Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
První pěst Indoor-sestava 600W - Klikni zde pro originální téma
Re-Devil
Zdravím pánové a dámy.

Tak úvodem bych chtěl říct že jsem se rozhodnul,spíš jsem se konečně rozhoupal,že si doma zařídím Domopěst :)

Nemám s tím žádný zkušenosti,ale to neznamená,že jsem úplnej novice ..:)
Moje zkušenosti s pěstem jsou dá se říct ve směs Teoretickýho rázu( tzn. že jsem nabychlenej informacema tak na rok) :D .
Když jsem jako mladej kluk pěstoval tak jsem pěstoval jenom Venky, a jak to tak někdy bývá, po dvou neůspěšných pokusech(čorkabusinnes). jsem se na to vykašlal,jelikož jsem nechtěl riskovat další zklamání.
Po X letech mojí absolutní pěstitelské nečinnosti jsem tenhle rok konečně poprvé mohl vysadit na svý zahradě. A tak jsem i učinil...Na tomhle venku jsem se seznamoval s používáním PH a EC metru,chemií vody a její úpravy,a celkově vlastně o všem co jakejkoliv pěst vyžaduje.
Sám si o sobě myslím že mohu zvládnout pěstovat i doma.
Chtěl bych vás poprosit o rady či připomínky týkající se výbavy mé pěstírny...
Jelikož nejsem milionář :) měl jsem při sestavování Boxu omezenej rozpočet a zkrz něj jsem musel udělat pár kompromisů ve výbavě...
Když mi tam něco vyroste..tak dokoupím kvalitnější zařízení,které bude odpovídat mým představám :) jenže to chce fakt love :)

Takže začneme:
Box: Dark Street II 120x120x180
Stínidlo:Diamond Reflektor Large ( namísto základního šuntu)
Pachovej filtr: Nebude vůbec, jelikož odtah vzduchu bude proveden do nepoužívaného komínu na půdě (navíc bydlím mimo čichovej dosah takže filtr je zbytečnej)
Odtahovej Ventilátor Ventilátor TT 150 - 680 m3/h s regulací...Průtok vzduchu [m3/h] 467/552.
Vybojka: Sodíková výbojka Sunmaster 600W Dual spectrum( Dual z důvodu že prostě nemám na dvě výbojky těd peníze...)
Předřadník: Lumii 600W přepínatelný.
Ofuk: Ventilátor Hurricane klipsnový ó18cm
Přívod vzduchu: Ten ješte nemám dořešenej.. bud tam plesknu malý větráčky z boku od PC :) nebo to nechám být, jelikož tah Odtahovýho ventilatoru je celkem slušnej a mohl by to fungovat i s pasivním přitahem.(nevím ...váš názor by mi bodnul :) )
Co se týče osazení... Rozhodnul jsem se pro použítí 6.5 L hranatejch květínačů. myslím že 11L bych v boxu plnohodnotně nevyužil)
Zajímalo by mě kolik vlastně do tohohle prostoru lze "nacpat" kytek..?..
Ale zároveň to zbytečně nepřehrotit...
Co se týče prostoru kde bude box umístěn... Jedná se o rodinný dům s půdní nastavbou(Půda slouži jako půda)
V Domě Box umístím do místnosti o velikosti 2.5Mx2M ( Je to moje "ložnice" která momentálně prochází rekonstrukcí takže žádná extra vlhkost a žádná zatuchlina ...
Odtahové potrubí půjde z boxu rovnou přes strop na půdu kde ho napojím do komínu.kterej se nepoužívá...Kolem potrubí zajistím dostatečnou vrstu izolační vaty kterou následně zaklopím protihlukovým sadrokartonem s revizníma dvířkama ..pro lepší přístup k motoru..
Teplota se v místnosti pohybuje v rozmezí 19 -26 stupňů asi :) nevím jistě ale na druhou stranu vím jistě že netopím jak vzteklej --osobně mám radši nižší teplotu než je teplota trenková :D...
Chtěl bych se vás jestě zeptat ..zda li a jestli vůbec smým natahnout privod elektriny k boxu s nevyužívané zásuvky v místnosti.(je tam samostatnej zásuvkovej obvod kterej využívám pouze lampičkou dá se říct...Takže si myslím že přetěžování sítě zde asi nehrozí (jistič 16 A).
Pokud nelze takto přivést proud k boxu mám zde možnost v hlavním rozvaděči na domě udělat samostatný jistič extra pro tento Box.
Časem mám v plánu k tomuto boxu pořídít ještě jednu skřín kterou osadím 400W vybojkou..ale to až po novým roce...:) Zajímalo by mě jestli je tahle "začátečnická" výbava dostatečná....? Pokud se vám cokoliv nezdá nebo máte zkušenosti a chcete se o ně se mnou poradit budu jen rád :)
To že jsem si rovnou vzal velký sousto o velikosti 600W neberu jako problém..spíš jako výzvu :) tak doufám že mou slohovku šlo pochopit :)
kostě
No box máš sdandartní, světlo v pohodě, květníky podle toho jakou hceš jet metodu, ale myslím že i ty 11 by si neměl problém využít. Taky tu s nimi někteří standartně jedou. Mno dobrý to máš BOX, to je opravdu jen základ.
Co hnojky jaký pojedeš? Nad jakým systémem přemýšlíš, spíš tohle rozepiš. To je totiž potom ten největší kámen úrazu. Box zbouchá každá lama, ale pak tu brečí co je špatně a nakonec se zjistí, že to hnojí krystalonem...
kokodc
Venku jsi pouzival PH a EC metr? to nechapu na co, nicmene box mas v pohode. 16A jistic na samostatnem obvodu bude v pohode stacit.
600w neni zadna vyzva, 120x120box to vyuzije perfektne, jde o to box radne zaplnit a nenechat ho poloprazdnej, coz neni uplne nejlehci pro novacka, v pripade poloprazdneho boxu bych pak doporucil z ekonomickejch duvodu jet 400w.
Co se tyce pritahu vzduchu, muzes jet naprosto v klidu pasivne, jen musis mit jistotu ze v mistnosti je otevreny okno, a zaroven tam nemit v boxu moc zimu( za svetla bych nedoporucit teplotu pod 23stupnu, za tmy pod 19- pro idealni podminky)
A jak napsal Koste......11l kvetniky bez problemu vyuzijes, ja je mam v tom samem boxu, jedu BOG a totalni bezmineralovy bio...... a uplne v pohode
Jak jsem rekl, zalezi na metode, ale 6.5l kvetniku jsi do tohoto prostoru schopnejch dat az 36. Ja mam ale jen 6 11ti litrovejch a box mam taky plnej, zalezi proste na te metode, SOG, BOG a SCROG
Chces li poradit, neboj se ptat, ale dbej na otazky, poradne procti FAQ a zakladni pestitelske informace, aby te tu pak nevykarmovali za kladeni stupidnich otazek. A at se dari
Keen
Mam de facto identickej setup a pasivní přítah stačí v pohodě. Ten odtah tam udělá podtlak, že i při plně otevřenym přítahu mi to shodilo klipsnovej ofuk z tyče :)

Co se týče zaplnění boxu mam 20 6,5l a je to na zaplnění akorát. Přes růst to vypadá prázdně, ale jakmile se kytky rozvětvej a vytáhnou po přepnutí, tak je to ideál. 600W je na ten prostor v pohodě.
n1cotine
ok autor se tu sice dlouho neoběvil, ale já si stejně dovolím poznámku k tomu pachovýmu filtru. Bydlím na okraji vesnice na kopci, pozemek je po pradědovi takže pořádná prvorepubliková zahrada, žadnejch 15x15 m jak se to dneska prodává. Na pozemku stojej dva domy, každej na druhý straně pozemku v podstatě u plotu, vzdušnou čarou je to od jednoho domu k druhýmu necelejch 50m. V jednom bydlím já s ženou a dětma a druhej obývají moji rodiče. Growroom mám v podkroví a odtah ven na zahradu. Když jsem přemýšlel stejně jako Re-Devil a sice že smrad nevadí protože se rozptýlí na zahradě, tak jsem se přepočítal. Jel jsem tam první kolo White russian a když to kvetlo tak mi táta jednou povídá, že mu to u baráku smrdí jako kdyby měl pole ganji za rohem a že když se trochu otočil vítr tak to bylo cejtit ještě o dva další pozemky dál. Takže asi tak, potom stačí aby ti kolem baráku prošel nějakej turista a utajení je v hajzlu a když to bude kokot tak ješte zavolá benga.... Filtr jsem si tenkrát vyrobil z odpadních (oranžovejch) trubek a fungoval dostatečně. Ale nedávno jsem narazil na příspěvek uživatele praschiwa kde popisoval výrobu pacháče z drátěnýho koše na odpadky. Ten se mi doma válel, včetně role tahokovu, tak jsem si jeden pořádnej filtr udělal podle praschiwy a ve finále mám doma obludu která má průměr 260 mm vnitřní roura je 160 mm a dlouhý to je 500 mm. Vejde se tam přesně 7kg uhlí a celý mě to stálo (teď jen orientačně) 350 vočí za filc, kterej prodávaj po dvou metrech čtverečních (takže ho hafo zbylo odhadem na další 3 filtry) a asi 700 za uhlí. Kdybych k tomu měl přípočíst cenu koše a tý trubky tak jsem na ceně do 1500 kč za filtr kterej v podobný velikosti v growshopu začíná někde okolo 7 tisíc ..... Jo a víko na koš jsem udělal z podtácku pod květináč .....
n1cotine
ješte filtr bez náplně na fotce je vidět jak sem přesříhnul koš abych ho prodloužil


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma