Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Úprava kokosu a keramzitu? - Klikni zde pro originální téma
C21H30O2
potrebujem poradit ohladom upravy kermazitu, ktory bude sluzit ako drenaz na dne 11L kvetinacoch (cca 1-1,5l keramzitu na spodok, zvysok kokos).

vsade som cital, ze keramzit treba upravit, ale nikde som nenasiel presny navod, ako na to. viete mi poradit?

treba puffrovat aj kokos, alebo nie? udavane ph je 6, hnojiva mam Jungle in da box, mali by vediet spravit ph autokalibraciu. chcem pouzit cyrkulaciu hnojiva, takze uprava keramzitu je v mojom pripade nutnost.
koles
Ten keramzit omyj. Pokud to chceš víc řešit, pak ho (omytej) vykoupej v roztoku s upraveným pH. Nech ho tam třeba přes noc a druhej den to změř, jestli není pH moc mimo lajnu. Ale skoro bych se na to vysral, jestli to máš jen jako slabou vrstvu drenáže. Důležitej je kokos a ten bývá OK. Samozřejmě na začátku a občas i průběžně měř pH na výtoku a podle toho případně upravuj zálivku.

Místo keramzitu by se víc hodil hydroton (vypadá skoro stejně).
Machoman
Pokud jde o drenáž, tak žadny sraní. Stačí opláchnout vodou od bordelu a švihnout to na dno květníku. V tomhle případě je fuk, jestli jde o hydroton, nebo keramzit.
NORM
když máš kokos, tak ani drenáž nepotřebuješ...
a taky záleží co za kokos použiješ, jestli pytlovaný, který nijak upravovat nemusíš, pokud je tedy kvalitní.. no a nebo lisovaný, který by se měl napufrovat ve vodě s max. pH 5.5..
jště dobré medium je Chow-mix, to jen smícháš 60% kokosu a 40% hydrotonu a nejlépe s dripem..
C21H30O2
hydroton som tiez chcel, ale nikde u nas ho nemali, takze prisiel na rad obyvajny keramzit. svoju ulohu plni len na to, aby sa kokos neuvolnoval z drip systemu a neupchaval pumpu, rozvody a ihly.

cocos mam 50l vrecia od Biobizu. ake ph by mal mat roztok, v ktorom to necham namocene? 5,8? rovnako v akom pomere namacat kermazit do upravenej vody? mam 2 kyble po 20l + 12l kybel, keramzitu mam celkovo 25l. zatial idem nalozit ten keramzit do vody a zmeriam casom vysledne PH. ak mi poradite, ake ph by mal mat ten roztok, tak ho namocim aj do neho. nerad by som, aby mi spodna vrstva keramzitu kazila cely roztok.
NORM
keramzit namoč jen do vody s pH 5.0 a ten kokos nijak neupravuj, jen první zálivky namíchej na 5.5-5.8 pH

a s tím samostatným kokosem to dělám tak, že první 3-4 cm více přitlačím, zbytek jen dosypu a pak už žádný kokos neuplave:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma