit doma sám.Jedu na 14dní
na dovolenou a nevím si rady.
rixo
skus naplnit 1,5 l flasu wodou a otocit a hrdlom ponorit do zeme malo byto fungovat asi tag ze rastlinka bz mala pit len tolko kolko potrebuje mam to testovane na izbovzch rastlinach taxe neviem preco by to nemalo ficat aj takto???
Astahoe
Pokud jsou v kvetináči,tak vem pet-lahev napln vodou dolu udělej dírku do které zasun hadičku která pak přijde na dno misky u květináče.Ale musíš jí tam nějak přidělat,kdyby totiž vypadla tak ti to vyteče ven a kytišky ti pomřou
deno
zatim jedu truhlíky a hlínu... plánuju drip, takže se mi to čerpadlo bude hodit. Jen sem chtěl nastínit jaxe to dá taky udělat...
Jinak z různejma pet lahvema a přepadama nemam good zkušenosti - dycky se tam něco podělalo... tohle zatim jede 4 den uplně v pohodě...
:afro:
Díky za radu,zkusím to.Snad to vyjde...
olik
Zkus Blumat ... klikni na HLEDÁNÍ a zadej Blumat. Používám to na matkách a je to v klidu i 14 dní, ale v pěstírně mám samozavlažovací truhlíky ... velmi se mi osvědčili. V těch vedrech co byly posledních 14 dní kytky ale pijou moc a stejně je třeba minimálně co 3-4 dny roztok dolít. Takže na delší čas dovolené asi drip ... anebo klíče někomu důvěryhodnému :)

Blumat v pěstírně viz:
xmalcolm - Bio 400W Pasivní hydro,Blue Moonshine,Ice,Mazar,Misty
Filter
mám jednu otazk.: když mám kyti venku (outdoor) v mém případě na chalupě a na chalupu jedím 1x týdně, někdy ani to ne, tak jak je mám k***a zalejt aby nezeschly, když jsou vedra??mí měkdo stejný problem a ví jak ho řešit?thanks
attaker
to filter ak mate studnu daj tam el.cerpadlo a casovaciu zasuvku ... ak nie tak sud z vodou a to cerpadlo donho to prve odskusane..
Filter
to attaker: máme ale to by nešlo, protože nemám kyti na dvoře ze 2 důvodů:1. rodiče mi trávu respektujou ale takovým způsobem že oni o ní ví, ale nemusejí jí vidět celej den!2. houbaři např.: jednou sedím na lavce na dvoře a pálím cígo v tom najednou se z lesa vynoří asi 5 týpanů(takový ten náctiletý typ co krade ganju) a tak na ně béknu ,,chlapi co tu kurva děláte? tohle je soukromý pozemek!" co myslíš že udělali---vyfákly mě!řek sem fájn a vytáh jsem svou kulobrokovnici a dvakrát sem vystřelil---zmyzly jak potapěči. Nebo tam nějácí maníci hrály paintball! Ale vraťme se k tématu: mám ganju v lese na mýtince kde skoro nonstop pálí. takže šlo by to něják????


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma