Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
DarkStreet II 60 / 250W HPS / Skunk#1 - Klikni zde pro originální téma
Rastafa8
Zdravim groweři!

Po nedavno neuskutečněnym growu ve skřini jsem si koupil DS II 60(60x60x150) a přemístil se k sobě do pokoje..!

Komponenty :smoker:
Dark Street II 60
250W sodík - růst, květ
VKO 125 - odtah
Cooltube
Stínidlo ze sady 250W
Aluflex 2m
Přítah pasivní
Ofuk - nějakej tří stupňovej větraček z baumaxu a pc větraček
5x květník 6,5l ale ze spoda je napsano 5,5 tak nevim
Plagron Royalmix 50l
Hnojiva budu pořizovat nejspiš až na květ a to zkusim asi BioBizz po doporučení od kámoše

Osazenstvo
4x Skunk #1 od Sensi Seeds
1x Brainstorm od Dutch Passion (jestli se vzpamatuje)

Takže všechno mám složený semínka maj všechny 4 už hezkej klíček takže dnes pujdou do hlíny. Ten Brainstorm je z tý nepovedený zkříně a míval tam občas trochu zimu takže je takovej vystresovanej, :injured: ale myslim si že se vzpamatuje, možna už vzpamatoval. Ale je tak o tejden a něco napřed oproti těm skunkům ale zkusim ho dohnat. Teplota je od 20 do 28,5. Vlhkost nižší kolem 40% ale dnes si jdu po rozprašivač takže to zlepšim.

Akorát mám jeden problém -> strašně mi to VKOčko hučí :grrr:, tudíž nevim jak nastavit den/noc protože přes svoji noc když spim ja tak by se u toho spat nedalo, a když začnu svítit v 7 ráno tak přestávám v 1 ráno žejo a já fakt potřebuju spát víc než 6 hodin denně. Takže prosím pište zkušenosti s odhlučnením nebo nějákej tichej ventilátor. Koukal jsem tady na foru ale nic moc kloudnyho jsem nenašel, maximalně to že isoflex pomůže s hučením v tech rourách, což jsem si asi měl koupit... Nebo jsem koukal na TT silent M máte někdo zkušenost?! Je ale dost drahej.

Pěstu zdar!:winner: :mutant:
Rastafa8
Na teploměr nekoukejte, jen jsem to zkoušel. Odpoledne přidam dalši foto až přesadim a zasadim! :jumper:


Edit: JAAAJ proč je to natočeny :rip:
redgrow
na vko si udělej box třeba ze dřeva a na stěny dej rockwool + sonoflexi
nebo jinej vent, ale ne TT to je axialní, když na něj připojíš pacháč, tak ti půjde rapidně dolů průtok vzduchu.
Rastafa8
to ten box s VKOčkem mam jako dat na zem v boxu ? když to mám zapojeny takhle..
redgrow
no spíš to dát mimo box... ale pomotalo se mi to v hlavě a myslel jsem, že máš VK. a ten jsem právě na fotce v boxu neviděl, tak jsem myslel, že máš vent mimo box. :)

a plánuješ pach. filtr ? s tímto ventilátorem co máš by to nebyla ideální kombinace.
Rastafa8
no přemýšlel jsem o tom no, ale říkal jsem si že to nechám až na květ podle toho jak moc to bude vonět/smrdět
redgrow
tak uvidíš většinou to voní pěkně, ale za chvíli si na to zvykneš, takže se ti to nebude ani zdát, že je to nějak extrémně cejtit... Pokud bydlíš v baráčku, tak asi pohoda, jen když přijde nějaká návštěva, tak hned něco zmerčí :-D

Ono i dávat pacháč v období růstu není dobré kvůli větší vlhkosti, která by se měla udržovat. - filtr se rychleji zanáší a i výrobce většinou uvádí max vlhkost 70%

ať se daří ;-)

jo ještě jedna věc ono i když odhlučníš ten vent, použiješ sonoflexu, tak pokud nebudeš mít hadici vyvedenou mimo místnost, tak pořád uslyšíš hučení proudícího vzduchu. i když u průtoku, který má vko to nebude tak hrozné ale třeba u 800m3/h to sviští už trochu jinak
Rastafa8
myslíš že ten sonoflex pomůže hodně? ono nejspíš samo o sobě to vko moc randál nedělá ještě když je v zavřenym boxu nebo snad ano? achjo proč já zkouřenej blb :mutant: nekoupil rovnou sonoflex místo toho aluflexu :teef:, ještě když mi to předtim kámoš říkal ale já si to dostatečně neuvědomil a nedošlo mi že nastane až takovejhle problem.. :smash: :hanged: jo a jen se tak rychle zeptám(určitě tady o tom je milion threadu.. :angel: ) ale jak je nejlepší udržovat či vytvářet vlhkost ze začátku růstu? zatím jen občas vypínám odtah a nechávám běžet jen pc větráček a otevřu takový okýnko ze strany boxu a rozprašovačem tam nacákám destilku, ale o moc se to nezvýší
Rastafa8
Aktualni foto z dnešního večera.. :heart: :leaf: teplota se pak zvedla na cca 25°..
Cau,

taky prispeju s dovolenim.

Zacal bych setupem.

VKO uplne k hovnu, jestli jsi chtel uzidit tak smula, dost se ti to prodrazilo. Kup si TT 125, je levny, rozhodne vykonejsi a zvladne pachac. TTcko si dej na pomalejsi otacky(je to na schematu ventilatoru) a povetsinu roku nebudes mit problem s teplotou.

Pachac:ten je potreba a to ikdyz jsi levej jak savle, jakmile ti zacne nakvetat kytka, bude to citit a fest :D. Kam odvetravas? Do kominu, do pokoje, fasady?

K pestovani:

Na ty 4 chcipaky je uplna blbost palit 250dinou. Lepsi varianta: bez do elektra a kup si OSRAM/Philips usporku do 25w, 6400K, coz je tusim daylight a nech kvitka nejakou dobu pod touto zarovkou, jakmile kytky zaplni plochu 30x30cm, rozestav je a pak pal 250w a zacni i na vysce lampy 80cm nad vrcholky a kazdy den 5 cisel dolu, je proste blbost svitit takovou intenzitou na kytku co ma sotva 3 listy.
Tim, ze nekolik dni(tyden, co ja vim) budes svitit usporkou, ktera prd zere a prd hreje, ziskas usetrene penize za jinak paleni sodou a navic vyresi se ti lepe klima v bedne, zvedne se ti vlhkost na 50%(okolni vzduch) a ta se bude drzet, nebudes mit ve skrini zdroj, ktery by vlhkost srazel. V tuto dobu nemusis resit TTcko :D

Jinak k hluku: ved roury v sonoflexu, natahuj sonoflex, muzes koupit o jednu dimenzi vetsi hadici nez je prumer ventasu. Tedy TT125, sono 150. TTcko dej do boxu, treba z OSB desky a vypln ji rockwoolem nebo jinym akustickym izolantem. Nej oldschooloveji by to slo: udelat ze sono,sono vetsi nez je velikost tveho celeho ventasu, coz bude tak sono 250, vlozit do sona ventas, protahnout hadice odtah a zbyle misto vyplnit nejakym molitanem nebo vatou. Tak ci tak, kdyz uspejes, budou te stvat ofuky


Az ti kytky povyrostou, hodne je zastrihuj, pod sodikem se celkem kytky tahnou a mene vetvi nez pod MH. At kazda katka ma max. 8 masivnich/hlavnich spic.

Zatim asi vse.

At se dari. IPX

P.S.: Necetl jsi FAQ, to je tam uplne nahore
http://grower.cz/pestovani/navody/?
Rastafa8
Našel jsem doma tohle, myslíš že kdybych tam dal obě, tak by se to dalo použít? Dohromady daj 5400k, jestli ne tak prostě asi budu v růstu svítit tim sodíkem no, protože mi došly finance.. A pokusím se sehnat na to TTčko + sonoflex..

Dík za rady
Rastafa8
A taky tohle jsem našel, ale ani nevim jestli funguje a nemam objimku
18W Phillips

omg zasranej iphone :david:
Rastafa8
Tak beru zpět, ani jednu variantu. Stavil jsem se v baumaxu a maj tam vsechny možny usporky ty daylight, takze zitra poridim, možná ještě dnes. :smoker:
Rastafa8
Fakt užasny, to se může stát jenom mně. Ještě dnes jsem si sjel koupit tu usporku - Philips 23W Cool Daylight 6400K a hezky si to tam dám a pri druhym zapnuti zacne svitit nejak divne a po par vterinach prdne jakoby vevnitr (nerozlitne se) a přestane svítit. To se může stát jenom mně :( karma asi :whip: :grrr: a jeste ke vsemu jsem si nevzal uctenku.. idiot
JabaDuba
zdar, tak tam hoď tu 18W jestli máš už tu objímku... je na ní napsané co je to za typ? ať se můžeš kouknout jakou má teplotu(K)
Rastafa8
Tak jsem si koupil ještě jednu tu samou usporku a pak na tu učtenku vyreklamoval tu rozbitou. Takže až vylezou ty skunky tak tam dám i tu druhou. Přikladam foto aktualniho stavu. Teplota: okolo 24° a vlhkost nad 60% - 80%. Koukal jsem se ale nikde jsem to moc nenašel, akorat něco že se úsporka může dát až 3 cm od vršku kyti, já to mám 7,5 (posuďte podle foto). Jak vysoko bych to tak měl mít??
Rastafa8
:)
Rastafa8
Myslíte že má smysl k ty usporce dávat takovyhle stínidlo, nebo je lepší jí prostě kolmo zavěsit nad vršky? Ještě bych nejspíš přidělal tu druhou z druhy strany na to stinidlo.. :sun:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma