Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
:: Ramónovo skleník 2013 :: - Klikni zde pro originální téma
Po konci světa si Ramon objednal vyzkoušenou klasiku, Jock Horror od Nirvany. Kouřili jsme to v zimě 06/07 a je to dobrá odrůda, která v našich podmínkách odkvétá koncem října, což je idální. Je to indika s převažující sativou, takže celkem táhne do vejšky, ale to se dá vychytat pozdějším vysazením (cože jsem nevychytal...). Produkuje veliký množství pryskyřice, hodně umazat se dá jenom letmým dotekem.

Vysadil jsem začátkem dubna a celej duben jsem to měl doma za oknem, kde kytky vytáhly do dlouhých tenkých klacků. Do skleníku šly koncem dubna, což se ukázalo jako chyba. Příští rok musím vysadit mnohem pozdějš, aby mi to nepřerostlo. Někdy v půlce srpna jsem musel nad kytkama sundat sklo, takže ze skleníkáče se stal polo-venek. Kytky si zažily několik prudkých dešťů, ale všechno přežily. Až minulý týden dostaly celkem záhul, intenzivní déšť už tak těžký palice ohnul tak, že kdyby kytky nebyly ve skleníku, padly by na zem. Palice jsou už pěkně veliký, obsypaný jemným cukříkem. Objevuje se tam plíseň pořád víc a víc, takže to v nejbližší době seknu.

Na růst jsem to nehnojil, jenom jsem pod každou kytky zakopal lopatu hnoje, což se mi už jednou osvědčilo. Na květ to dostalo Bloombastic, B'Cuzz Ata Terra Max a Green Sensation.

Informace o genetice:
Jock Horror je trojnásobný kříženec odrůd cannabis Northern Light, Skunk a Haze. Jock produkuje tolik pryskyřice, že i jeho stonky a řapíky jsou jí posety. Tato odrůda má jedinečnou svěží vůni a vytváří silný povznášející stav. Náš Jock dozrává dříve než originální Jack před pár lety. Jedna z našich nejoblíbenějších odrůd všech dob. 

White strain: Ano
Feminizovaná: Ano
Medical: Ano
Efekt: High (cerebral, heady effect)
Doba květu: 9 - 11 týdnů
Výnos: 350 - 450 (g/m² in SOG)
Chuť: fruity / herbal
Výška: Vysoká
Odrůda: Indoor
Indika / Sativa: Sativa-dominantní
A druhá várka fotek.
Heh, tak mi to nedalo a zkosil jsem to. Ukázalo se, že je tam docela dost plísně (takový ty prťavý místečka, od kapky vody) a asi by to dál nedělalo dobrotu.
Největší kytka měla čtyři velký větve, který se dál větvily na džungli menších větviček - paliček. Většina znich měla okraje listů a středy palic úplně fialový. Druhá velká kytka měla tři velký větve, zakončený neskutečnýma salámama. Zbylý dvě kytky byly takový vytáhlý košťata, ovšem s velikýma palicema na konci. Všechno to bylo pokrytý hodně velikým množstvím pryskyřice, ruce jsem měl od toho úplně černý. Sloupal jsem toho asi tak jeden gram tmavě hnědýho plastickýho skuffu.
Sklizeň jsem rozdělil na tři části - pěkný velký palice, kterých je nejvíc (nevim přesně, asi tak 2 - 4 kila mokrýho materiálu), horší paličky (tak do 100 gé) a zbytkový listí, kterýho jsou dvě zelený plastový přepravky.
Celkově bych to ohodnotil jako velmi dobré. Materiál je potentní a je ho poměrně velké množství. Ale to se ukáže až to bude suchý. Takže teď už zbývá jenom čekat a těšit se.
A střihnul jsem se ho prstu...skoro jsem se ustřih špičku ukazováčku na levačce... :D
Ještě dodám fotky. Teď už je tma a nestály by za nic.
Tady jsou slíbený fotky.
A další sada...
A další...
Nějaký makra palic - je to focený celkem mizerným USB mikroskopem, ale aspoň něco

Chuť kuřiva je prozatím taková podivná - ještě to není pořádně suchý, to co suším doma je usušený moc rychle, takže se chuť nestihne vytvořit. Asi vyzkouším curing, případně nějakou fermentaci, aby to bylo lepší. Poradil by mi někdo, co je dobrý (a není to moc komplikovaný/nákladný)?
Zkuřuje to poměrně zajímavě - jednou to naloží jako náklaďák a jednou to jenom tak ofoukne - přikládám nedosušenosti. Celkově je to ale velmi příjemný kuřivo, i když není tak brutální, jako před lety.
zkus mineralku ochucenou nebo cokoliv co ti muze zlepsit chut. 7 dni to nech v lednici. teda mel bys kazdej den menit vodu (to asi stejne vis moc dobre). ja jednou zkusil pomerancovej dzus zredenej 1/3 vodou a nebylo to spatny. zkousej
No a tu mineralku mam pit, nebo co s ni mam delat? Jako kdyz uz radim, tak aspon radim poradne.
promin. jasne ze dam ty palice do mineralky. proste to hod do naky nadoby zavri a nech v temnu. myslel jsem ze o tom vis kdyz o tom takhle pises. nemusis me hned sezrat
Počkej, chceš mi tvrdit, že palice, který mám už skoro dosušený, mám zalejt minerálkou, nechat dva tejdny a pak to sušit znova?
Nějaká serióznější rada by nebyla? Když odhlídnu od toho, že příchuť v minerálkách je chemická a já se chemkám chtěl flushingem vyhnout, budu mít leda od cukru olepený palice, protože je ho v ochucených minerálkách hafo. Což bude úplně na piču hořet a podivně chutnat. To ani nemluvím o plísních, který bych si tak mohl v palicích vytvořit.

Takže se ještě jednou ptám: poradí mi někdo seriózně s curingem? Nějak osvědčený metody, bez máčení kytek v minerálce nebo džusu?

Sorry ale tohle letí do FuckOffFAQu, páč takovej nesmysl jsem už dlouho neviděl.
no ok hod si to kam chces. kdyz jsem ti tak blbe poradil tak okey :))
www.grower.cz/forum/showthread.php?threadid=13305

nez tady na me zacnes znova hszet spinu tak si precti treba tohle.
Seky
Zdar. Nejjednodužší co můžeš pro zlepšení chuti udělat je nechat materiál dobře uskladněn (sucho a temno) po dobu několika měsíců. Důležity pro chuť je taky pozvolny sušení.
Pak existujou různy způsoby školení jak jistě víš. Osobně bych hulení nemáčel v ničem jiným než vodě i když experimentování se meze nekladou.
No a třetí, zároveň nejobtížnější způsob úpravy by byla fermentace. Tzn. zajištění stálé teploty, vlhkosti a neprodyšně uzavřenej materiál.

U mě vede možnost první. Stačí si samozřejmě uskladnit jen část, aby si nebyl úplně nasuchu.
Ve školení vodou mám zkušeností jen několik. Mockrát sem tuto variantu nepraktikovat. Hulení je potom, vlivem rychlýho sušení takový drolivý, změní se konzistence palic, barva, chuť i vůně. Jestli se však změní pozitivně, z toho sem pořád trošku na rozpacích.
kaktusx
Ahoj, curing robím pravidelne po každej sezóne a zatiaľ nejlepšia a najjednoduchšia metóda ktorú som skúšal je pomocou šupiek z pomarančov/citrónov. Najskôr som to robieval hlavne keď som musel z nejakych dôvodov rýchlo usušiť úrodu a následne nemala tú správnu chuť. Neskôr som prišiel na to že sa tym da vylepšiť chuť aj celkom dobrého materiálu a dá sa to robiť postupne celý rok, v malých množstvách a aj opakovane.
Najprv je treba palice poriadne vysušiť (robil som to par krat aj s nechtiac presušenými palicami a výsledok bol prekvapujuco dobrý), potom ho uložiť vzdušne do zavaraninovej fľaše s kúskami pomarančovej kôry (šupky treba umyť, bývajú striekané kadejakým svinstvom) a na pár dni uzavrieť, dať do tmy a chladu...suché palice natiahnu vlhkosť (z časti aj arómu :eek: ) zo šupiek a keď sú dostatočne "vlhke" vyhodia sa šupky, palice treba potom každy deň prevetrávať a kontrolovať...najskôr vybrať zo skla na niekoľko minúť a postupne deň po dni skracovať "výlety" zo zavaračky až kým nemajú tú správnu konzistenciu. Ku konci už len stačí otvoriť na chvíľu zavaračku. Je ale treba mať predstavu o vhlkosti materiálu a vedieť koľko času si môžme dovoliť nevetrať zavaračku, resp. ako dlho vetrať treba aby to nevyschlo priskoro alebo na druhej strane nazačalo zatuchať a plesnivieť...takto som žiaľ prišiel už o nemálo kvetov, preto je lepšie rozdeliť to po menšich davkach do viacerych skiel a hlavne naozaj poctivo kontrolovať každy deň. Inač pekný grow a orosenosť palic...o Jockovi rozmýšľam na budúcu sezónu.
Už mám nasušeno něco paliček tak, aby se daly kouřit.
Chuťově to za moc nestojí - je tam opravdu hodně cejtit hnojivo, protože jsem to málo propláchnul. Ale s tím se dá žít.
Účinky jsou poměrně silné, při kouření to vyloženě udeří do hlavy, po každém šluku cítím jakoby tlak v lebce, který po chvilce ustupuje. Po kouření zůstává silně zasekávací stav - něco dělám, najdu nějakou věc a BÁC, seknu se na kravině. Stav vydrží aktivní zhruba 1,5 hodiny, pak přechází do ještě víc zasekávacího stavu, kterej vydrží po další 1,5 hodiny.

Paličky se sušením smrskly, takže jsou malinký, ale dobře olepený a k zkouření stačí malej kousek paličky. Kouřím to v bongu. Brčko jsem zatím nezkoušel, ale i na to přijde řada.

V paličkách je překvapivě hodně semínek, má cenu je příští rok zasadit?

kaktusx: Jestli o něm uvažuješ, tak do něj jdi. Ale pozor, potřebuje hodně světla a je to sativa, takže táhne do vejšky. Ideální je do skleníku, popravdě nevím, jak by rostla, kdyby měla růst čistě venku. Já je sadil do skleníku a až když přerostly, tak jsem ten skleník rozebral. Nechtěl jsem je stříhat, protože jsemměl strach, aby vůbec vykvetly.

Ještě nějaký fotky skorosuchých paliček.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma