Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
zavirani growhopu vedeli jste?? - Klikni zde pro originální téma
zmijak
Jak jsme informovali už v pondělí ráno, po celé republice probíhají policejní zátahy proti growshopům a muži zákona zabavují květináče. Co se to vlastně děje a co to znamená?
Od samého rána přicházeli policisté do growshopů po celé republice, případně čekali před growshopy na jejich otevření. Když přišel personál, policie požádala o vydání následujících věcí (citaci z policejní výzvy necháváme bez úprav): „igelitové přepravky, váhy, prostředky na podporu růstu (hnojiva, zemina, semena konopí), technické prostředky podporuící růst rostlin (zavlažovací systémy, tepelná a světelná zařízení jako hodiny, ventylátory) event. další věci užívané k pěstování konopí, listinné materiály související s prodejem těchto prostředků podporující jejich pěstování (návody postupy) a následné kouření marihuany (kuřácké potřeby, vodní dýmky, drtičky, atd.)“ - takže vlastně celý sortiment growshopů. K 19. hodině máme zmapovaných celkem osm zavřených prodejen, zatím kromě Prahy.

Plukovník Frydrych, šéf Národní protidrogové centrály, už dlouho artikuloval, že mu growshopy vadí. Že se kolem marihuany něco děje, dala protidrogová policie najevo už v létě, když mne obvinila ze šíření toxikomanie tiskem. Městské státní zastupitelství v Praze poslalo protidrogovou policii s mým obviněním k šípku, minulý týden jsem dostal písemně, že je moje stíhání zastaveno. Vzápětí přichází další útok na marihuanovou subkulturu. Hon na growshopy. A to v týdnu, kdy se má v Praze konat konopný veletrh CannaFest.

Zabavování zboží, které je plně legální - květináče i hnojiva jsou plně legálním zbožím - nemá v historii naší země obdoby. Připomínám, že „hnojiva, zemina a zavlažovací systémy“ prodává každý obchod se zahrádkářskými potřebami, a na tento sortiment dokonce existuje hned celá řada supermarketů. Podobně „kuřácké potřeby, vodní dýmky a drtičky“ prodává každá trafika. Proto je zabavování tohoto jinde legálního zboží v growshopech legislativně velmi pochybené a napadnutelné. Ve všech okolních zemích včetně katolického a represivního Polska fungují growshopy zcela legálně. Bez ohledu na to policie zabavuje, a nikdo neví, kdy se vlna represí zastaví.

Provozovatelům growshopů a celé konopné subkultuře tedy nezbývá nic jiného, než zapomenout na vzájemné žabomyší spory, dát se dohromady a společně najmout kvalitního právníka, který tento nesmyslný spor pro growshopy a celou konopnou subkulturu vyhraje. Pokud se to nepovede a policii se podaří české growshopy zničit, bude to pro naší drogovou scénu znamenat naprostou katastrofu. Pokud v Česku dojde díky válce proti growshopům k snížení dostupnosti marihuany, lze bohužel očekávat, že masa jejích konzumentů začne nakupovat jiné, tvrdé drogy, které jim v případě nedostatku trávy každý druhý dealer rád, ochotně a z vlastní iniciativy nabídne.

Policejní akce proti growshopům tedy s největší pravděpodobností povede k zvýšení zájmu o tvrdé drogy, zvýšení počtu uživatelů tvrdých drog a tím k nárůstu počtu problémových uživatelů drog v ČR. Mužům zákona srdečně gratuluji a jen na okraj připomínám, že za zvyšování zájmu o tvrdé drogy je skutečně neplatíme.
TeHaCe
Tak ne to spravne a tak to ma byt. Vsechny ty odporne hulice pozavirat a Modafeny bez predpisu zpet na pulty... Kazdopadne: drz se clovece a informuj nas jak se situace vyvyji.
Machoman
Jelikož byl stejnej thread už pár hodin založen, tak tady zavírám.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma