Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
30x DINAFEM ORIGINAL AMNESIA, 2X600W, 12. DEN - Klikni zde pro originální téma
Vitaz
Zdar učení páni zkušení. Mám domácího mazlíčka amnesii od dinafemu v kokosu, 12. den svítím 18, předtim byli cca 7 dní v inkubátoru. Kytky vypadaj pěkně, ale jsou docela rozdílnýho rázu. Přídávám galerku abyste se mohli podívat, případně poradit. Jedna má lehce zatočený konce listů, je to známka přehnojení? Kdy bych měl cca přepínat?

Na hnojení používám FloraDuo grow/bloom, bio roots, plagron enzymy a hypro spray mix

ph snižuju na cca 5,6-6,6, ec neřešim
koles
Ty nejmenší dej doprostřed přímo pod lampu, budou mít víc světla a rychleji se rozjedou., větší pak ke stranám. Na přepnutí mi přijde, že máš ještě čas, nechal bych je zaplnit box.

Jinak budu sledovat, tuhle odrůdu bych taky rád zkusil... Ze stránek výrobce: "It is well known for being a sativa that grows like an indica." Tak proto ty široké listy :)
greenlight
Zdarec jakou máš vlhkost ? a teplotu ? ph bych držel na 5,8 vyší bych nedával taky záleží co ti vyteče ,,, ec metr by nebyl od věci ,můžeš to nafotit když máš vyplej sodík ? svítíš na ně 2x600W nebo zatím míň ? při přehnojení listy žloustnou od krajů a schnou kdyžtak ju pořádně vyfoť
Vitaz
Díky kluci, kytky jsem přesunul aby pod lampou byli ty nejmenší. Jinak svítím na to 2x600W OSRAM. Teplota 28,5 kdyz sviti, v noci cca 20 stupnu. Ph se snažim udržovat, resp. každej den před zalejvánim znovu změřim a snížím dle potřeby PHdownerem. To co vyteče jsem ještě měřit nezkoušel, neboť mi teprv včera poprvé vyteklo něco spodem, jinak všechno vždycky vypily. Nejsem si jistej kolik dávat bio roots, mám toho takovou 30ml lahvinku a na příručce od floradue píšou že 2ml/10l zálivky, mám se toho držet? A co enzymy? Včera jsem je poprvé po těch 12ti dnech zkusill přimíchat :).
Praseone
Ahoj, určitě bych jim nesvítil hned 2x600W je to zbytečný, nech si tam jen jedno 600W a až budeš třeba přepínat, tak tam šoupni tu druhou. A kolik máš tu vlhkost?
Vitaz
No, přestože je to zbytečný, asi už to tak nechám. Vlhkost se drží na 55-60%, nemám zvlhčovač, jedu třetí box a zatim sem vlhkost moc neřešil.

a nebo mám dát jen jednu někam doprostřed na těch dalších cca 14 dní a pak teprv obě?
koles
citace:
Původní příspěvek od Vitaz
a nebo mám dát jen jednu někam doprostřed na těch dalších cca 14 dní a pak teprv obě?


Záleží, jak by to osvítilo prostor - je možný, že na to jedna nestačí (ne nutně výkonem). Nicméně pálit na to 2x600 je v téhle fázi nesmysl ;)
Vitaz
nejsem si jistej jestli by ta jedna na prostor 2400x1200 stačila, holt příště zakoupim něco slabšího pro začátek ať zbytečně neplácám.

jinak venťák s cirkulací běží pořád stejně tak ofuk udělanej z pokojovýho 40cm větráku. odtažený do digestoře, přívod pasivní z místnosti.
Vitaz
ještě otázka, mám zastřihávat či nemám? Moc se mi do toho nechce nikdy sem to nedělal :)
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Vitaz
ještě otázka, mám zastřihávat či nemám? Moc se mi do toho nechce nikdy sem to nedělal :)


Nezastřihávej, jen ohýbej a pracuj stím co tam je :-) uděláš stejně topů jako kdyby jsi zastřihl ( stále je to zásah do kytky ) :-)
kokodc
Cau, teplota je celkem dobra, i kdyz by mojla bejt o neco nizsi, asi tak kolem 25. Vlhkost je paradni. Tve hnojky neznam, ale jsou li to hydro, mineralni atp rozhodne bych ec resil. Ph drz kolem 5,8 az 6,5 a prubezne to stridej, je to dobre ke konzumaci makro a mikro prvku. Nejmensi kytky doprostred, mrzaky vyhod, nema cenu s nima se parat. 2x600 v teto fazi je naprostej nesmysl. Jinak mas paradni model, zil jsem leta v amsterdamu a to je jeden z nej modelu vubec. Chces li, pis pm rad poradim, jinak preju mnohou zdaru.
Vitaz
O tom ohýbání si budu ještě muset něco přečíst (nějákej odkaz na thread?), jsou k tomu potřeba koupit nějaký kolínka? 2 jsou ze všech nejmenší, dám jim ještě dva dny a když se nerozjedou, típnu je.
Kiddnaped
citace:
Původní příspěvek od Vitaz
O tom ohýbání si budu ještě muset něco přečíst (nějákej odkaz na thread?), jsou k tomu potřeba koupit nějaký kolínka? 2 jsou ze všech nejmenší, dám jim ještě dva dny a když se nerozjedou, típnu je.


Kup si kolínka jedno stojí myslím že 2kč ohneš si hlavní větve do pravého úhlu nebo míň aby světlo dopadalo i na vedlejší větve který postupně dorostou do stejný výšky jako hlavní samožřejmě je to na tvé kreativitě jak kytí budou vypadat :-) můžeš třeba mrknout na moje vlákno: http://grower.cz/forum/showthread.p...29&pagenumber=2 tam jsem kolínka použil a výsledek formované květiny uvidíš .. :-)
Praseone
Jou jou :-) naštuduj si i zastřihávání a ať to sviští.
Vitaz
no, sem z toho všeho zastříhávání, supper croppingu, fimu a podobnejch veci nakej zmatenej :), asi to vidim tak že to nechám tak jak to je a akorát udělám nějákou síť do který to těsně před přepnutim začnu naplejtat.
greenlight
no já bych to určitě střihl nevím jak se tahle odrůda větvý ale 30 kusů na 2x600W nezastřihlích by toho moc nezaplnily já mám pod 400W 25 kusů zastřihlích a poohobaných a jeto akurát. většinou se stříhá nad třetím patrem.
mikael
Mám tuhle odrůdu a větví se normálně i bez zástřihu, ale jedu je spíše jen na vrcholovky. Určitě máš dost místa tak je ohýbej ale nestříhej. Dej jim víc času na růstu, potom se ti za to odmění :) Po přepnutí se vytáhnou o 100%. Jen ať víš. Pěstu zdar!
Praseone
Přesně a zastřižení spolu s ohýbáním není nic složitého, takhle se ti těžko vyplní prostor a budeš tam mít samý košťata, už když si založil dredík tak si nech poradit a uvidíš, že ve finále budeš ještě tady lidem vděčnej. Musí se jen chtít :-)
Kiddnaped
2Praseone: není to nic složitého to každý ví ale sám jsem na sebe naštvaný že jsme zastřihával.. nebylo to nutný když máš kolínka tak se to dá skrouhnout o 10 dnu růstu.. a nemusíš přitom kytí trápit řezama :P myslím si že prostor vyplní i bez zástřihu :-)
Vitaz
tak jsem to po dlouhym rozmejšlení, čtení, sledování videí a všeho možnýho nakonec všechno topnul a budu s tim dál pracovat abych vyplnil celej stan, no sem na to sam zvedavej :D. Nebylo to moc brzy? Zejtra nahodim foto at vydite jak sou na tom.
Vitaz
Díky všem za rady cenim si toho a beru vše na vědomí :).

Jinak doufám, že toho zastřižení nebudu litovat, jako tady kiddnaped :), kdybych se tolik nesekal na čtení článků tak bych to asi neudělal, ale stalo se, tak jsem zvědavej co to bude dělat neboť nikdy předtím jsem nezastřihával (jel jsem jednou jacka a jednou nějakýho křížence) a i tak byli objemově super. Asi budou nižší, ne?
Kiddnaped
2Vitaz: každopádně budou menší, určitě budeš chtít aby byly max 80-90cm vysoké myslím si že v tvém případě ideál a zkus si natočit stínídla trošku nasebe udělá ti to 1200w ( rozlozeni paprsku svetla ) na vsechny místo 600w na kraje a 1200 w na prostredni kytí :-) budu sledovat
Vitaz
přidávám fotky ze 17. dne v boxu
mikael
Teď to bude chtít ještě min.2 týdny nechat na růstu ať zaplní pořádně prostor. Sleduji a fandím.
Vitaz
některý už docela nabrali na výšce, naopak některý zaostávaj takže to znovu přeházim k sobě a nechám ještě zhruba ty dva tejdny. Mám už začít roztahovat větve do stran, nebo až pozdějc?
mikael
Až budou delší tak je roztahuj, jsou zatím moc krátké a hrozilo by jejich zlomení.
koogi1
Čau
Dej těm kytkám nažrat více grow složky jsou docela
nedojedené,a vytáhnou se ti více do stran a do výšky.
V čem to máš zasazené v cocosu?
Fandím a držím palce za dobrý výsledek.
Vitaz
Je to v kokosu, hnojim to od zacatku ale nikdy ne vetsi mnozstvi nez doporuceny 2ml/10l , grow+bloom, stejne tak roots, plus sem par dni pridal enzymy cca 0,5ml/l ale ted je zas neleju, mel bych?
koogi1
No když se podívám na ty fotky tak vidím na listech že ti začínají
místy chytat žlutý nádech a jsou docela bledě zelené takže to
znamená že mají nedostatek dusíku,možná i fosforu.
Tabulky jsou jen pro kontrolu,taky jedu podle tabulek
na mých hnojích jen první týden pak už podle rostlin.
Vitaz
okej dík moc za radu, dám víc grow složky a ještě otázka, enzymy pořád, nebo jen samotný s vodou jednou za týden pořádně prolejt?
koogi1
Ty já osobně dávám enzymy samotné a
jak píšeš pořádně proliju a zbavuji kokos
přebytečné soli,ale na tyto věci má každý
svůj názor:)
Kiddnaped
jsou malí .. řiď se čistě EC hodnot.. jsou vážně malí dej max 0.5 toť můj názor a 5ml/10L to myslím není 0.5 podle toho jaké EC má tvá voda
Kokura
citace:
Původní příspěvek od Kiddnaped
jsou malí .. řiď se čistě EC hodnot.. jsou vážně malí dej max 0.5 toť můj názor a 5ml/10L to myslím není 0.5 podle toho jaké EC má tvá voda

Nemůžeš dávat do kokosu stejné hodnoty EC jako do tvého perlitu;-). O pěstování v kokosu ze své praxe nic nevíš, tak bys neměl dávat tato doporučení. Kokos je o něčem jiném.
Kiddnaped
to si zase nemyslím dle mého názoru kytky žerou stále stejně..
Kokura
citace:
Původní příspěvek od Kiddnaped
to si zase nemyslím dle mého názoru kytky žerou stále stejně..

Tak to si teda nemyslím. Podívej se na pěstování v aeru a hodnoty EC;-)..... a další
Vitaz
já ec neřešim a zatim ani řešit nebudu,
jako po 20ti dnech na výšce moc nenabrali ,ale
vypadaj docela silně a jsou krásně rozvětvený,
přidal jsem víc grow složky, což doufám zvýší obsah dusíku/fosforu
a bůhví čeho všeho ještě :D,světlejší krásky chytnou lepší barvu a vytáhnou se.
Vitaz
tak přidávám foto z 24. dne v boxu, zatím stále 18/6
ph vždy před zálivkou srazim na 5,6-6,2
enzymy jsem jen asi tři dny přidával do zálivky
ale totální průplach jen upravenou vodou s nimi jsem zatím nedělal.

Všechny jsou zastřižený, pěkně silný a slušně rozvětvený, ale některý žloutnou od spoda a zdá se mi, že už by touhle dobou mohli být klidně přepnutý, výška tomu však moc neodpovídá takže ještě čekám.
Vitaz
..
Vitaz
..
Vitaz
.
Vitaz
..
Vitaz
dal jsem omylem dvakrat stejnou fotku
Vitaz
..
Vitaz
...
koogi1
Hoj zloutnou prozoze maji nedostatek dusiku,kytka aby mohla rust
musi zrat a jelikoz nema dostatek zradla tak taha vyzivu ze spodnich
listu ktere jsou proto tak nazloutle,a navic jim chybi mikro a makro
prvky soudim s toho ze mas jako by ozrane listky+ty kulate flicky.
Jinak ty spodni zlutasky zacnou samy za nejakou dobu odpadavat
tak se nelekni,kytky je shazujou prirozene protoze jsou nejstarsi atd.
Kiddnaped
přidej grow složku a myslím si že můžeš použít kořenák na postřik kvůli mikro makro prvkům nebo Algamic na postřik ten řeší vše.. :-)
Vitaz
jsem to ale nemehlo! dával jsem pořád stejný
množství grow složky stejně jako bloom
přestože výrobce doporučuje ve třetim tejdnu
ztrojnásobit dávku grow.. napravil jsem. a teď si říkám, ještě pár dní budu prolejvat touhle "lepší" zálivkou, pak nastane velkej proplach plagron enzymem a přepnu...
koogi1
Cau.
Jak jsou vysoke A.H ze pises jeste par dni
a prepinas?
Vitaz
12 kusů má cca 25cm, zbytek +-35.
Vitaz
27. den pořád růst, jsou už celkem rozjetý, ale přesto bych ještě pár dní s přepnutim počkal.
koogi1
Mno pokud máš dostatek místa i do výšky tak je nech
klidně narůst větší,ale počítej s tím že se na květu
vatáhnou + - o 200% s převládající sativou tohoto
genu bych počítal spíš těch 200% :)
Kiddnaped
Musíš si to vyhodnotit sám kdy přepnout já jsem roztahoval do šírky a při přepnutí by se moje slečny měli vytáhnout o 100% já to zredukoval na 60% :-)
Vitaz
místo je, takže je ještě chvilku nechám aby zas nebyli úplně malý. Koogi tak to je sakra cenná informace :D, já čekal tak maximálně 100%! díky.
koogi1
No uvidis jsem na ne take zvedavy od te seeds banky,
ale vis jak lepsi je mit mensi kytky nez prerostle kravy
a pak jestli prerostou jen se strachovat o kazdy centak
to neni ono,radsi nizsi a sirsi ale to uz mluvim sam za
sebe;)
Vsak uvidis jak rikam jestli mas dost mista tak jim
dej volnost at se ukaze co v nich je.Jen bacha na
tu vetsinovou sativku,i kdyz tam budes mit asi
urco vice fen.
greenlight
hodně záleží na stáří kytky ,když je starší nevytáhne se tolik jako prcek kterej se snaží při přepnutí dohnat co nejvíc může . Mě osobně se bigbud ze 30cm vytáhl na metr a ssh sem přepínal na 40cm a vytáhl se na 120cm a nijak mě to nevadilo spíš naopak sem se v klídku po oholení spodků dostal i k zadním květníkům .Ale pokud máš v klídku příštup je zbytečný to tak tahat.
Vitaz
tak nakonec jsem po 31 dnech (+1 den průplach pomocí plagron enzymů) přepnul. Zdají se mi dobře rozjetý, celá plocha stanu je víceméně zaplněná. Zatim jsem nic nestříhal, i spodní větve jsou silný a dohnali ostatní, jen u některých je toho dole zbytečně moc tak je oberu. Jinak ten výstřel, co následoval po prolití 3l/ks enzymama, mě při otevření boxu den poté docela překvapil. Později přidám pár fotek pořízených při průplachu.
Vitaz
přidávám fotky po 6ti dnech 12/12
Vitaz
..
Vitaz
..
koogi1
Dej ty noviny z pod květináčů pryč
než ti to chytne plíseň a začnou hnít!
Vitaz
to byl "jen" obal od zářivky, je pryč :D
koogi1
Hoj tak jak ti to dopadlo???
Vitaz
Ahoj, dopadlo to nad očekávání dobře. S partou jsme se hodně dlouho sbírali z toho když už nezbyl ani kousek a byli jsme opět nuceni přejít na slabší vzorky :).. kvalita, chuť a množství = TOP. Jediný problém který nastal byla plíseň v asi 3 hlavních palicích, přece jenom má amnesia ten květ opravdu dlouhý a chce to pořádný větrák, kdybych ho býval jen pustil naplno jako to mám ted, asi by tam ta plíseň ani nebyla.

nakonec cca 1200 (+-20 uplně přesně jsem nevěděl)
koogi1
No to je slusny vysledek paradniho koure.
Nj z ferrari se spatne naseda do trabantu;-) :-P
No ohledne plisne tim ze se ti chytla jen ve trech vrcholech tak
bud byly tak tluste ze by stejne neco chytly,a nebo kytky mohly
byt slabsi a proste nedavaly velikost kvetu a onemocnely.
Ale jo vzdy je lepsi mit silnejsi vetrani o tom vim sve:-)
Nu nezbyva mi nic jineho nez pogratulovat a tesit se na tve dalsi vlakno.
Tak at to roste.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma