Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600w, 20x Critical Mass, první pěst - Klikni zde pro originální téma
Keen
Zdar, vítejte v mém prvním growu :)

Setup:
Dark Street II 2.5, 1,2 x 1,2 x 2,0 m
Sunmaster Dual spectrum 600w (po cca 7 dnech rupla, takže byla nahrazena Sylvania SHP TS 600W Dualspectrum)
Stínidlo Hammer 50x50
TT 150 + pacháč Can-Lite 600
2x ofukový ventilátor 18cm
Zvlhčovačka SPS 818a

Médium Plagron Light mix s perlitem
Plagron Top Grow Box Terra (Bloom, Grow, Green Sensation, Power Roots, Enzym)

20x 6,5 l květináč s osazením 20x Critical Mass od Medicineman-a (ještě jednou díky za tipy a za řezy, 80% se vzpamatovalo ani ne za 24 hodin a zbytek do 48 hodin, velice kvalitní pheno, všem doporučuju)

V pátek jsem přivezl řezy a zasadil je do květináčů + dostali první várku Roots (10ml / 10l), každá z kytek cca 500ml, dnes dostali znovu už větší porci cca litr. Příští zalití cca v úterý jen čistou odstátou vodou.
První den se v boxu pohybovala teplota pouze 20-22 stupňů, snížil jsem odtah na menší otáčky a hned to vylezlo na cca 25 stupňů. Vlhkost se pohybuje mezi 60-77%.

Měl bych pár otázek:
1. Teplota - je 25 stupňů ok? případně jak teplotu nejefektivněji navýšit ? Sondu na měření teploty mám uprostřed stanu u hrany květináče.
2. Vlhkost - mám regulovatelnou zvlhčovačku a v tuhle chvíli jede na cca 2/3 výkonu, je vlhkost ok?
3. Lampa - jak vysoko by měla být nad vrcholky? v tuhle chvíli je možná zbytečně vysoko - cca 75cm, bál sem se , abych je tim 600w nespálil a navíc to mam v takovym provizornim zavěšení, který ještě budu předělávat na řetězy, aby se mi líp reguloval závěs.

Díky za rady a tipy :)
koles
Dobrej výběr genetiky! :)

K tvým otázkám: všechno je v normě - takže jestli kytky rostou, nic neměnit (zatím). Až trochu popojedou, dáš lampu trochu níž, co teploměr dovolí.
fellina
Koles má pravdu vše je v normě, jedině bych to trošku rozvedl: Lampa 75 cm je vysoko. Lampu můžeš dát klidně níž, jde jen o to aby sis nepálil vrcholy. Ideální je teploměr s čidlem a držet u topu do 27stupňů (mělo by to být max). Ještě jsem si nevšiml jaké máš stínidlo, takže pozor na přesvícení (bílé flíčky nebo blednutí listů od vrchu), v případě tohoto buď roztáhnout stínidlo nebo s ním honem nahoru. Vlhkost se jim na růstu taky neboj nakouřit do 90% by to mělo být ok (za předpokladu že máš dobrý odtah aby se netvořili plísně atd), jinak s vysycháním substrátu by problém být neměl. Snad to Kolesíku nevezmeš špatně :). Jinak držím palce......
Good harvest, Fellina
Keen
Stinidlo mam http://www.keramzitgrow.cz/detail/o...slusenstvi-2974
Mam ho dost roztazeny, aby mi prosvitilo do vsech rohu bez problemu. Dneska nebo zitra budu predelavat zaveseni lampy a odtahu retezama, tak ho zkusim dat treba na 50-60 cm od vrcholku.
Jeste mam dotaz ohledne odtahu - je lepsi ho povesit vertikalne nebo horizontalne ? A nebo je to uplne jedno ? :)
Praseone
Co myslíš? :D
acheron
odtah s pachacem je najjednoduchsie zavesit horizontalne lebo si to lahko uchytis o ram skrine, ale kedze vyfukova doura je na strope tak tam mas ohyb vo flexoroure co trochu znizuje prutok vytlaceneho vzduchu, ale nato vecsina ludi sere, lebo ked to das cele vertikalne, tak sice ten ventilator tlaci ten vzduch priamo a odtah je tym padom trosku lepsi, cim sa mozno trosicku znizi teplota a ty mozes dat lampu nizsie co zvysi vynos , ale to zvysenie vynosu mozno o 10g za tu pracu s vymyslanim ako to vlastne uchytit vertikalne nestoji (a to viem setsakra o com hovorim xD )

popripade ak ti nevadi mnozstvo hluku a chces ten prutok zvecsit na maximum tak tam nedavaj ziadnu rouru ale napoj priamo odtah na pachac (najlepsie cez nejaku tesniacu gumu aby to nerezonovalo) a ventilator priamo na hornu dieru skrine

+ ma napadlo, ze ak tam mas priestor jak mas tu zvlhcovacku tak aspon 2 z tich 3 kvetnikov co mas v prvej rade hod do tej douri co najblizsie do stredu, lebo ked si vezmes ze mnozstvo lumenov (svetla) klesa umerne so vzialenostou od lampy, tak na tich 2 (z 3) kytkach ktore mas teraz na okraji by bol ovela lepsi vynos keby boli hned vedla toho stredu skrine kde sa zda ze mas relativne este miesto a palis tam lampou do zeme a na zvlhcovacku
Keen
v kostce sem si myslel to co acheron :) předělával jsem teď zavěšení z provizorního zavěšení na drátu na zaháknutí řetězama a při zavěšování odtahu sem si řikal, že vertikálně to nebude tak jednoduchý jak sem si myslel :))

umístění jsem ještě přeházel, nenapadlo mě to díky :)

ještě k fotu:
tohle se mi objevilo u jedné kytky pouze na jednom listu, zbytek je ok. Čim by to mohlo být?
fellina
Koukal si ze spoda listů? Mnohokrát to vypadalo podobně když jsem se na své cestě potkal s různými škůdci. Objevuje se to pouze na jedné kytce jak říkáš. Začíná to odspodu nebo z vrchu?
Keen
Update

6. den růstu 16/8, první a třetí den dostali zálivku s Plagron Roots (10ml/10l) 500ml a 1l. 5. den dostali jen čistou vodu cca 1l.

Bohužel se objevili první problémy, cca 4. den se mi rozbil spínač na světlo a světlo jelo i přes 8h noc (bohužel jsem to zjistil až ráno), ale protože jsem musel do práce nechal jsem ho svítit. Mohlo se stát něco zásadního ?

Foto 1:Tohle je kytka z foto o dva příspěvky výše, zkontroloval jsem ji zespoda a vše je ok, žádná známka škůdců. Spíše mi to připadá jako by vysychala od středu. Nepostupuje to, drží se to jen na jedné větvi a vypadá, že za pár dní upadne. Horší je, že jsem to zpozoroval i u jiné rostliny na druhém konci stanu, ta po kontrole je taky ok od škůdců a je na ní jen kousek, nemá svěšené listy jako tahle.

Foto 2: Tahle kytka je taková slabší a povadlá oproti ostatním. Nějaký tip čím to a jak jí dát dohromady?

Foto 3: Vizuálně nejlepší kytka :)
koogi1
Jaké máš PH na výtoku?
Keen
Tak se mi je povedlo pěkně přesolit ....

Kytka na foto 1 : EC 3,9, PH 6,5
Kytka na foto 2 : EC 3,6, PH 6,5
Kytka na foto 3 : EC 4,2, PH 6,4

je zajímavý, že ta s 4,2 to ustála, ostatně jako všechny ostatní až na tyhle dva kousky. Každopádně s hnojením počkám aspoň tak po dvou prolitích vodou.

Bude mít pozitivní efekt vzít je do koupelny a prolejt je sprchou?
koogi1
Hmm s takovým ec bude každé prolití dobré
čím delší tím lepší,prolij je vlažnou vodou
a to hodně.
Keen
Tak jsem všech 20 poctivě propláchnul pod vlažnou sprchou. Nejvyšší EC bylo 1,3, nejnižší 0,3, většina se pohybovala mezi 0,7 - 0,9. Necham je aspoň 2 dny bejt, pak jim dam poloviční dávku Plagron Grow, když se budou zdát, že už vysály většinu vody.

btw to že jsem si myslel, že jsou takhle napadený jen dvě kytky byl můj špatnej zrak, při sprchování jsem objevil začátky nekrózy tak u poloviny, naštěstí to vypadá, že jsem to podchytil včas.
koogi1
Pokud máš k dispozici nějaké enzymy růstové
tak prolej min dvě zálivky jen s enzymy ať se
kytky dostanou ze stresu.
Keen
Mám Plagron Enzymes. Kolik by mela mit ec zalivka? Nerad bych je zase presolil (presolil jsem je i tema roots a to jsem se drzel davkovaci tabulky :/).
koogi1
Ec v hlíně to ti moc neporadím:) já jedu jen cocos
a u mladých klonů držím ec okolo 1,0 a zvyšuji
podle potřeb rostlin.
Ale když namícháš poloviční dávku co je v tabulce
tak enzymy není co pokazit ,ale pro klid v duši bych
dal poloviční na první prolití a celou tabulkovou na
druhé prolití enzymy,jen bych nechal pár deci
protéct skrz květník.
Může se to zdát jako plýtvání ale bude lepší
ať vyteče i zbytek hnojů aby se ti to ec u výtoku
zase nezvedlo.
Keen
díky za tip, v neděli je zaleju polovičníma enzymama.
Keen
Update

11. den růstu, 16/8, teploty 21-27, vlhkost 68-83

Od prolití vodou kvůli přesolení jsem je nechal bejt(4 dny), jen jsem kontroloval kdyby náhodou vysychali. Dnes jsem jim dal poloviční dávku Plagron Grow (tabulková 25ml/10l, dával jsem 15ml/10l + Enzymy 10ml/10l). EC na výtoku 0,9 - 1,1 max.



Foto 1: Celkový pohled na box, kytky vypadaj dobře až na dva kousky. Některé mají trochu spálené konečky listů, ale jsou jinak sytě zelené a vitální.










Foto 2: Kytka co vypadá asi nejhůř, je zaseklá a svěšená už tak 4 dny. Má smysl jí tam ještě nechávat ?












Foto 3: Druhá nejhůř vypadající kytka, nicméně se po flushingu vzchopila a vypadá že roste zase dál.













Foto 4: Nejvíce rozvětvená kytka.













Foto 5: Foto pár dalších kytek.


Bohužel sem hovado a uplně jsem zapoměl na radu od koogiho, abych to prolil jen enzymama a při míchání zálivky jsem tam rovnou plácnul i Grow. Snad to bude v pohodě vzhledem k EC. Nicméně uvítam každou radu.
koogi1
Svet se nezbori a kytky nezhynou jen ze jsi zapomnel;)
nic mene vypada to ze jsou z nejhorsiho venku.
Na svetle neni moc poznat jak syte jsou zelene
listy priste vyfot tesne pred zapnutim lampy
nebo po vypnuti.
Ale jak pises ze maji spalene konecky tak i
pre to ze na vytoku mas max 1,1ec vic jim
momentalne nedavej,davej hnoje ob jednu
zalivku 1xhnoje a1x cista voda.
No koplo te to hned ze startu,alespon dalsi
kolo budes vedet ze zrovna nasazenym klonum
nemuzes dat hned ze startu plnou davku hnoju.
Cerstvym klonum davej sotva polovinu doporucene
davky v tabulce na hnojich,dohnojit muzes vzdy
jenze prehnojeno je hned nekdy mene znamena
vice.
Keen
Co se týče kytek, tak kytka na Foto 2 má 16 cm od hlíny, na Foto 3 má 25 cm a zbytek mezi 32-36 cm.








takhle jsou barevné (kromě těch dvou zmrzačených) všechny kytky, nefotil jsem je teda po zhasnutí ale cca hodinu před. Ráno je vyfotim hned po rozsvícení, ať je nestresuju.
koogi1
Uz to neni takova hruza,jen prolivej casteji cistou
vodou a budou v caku.U hliny si davej pozor na
prehnojeni i ve kvetu.
Keen
Update

13. den růstu, 16/8, dnes jsem zalil čistou vodou každá tak, aby se prolilo i na podtácek, minimální hodnoty 21 stupňů a 57% vlhkost (noc), maximální 31 stupňů 83% vlhkost

Protože se mi zvedla teplota, jedu odtah střídavě po patnácti minutách, na noc vypínám kvůli teplotě. Zvednul jsem trochu i lampu.

Foto 1: Foto celého boxu











Foto 2: Foto nejhorší kytky, vzpamatovává se hodně pomalu, není to vidět, ale opravdu zelené jsou asi jen tři listy od vrchu, ty pod nimi jsou dost nažloutlé a asi upadnou. Vzrostlá od hlíny 18 cm.










Foto 3: Druhá nejhorší kytka (zbytek je ok), ta se vzpamatovala o mnoho líp. Od hlíny 27 cm.










Foto 4: Asi nejlépe rozvětvená a vzrostlá kytka, obdobná jako ty ostatní. Od hlíny 40 cm.
Keen
Update

Včera přepnuto na květ na doporučení matkáře, že se pheno hodně vytahuje. Po 16ti denním růstu přepnuto na květ, nyní 2. den. 20 stupňů / 65% vlhkost v noci (nejnižší naměřené podmínky), 31 stupňů / 80% vlhkost přes den (nejvyšší naměřené podmínky). Kytky jsem zalil o 1/4 měnší dávkou Plagron terra Bloom než je v tabulce a enzymy jsem dával dle tabulky plnou dávku. EC roztoku 1,2, EC na výtoku mezi 0,6 - 1,0. Každá kytka cca 500-700ml (6,5l květináče).


Kytky v tuhle chvíli vysoké 48 - 53 cm, nejhůře spálená kytka, co se prakticky na asi 5 dní zastavila v růstu, se už probrala a začíná se vytahovat. Nebude asi nic moc, ale aspoň nezdechne. Druhá nejhorší kytka už dohání pomalu ostatní, je o cca 12 cm menší než ostatní co sou v pohodě.

Některá lístky trošku nažloutlé, ale to je tím, že jsem měl zalévat už tak včera takže trošku proschly. Na foto bohužel teď nemám čas, pošlu večer nebo zítra.
Keen
Update

7. den květu - noc vlhkost 60%, teplota 20 stupňů, den vlhkost 78% 30 stupňů, od přepnutí dostali 2x zálivku Bloom (40ml/10l) a Enzymes (10ml/10l) cca 500-750 ml na kytku aby se prolilo do podtácku.

Dneska jsem trochu pozměnil zavěšení odtahu a světla aby odtah nasával vzduch od lampy na lepší regulovatelnost teploty.

Kytky jsou 65-70 cm vysoké od hlíny, hezky se větví, ale objevil jsem celkem dost nažloutlých listů hlavně první 1-3 patro. Je to ok? Při úpravě boxu a dávání kytek zpátky jsem je zalil do podtácků čistou vodou a za cca 2-3 dny je zaliju všechny pouze čistou vodou.

Foto 1: Foto prázdného boxu po převěšní odtahu a světla, ofuky jsem dal nakonec na zadní stěnu boxu a přicvaknul je klipsnama na tyče (viz foto 5)










Foto 2: Foto nažloutlých listů. Mam se něčeho obávat nebo se jich jen kytka zbavuje ?











Foto 3: Foto kytek na denním světle










Foto 4: Zaseklá rostlina viz předchozí updaty. Sice se vzpamatovala, ale netvoří žádná nová patra, jen se pozvolna vytahuje a snaží se dohnat ostatní :) Dal jsem jí do prostřední řady více doprava pod lampu, aby měla dost světla a třeba z ní i něco bude :).











Foto 5: Foto komplet boxu i s kytkama.

Pro "pobavení" potom, co už mi rupla v růstu výbojka, odešel časovač a přesolil jsem kytkky jsem včera po příchodu z práce zjistil, že mi přestala fungovat i zvlhčovačka. Prozatim jsem dal do stanu kýbl s vodou a budou to muset vydržet do příštího týdne než koupim novou. Zatim se úspěšně sere co mohlo, už jen čekám kdy se posere i odtah třeba :)).
Iwannagethigh
Zdravím,
zajímalo by mě proč tam v květu chceš mít zvlhčovačku, celkem slušnou vlhkost si už kytky drží sami, když máš takové křoví, při květu stačí 50-60% bohatě. No a máš v plánu prostřihání těch spodků?.
Já bych těch pár žlutých zatím moc neřešil pokud hnojíš jak píšeš, tak je možný že se jich jen zbavuje. Pokud to dál postupuje, tak už by to chtělo vyfotit list a zjistit co to způsobuje.
Vypadaj jinak dobře, vzpamatujou se i z horších událostí, snad už tě nic dalšího hroznýho nepotká.
Keen
V tom případě na zvlhčovačku kašlu, nějak sem měl v hlavě zafixovaný, že je potřeba vlkost furt. Dík za upozornění.

Ohledně spodků už jsem nad tim přemejšlel, že bych je očesal o první 2-3 patra, hlavně kvůli zalejvání. Nikdy jsem to nedělal takže je na to nějakej fígl nebo je mam prostě oškubat ? :)

Foto: objevil jsem na stonku tyhle bílé tečky, je to začátek nějaké plísně ? je snad na všech kytkách cca 2-5 cm od hlíny
travodlak
citace:
Původní příspěvek od Keen

Foto: objevil jsem na stonku tyhle bílé tečky, je to začátek nějaké plísně ? je snad na všech kytkách cca 2-5 cm od hlíny


neboj...to sou jen takový zárodky novejch kořínků(nevim jak to přesně nazvat) ale plíseň to určitě neni...
Keen
uff, už jsem začal bejt nervózní :) dík za objasnění
koogi1
Čau¨.Zvlhčovač používej jen ve fázi růstu a to ani ne po celou
dobu cca 15 dnů stačí je to k vůli lepšímu kořenění,jak si kytky
vytvoří kořenový bal není ji už třeba ba naopak je lepší jí dát
pryč ať si rostliny začínají zvykat na nižší vlhkost a následné
přepnutí do květu kdy je vlhkost tvým nepřítelem,v začátku
květu do 60% od toho 25dne už je nežádoucí vlhkost nad
50% z důvodů formování a bobtnání palic které jsou náchylné
na plíseň obzvlášť v takové jungli jako máš ty:) nic proti
také jedu radši SOG.
K těm listům některé vypadají že mají nedostatek dusíku
a další sorta vypadá že se hodně překrývaly a z důvodů
překrytí se z nich vytratil chlorofyl pokud se nemýlím :)
a pokud se podívám na fota blíže tak si jsem hodně jist
jsou strakaté jako kráva milka.
Jak se zbavovat spodků jsou dobrými ukazateli spodní větve
ty co zůstanou zakrslé nebo těžko dohání vrchní tak ty jsou
v Sogu na .... akorát by ubíraly sílu a živiny těm co jsou pěkně
osvícené.Uf :)
Keen
ještě k těm listům, přes PM jsem byl upozorněn, že by to mohlo být nedostatkem hořčíku. PH na výtoku 7.1, voda 7.0. Je pravda že PH jsem moc neřešil, jen sem nechal vodu vždy odstát aspoň 24h před zalitím.

Listy žloutnou od špiček zoubků na listu směrem dovnitř, žilky jsou pořád zelené, dokud list nezežloutne celý. Každopádně jaký je nejúčinější a nejšetrnější možný řešení ? příští kolo chci prolejvat jen čistou vodou, mám přidat i enzymy? Kytky oškubu zítra, teď už jdou spát :) Já nejedu ani tak SOG jako anarchii :)) nechal jsem je růst jak se jim líbilo, nijak jsme je nekroutil ani nezaštipoval.
Keen
Tak jsem nakonec sklízel někdy cca 25.12.
po usušení zbylo 437g, takže jsem spokojneje vzhledem k problémům, který sem si vytvořil a že šlo o první pěst celkově :)
Už se připravuju na novej pěst v kokosu tak snad brzo novej report :)
koogi1
Hmm to je dobrý výsledek,to ti gratuluji pane.
Nějaké fotky nemáš abychom se mohli pokochat
my co jsme sledovali ??? Díky za fota či info.......
Dobrý zápis do pěstování.
Keen
Díky, byl sem překvapenej :) čekal jsem tak okolo 350 max

Foto jsem našel před kosou + detail palice, při sušení a při balení k uložení do mrazáku :)
TommyGun
Keen:

Pěknej pěst tak, že letí gratulace aj palec hore.. Akorát bych tu sušinu nerval do zažehlovacích sáčků pze jesi tě nedejbože najdou benga jak máš nasakovaný a uskladněný pytle po gramech tak jsi jasnej..
koogi1
Pěkné bambulky. Tak přeji ať se daří i v dalších kolech.
koles
Krásný kytky i výsledek! Jak dlouho byly na květu?

Pro porovnání, co vyrostlo mně.. stavba kytky mi přijde hodně podobná, jen jsem měl nějaké spektakulární, fialové pheno ;)
Keen
Diky za karmu :) skoda ze sem sklizel akorat prez vyluku fora a neni to tu komplet...

Na kvetu byly presne 61 dni a prepinal sem po cca trech tydnech rustu kdy byly na 43-48 cm od hliny
techem
pěknej pěstek...máš to moc vydařené... K+ ode mě... a to TommyGun nechci do tebe rejt, ale jestli u tebe najdou 400g na hromade, nebo po gramových sáčcích, to už bude asi jedno :-D :-D
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Keen
Díky, byl sem překvapenej :) čekal jsem tak okolo 350 max

Foto jsem našel před kosou + detail palice, při sušení a při balení k uložení do mrazáku :)


máš být na co pyšný jen ti poradím příště nenechávej tolik místa mezi kytí zkus to další kolo kolénkama roztáhnout do šířky a udělat toppovku vedle topovky.. máš tam vybílené místa kde by klidně mohla být kytí nebo toppovka navíc jinak K +
Keen
jj taky sem nad tim přemýšlel a určitě budu kytky další kolo směřovat v růstu zahradnickým drátem :)
Anuvin
No já myslim že napoprvý to vůbec nemáš špatný :)
Na příště si načti něco o zastřihování ať to máš nižší s více topy..
Keen
O Vanocich mi akorat prisla Secrets of West Coast Masters, zatim sem nemel cas ji celou precist ale co sem listoval tak je to paradne napsany od postaveni idealniho prostoru po suseni i s foto a nakresama :) doporucuju
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Anuvin
No já myslim že napoprvý to vůbec nemáš špatný :)
Na příště si načti něco o zastřihování ať to máš nižší s více topy..


Zastřihovat nemusíš obecně stačí když bude tvarovat kolénkama nebo drátkama to co tam je.. a spodky postupně všechny pryč ( tzn keřík ) udělá třeba 6-8 topů i víc dle libosti a velikosti květináče.. můj názor je ten nezastřihávát.. každé zastřižení ---> spoždění o 4-5 dnů minimálně..
Keen
Toping dělat nebudu, nechci do kytek "zbytečně" řezat, odstřihám brzo spodky a pak už jen vytvaruju pomocí drátu a budu se snažit srovnat palice do stejný hladiny rovnoměrně :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma