Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Prijdeme ted lehce o ridicak kvuli novemu narizeni? - Klikni zde pro originální téma
Sol
Tak nam zavedli dalsi absolutni hovadinu, pokud vas chytej pri rizeni, liznete si, pojedete na krev, pokud vam na krvi zjistej ze mate 2ng/ml thc v krvi prijdete ihned o papiry. Sranda je ze nijak nerozlisuji aktivni a neaktivni kanabinoly, takze kdokoliv kdo hulil a pak napriklad za 2tydny ridil muze prijit o papiry. thc (neaktivni) se uklada v tucich a zustava v tele cloveka i mesic... Prijde mi ze nijak nerozlisuji mezi aktivnim thc a neaktivnim.
Toto nove vladni narizeni vstoupi v platnost do 15dnu.

Nekdo kdo vi vice informaci?

clanek: http://aktualne.centrum.cz/domaci/z...phtml?id=802005

Jsem pro aby zhuleni lide neridili, ale tohle je zas absolutni paskvil,kdyz se zhulite a ridite az druhej den,nijak to na sobe necejtite,reakce jsou normalni,ale diky tomuhle narizeni prijdete o papiry (nedejboze kdyz budete ucastnikem nehody,to pro cloveka kterej pred tejdnem hulil a ma jeste v krvi 2ng/ml thc nedopadne vubec dobre).
Whiskey_777
Jak je psáno v diskuzi, do prvního soudu a pak se uvidí....
A je tam že budou projednávat....
weeder
Zkusím o tom něco "málo" napsat.
Předem chci říct, že se dá předpokládat, že se jedná o aktivní THC.

1 - O čem je řeč
Nařízení vlády o stanovení jiných návykových látek a jejich limitních hodnot, při jejichž dosažení v krevním vzorku řidiče se řidič považuje za ovlivněného takovou návykovou látkou.


Hospodářská komise vybírala ze dvou variant.
Varianta a)
limitní hodnota 1 ng/ml – Tato hodnota byla stanovena na základě usnesení Komise pro určení limitních hodnot („Grenzwertkommission“) při Spolkovém ministerstvu pro dopravu, stavebnictví a rozvoj ze dne 20.11.2002.
Toto usnesení není právně závazné, v praxi se však z něho vychází. Ve Spolkové republice Německo je uzákoněna sice nulová tolerance, ta byla však judikaturou překonána, o čemž svědčí zejména nález Spolkového ústavního soudu 30 BVerfG, SVR 2005, 77.
Spolkový ústavní soud uvedl, že nikoli každé prokázání návykové látky v krvi postačuje ke shledání viny za přestupek.
Zjištěna musí být taková koncentrace, u níž se s ohledem na charakter ustanovení, jakožto abstraktního ohrožujícího deliktu, jeví jako možné, že byl řidič omezen ve své způsobilosti k řízení.
Musí být dosaženo takové koncentrace, u které je ovlivnění návykovou látkou možné, přičemž faktické ovlivnění nemusí být zjištěno.
Spolkový ústavní soud nestanovil žádné konkrétní hranice, zmínil ale dva posudky – posudek Komise pro určení limitních hodnot (viz výše) a odborníků Kruegera a Berghause, dle nichž hodnota návykové látky v krvi do 2 ng/ml žádné zvýšení rizika pro provoz na pozemních komunikacích nepředstavuje).
Spolkový ústavní soud uvedl, že pod hodnotu 1 ng/ml je možnost ovlivnění vyloučena.

Varianta b)
limitní hodnota 2 ng/ml – Tato hodnota vychází ze stanovisek České společnosti soudního lékařství a soudní toxikologie ČLS JEP a rovněž zahraniční odborné veřejnosti.

Problémem varianty a) je zejména velká nejistota měření u takto nízkých koncentračních hodnot.
Při naměření hodnoty 1 ng/ml činí možná odchylka dle německých statistických údajů +/- 0,38 ng/ml, faktická hodnota se tedy nachází na škále od 0,62 ng/ml do 1,38 ng/ml.

Tyto hodnoty jsou navíc dle odborné veřejnosti natolik nízké, že ovlivnění řidiče návykovou látkou je vyloučeno.

Zvolena tedy byla varianta b), u níž je možno dostupnými analytickými metodami mnohem přesněji změřit hladinu návykové látky v krvi řidiče, přičemž i u hodnoty na spodní hranici možné odchylky se jeví jako možné, že řidič byl návykovou látkou ovlivněn.
Pro účely přestupkového řízení bude vždy rozhodující fakticky naměřená hodnota bez ohledu na možnou odchylku provedeného měření.


2 - Kolik mám v krvi?
Tady zhruba přeložím pár výňatků z vědeckých studií.

2005 study by Dr. Franjo Grotenhermen
"...inhalované THC se dostává do krevního řečiště okamžitě a jeho koncetrace v krvi prudce stoupne během pár minut po užití..."
"...koncentrace THC v krvi vrcholí typicky po 5-10 minutách a poté začne rychle klesat. V závislosti na dávce dosáhne koncentrace THC typicky 100 ng/ml krve..."
"...koncentrace THC v krvi typicky klesne na 1-4 ng/ml po 3-4 hodinách po užití."

To nezní tak špatně, ne? Nicméně výše zmíněná čísla platí pouze pro občasné uživatele.
Problém s 2 ng/ml limitem nastává u častých uživatelů marihuany. A to včetně těch, kteří snad někdy v budoucnu budou užívat marihuanu legálně pořízenou v lékárně.
To proto, že u nich aktivní THC zůstává v krvi detekovatelné několik dní.
Stejná studie zjistila, že "krev středních až těžkých pravidelných uživatelů obsahuje více než 2 ng/ml po 24-48 hodinách po vykouření jediného jointu.

Bohužel vysledky nejsou omezeny pouze na dva dny po užití.
2009 study published in Addiction ukazuje, že "velmi silní uživatelé vykazovali nadlimitní koncentraci THC v krvi až po sedmi dnech od posledního užití."


Podtrženo sečteno, občasní uživatelé se bát nemusí. Už druhý den budou pravděpodobně "čistí". Pro jistotu bych si ale dal dva dny.
Častí a silní uživatelé jsou na tom o něco hůř. Ale vždycky jste si přece dávali bacha, ne? Ne?!

Jako rozhodně je to vymyšlený špatně. Je na hlavu postavený (myslím hlavu jako hlavu, ne hlavu jako Hlavu :D ), když se zkoumá, co má člověk v krvi a ne to, jestli je ovlivněn.
Navíc v tom měření nepočítaji s žádnou odchylkou.
Jestli to schválí, tak to bude znamenat, že:
1,9 ng/ml = naprosto střízlivý
2,0 ng/ml = zhulený hovado!


Jestli to někdo přečetl celý, tak tleskám. Snad jste se dozvěděli něco novýho :)


________________________
Zdroje:
Hospodářská komora České republiky http://www.komora.cz/
2005 study by Dr. Franjo Grotenhermen http://www.canorml.org/healthfacts/DUICreport.2005.pdf
2009 study published in Addiction http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...nihms134593.pdf
fidoadido
Zdravím, popsal jsi to celkem dobře, leč uvidíme co nám nadcházející dny přinesou.

V jedné věci ale nemůžu souhlasit.
Nevím odkud jsi čerpal weede, ale věta:"Pro účely přestupkového řízení bude vždy rozhodující fakticky naměřená hodnota bez ohledu na možnou odchylku provedeného měření."

Tohle mi přijde jako blbost. Přece nemůžou při přestupkovém řízení ignorovat metodiku měření a způsob analýzy vzorku krve (každá metoda má svojí odchylku a ne jen jednu ale hned několik) , když je to celé postavené na jedné metodě, která legislativně byla projednána a schválena.

Tohle přece nemůžou ignorovat. Pokud někdo máte informace o metodě stanovení popř. jakékoliv info o stanovení thc v krvy sem s tím pls :-D

PS: sám jsem více než příležitostný kuřák :-D a dost se bojím, že tohle nám jen zkomplikuje dosvadní situaci, souhlasím s tím, že za volant to nepatří, ale proč by mě měl někdo trestat, když druhý den pojedu do práce?

jinak jsem moc rád, že jsem konečně našel nejaké hodnoty thc v krvy nejen ihned po požití, ale i s degradací!!
weeder
Přesně takhle je to napsaý v oduvodnění Hospodářský komory.

http://www.komora.cz/pro-podnikani/...26-11-2013.aspx
alesh
Díky weeder za perfektní vysvětlení.

Vrtá mi hlavou, co tu myslíte pod pojmem aktivní THC. Vím, že existují spousty dalších kanabinoidů, ale THC je snad jen jedno, ne?
fidoadido
To alesh

Pojmem aktivni thc je myslena jeho psychoaktivni forma, ktera je schopna ovlivnovat vnimani.
Neaktivni thc je naopak zmetabolizovane thc na neaktivni metabolity ukladane v tucich.
stano_c
Dovolim si kratku citaciu: B.Katzung, Zakladni a klinicka farmakologie, str.465

THC je extenzivne metabolizovan a stale jsou objevovany nove metabolity. Jeden z nich, 11-hydroxy-THC, je dokonce ucinnejsi nez materska latka. Neni vsak prilis hojny, a tak patrne vetsinu aktivni latky tvori samotny THC. Vysoka rozpustnost drogy v tucich zpusobuje hromadeni v lipidovych kompartmentech tela, takze se metabolity mohou vylucovat jeste tyden po uziti jedne davky. Neni vsak jasne, jestli se muze hromadit nezmeneny THC.
Koniec citatu.

Problematiku analytickej metody na stanovenie THC by som videl asi nasledovne:
Organizmus vseobecne akukolvek telu cudziu latku sa snazi pretvorit chemickymi reakciami na vo vode rozpustnejsiu formu, co nasledne ulahci vylucenie tejto latky z tela, najma vo forme moci.
Tieto chemicke reakcie su dost vseobecne a nespecificke. Jedna sa najma o demetylaciu, hydroxylaciu a nasledne rozne konjugacie a esterifikacie. Ten, kto videl strukturny chemicky vzorec THC, uzna, ze je to molekula pomerne komplikovana a teda organizmus pri jej demetylacii, pripadne hydroxylacii si moze naozaj vyberat z velkeho mnozstva reakcnych miest, a tym padom aj spektrum vyslednych produktov bude pomerne siroke.
Analyticka metoda na stanovenie nejakech chemickej latky vseobecne vyuziva reakciu nejakeho cinidla s urcitou konkretnou castou molekuly dokazovanej latky. Dufam, ze pisem zrozumitelne :-) .
V pripade, ze organizmus zmetabolizuje THC na neucinny metabolit, avsak na casti molekuly, ktora nereaguje s dokazovym cinidlom, tzn. ze reaktivna cast molekuly THC zostane nezmenena a tym padom bude vysledok skusky pozitivny, napriek tomu, ze zachyti len neucinny metabolit.
Pokial niekto mate vedomosti o metodike testovania, napiste.
Podla mojho nazoru najviac objektivna metoda analyzy THC je plynova chromatografia, pripadne spojena s hmotnostnou spektroskopiou. Avsak do takychto pristrojov nemozte naliat priamo krv testovanej osoby, co predpoklada primarne pouzitie nejakych cistiacich a extrakcnych metod, ktore samotne mozu ovplyvnit konecne meranie.
Cize stale nieje zarucena exaktnost a presnost merania, naviac vyssie spominane metody su dost casovo a tiez financne narocne. Ale vsak to sa zaplati z nasich dani.

Vsetkych kanabinofilov zdravi Stano
miravlak
no mě vybrali měsíc z5,den sem nehulil a stejně sem nalízal :D ale vyšlo jim to až na po 7mé :P 6x na těch nových testrách a nic a pak mě dal ten starý a bylo to vpič.. :D
grizly
citace:
Původní příspěvek od miravlak
no mě vybrali měsíc z5,den sem nehulil a stejně sem nalízal :D ale vyšlo jim to až na po 7mé :P 6x na těch nových testrách a nic a pak mě dal ten starý a bylo to vpič.. :D



Zdravím
Můžeš se o tom trochu rozepsat?To si se jako nechal otestovat 6x za sebou?
Morgan
citace:
Původní příspěvek od grizly



Zdravím
Můžeš se o tom trochu rozepsat?To si se jako nechal otestovat 6x za sebou?


To by mě taky zajímalo....

Mě vzali cca dva měsíce zpátky. Vyloženě moje blbost. Neměl jsem pásy, proč taky když jedu 10 min po mestě že jo : ) zajedu ke krajnici, stahuju okýnko a sebejistě podávám papíry doufajíce v rychlý průběh. Chlapík mrkne na občanku kde mám patnáct roků starou fotku, pak na mě, pak na občanku zase na mě a prej ať sundám čepici, že to nejsem já. Čepice jde dolů a s ní i moje šance na rychlej průběh. Zmerčí hovna na hlavě, usměje se a jde si do vozu pro nádobíčko. Naštěstí jsem čistej jako slovo páně a můžu pokračovat jen s pokutou za pásy.

Pokud člověk jezdí v káře ve slušném stavu, nejezdí vyloženě v komatu a dává si bacha na elementární věci /pásy,světla/ dost podstatně eliminuje riziko nechtěného kontaktu s příslušníky policie. Občasná sauna a prolívání se šťávama taky neuškodí. Ale každej má svoje postupy, někdo si radši namaže pořádnej kus chleba sádlem : )
(zdravim Ruprechta : ] )
Whiskey_777
citace:
Původní příspěvek od miravlak
no mě vybrali měsíc z5,den sem nehulil a stejně sem nalízal :D ale vyšlo jim to až na po 7mé :P 6x na těch nových testrách a nic a pak mě dal ten starý a bylo to vpič.. :D


Miro proč 6x? to mají najaků mašinu napevno v autě??
Modrá oktávka?:D
Šels na krev?
miravlak
nee jako 6x tak cca během 2 měsíců..tady na okolí HO je to samý fízl všude hrůza....na krev sem byl no...uz to měsíc a 2 týdny ale stále mě nedošel rozbor ani nic,takže vůbec nevím jak to bude dál :D ... stejně haluz,že vsichni kamosi lízali 1x a byli bez ridicaku a mě to docela procházelo...no nejvíc komedie byla,že sem jel ven jen kvůli bongu co mě vezlo PPL tak sem dojel k obchodu kde sem měl s ním sraz a stála tam policejní dodávka vedle,říkám šak co hulil sem naposled 17h z5 tak sem to nějak neřešil...převzal sem balík,nasedl do auta a jak sem odjížděl tak už startovaly a šli po mě...po 300m už mě braly xD a jak na svinu to byl fízl co mě dával tyden predtim lizat a bylo to negativní,tak ted vzal ten starší testr a bylo to vpi...stejně sem mel asi jen smůlu...byli tam 3 fízli a 2 mě rikali ze to ten velitel zbytecne hroti,že to bylo na hranici na tom testru jak kdyby,proste jen tenká linka...ze kdyby to bylo na nich tak me nechaji nebo daji jen flastr,jenze pan velitel byl nejaka zamindrakovaná piz*** který chtěl abych dojezdil no... :(
miravlak
tak dneska mě došel 4tý dopis,konečně už vím hodnoty :D ... 4,3 ng/ml a 25.tého mam dojit na mestský urad tak uvidime xD
Whiskey_777
Miro, miro ty ulicniku jeden kdybys nebyl liny a vzal si radsi kolo....
Jinak ja se vubec nedivim na hodoninsku prumerne tydne prijde o ridicak tak 5 lidi za pozitivni test na drogy....
kewin
citace:
Původní příspěvek od miravlak
tak dneska mě došel 4tý dopis,konečně už vím hodnoty :D ... 4,3 ng/ml a 25.tého mam dojit na mestský urad tak uvidime xD


Zdravím Tě,

sleduji tady Tvůj případ a jsem zvědavý, jak Ti to nakonec dopadne.

Chtěl bych se Tě zeptat, ale nemusíš odpovídat, jestli nechceš. Když Ti zjistili 4,3 ng/ml v krvi po nějakých 17-ti hodinách od posledního jointu (nevím, jestli jsi spal), jestli jsi občasný nebo častější hulič, případně jestli preferuješ silnější nebo slabší modely?

Já jsem kvůli řidičáku dost omezil hulení, dříve jsem hulil denně, samozřejmě když jsem neřídil, a teď už asi kolem jednoho roku si zahulím párkrát do měsíce, třeba pátek a sobota když vím, že budu řídit třeba v pondělí, někdy ani to ne.

I tak je u mě asi určitě riziko, že budu nad "normu" THC v krvi. Zkusím pohledat, jestli se dá zjistit THC v krvi i jinou metodou, než přes PČR a tahanici o řidičák. Rozuměj, zaplatit si test v laboratoři například.

Předem díky za odpověď.

P.S. Až půjdeš na úřad, zkus se zeptat, jestli náhodou nemůže ten výsledek být chybný a jestli je nějak kontrolován. Pokud už to není napsáno v dopise.

Hodně štěstí!
Whiskey_777
Me by jen zajimalo kde mel policista jistotu ze mas pozitivni vztah k zelenemu listu...ty testy prece nejsou zadarmo, musel si byt jisty...nevis jak se jmenuje?

snad zde neco
Takze to vypada ze na aktivni a pasivni thc uz se nehraje?
miravlak
citace:
Původní příspěvek od kewin


Zdravím Tě,

sleduji tady Tvůj případ a jsem zvědavý, jak Ti to nakonec dopadne.

Chtěl bych se Tě zeptat, ale nemusíš odpovídat, jestli nechceš. Když Ti zjistili 4,3 ng/ml v krvi po nějakých 17-ti hodinách od posledního jointu (nevím, jestli jsi spal), jestli jsi občasný nebo častější hulič, případně jestli preferuješ silnější nebo slabší modely?

Já jsem kvůli řidičáku dost omezil hulení, dříve jsem hulil denně, samozřejmě když jsem neřídil, a teď už asi kolem jednoho roku si zahulím párkrát do měsíce, třeba pátek a sobota když vím, že budu řídit třeba v pondělí, někdy ani to ne.

I tak je u mě asi určitě riziko, že budu nad "normu" THC v krvi. Zkusím pohledat, jestli se dá zjistit THC v krvi i jinou metodou, než přes PČR a tahanici o řidičák. Rozuměj, zaplatit si test v laboratoři například.

Předem díky za odpověď.

P.S. Až půjdeš na úřad, zkus se zeptat, jestli náhodou nemůže ten výsledek být chybný a jestli je nějak kontrolován. Pokud už to není napsáno v dopise.

Hodně štěstí!


zdarec,no pravidelně už tak 6-7 rokem,takže spíš ty silnejší modely (když sou),problém je,že nikdy nemám dost... xD zhulený sem nejezdil nejsu kk*,vetsinou si dám až vecer bongo a když nemusím tak tím autem nejedu...kdoby čekal že vyjedu na poštu a zrovna mě vemou :D a z tou kontrolou to nwm,zkusím se pak optat...jinak kámošovi v pátek vzali papíry a to mě psal,že 2 dny nehulil,tak su docela zvědavý kolik bude mít on těch aktivních látek...stejně je to celé na hlavu...není šance,aby tě to nějak ovlivnovalo po 12ti hodinách a né po 2 dnech....jak dostanu řidičák tak si dám pauzu na dobu neurčitou a uvidime jak se to tu bude vyvíjet...

Whiskey: kamo tady "pálí každý hrozný" takže jak vidí mladého za volantem,dává okamžitě testy na drogy...už mě tady buzerace tady začíná srát...než aby chytali smažky,tak radši berou klidné řidiče :D
kewin
citace:
Původní příspěvek od miravlak


zdarec,no pravidelně už tak 6-7 rokem,takže spíš ty silnejší modely (když sou),problém je,že nikdy nemám dost... xD zhulený sem nejezdil nejsu kk*,vetsinou si dám až vecer bongo a když nemusím tak tím autem nejedu...kdoby čekal že vyjedu na poštu a zrovna mě vemou :D a z tou kontrolou to nwm,zkusím se pak optat...jinak kámošovi v pátek vzali papíry a to mě psal,že 2 dny nehulil,tak su docela zvědavý kolik bude mít on těch aktivních látek...stejně je to celé na hlavu...není šance,aby tě to nějak ovlivnovalo po 12ti hodinách a né po 2 dnech....jak dostanu řidičák tak si dám pauzu na dobu neurčitou a uvidime jak se to tu bude vyvíjet...

Whiskey: kamo tady "pálí každý hrozný" takže jak vidí mladého za volantem,dává okamžitě testy na drogy...už mě tady buzerace tady začíná srát...než aby chytali smažky,tak radši berou klidné řidiče :D


Podle mě je to dost postavené na hlavu, s tím souhlasím. Máš pravdu i v tom, že to člověka po 12-ti až 18-ti hodinách (kdy od posledního šluka by jsi v krvi neměl mít aktivní THC, jak kdysi vyzkoumal J. X. Doležal) nejspíše nijak neovlivňuje.

Zatím je to jen navrhovaná právní úprava nebo se pletu?

Moje spekulace je ta, že se prostě zpřísnila situace kolem huličů v ČR. Uvidíme, co bude dál.
chuta
zdar kuci . Jsem taky z HO a od noveho roku jsem lizal 3x a to do 2 ruznych masin , vdycky jsem pred jizdou hulil tak 2-4 hodky a testy dopadly vzdy negativne
Whiskey_777
citace:
Původní příspěvek od chuta
zdar kuci . Jsem taky z HO a od noveho roku jsem lizal 3x a to do 2 ruznych masin , vdycky jsem pred jizdou hulil tak 2-4 hodky a testy dopadly vzdy negativne


Chuto, mas ocividne vic stesti nez rozumu :D
miravlak
citace:
Původní příspěvek od chuta
zdar kuci . Jsem taky z HO a od noveho roku jsem lizal 3x a to do 2 ruznych masin , vdycky jsem pred jizdou hulil tak 2-4 hodky a testy dopadly vzdy negativne

kamo taky sem si říkal to samé :D 6x na novém a nic a starý pozitivní :D
Zdravím všechny přátele žehu, chtěl bych se zde podělit o mou zkušenost s THC za volantem. Před 9 měsíci jsem byl podroben "náhodné" silniční kontrole. Po dvou pozitivních lízacích testech Drug vipe, jsem byl převezen na odběr krve, s výslednou hladinou 112ng/ml. Jednalo se o aktivní nebo pasivní metabolity THC? Děkuji za odpověď
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Kostička
Zdravím všechny přátele žehu, chtěl bych se zde podělit o mou zkušenost s THC za volantem. Před 9 měsíci jsem byl podroben "náhodné" silniční kontrole. Po dvou pozitivních lízacích testech Drug vipe, jsem byl převezen na odběr krve, s výslednou hladinou 112ng/ml. Jednalo se o aktivní nebo pasivní metabolity THC? Děkuji za odpověď


zdarec,tipl bych,že aktivní...btw jaký byl flastr,jak to dopadlo? :)
Čus, pokuta 32 000 + zákaz řízení na 18měsíců.
kewin
citace:
Původní příspěvek od Kostička
Čus, pokuta 32 000 + zákaz řízení na 18měsíců.


Ahoj,

předem říkám, že je mi Tě velice líto a cítím s Tebou.

Mohl by jsi více rozvést svůj případ, prosím? Jestli jsi hulil těsně před jízdou (případně jestli silnější model) a například jestli jsi častější hulič a další informace, které Tě napadnou?

Velice děkuji za odpověď a hodně štěstí!
Whiskey_777
Pokud clovek huli pred nebo behem jizdy je to jeho problem, ale jestli si vecer da rekreacne a rano si lizne s pozitivnim vysledkem, tak to je pekne v peerdeli...
A pozor na cervenou ;D
Čus, hulil jsem 15let. Poslední roky asi 5g indooru denně, přes bong po celý den. Před jízdou jsem hulil. Dostal jsem dva lízací testy, oba pozitivní. Nevyznal jsem se v legislativě, tak jsem se nechal odvézt na krev. Zřejmě podle výsledku 112ng/ml , to bylo překvalifikováno z přestupku na trestný čin. Následoval soud, kde jsem uvedl, že se jednalo o vyjmečnou záležitost, že jinak vůbec nehulím. Odůvodnil jsem to tak, že jsem si tím chtěl řešit problémy s nechutenstvím. Což mi soudce vzhledem k mé váze 45kg/180cm výšky uvěřil. Jako první mi navrhl podmínku se zákazem řízení. Proti tomu jsem se odvolal a žádal jsem VPP nebo pokutu se zákazem řízení. Bylo mi vyhověno pokutou 24000+8000soudní výlohy(znalecké posudky). Zákaz řízení na 18měsíců. K tomu několikatisícový poplatek právníkovi. Teď už půl roku nehulím vážím 70kg a před týdnem jsem si požádal o vrácení řidičáku, na což mám po uplynutí poloviny trestu nárok. Tím že je to po 9měsících nebudu muset dělat znovu část autoškoly( po 12mesících), ale pouze psychotesty. Takže tak=)
Mr.Sordo
Zdravim Kostička!
Podle toho co píšeš,to vypadá,že ten průser,ti vlastně pomohl,né?
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Kostička
Čus, pokuta 32 000 + zákaz řízení na 18měsíců.


auu,tak ti fakt nevyšlo teda :(,takže teoreticky taky budu delat jen psychotesty?kamoš me prave rikal,ze asi budu delat jizdu a testy...ale tak nevím jak to je,pořád se tu něco mění...
kewin
citace:
Původní příspěvek od Kostička
Čus, hulil jsem 15let. Poslední roky asi 5g indooru denně, přes bong po celý den. Před jízdou jsem hulil. Dostal jsem dva lízací testy, oba pozitivní. Nevyznal jsem se v legislativě, tak jsem se nechal odvézt na krev. Zřejmě podle výsledku 112ng/ml , to bylo překvalifikováno z přestupku na trestný čin. Následoval soud, kde jsem uvedl, že se jednalo o vyjmečnou záležitost, že jinak vůbec nehulím. Odůvodnil jsem to tak, že jsem si tím chtěl řešit problémy s nechutenstvím. Což mi soudce vzhledem k mé váze 45kg/180cm výšky uvěřil. Jako první mi navrhl podmínku se zákazem řízení. Proti tomu jsem se odvolal a žádal jsem VPP nebo pokutu se zákazem řízení. Bylo mi vyhověno pokutou 24000+8000soudní výlohy(znalecké posudky). Zákaz řízení na 18měsíců. K tomu několikatisícový poplatek právníkovi. Teď už půl roku nehulím vážím 70kg a před týdnem jsem si požádal o vrácení řidičáku, na což mám po uplynutí poloviny trestu nárok. Tím že je to po 9měsících nebudu muset dělat znovu část autoškoly( po 12mesících), ale pouze psychotesty. Takže tak=)


Díky za info. A super, že jsi přibral na váze, k tomu Ti moc gratuluji. Mimochodem, mám také problém s hmotností, ale to sem k tématu nepatří. Jestli budeš chtít, napsal by jsi mi na mejla, jak jsi to dokázal? (kkewin@seznam.cz)

Díky moc.
Whiskey_777
5g indooru z bonga denne.....
Tak to by jsem mel plice na odpis a v hlave vygumavano... :D
Čau miravlak,

pokud ti našli jen 4,3ng/ml a povoleno je do 2ng/ml měl by jsi dostat ten nejnižší trest co je, tipuju že pokutu spojenou se zákazem řízení. Vždy po polovině zákazu řizení, můžeš požádat o vrácení řidičáku. Tedy pokud dostaneš zákaz řízení na 12 měsíců, můžeš po 6 měsících požádat o jeho vrácení. Budeš muset udělat psychotest u psychologa, ale zkoušky v autoškole jen v případě, že jsi neřídil déle než 12měsíců. Takže tak miravlak=)
Čus Mr.Sordo a Whiskey,

bohužel po tom průseru s řidičákem jsem hulil ještě víc a vzhledem k nízké váze jsem dostal pneumotorax plyc, ale ani to mě nedonutilo přestat. Přestal jsem proto, že jsem nemohl pravidelně(každý den min.5g) sehnat model, který by mě dokázal zhulit, protože sám nepěstuju(nemám na to podmínky) Jinak v hlavě vygumováno nemám spiš mám neskutečné deprese, ale to může být i z toho že jsem několik let jedl lysohlavky=)
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Kostička
Čau miravlak,

pokud ti našli jen 4,3ng/ml a povoleno je do 2ng/ml měl by jsi dostat ten nejnižší trest co je, tipuju že pokutu spojenou se zákazem řízení. Vždy po polovině zákazu řizení, můžeš požádat o vrácení řidičáku. Tedy pokud dostaneš zákaz řízení na 12 měsíců, můžeš po 6 měsících požádat o jeho vrácení. Budeš muset udělat psychotest u psychologa, ale zkoušky v autoškole jen v případě, že jsi neřídil déle než 12měsíců. Takže tak miravlak=)


ok dík za info...kámoš minulý rok právě nedělal ani ty psychotesty nic :)
miravlak
no tak sem dostal 4litry flastr+2,5litru za trestni rizeni=6,5k + mam jit na prohlidku k doktorce,pak ty psychotesty a pry se zato plati 1500 :-O +6měsíců zákaz řízení
kewin
citace:
Původní příspěvek od miravlak
no tak sem dostal 4litry flastr+2,5litru za trestni rizeni=6,5k + mam jit na prohlidku k doktorce,pak ty psychotesty a pry se zato plati 1500 :-O +6měsíců zákaz řízení


No, docela dost podle mě, čili už v Tvém případě neřešili jestli aktivní nebo neaktivní THC v krvi, jenom změřili prostě THC v krvi a už jeli podle nového, jestli to dobře chápu. Smůla a pěkně blbej zákon. Snad bude časem líp.

Ať se Ti daří.
miravlak
citace:
Původní příspěvek od kewin


No, docela dost podle mě, čili už v Tvém případě neřešili jestli aktivní nebo neaktivní THC v krvi, jenom změřili prostě THC v krvi a už jeli podle nového, jestli to dobře chápu. Smůla a pěkně blbej zákon. Snad bude časem líp.

Ať se Ti daří.


zdarec,no jako su rád aj za toto....kámoša chytli v kamioně,hulil den předtím "Prý" ale nezdá se mě to,protože dostal 25tisic a 12 mesicu zakaz...kdoví jak to bylo :D
kewin
citace:
Původní příspěvek od miravlak


zdarec,no jako su rád aj za toto....kámoša chytli v kamioně,hulil den předtím "Prý" ale nezdá se mě to,protože dostal 25tisic a 12 mesicu zakaz...kdoví jak to bylo :D


Jako jo, máš recht, nevím, jaká je nejnižší sankce pokut, ale 6 měsíců bez ŘP je snad minimum co dávaj (co vím já) a jestli je kámoš řidič z povolání, tak měl větší flastr nebo zlobivějšího posuzovatele :-D
Whiskey_777
citace:
Původní příspěvek od miravlak


zdarec,no jako su rád aj za toto....kámoša chytli v kamioně,hulil den předtím "Prý" ale nezdá se mě to,protože dostal 25tisic a 12 mesicu zakaz...kdoví jak to bylo :D



Hlavně přišel o práci což je docela dost na houby....
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Whiskey_777



Hlavně přišel o práci což je docela dost na houby....


jojo jezdil po evropě právě...
Anuvin
Ahoj, lidi taky se podělim:

Asi před 2ma měsíci mě zastavila PČR
> doklady (vporadku)
> alkohol test negativní
> dotaz na jine drogy (odpoved ze jen jednou za cas travku - mam dredy)
>zkoumani zornic pod baterkou (opakovane - podle me sem mel oci OK)
>DrugWipe 5+
>pozitivní výsledek na látku Cannabis
>omezení na osobní svobodě
>odvoz na místní policejní oddělení
- dvě hodiny trvalo než to pánové sepsali, pak me predali tem druhejm a odjeli
- rekl sem jim, ze sem hulil den predem vecer, ale pravda je, že to bylo ten den ráno (okolo 09:00 bong)(i kdyz den predem samozdrejme taky) - kontrola proběhla asi v 14:45

>po další hodině čekání mě vezli na krev kterou sem chtel dát z vlastní vůle
>odběr krve, moči a taky sem musel v nemocnici projít po čáře, zatočit se a dotknout se nosu... (což sem zvládnul nejspíš dobře)

>pak me zas odvezli na stanici, kde prisel nakej dalsi policajt, kterej semnou sepsal neco jako "vyslech" kde sem mu zopakoval ze sem to mel den predem a nechal sem do protokolu uvést: že už jsem se necítil nijak ovlivněn a že se cítím nevinen

>pan policajt mi to uvěřil, řekl že bude "takovej frajer" a řidičák mi nechal stím, že mi snad (tvrdil do 14.dní) přijde že se v krvi nic nenašlo

>po měsíci přišlo nějaký lejstro, že sem podezdřelej ze spáchání přečinu Ohrožená pod vlivem NL, protože v krvi byla naměřená hodnota okolo 300ng/ml.
Taky tam stálo, že vzhledem k obtížnosti případu musejí přiznat znalce z oboru toxikologie.

>po dalším měsíci (nedávno) mi volali z Odboru dopravy PČR že se mam někam dostavit kvuli te moji veci.

>tak sem se dostavil a tam mi dali další lejstro kde stojí:
- Zahajuje se trestní stíhání osoby MOJE MENO Jako obviněného ze spáchání přečinu ohrožení pod....
- Dále že 300ng/ml byly kanabinoidy a že ztěch bylo 10ng/ml delta-9-thc (aktivný látky)
- Taky je tam, že znalec se vyjádřil tak, že "vtomto množství jsou značně negativně ovlivněny řidičské schopnosti"

>Nechali mě to přečíst a pak se mě zeptali jestli budu vypovídat. Vypovídal jsem.
-Chtěli to slyšet celý znova s nějvětšíma detailama jako třeba kolik tabáku bylo vtom špeku (chtěli % :D), kde sem vzal tu ganju, co sem jedl, jak sem spal, jestli něco beru, příjem, rodina, práce, jestli už mě někdy vyslíchala PČR (NE)...
Mohl jsem se ktomu i sám vyjídřit, ale nic moc mě nenapadalo. Tak sem znovu zopakoval že už sem se necítil pod vlivem, že jinak bych si nesedl do auta a že sem se z toho poučil a lituju toho že se to vubec stalo.

>No nakonec se me zeptali, jestli souhlasim stim že to statni zastupce muže podminecne (na dva roky) pozastavit (SOUHLASIL JSEM)

-Moc tomu pozastavení nerozumim, jestli je to teda fakt pozastavení nebo jestli je to prostě podmínka.
-Ti policajti si tim taky nebyli moc jistí, ale říkali něco vtom smyslu, že když by mi dali tuhle "podmínku" tak by to bylo proto že sem zatim netrestanej, studuju a taky proto že sem jim tam řek že sem od té doby přestal marihuanu užívat.
Prý bych možná mohl dostat tuhle podm. jako jediný trest bez pokuty a bez zákazu řízení (což by byl opravdu velkej paradox našeho právního systému)

No a teď teda čekám, jestli přijde že mám jít k soudu nebo jestli to pozastavili.
Jinak papíry mam a jezdim si vesele dál (nezhulenej i když se stejně bojim že bych nalízal i dva dny starý bongy)

Co k tomu dodat ? Modlim se aby to dopadlo nějak dobře. Určitě to pro mě bude poučení a myslim že my všichni můžem bejt rádi, že se nestala nějaká nehoda, jejíž zavinění by nám šoupli kvuli THC taky.

Ještě mě napadla jedna zajímavost. Policisté mi rovnou řekli že si mě vyhlídli už někde v centru, kvůli dredum.
Jaký pak ale bylo moje překvapení, když sem zjistil že do protokolu uvedli že mě stavěli kvuli zapomenutemu blinkru.
(Vedel sem ze za mnou jedou, takže sem blinkr dal na 100% :)
chuta
čus takže mám za sebou další lízačku :banana:
byl jsem v práci a stavil se zamnou kámoš, bylo tak 12 hodin (normálně v tomto čase nehulím bo ve 2 řídím pár km domů,ale když se stavil) a asi o půl 2 me volá šéf at zajedu do hodo(15 km) no tak jsem jel, cesta proběhla dobře akorát jsem potkal ve mněstě kamarádku a že esi jí nehodím do holíče a já že jo (nevim proč uš to neudělám) a samozřejme při cestě zpátky mě za hranicema zastavily :eek: , takže me dal dýchnout a pak mě řekl at jdu s ním k autu (bylo jasné co bude) a ptal se mě esi kouřím trávu a já že jo semtam víkendově a že jsem před 2 dny hulil :( dal mě test a při čekání na výsledek uš jsem přemýšlel komu zavolat aby pro mě přijel! a asi po 10 dlouhých minutách me vrátil doklady a že můžu jet :flick: takže nevím esi to nemají nějaké špatné ty testy bo jsem před tou lízačkou cca 2,5 hodiny hulil mooc dobrou lampičku a nedal sem si jí zrovna málo :leaf: ale už na to budu jebat , nestojí to za to
Whiskey_777
citace:
Původní příspěvek od chuta
čus takže mám za sebou další lízačku :banana:
byl jsem v práci a stavil se zamnou kámoš, bylo tak 12 hodin (normálně v tomto čase nehulím bo ve 2 řídím pár km domů,ale když se stavil) a asi o půl 2 me volá šéf at zajedu do hodo(15 km) no tak jsem jel, cesta proběhla dobře akorát jsem potkal ve mněstě kamarádku a že esi jí nehodím do holíče a já že jo (nevim proč uš to neudělám) a samozřejme při cestě zpátky mě za hranicema zastavily :eek: , takže me dal dýchnout a pak mě řekl at jdu s ním k autu (bylo jasné co bude) a ptal se mě esi kouřím trávu a já že jo semtam víkendově a že jsem před 2 dny hulil :( dal mě test a při čekání na výsledek uš jsem přemýšlel komu zavolat aby pro mě přijel! a asi po 10 dlouhých minutách me vrátil doklady a že můžu jet :flick: takže nevím esi to nemají nějaké špatné ty testy bo jsem před tou lízačkou cca 2,5 hodiny hulil mooc dobrou lampičku a nedal sem si jí zrovna málo :leaf: ale už na to budu jebat , nestojí to za to


Ty máš asi nejspíš nadpřirozené schopnosti nebo mají špatný testr.
To tě zastavili v civilu (modrá oktávka) nebo ve služebním?
chuta
ale ne normalne hlidka co tam stala a brala auta :D videl sem je uz kdys sem jel tam ,ale doufal sem ze me brat nebudou . ten testr nevim od noveho roku jsem vyzkousel 3 a vzdy negativ :D
grizly
Nechápu když se vás ptají jestli hulíte,že se přiznáte....
Pravda,záleží taky dost na tom jak vypadáte a v čem jedete...ale když se mu tam přiznáte nedivte se že jste bez pejprů...
micra
Zdravím přátelé, po delší omlce jsem tu zase zabrouzdal, a tohle mi zrovna vrtalo hlavou, tak jsem pročetl co je v tomhle směru nového.

Každopádně se s váma podělím s mýma zkušenostma.:

> Byli to moje 19 narozeniny kdy jsem dostal od švagrové máti starého Peugeota 205, 1.8 D, a já si vesele s partyjou brouzdal po okolí, ten víkend jsem spálil tak 2g podlampovky, přičemž navečer v neděli, jsem se jeli projet do sousedního města, že tam dáme "prda" a zajdeme na jídlo. Na vybraném místě jsme kouřili v autě, protože pršelo a když už jsme se vydali na to jídlo, po asi 100 metrech na křižovatce se nás chytla PČR, avšak rovnou dopraváci s dodávkou. Dali mi fouknout, zeptal jsem se jestli jsem kouřil trávu, a jelikož jsem tak fakt vypadal a i Pán policista říkal, že jsem pravděpodobně před jízdou trávu kouřil, řekl jsem že ano, a testu se tedy podrobím, jinou možnost jsem v podstatě ani neměl. Tak jsem tedy vysedl, řekli, že je to test na sliny a já jim odpověděl že žádné sliny nemám a hbitě a stručně řekli ať si nějaké sliny udělám. Vytřeli mi celá ústa, boky jazyk i pod jazykem. Trochu to škrábalo. Následně mě vyzvali ať s sednu zpátky do auta a počkám, že to vyhodnocení bude trvat asi 30 minut. To jsem si říkal že je to všechno v pejči, kámoši mě litovali, já si říkal, že řidičák v pytli a ani jsem si auto moc neužil... Chtělo se mi skoro až brečet a uvažoval jsem jak se dostat domů když vlakové nádraží je asi 5km daleko, je okolo 23:00 hodiny a zítra vstávám do školy. Po nejdelší půlhodině v mém životě přišel policista, a já už tak nějak tušil co asi řekne a spustil: "Pane řidiči, Vy máte víc štěstí jak rozumu. Váš test vyšel negativní, tak si tu trávu raději kuřte někde na poli a běhejte po něm, ale v žádném případě ji kuřte a pak sedejte za volant!" V tu chvíli mi spadl balvan ze srdce a hrozně se mi ulevilo, až mi to zase oživilo stav. S mírným úsměvem na rtech jsem neskrýval svou radost. A pokračoval: "My jsme hned veděli že jste zhulený, je Vám to vidět na očích a hlavně když ste stáhnul okýnko, bylo to zřetelně cítit. Tak tady máte papíry a jeďte hned domů a ať se to neopakuje, ... -to už jsem ho přestal v duchu poslouchat, propaganda alá pokuta 25k a co kdyby se stala nehoda a tak dále -... a odfrčel jsem domů. Jakmile jsem otočil klíčkem a vypnul motor, tak jsem se ještě stále třásl strachem stejně jak v okamžik, kdy jsem viděl blikat majáky ve zpětném zrdcátku.

> Klasicky jsem pálil den předem, i ráno ten den. Po obědě jsem jel jen asi kilometr za kámošema protože tehdy předělávali byt a já jim jel pomáhat s malováním. Zase jsem byl zastaven hlídkou, tentokrát jen v policejní oktávii, test vyšel negativní. Bál jsem se stejně jak první krát, akorát už jsem byl "oklepaný" tak když se mě ptali jestli jsem už někdy testu byl podroben, frajersky jsem odpoveděl "Jo jasně" jako kdybych nikdy nehulil.

> Na třetím policejním zastavení už jsem jen foukl, a ptali se mě jestli hulím, tak jsem jim řekl že ne, a když už tak vyjímečně s tím že třeba týden neřídím, a nakonec se rozkecali pánové tak, že jeden řekl že taky občas zahulí a už to byla taková volná diskuze a po sléze jsem už ani nelízal a jel jsem.

Takže abych to zhrnul, teď si na to dávám SAKRAMAJZLA protože vlastním řidičák C, CE, profesák a i když mě to neživí tak o to přijít nechci!

Takže když už vím že budu řídit, pár dní nehulím a naopak když vím že řídit nebudu tak si rád dám :-)

Jinak mám asi složitější situaci, protože v mém městě, se nejen často vyskytuje PČR, tak je tu i speciální dopravní institut v podání dopravní policie, která byla zřízena právě kvůli častému výskytu řidičů pod vlivem omamných látek.

Myslím že v mém případě mám Zkurvapekla-štěstí.

-------------------------

Kámoš nebožtík nalízal, když hulil minulý den, a dokonce nalízal i amfetaminy přitom to nikdy neměl...

Prý už stírají i pot z tváře, nejen sliny z ůst.

-------------------------

Snad jsem vás příliž rozepsaným textem neunudil k smrti, jen jsem se chtel podělit s mými zážitky, ačkoliv se hanbou propadám do země že jsem si vůbec někdy dovolil za volant usednout, pod vlivem a už si to nikdy nedovolím. Je to jediný důvod proč přestávám hulit. Mějte se a snad se Vám poštěstí tak jako mě!
Ruprecht
no kurva borci, vy mi dáváte! ..mě když berou, tak se mě na drogy ptají vždy..přiznávám že kouřím ganju,ale že jakožto fotr od rodiny, už jen párkrát za měsíc a ROZHODNĚ NE před jízdou, když se ptají kdy naposled, tak jakože dlouho přemýšlím a vždy řeknu něco jako před týdnem nebo tak...pak hned nadhodím, že nekouřím protože se bojím toho nespravedlivého systému, že oni si dají po obědě pivko a můžou z vesela po 2h. za volant a mě budou buzerovat po 12 ti a více hodinách s nejistým výsledkem, že proto na to seru a že mě řidičák živí a že to nehodlám riskovat (mám dredy a vůbec vypadám jako narkoman :-) )

vždycky to prostě se švestkama nějak zakecáme a testy mi nedávají...až jednou v posraným veselí na moravě, měl jsem dokonce děti v autě, čapli protože sem manipuloval s mobilem (díval jsem se kolik je hodin na křižovatce na červenou a ty piče mě viděli z boční ulice a tak se za mnou rozjeli a že prej sem psal esemesku :-)

dali mi 500 a vytáhli i drogový test (před tím už mi 1x fízli taky dávali,ale to sem nekouřil zrovna 24 hod)....hulil jsem naposledy ve 2 v noci a brali mě v 11 hod dopoledne...DRUG WIPE - negativní...hned sem využil příležitosti a ptal jsem se jestli by byl pozitivní jestli mám právo na ještě jedno testování stejným způsobem, říkal že jo,ale že bych mě smůlu, protože to je jejich poslední test co mají a že jedině na krev....ale jak tvrdil Jirka X. "nikdy nejezdi na krev!!" to už na tebe mají fízli přímý důkaz a jako pravidelný kuřák nemáš šanci tam nemít množství kvůli kterýmu tě sejmou...že je prej lepší jim to podepsat, odevzdat rovnou papíry a pak už je člověk furt jenom řešen za přestupek...což je menší pokuta, žádný soud a papíry mxa na rok s tím že za půl roku se dá žádat o vrácení...


ganju za volamtem vůbec neřeším, hulím před jízdou i během jízd, za volantem jsem furt, nedovedu si představit, že řidičák nemám v autě dávám tak 45-50 tisíc kiláků za rok...ale mrdám na ně ať si ty papíry strčí doprdele!

jebat pořídím si kolo a budu jej tahat vlakama, a budu se tlouct do prsou jakej jsem ekolog! a mé pracovní cesty bude muset zařídit stará a já budu zatím doma z děckama...je doba internetu, mobilů, PPLek, a jiných podobných služeb, které nám usnadňují život, věřím, že i bez řidičáku prožiju život šťastně, sice to bude komplikovanější všechno a vydělám i míň peněz...ale kua abych furt žil ve stresu jestli mám přijít o papíry a být posranej strachy,na to jim seru, to ať si ty papíry rovnou vezmou...stejně je těch aut pokokot, partyja s tím jezdíí i na poštu na dobný nákup, vždyť to není normální stejně...máme 2 auta, bude stačit jen jedno atd...bydlíme na vesnici celkem z ruky od města, ale přizpůsobím se!

každej den s řidičákem beru jako dar,ale abych se zbavil ganji a omezoval ji když na ni mám chuť kvůli řidičáku?? sem se posral? smotnu to a vymalované!!

a ta fyzická kondice jakou budu mít když denně budu valit v zimě v létě 10 kiláků do práce na kole! paráda :-)))))


asi budu pak mluvit jinak ale teď to vidím takhle.

ten kdo se řidičákem živí a tu prácii má tak rád, ten ať nehulí, ale co by to bylo za rastu, kdyby se bál o posranej řidičák a šulil při tom svatou rostlinu?? muhehe
zhulovan.siska
Nie každý sa vie ovládať. Aby to bolo spravodlivé, museli by sledovať každého jedného osobitne, jeho toleranciu, a vplyv na jeho pozornosť, a to by bolo určite veľmi nákladné. Veď to vidím už len keď si idem zahúliť s kamarátmi, dajú si viac krát ,že to ani nespočítam a nespraví im to skoro nič, ja si potiahnem toho istého 1x (aj tak to vykašlem) , a som úplne mimo realitu, takže asi tak. Človek ako ja by bol schopný ohroziť na ceste ľudské životy. A niekto si ešte rád sadne za volant, aj keď vie že je značne mimo. Ja musím dať v tomto jedinom za pravdu justícii , že sa za to robia postihy. Ale v tomto mám pocit sa zhodneme.
miravlak
Jo šak,beru to,když si zhulený tak to chápu,ale když si dáš den předtím a si bez papírů..třeba jak já...tak mě to sere :D
zhulovan.siska
miravlak, s týmto úplne súhlasím, ale ja som reagoval na človeka čo napísal príspevok predomnou, a ten písal, že si dá pred jazdou/počas jazdy. Vzhľadom k jeho tolerancii, ho to zrejme neovplivní natoľko aby bol schopný nejakej nepozornosti, ale to by chcelo viac ako len nejakú DrugPipe dačo také vyšetrovať.
Anuvin
Prostě kdo zvladne nakej test jako je chození po rovne care, toceni se a tak podobně tak není ovlivnen, nebo aspon ne na trestný čin . To je spravedlive, nicméně to se asi nikdy nestane.
Vemte si ty alkace... Člověk co pije denně pulitr vodky tak mu 2 piva nic neudělají a mohl by ridit a to už se mi líbí mnohem mene než hulic po včerejším jointu..
jatro
Drogy za volantem - ode dneška platí stanovené limity

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/do...anovene-limity/
chuta
tomu asi dost dobre nechapu! :mad: tojakoze vyhulim pul brka a nebo si dam pul kolace a muzu vesle ridit kdys nenalizu ty jejich hodnoty?
Ruprecht
ty 2 nanogramy tu řešíme od začátku, nevěř tomu že to je půl brka - viz příspěvky výše, kolik borcům naměřili!
miravlak
jojo je to akorát zavádějící po dnu od záhulu sem měl 4,3 ng takže určitě půl brka nebude do limitu :D
jenaro
Nemá někdo link na nějaké soukromé nemocniční zařízení, kde by se dalo zaplatit za test a otestovat schopnosti vlastního organismu..? Třeba udělat tři pokusy:
Zahulit večír, přijet tam ráno, a nechat odebrat krev, pak šupp do auta na brko, a za hodinu zase na odběr, a pak, třeba, ještě za 3 hodky….
jenaro,

podle mě by to bylo moc drahé a složité, pokud by ti vůbec někde udělali z odběru krve rozbor na aktivní a pasivní metabolity THC. Vím, že si mě jednou rodiče nachali otestovat v Ostravě, ale test byl pouze na pasivní metabolity. Doporučil bych ti objednat si z netu ten lízací test, co se dává, při silniční kontrole a otestovat se sám. Jmenuje se drugwipe a je běžně k sehnání v několika variantách a cenových skupinach. Od nejlevnějšího na jeden typ návykové látky, až po ty dražší na více druhů.

Měj se Kostička
jenaro
Kostičko,
to už se tady řešilo dávno… na drugwipe mám v aute citron, teď by mě zajímal poměr aktivních/pasivních metabolitu a ta magická hranice 2 nanogramu na ml :)
miravlak
Zdarec,tak zítra už jdu zažádat o navrácení konečně :) jenže sem byl na psychotestech u debílka,který mě tam napsal > 2 letá trvalá,důsledná abstinence...hlavní problém sem měl s doktorkou,která mě řekla,že mi to potvrzení nepodepíše "až budeš 2 roky čistý tak ti to podepíšu" tak sem hledal další ta mi řekla abych 2 roky chodil k psychiatrovy :D ... a nakonec sem našel rozumného doktora,který mi to sice podepsal,ale budu chodit na namátkové kontroly a řekl mi,že když budu pozitivní tak bude proti mě zahájeno trestní řízení :( ....takže nedá sa nic dělat...2 letá abstinence předemnou :banana: už sem neměl šluka 17 dnů a pohoda ( ale 2 roky je hafo) :D uvidíme jak to teda dopadne :)
Anuvin
Zdravim, tak kdyby někoho zajímalo jak sem dopadl tak o me bylo rozhodnuto Trestním prikazem (prisel poštou) bez projednávání v hlavnim liceni.
16 mesicu zákaz řízení - takze snad 8
Právník povídal ze pokud se státní zástupce neodvola tak to mam opravdu bez pokuty a to je fajn.

Jeste sem nezjistoval jak to budu mit s tim vydanim. Zvlastni je, ze ridicak mam porad u sebe. Co sem pochopil od Miry tak půjdu na psychotesty kdyz mi to po půlce prominou.

No jezdit busem pro me bude hroznej trest.
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Anuvin
Zdravim, tak kdyby někoho zajímalo jak sem dopadl tak o me bylo rozhodnuto Trestním prikazem (prisel poštou) bez projednávání v hlavnim liceni.
16 mesicu zákaz řízení - takze snad 8
Právník povídal ze pokud se státní zástupce neodvola tak to mam opravdu bez pokuty a to je fajn.

Jeste sem nezjistoval jak to budu mit s tim vydanim. Zvlastni je, ze ridicak mam porad u sebe. Co sem pochopil od Miry tak půjdu na psychotesty kdyz mi to po půlce prominou.

No jezdit busem pro me bude hroznej trest.


hmmm... tak tos dopadl fajně teda :) mě nasra**,že mě napsal tu 2letou abstinenci a ikdyž sem měl 4,3 NG...neřeknu kdyby mě vzali po záhulu..ale co se dá dělat :D
Čus miravlak,

nestačím žasnout nad tím jak s tebou vyjebali. Mě řidičák vrátili na základě zvládnutých psychotestu, bez jakýhkoliv omezení. Můj názor je, že ti nikdo nemůže dělat testy na drogy jen tak, pokud nejsi účatníkem silničního provozu nebo v zaměstnání či škole. Mír s tebou brachu.
Anuvin
Tak i pro ostatni: Pokud dostanete zákaz řízení, budete pro navrácení ridicaku muset absolvovat psychotesty u akreditovaneho psychologa ( je jich v CR asi 200) ktere stoji cca 2000-4000 korun.
Pokud budete mit zákaz na rok a déle musite jeste absolvovat prezkouseni v autoskole.

Míra: je to teda pech, nasel sem i naky dotazy v poradnach kde jim psycholog taky naridil abstinencni obdobi. Odpovedi typu: Dopravní psycholog nemá žádná zákonem stanovená přesná kritéria.
Mohl by ses rozepsat jak si se jich ptal jestli potobe budou chtit tu abstinenci ? Lidi v poradne vetsinou pisou ze to nane psycholog vybalil az po testech a zaplacenych 2000 kc ale tys byl u třech a asi si zaplatil jen jednomu ne ? Mimochodem kolik te to stalo ?
Neslo by teda obvolat různý ty akreditovany psychology a primo jim rict jak se to ma a jestli by ti to neudělali bez te abstinence ?

Tady je ten dotaz:
http://www.12bodu.cz/zakaz-rizeni-n...radna-7858.html

miravlak
Hey no on mě dopředu nic neřekl,až sem udělal ty testy tak mě řekl,že mi tam bude muset napsat " bla bla bla podle paragrafu bla bla je doporučená 2 letá trvalá,důsledná abstinence... platil sem mu 1600 ... já sem měl problém s doktorkou ,která mi nechtěla podepsat(že jsem schopný řídit m.v. abych si mohl zazadat o navracene ŘP)...prostě si myslím,že ten "psychouš" je nějaký zakomplexovaný alkáč a tak mi to tam napsal tu abstinenci...mám tak 5 kámošů,kterým vzali taky papíry,nevím teda kde dělali psychotesty,ale nikomu z nich nic takového nenapsali...nojo,já mám vždycky něco extra x( :D
miravlak
tak další perlička na dort,šel sem dneska na ten úřad dát si tu žádost o navrácení ŘP,dojdu tam a týpek no ale tyď tu máte napsáno "2letá trvalá,důsledná abstinence" tak jakto,že vám doktor napsal potvrzení,že ste schopný řídit MV...tak mu hned volal tomu doktorovi...tak sem zas musel za doktorem,ale bohudík to néni píč*** tak se za mě zaručil....takže bacha na to hoši...nevím jestli to je teda jen tady na Hodonínsku,ale říkal mi,že začnou nové pravidla pro "fetky" (no měl sem chuť mu dát šupu hned jak to řekl)...takže ta 2letá abstinence už bude už asi u každého komu zeberou papíry a udělá psychotesty...největší gól je,že předem ti nikdo nic neřekne...až uděláš psychotesty a zaplatíš tak ti řekne,že bohužel to tam musí napsat...takže radši nejezděte :D pro mě tímto asi hulení končí :( nestojím o další flastr a problémy,mám toho už plnou hlavu a čekám kdy mě v ní rupne a vytáhnu to bongo :D...takže asi tak :(
Anuvin
Obraťte se s m n na asociaci dopravních psychologů, tam vám to vysvětl. Mozna by to nebylo marne.
miravlak
pejpry sou doma,to už jen abstinovat :D
Anuvin
Prosímvás, ještě by mě zajímalo, co si myslíte o tom, že jsem měl kartičku řidičáku odevzdat do 5ti dnů od doručení zákazu řízení, ale jelikož sem se o této povinosti dozvěděl až včera tak ji (tu kartičku) mam pořád u sebe.
Už jsou to asi 3 týdny od doručení zákazu. (16 dní zpoždění)

Toto čeho sem se dopustil je přestupek a může mi za něj být uložena pokuta.

Když ho půjdu odevzdat teď, omluvím se, myslíte že by mi to mohli odpustit nebo jak tohle funguje nevíte někdo ?

Hlavně doufám, že až budu žádat o vrácení na půlce, tak mi to nezamítnou kvůli tomu zpožděnému odevzdání.

To hlavní co by mě zajímalo, je, jestli mohu nahlásit ztrátu (odcizení) a tu kartičku si nechat. (Hodilo by se mi občas řídit alespoň v zahraničí)
Resp. jestli mi to nezvýší pravděpodobnost pokuty za výše zmíněný přestupek ?
kareo
Ahoj
tady na tech strankach se muzete docit limity pro drogy ale hlavne co me zaujalo je odkaz na "Časový profil hladin THC" porad jsem hledal nejakou studii protože to co se člověk docte ruzne z novinarskych webu jsou doslova blbosti. zde
iabek
citace:
Původní příspěvek od kareo
Ahoj
tady na tech strankach se muzete docit limity pro drogy ale hlavne co me zaujalo je odkaz na "Časový profil hladin THC" porad jsem hledal nejakou studii protože to co se člověk docte ruzne z novinarskych webu jsou doslova blbosti. zde


Ahoj, rozohodne zajimava studie, kazdemu doporucuju kouknout se na tabulku na strane 4. Docela me to potesilo, sam se muzu radit asi mezi "Stredni rekreacni" uzivatele u kterych byla namerena nedetekovatelna hladina uz po 4,5h. Coz je doba po ktere bych si ridit netroufal. Nadruhou stranu takovahle je situace po 1 normalnim jointu. Dokazu si predstavit, ze kdyz se obcas "rekreuji" ponekud intenziveji cely vecer bude hladina po 24h nenulova.

Jinak kamose nedavno sebrali asi 4h po a hladinu mu namerili docela vysokou (cislo nevim), kazdopadne studie by ho zaradila spis mezi "Chroniky".
NorN2
Jedna osobní zkušenost:
12.03. zachycen hlidkou , dychal OK, lizal - pozitivni.
Panove se me snazili presvedcit at se priznam a podepisu (nasledkem cehoz bych mohl krom pokuty prijit i o RP) k čemuž jsem se neměl. Dal jsem si pulbrcko na spani predeslý den a jako starsi rocnik uz se trochu hlidam = zhuleny bych za volant nesed. Panove tvrdili ze v pripade kdy budu chtit na krev muzu v dusledku tohoto rozhodnuti platit i vylohy , coz bych sice mohl rozporovat(a bylo by na desli rozbor) , ale vedom si sve strizlivosti jsem nasedl do sluzebni oktavky a jeli jsem za mladou a pohlednou primarkou zdejsi Nemocnice. Distinguovanym vystupovanim, prstem po slepu na nos a primou chuzi bez padu jsem pani doktorku presvedcil ze nejsem pod vlivem ,ktery by ovlivnil me reakce , odebrala krev a sel jsem si pro odstaveny vuz ...
Po dvou mesicich volal rozsafny porucik dopravky jestli muzu prijit na sluzebnu---bez kytice a bonboniery jsem dorazil druhy den , kde na mne s pozdravem "tak budete zpivat" predvedl do sve kancelare (o praktikach a postojich v podobnych situacich nize) po sleze v me zprave dohledal ze krevni nalezy byly negativni - zpravu mi vsak neukazal a k podpisu vysvetlei pristupoval asi jako prodejce nejvyhodnejsiho tarifu se smlouvou psanou sestkovym fontem.

Kazdopadne , nutno priznat - prekvapive, nelhal. Dnes mi prislo usneseni o odkladu z duvodu neprokazani naplneni skutkove podstaty blablabla vsak vite...

Jen pro mladsi , nezkusenejsi etc bych mel nekolik postrehu.

1. Ridit hned po brku je proste blbost a kroutit se z toho
popijenim citronky je zoufalost .

2. A to by tu melo byt snad ve FAQ: policii vzdy MUZETE ODMITNOUT VYPOVIDAT a hlavne nemusite oduvodnovat PROČ!!! prostě odmítám yvpovídat a to je vše ...píšu to pro ty kteří se dostaví k podání vysvětlení (což není výslech ale tam toto pravidlo platí také) a začnou vyprávět kde to sehnaly, kolik toho mají atd...
pekne popsano tady ale i na spouste dalsich stranek
http://abc.anarchokomunismus.org/?p=226

3. Svoje spolecensky nazory na autority apod . neni proc resit s dopravkou , je to zbytecny plitvani energii -

4.Tohle ciste hypoteticky (mrk) kdyz mne chytnou a vim ze asi nalizu , zapřu řidičák , s tím že jsem ho zapoměl...až do vyřešení celé věci ho stále mám - tedy pro další řízení a nebude evidován jako zadržený ...
kareo
iabek - no právě doufám že se na to zde přítomní kouknou a budou schopni se zařadit do nějaké "kasty" :D

Strašně mě štvalo že když se někde tohle téma řeší nikde ale fakt nikde jsem prostě nenašel žádnou studii, (mimochodem, docela se zaobírám myšlenkou zda by nešlo toho novináře žalovat který napsal tohle konkrétně "u nejčastější marihuany jsou limitem 2 nanogramy účinné látky na mililitr krve – což je asi polovina jointu") No bohužel nešlo a znovu platí pravidlo "kdo poslouchá cizí hlavu do své si může nasr*t" :D je vidět jejich přístup k práci (ostatní jen papouškují)

NorN2 - gratuluji ke správnému postupu, já jsem taky proti jízdě zkouřenej (keci o tom že se někomu řídí lepe to je fakt hovadina, to že dotyčného baví neznamená že mu to jde lépe a i kdyby ano, tráva má tak proměnlivé účinky že nevím jestli může někdo skálopevně tvrdit že zrovna tentokrát to taky bude ok)

Každopádně mě ale serou praktiky dopravní policie, pokud se někoho snaží někam "dotlačit" tak to je svinstvo. Na druhou stranu to co jsi popsal postrádá z jejich strany trochu smysl, metodika měření dorg za volante je daná a to že by te neodvezli na krev by ti spíše mohlo poct u správního řízení, to ale zase ale jen za předpokladu že máš nastudovaný správní řád. Myslím ale že tvůj postup je lepší protože bitva kterou by člověk takhle rozpoutal by nejspíš trvala hodně dlouho a po tu dobu by jsi byl bez papírů (tedy, tech co potřebuješ k řízení auta :D :D )

pro komunikaci s dopravní policí jsi v podstatě vyjmenoval většinu zásad :)
Trochu pro upřesněnění ještě zde

Případně si postupně pročíst tohle :) zde
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od NorN2
J...píšu to pro ty kteří se dostaví k podání vysvětlení (což není výslech ale tam toto pravidlo platí také) .


Ono ale podáno vysvětlení v podstatě je výslech. Připomnělo mi to jednoho místního blbečka, který stejně jako půlka města kupoval denně model u vietnamců a když pak začaly výslechy, tak jim vyklopil všechno. Kolik za kolik, kdy, kdo další tam chodil, atd. Asi 100 lidí mlčelo a jenom na 2 podobných frajerech, na který udělali bububu, postavili obžalobu a nakonec je zavřeli. Frajer pak u piva v hospodě říkal, že na tom on rozhodně nemohl mít podíl, jelikož přece nebyl na výslechu, ale prý pouze podat vysvětlení :)
Skaff
Slyšel sem že od 1.1.2015 pokud si budete chtít udělat řidičák tak musíte být předtím půl roku čistí (Jakože když dete na testy k doktorce tak vám udělá testy i na tohle.) Je to blábol nebo pravda? Díky
carlos
citace:
Původní příspěvek od Exceptional

Ono ale podáno vysvětlení v podstatě je výslech.
Není protože u výslechu musí být přítomen advokát obžalovaného.
carlos
citace:
Původní příspěvek od Skaff
Slyšel sem že od 1.1.2015 pokud si budete chtít udělat řidičák tak musíte být předtím půl roku čistí (Jakože když dete na testy k doktorce tak vám udělá testy i na tohle.) Je to blábol nebo pravda? Díky
Jak doktorka pozná jak dlouho jsi "čistý"?

Nepozná...
Roman Dirda
Zdravím lidi,
ty 2 roky prokázané abstinence si nevymyslel žádnej doktůrek na Hodonínsku, prostě je to v nové vyhlášce. Praktický lékař vám musí před tím, než si poprvé nebo po odebrání jdete dělat řidičák, potvrdit, že jste zdravotně způsobilí. A jelikož jste třeba o ŘP přišli "za drogy", tak se musí řídit vyhláškou a měl by před vydáním kladného doporučení mít potvrzení od psychiatra, že 2 roky prokazatelně abstinujete:

IX. Nemoci, vady a stavy spočívající v závislosti na požívání psychoaktivních (psychotropních) látek, léčiv nebo jejich kombinací (toxikománie) vylučující zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel

skupina 1 a 2

1. Zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel je vyloučena u žadatele nebo řidiče, který

a) je závislý na požívání psychoaktivních látek, léčiv nebo jejích kombinací,

b) není závislý, ale pravidelně zneužívá psychoaktivní látky nebo léčiva nebo jejich kombinace nebo

c) pravidelně užívá psychoaktivní látky nebo léčiva, jejichž účinek nebo jejich kombinace může snížit schopnost bezpečně řídit motorové vozidlo, a to v takovém množství, které má negativní vliv na jejich řízení.

2. Zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel žadatele nebo řidiče, který byl v minulosti závislý na psychoaktivních látkách nebo je neschopný vzdát se vlivu psychoaktivních látek při řízení, je podmíněna bezpečným abstinenčním obdobím; za bezpečné abstinenční období se považuje nezpochybněná dvouletá důsledná a trvalá abstinence, jehož prokázání vyplývá ze závěrů učiněných příslušným odborným lékařem; pravidelná lékařská kontrola je podmínkou zdravotní způsobilosti vždy.

viz např.
http://www.neurosurg.cz/cs/vyhl%C3%...C3%BDch-vozidel
RoyalHarvest
Mám podobnou zkušenost, v roce 2011 jsem taktéž přišel o řidičské oprávnění.

Lízal jsem celkově třikrát (v rozmezí asi roku a půl)- dvakrát jsem byl intoxikován konopím a po třetí "čistý", THC jsem užil přibližně týden až deset dnů před měřením. Při intoxikaci mě tester vždy ukázal "negativní" (tzn, že jsem v sobě neměl žádné omamné látky). Nalízal jsem až po přibližně týdenním intervalu bez konopí, tak jsem zažádal o odběr krve, čímž jsem si zavařil. Údajně tenkrát nezkoumali hladinu v krvi, ale pouze, jestli se látka v krvi vyskytuje nebo ne (samozřejmě se vyskytovala, když se drží až tři měsíce). Celou záležitost jsem řešil s právníkem, který mě doporučil v celé záležitosti "sklopit uši" a uznat svoji chybu, což jsem udělal. Nedalo mi to ale přidat, že si myslím, že je hloupost, aby člověka ovlivňovalo konopí takovou dobu po užití. Posudek od policie jsem měl dobrý (dokonce mi při odchodu ze stanice popřáli, ať to dobře dopadne, že je vidět, že v sobě aktuálně nic nemám), tak jsem vyvázl s nejnižší pokutou a zákazem činnosti na půl roku - po třech měsících mě řidičák vrátili.

Jak je to teď, nevím. Je tady někdo sběhlý v právu natolik, aby dokázal celou věc uvést na "pravou míru"?

Zkouřený nejezdím a i druhý den po konzumaci se snažím řízení vyhýbat, protože to na sobě cítím a nerad bych někomu ublížil. Kromě toho ten, kdo tam už má vroubek, je pro ně podezřelý - nedávno jsem platil pokutu za pásy a policistka se mě ptala, jak na tom jsem s marihuanou teď.
Fanek107
Policajti na HO jsou aktivní mrdky. Nemám je rád ani trochu.
miravlak
citace:
Původní příspěvek od Fanek107
Policajti na HO jsou aktivní mrdky. Nemám je rád ani trochu.


jojo fest,nikde jinde to tak není,holt se nedá nic dělat :D
Pelúsok
zdravim.potrebujem sa poradit.som otec troch deti.moj svokor: skurvena, prasiva udavacska estebacko -komunisticka SVINA ma na policii udal ze som narkoman ktory uziva marihuanu.dozvedel som sa ze sa na mna chystaju urobit kontrolu pri vedeni motoroveho vozidla.do februara som vaporizoval niekolko krat denne slabsi vonkajsok.posledny mesiac som si daval kazdy den kolacik a posledne dva tyzdne som vaporizoval 1xdenne indor model...cca 2g/tyzden.chcem sa spytat kedy mozem s kludnym svedomim sadnut do auta aby som sa nedostal do problemov.a tiez ma zaujima ci hrozi na zaklade jeho udania domova prehliadka?mozem sa dostat do prpblemov ked mi najdu cerstvo vyklicene semena?t.j dva klicne listy/dva prave listy.proste cca tyzden po vykliceni?obsahuje to nejake thc?mozem sa vyhovorit ze to je technicke konope v pripade problemov?ja sadim taketo mlade sadenice z dvovodu ze predpokladam ze z toho by nemal byt problem.len doplnim ze sa jedna o vacsir mnozstvo 50+.vdaka za nazor. S pozdravom
Pelúsok

P.s.este dodam ze ten hajzel je policajt na dochodku s bohatymi kontaktmi v policajnom zvaze
crazyn
Tak už i v rodině se konfidentuje :-D Ach chlape , vůbec ti to nezávidím... já být na tvém místě tak mu dám pár facek.. rodina nerodina , důchodce nedůchodce.. tohle se nedělá.. policejní test na THC ze slin - myslím , že po 24H bys nemel nic líznout.. pokud i tak by se stalo , že bys líznul , tak šup na krev , tam už budou zjišťovat jestli je to aktivní nebo neaktivní.. já osobně bych si stál za tím , že chci posudek AKTIVNÍ / NEAKTIVNÍ.. hodně štěstí.. k té domovní prohlídce , pokud tě debil neudal , že pěstuješ atd atd.. tak snad nic prohlížet nebudou.. fakt netuším , u vás na Slovensku je možné vše :D
Pelúsok
no praveze som ho chcel nasrat a povedal som mu ze na jeho balkone som vypestoval 2kg aby ho jeblo ;-)
crazyn
Dobře ty :-D :-D Tak aby on nebyl takovy debil a neřekl na KRIMU že tam teď znovu pěstuješ 2kg :-D
Pelúsok
nic tam teraz nepestujem. V plane su len tie sadenice ktore pojdu hned vonka.
On to tam urcite povedal.je to stary dement.staci to vsak na prehliadku?
Madical-Strains
Zajimalo by me , kdyz jsem nehulic ale z konopi si delam caj , nebo kokosovy olej k lecbe.
To znamena ze i kdyz caj ani olej neni psychoaktivni ale piji ho kazdy den a nemam pritom psychoaktivni stavy jesli bych teda nalizal?
Predpokladam ze v krvi by to pravdepodobne asi objevili , ze?
kewin
citace:
Původní příspěvek od Pelúsok
zdravim.potrebujem sa poradit.som otec troch deti.moj svokor: skurvena, prasiva udavacska estebacko -komunisticka SVINA ma na policii udal ze som narkoman ktory uziva marihuanu.dozvedel som sa ze sa na mna chystaju urobit kontrolu pri vedeni motoroveho vozidla.do februara som vaporizoval niekolko krat denne slabsi vonkajsok.posledny mesiac som si daval kazdy den kolacik a posledne dva tyzdne som vaporizoval 1xdenne indor model...cca 2g/tyzden.chcem sa spytat kedy mozem s kludnym svedomim sadnut do auta aby som sa nedostal do problemov.a tiez ma zaujima ci hrozi na zaklade jeho udania domova prehliadka?mozem sa dostat do prpblemov ked mi najdu cerstvo vyklicene semena?t.j dva klicne listy/dva prave listy.proste cca tyzden po vykliceni?obsahuje to nejake thc?mozem sa vyhovorit ze to je technicke konope v pripade problemov?ja sadim taketo mlade sadenice z dvovodu ze predpokladam ze z toho by nemal byt problem.len doplnim ze sa jedna o vacsir mnozstvo 50+.vdaka za nazor. S pozdravom
Pelúsok

P.s.este dodam ze ten hajzel je policajt na dochodku s bohatymi kontaktmi v policajnom zvaze


Ahoj, předpokládám, že vaporizuješ, když neřídíš a nebo neděláš jinou činnost, při které by jsi měl být na 100% fit (bez vlivu OPL)!!! Jinak ohrožuješ sebe a své okolí!

A k Tvému dotazu. Odpověď, zda-li můžeš vyhulit tolik nebo tolik a například vypít tolik nebo tolik čehokoliv je naprosto individuální. Nejsou na to tabulky. Tabulky jsou jenom na to, když Ti něco najdou. A jak psal kolega, u nás v ČR jsou to v případě THC aktivní a neaktivní látky. Dle nálezu se postupuje podle tabulek... U Vás jak to je nevím, ale jenom co jsem si přečetl Tvůj článek, byl bych být Tebou v opatrnosti.
Pelúsok
zdravim.vaporizujem len v klude. Urcite by som nesiel jazdit bezprostredne po.taky fajnsmeker ja nie som. Teraz si aj tak planujem dat pauzu do septembra.naposledy som vaporizoval vcera.na nete som sa docital ze maximalne do 80 hodin to mozu zistit zo slin.je to mozne?
v com doporucujes tu opatrnost?co sa tyka vedenia vozidla alebo tej domovej prehliadky?tento tyzden by som vedel pouizivat radsej bicykel. Staci tyzden? Ta domova prehliadka s najdenim sadenic ma desi viacej
kewin
citace:
Původní příspěvek od Pelúsok
zdravim.vaporizujem len v klude. Urcite by som nesiel jazdit bezprostredne po.taky fajnsmeker ja nie som. Teraz si aj tak planujem dat pauzu do septembra.naposledy som vaporizoval vcera.na nete som sa docital ze maximalne do 80 hodin to mozu zistit zo slin.je to mozne?
v com doporucujes tu opatrnost?co sa tyka vedenia vozidla alebo tej domovej prehliadky?tento tyzden by som vedel pouizivat radsej bicykel. Staci tyzden? Ta domova prehliadka s najdenim sadenic ma desi viacej


Opatrnost je na místě vždy a to neplatí jenom pro tento koníček. Já to posuzoval z toho, co jsi napsal, že máš v okolí někoho, kdo by Ti mohl způsobit problémy. Navíc nevím, jak je to u Vás se zákonem o pěstování, tak proto ta opatrnost.

Co se týče testerů na sliny, tak z mých zdrojů vím (ptal jsem se přímo zaměstnance PČR), že těch testerů je více druhů a kvalit. Od těch nejprimitivnějších, až po velmi kvalitní. U těch jednodušších, a také levnějších, se dokonce může stát, že člověk může mít ze slin pozitivní nález, i když nikdy nehulil ani nic podobného. U těch kvalitních je přesnost vyšší a možnost "nalíznutí" možná i po 80-ti hodinách (taky z důvodu, který jsem psal výše, že prostě nalízne i nehulič).

Při různých akcích se tedy používají různé druhy a jde taky o hospodaření se státním rozpočtem, jelikož plýtvat by se s nimi nemělo.

Můj osobní názor je ten, že pokud člověk v předchozích 3 měsících nehulil zrovna gram denně silného modelu, tak by po 80-ti hodinách neměl nalíznout, ale jak říkám, spolehnout se na to prostě nedá nikdy.

Asi nejlepší řešení je pořídit si nějaký tester a před jízdou se vyzkoušet, ale mám dojem, že to nebude zrovna levné (jako alkoholtester).
Madical-Strains
Rekne me nekdo k prispevku 87. nejaky nazor?
Predem dik.
kewin
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Zajimalo by me , kdyz jsem nehulic ale z konopi si delam caj , nebo kokosovy olej k lecbe.
To znamena ze i kdyz caj ani olej neni psychoaktivni ale piji ho kazdy den a nemam pritom psychoaktivni stavy jesli bych teda nalizal?
Predpokladam ze v krvi by to pravdepodobne asi objevili , ze?


Kdysi dávno jsem to také zjišťoval a pokud jsem to zjistil správně, tak do těla se (nejenom) THC z čaje, jídla dostane a tudíž bude ve slinách i v krvi. Mám dojem, že z jídla i delší dobu a ve větším množství, než z vykouření, případně inhalace, ale už si nejsem jistý, musel bych znovu pohledat...
kewin
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Rekne me nekdo k prispevku 87. nejaky nazor?
Predem dik.


Než jsi napsal, tak se stalo... :-)
Madical-Strains
Diky
Spise jsem ocekaval ze musi byt nekdo kdo uziva denne caj na lecbu (bez huleni) a uz ho zastavili a davali lizat a odber krve a ze se sem vyjadri .

Ja byl nedavno v nemocnici kde me delaly odber krve a nic me nerikaly o tom ze mam krev plnou canabioidu.
Ja tu susinu nedekarboxyluju takze vlastne tam neni THC ale kyselina THCA.

Takze by me to fakt zajimalo.
Jezdim na chalupu za mamkou ktera neni tak dobry ridic takze kdyz potrebuje ject autem na nakup tak vzdy ridim ja. ( pro svou bezpecnost ) :)
Proto je to pro me dulezite vedet.

EDIT:

Aha ted sem v tom odkazu cetl ze THCA je jen v surovem stavu konopi, takze i kdyz nedekarboxyluju tak susenim se meni THCA na THC.
Tomu teda ted fakt nerozumim, proc se teda vubec dekarboxyluje v troube na 105 C ???

Takze asi opravdu THC v krvi i slinach mit budu a asi pravdepodobne by se to v tom testu ukazalo. Skoda !

No je lepsi riskovat ztratu ridicaku nez ztratu zivota s jizou s mamkou :D
odo
MADi - ak varíš čaj zo sušiny cannabisu, sušina obsahuje aj psychoaktívne THC. Množstvo THC je závislé od času, čo prešiel od seknutia zrelej rastliny, čiže čím dlhšie je sušená, tým je tam toho THC stále viac, pokiaľ sa nezdegraduje na CBN. To, že nepociťuješ účinky THC, neznamená, že v tom čaji nie je. Je to jeden z dôvodou, že ten čaj Ti fakticky pomáha.
Z toho vyplýva, že jeho metabolity sú indikovateľné a následne krvným testom sa dá zistiť jeho množstvo v krvy.
Maxeaux
Pelusok, zajdi do najblizsieho spitalu - Oddelenie klinickej biochemie, tam ti z mocu spravia za 7 EUR test. Ak ti vyjde negativny, mozes zacat kut plany.
Fizli ti do domu bez sudneho prikazu nemozu.
Tento rok sa vyprdni na pestovanie "reguler" modelov a prdni na balkon techniku + nejaku zeleninu, jahody. Keby neviem akou nahodou ti tam dosla naka, tak skosia len legal buriny a stareho kokota si potom mozes podat a dat mu zaplatit vyrazene dvere :D
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od odo
MADi - ak varíš čaj zo sušiny cannabisu, sušina obsahuje aj psychoaktívne THC. Množstvo THC je závislé od času, čo prešiel od seknutia zrelej rastliny, čiže čím dlhšie je sušená, tým je tam toho THC stále viac, pokiaľ sa nezdegraduje na CBN. To, že nepociťuješ účinky THC, neznamená, že v tom čaji nie je. Je to jeden z dôvodou, že ten čaj Ti fakticky pomáha.
Z toho vyplýva, že jeho metabolity sú indikovateľné a následne krvným testom sa dá zistiť jeho množstvo v krvy.


Diky za objasneni.
HMMM, Obaval se se toho ze to tak je. :)
Pelúsok
chlapi dik za vsetky rady. Pre mna je pestovanie kult.byt v prirode v tych najskrytejsich miestach je nieco mysticke.a vracat sa k rastlinam...mam k tomu proste vztah.viem ze nic zle nerobim a nikomu neskodim.prave naopak.nejeden krat som odniesol s prirody za vak odpadu co som tam nasiel.naozaj nerozumiem tomu preco je marihuana pre niekoho taka hrozna droga.zo mna pestovanie marihuany urobilo lepsieho cloveka.odporucil by som to kazdemu.chcem v tom pokracovat.tento rok citim ze bude naj (najma vdaka esbemu z hfh) a ziadny stary kokot mi to nepokazi.vsetcia pestujte!!!!
kewin
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Pelusok, zajdi do najblizsieho spitalu - Oddelenie klinickej biochemie, tam ti z mocu spravia za 7 EUR test. Ak ti vyjde negativny, mozes zacat kut plany.
Fizli ti do domu bez sudneho prikazu nemozu.
Tento rok sa vyprdni na pestovanie "reguler" modelov a prdni na balkon techniku + nejaku zeleninu, jahody. Keby neviem akou nahodou ti tam dosla naka, tak skosia len legal buriny a stareho kokota si potom mozes podat a dat mu zaplatit vyrazene dvere :D


Policie může téměř cokoliv bez soudního příkazu při podezření ze spáchání trestné činnosti... To je jako kdyby chtěl policista zatknout výtržníka, který např. ohrožuje někoho zbraní a čekal na vyjádření soudu :-D
Maxeaux
@kewin

§ 100 (Trestný poriadok)

Príkaz na domovú prehliadku


(1) Nariadiť domovú prehliadku je oprávnený predseda senátu a pred začatím trestného stíhania alebo v prípravnom konaní na návrh prokurátora sudca pre prípravné konanie. V neodkladných prípadoch tak môže namiesto príslušného predsedu senátu a v prípravnom konaní sudcu pre prípravné konanie urobiť predseda senátu a v prípravnom konaní sudca pre prípravné konanie, v ktorého obvode sa má prehliadka vykonať. Príkaz na domovú prehliadku musí byť vydaný písomne a musí byť odôvodnený. V príkaze sa uvedie opis veci alebo opis osoby, ktorá sa má zaistiť pri domovej prehliadke, ak je známa. Doručí sa vlastníkovi alebo užívateľovi obydlia pri prehliadke, a ak to nie je možné, najneskôr do 24 hodín po odpadnutí prekážky, ktorá bránila doručeniu.
citace:
To je jako kdyby chtěl policista zatknout výtržníka, který např. ohrožuje někoho zbraní a čekal na vyjádření soudu

trocha mimo priklad. btw mi vysvetli na zaklade coho by mali k chalanovi vtrhnut??? na zaklade reci stareho ozrateho komousa?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma