Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Software s vlastní řídící jednotkou - Klikni zde pro originální téma
Wareczech
Zdravím všechny growery.
Z prvu bych rád podotkl, že si sem vědom článků, které řeší podobné téma. Tohle téma sem založil proto, že už delší dobu sleduji dění okolo „ automatizace “ tady na fóru. Z počátku jako návštěvník a nyní bych i já rád přispěl trochou do mlýna. Navrhuji program, který bude fungovat v podstatě jako 2 v 1.Měl by mít integrované toto fórum, přehled seed bank a semen, všelijaké příslušenství pro pěstování, FAQ a další dle mého názoru užitečné info. Předností by bylo vyhledávání, kterým by odpadlo mnohdy zdlouhavé hledání na webu.

Druhou částí by pak byl software určený k nastavení a ovládání komponent v boxu. K němu bych chtěl zkusit postavit ovládací prvek složený ze součástek arduino. Na něj by bylo možné připojit až 10 PC ventilátorů, osvětlení, zvlhčovač, + 1 – 2 další výstupy na 230v, teplotní a vlhkostní čidla atd.

Sem si jist, že se najde pár lidí co napíší, že automatizace je hloupost a jejím provozováním přichází člověk o kontakt s rostlinami, proto bych rád uvedl na pravou míru, že i já sem stejného názoru. Chtěl bych jen podotknout, že to co navrhuji není k plné automatizaci. Bude složit pouze k nastavení správného chodu všech požitých prvků.

Rád bych tedy znal Váš názor a věděl zda to nebude jen ztráta času. Na dotazy rád odpovím.
carlos
Nechapu proc se nepripojis k aktivite projektu co uz existuje... (radsi znovu vymyslis kolo?)
Wareczech
No původně sem chtěl, ale když sem narazil na jeden člnánek, ke kterému sem se chtěl přidat, tak sem na konci zjistil, že z prvotního nadšení se ani po několika prolistovaných stránkách nedopracovali k dokončení, nebyl sem si jist, zda už ten článek neleží ladem. Hlavní věcí na tomhle projektu je, že k sestavení není až tak potřebná znalost pájení, elektro. a pod. Celý mechanismus by pracoval na platformě arduino, což sou snadno sestavitelné komponenty a při dobrém hledání i docela cenové dostupná záležitost. Ale to nic nemění na tom, že sem to nejdříve mohl zkusit v jiném článku.
hardiron
Wareczech kdyby sis přečetl celé , tak zjistíš, že už je to skoro hotové a teď se to testuje...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma