Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Material na skrin - Klikni zde pro originální téma
waterpiper
Zdravím, chci rozjet box a z finančních důvodů řeším jaký materiál použít na stavbu. Na originál nemám love. Jedna varianta je sehnat nebo postavit klasickou skříň (dřevotříska), ale přikláním se ke "kopii" boxu prodávaných v growshopech. Z hranolů bych postavil kostru a na stěny bych použil plachtu. Našel jsem toto http://www.peplachty.cz/produkty/zakryvaci-plachty
Udávají, že vydrží teplotu do 85C a chtěl bych se zeptat, jaká je teplota pár cm od 150W nebo 250W sodíkové výbojky? Vím, že teplota ve skříni by byla do 35C, ale zajímá mě jakou teplotu má samotná výbojka a její nejbližší okolí. Prostě jestli by tahle plachta byla vhodná ? Samozřejmě bych ji z vnitřní strany polepil nějakou stříbrnou fólií. Rozměrově bych chtěl 80x80x150, 150W výbojku (vím že je to velký prostor na takovou watáž) a měl bych se vlézt v pohodě do tisícovky místo dvou tisíc za originál, každá koruna dobrá.
SOMBruno
Prečo si radšej nedáš do klasickej skrini fóliu z growshopu za pár drobných? než stavať zložité skrine z autoplachty :teef:
Vemach
Kup si radsi original. Nemusi byt treba nejaka draha znacka (HB, DS) ale neco levnejsiho (Mylar tent). A nebo to udelej bytelne ze dreva. Pokud budes sam vymyslet nejake plachty bude to prosvitat, trhat se, netesnit a budes z toho mit jenom nervy(vlastni zkusenost) ver ze za tech par korun ti to nestoji. Stan pokud se o nej budes dobre starat ti vydrzi nekolik let. Rozhodne bych nesetril.
waterpiper
Chtěl jsem si užít ten pocit, že si to člověk postaví sám :) Každopádně nechcu dávat tři tisíce za pár tyček a plachtu z growshopu. To už to udělám raději v klasické skříni. Ale stejně by mě zajímala teplota výbojky.
Vemach
teplota vybojky na povrchu i 200C ale ve stanu nad 4
0 mít snad nebudeš.
aresek
čágo bélo :) kupovat celý stan nemusíš,jen se vykašli na nějaké plachty, stačí obyčejná folie - viz: http://www.growshop.cz/katalog/seznam/806-folie buď klasika bílá a nebo stříbrná. konstrukci klidně ze dřeva, aspoň budeš mít nějakou činnost a radost z vlastní práce je k nezaplacení :)) uděláš si vše na míru a je to...pak postni fotky jak pokračuješ :) jinak teplota je těsně u žárovky vysoká, vem si jak pálí obyč žárovka, třeba 40w ...ale když uděláš klasiku box, tak se nebudeš muset bát žádného propálení či podobných problémů :)
waterpiper
Díky za odpovědi. Konstrukci udělám ze dřeva, to už mám rozhodnuté. Díval jsem se na netu kolik stojí překližky v hornbachu, baumaxu ... ale musím tam zajet osobně to obhlídnout a pak porovnám jak to vyjde cenově ve srovnání s těma fóliema :/ Dneska jsem objednal výbojku 150W Phillips. První krůček :) Uvidím co koupím dalšího, podle toho jak vyjdou love do výplaty a zbytek snad po výplatě, holt, už nejsem chudý student, ale chudý plátce daní :D Taky jsem ubral na rozměrech, momentálně se mi nejvíc zamlouvá 60x60x130 pro tu 150ku. Až bude materiál a začnu, tak postnu.
Stoned_r41d3r
Chjo, človíčku, máš reg skoro 10 let, přesto píšeš věci jak úplej nováček,

Proč je stan lepší varianta, než si něco rybit?

- Nebož i Tvůj čas stojí prachy, věř tomu, nebo ne. Může se Ti stát, že Tě to nakonec vyjde dráž.

- Pamatuješ tu aféru z homeboxama, ve kterých zdechaly kytky, vlivem oxidace materiálů ze kterejch byly udělaný, respektive vlivem látek, který se z těch plastů uvolnovali. Nakolik věříš svý plachtě?

- Stan je z výroby upravenej pro odraz světla. Užij si to prcání se s chemoprenem a fólií, který stejně bude ve finále vypadat rybě.

- Stan má jakous takous strukturální integritu. Dá se na něj položit předřadník i odtahovej ventilátor bez nějakýho zásadníhi rizika, že se to prorve a padne na kytky.

- Stan je už od výroby téměř 100% světlonepropustnej, nebudeš se muset srát s tímhle faktorem, nadto, pokud stan připojíš na adekvátně výkonej odtahovej ventilátor, nebude ti smrdět, protože je z výroby natolik těsnej, že všechen smrad půjde vrchem.

- Na stan máš ze zákona 2 roky záruku.

- Většina stanů přežije i více než ty 2 roky

- Stan, ač je pěst na oko, vypadá furt líp, než nějaký strašný monstrum ze zakrývací plachty.



Překližka je nesmysl.

_________________________

Autor tohoto postu má za sebou jednu růčo dělanou skříň z lednice, DS stanem po dobu několika sezón, který se nakonec rozhodl nahradit skříní na míru. Z 18mm dřevotřísky, ovšem.


__________________________

130 cm je debilně nízká výška, budou tě bolet záda, nebo budeě zahradničit v kleče/čupu.
Pflusik
Já jsem zatím spokojenej se svým řešením. Bytelná kostra z trámků. Vnější krov silnej černej igelit 2 vrstvy, vnitřní vrstva odrazová folie (používám obyč bílou z GS ale je možno použít cokoliv dle chuti a financí) Připevnění na dřevěnou kostru pomocí nastřelovačky. Stavba asi 4 hodiny komplet. Není to věc, co bys chtěl mít na okrasu v obýváku, ale vejdeš se do litru na skříň, což je nejmíň, co de, pokud si nedovezeš skříň ze sběrnýho dvora za daxa, což by asi bylo vůbec nejlepší řešení. Mám zkušenost z 400W a teplota nevadí. Kytky vyrostly pěkně.
waterpiper
Why so rude? :)
Registrovaný jsem tady od doby, kdy jsem začínal hulit, ale několik let jsem tady nebyl, nikdy jsem nepěstoval indoor, takže nováček v tomhle jsem. Poslední rok jsem skoro nehulil, kvůli teď už bývalé přitelkyni. Nyní si chcu vše vynahradit a hlavně splnit sen s pěstováním. Chci si to udělat po svém a hlavně vlastníma rukama, nakupovat předražené hotovky umí každý ňouma. Samozřejmě to může dopadnout jak píšeš, ale chybama se člověk učí. Každopádně na plachtu kašlu, jdu do překližky :) Dneska jsem se byl podívat v Baumaxu a Hornbachu, koupil květináče, substrát a hnojku. Byl jsem tam po práci a řežou tam na míru do sedmi, takže jsem to nestihl :( Výška 130cm mi pro 150W lampu přijde ok. Nebudu v boxu několik hodin denně trhat plevel, aby mě bolely záda ;) A když holky pěkně porostou, tak si k nim klidně i lehnu a budu se kochat. Tvůj příspěvek mi zprvu připadal jako reklama, čekal jsem kdy na mně vyskočí nějaký odkaz na growshop :) Zajímalo by mě, proč je překližka nesmysl?

Pobavilo mě, když jsem se paní v Hornbachu ptal na kokosový substrát a pak s ní rozebíral a vybíral hnojky, přiznal jsem se,že to mám na trávu a bylo mi sděleno, že jí to bylo hned jasné a že tam chodí hodně travařů pro substráty :teef:
Vemach
tak za prvé rada: když budeš každému na potkání vytrubovat že pestujes tak dost brzo skoncíš. a za druhé preklizka pokud ji chceš použít je dost náchylná na vlhkost.
Stoned_r41d3r
Why so rude? Přesně o tom hovořím, o té domnělé snaze mít to všechno samodomo, ideálně včetně motání měděnýho drátu na tlumivku a slepého odmítání _prověřené_ technologie jako předraženýho chucpe...

Typický pro nováčky, na druhou stranu nic, co dovedu pochopit. Na stranu třetí, sou to tvoje love a tvoje kytky.

Už jen proto, že jsem Ti vypsal na základě vlastní zkušenosti nějaký dost zásadní pro a proti, pokud se na to díváš jako na reklamu, hold každej svýho štěstí strůjce.

Překližka ti bude vlivem vlhčího prostředí rychle degradovat, neboť je náchylná na vlhkost, nadto na ni nepoložíš/nepřivrtáš předřadník, možná ani odtah, neboť hovno unese, už jen přivrtat tam blbý háčky pro zavěšení stínidla si dovedu představit jako solidní hell,ale ty už ses koukám rozhodl sourcovat informace o indoorovým pěstění ze stran guruzaměstnanců Hornbachu, což je vskutku kuriózní volba a jistě pochopíš, proč Ti tímhle přeju hodně štěstí do Tvého dalšího počínání a svý názory si nechám pro sebe.

waterpiper
Nemám bohužel tři litry na origo box, ikdyž se tomu těžko věří v zemi s průměrným platem přes dvacet tisíc. Musím volit levnější alternativu, ikdyby to byla chyba. Je ve mně nedočkavé dítě, které chce pěstit co nejdřív a jinou možnost nemám. Třeba časem taky skončím u toho originálu, až na něj budu mít peníze a vlastní box skončí jako palivo. Ale každopádně díky za rady, ikdyž mě nepotěšily :)
Stoned_r41d3r
Jaký tři litry? Za dvaapůl jsem Dark street 2 ( 60x60x140 ) kupoval před 3 rokama, heureka rika, ze nejlevneji je ted za 1900.

A za 1900 se budu divit, když seženeš ventilaci, ergo nějaký levný TDčko, 2 ofuky.
Za 1900 budeš rád, když v GS koupíš předřadník, výbojku, kabej, patici a stínidlo.
Budeš si muset koupit nějaký semena nebo klony.

Fskutečnosti je to, co teďkom židíš na boxe marginální částka.

A řeknu Ti novinku - část z těch věcí ( stan, pokud nebude natrženej, předřadník, stínidlo, odtah, sakra i ty květináče, který jsi s velkou pompou koupil v Hornbachu) můžeš koupit jetý z netu, nebo z bazzaru. Ano, je to větší ojeb. Ano, musíš si to pohlídat. Ano, nebudeš to mít do druhýho dne.

A na závěr poslední radu : Každej uspěchanej nákup je na hovno.
Vemach
stoned ti dává fakt dobrý rady. podle mě box do 1000 nedas a pokud chceš ušetřit pár korun které tvrrdis že nemáš nechápu za co chceš pořídit zbytek. i ta blbá hlína stojí pár stovek. pak hnojiva , klony, odtah, potrubí,pachac, i plno drobnosti jako gumy na přidrzeni odtahu stojí sice stovku ale takových stovkovych položek jsou desítky. základ je dobře vybaveny room a pak do něj stěhovat kytky. s tím že narves kytky mezi 4 stěny z překližky pod světlo a zbytek se časem podá budeš mít jenom nervy a problémy a zbytečné další výdaje. hasit problemy na poslední chvíli je fakt blbost.
ps: ano vhodný způsob jak ušetřit je nákup některých věci na bazaru.
SaMoLeBKa
No když přesně nevíš co chceš tak si to kup a maš to....stejně pak budeš řešit jiné věci co s tyče palic.....
Přikládám obrázek skřríně co jsem dělal kamošovi na míru(co musí splňovat-rozměr,rozložitelnost,pojízdnost) a gratis...
Rozměr š180Xh160Xv225cm
3dveře pro dostatečný přístup
Kostra z dřevěných sloupků a začepovaných podstav nařezané z 1fošny a ohoblováno pro přijemnou práci
Troje dveře,zakladem kostra z desek a pokryto sádrokartonem stejně jako všechny ostatní stěny......

Narovinu ti řeknu že pokud by mě to nebavilo a neměl určité závazky k výrobě tak bych u do toho nešel.....člověk si řekne 4 hodiny...HOVNO minimalně 2 dny a stejně to dokonale netěsní!!!
A CENA??!! jediné co jsem v ten moment kupoval bylo 6tabulí sadrokartonu (á 140Kč) + pevné kolečka s ložiskem 6ks + spojovací materiál( uhelníky a že tych vrutů na to bylo potřeba dost) + panty a kliky
Sumasumarum odhadem 2500Kč
Převážet se to da jedině v dodávce nebo na vozíku---v podstatě nahovno mimo jiné že to váži 100kg

Zda se to vyplatí si dělat novou skřín sám??? NE
Hlava
Prosimte , nic nekupuj , staci najit poradnou papírovou krabici , vystlat to polystyrénem kus retezu ,nejakou vyšeptanou lampu taky nekde sezeneš , jako ventilace stači klisňák voe a jedem jaky stany a pičovyny :D:D a jako stinitko doporucuji papirovy obal od awingu , ten ma totiz parametry stinitka , takze sedi jak prdel na hrnec , no a maš to jak v akci z LIDLu za 199kč :p: podivej se na to taky to v tom jede :D
Hlava
..tady specialně upravené stínitko :D
Hlava
...no a tady nejaky palky ze superlevne vlastnorucne vyrobeneho boxu , kdyby to nekoho zajimalo , muzu zalozit tema s timto mym pocinem :D
yabasta
citace:
Původní příspěvek od Hlava
...no a tady nejaky palky ze superlevne vlastnorucne vyrobeneho boxu , kdyby to nekoho zajimalo , muzu zalozit tema s timto mym pocinem :D


Téma určitě založ :D
Falcon44
Ja napríklad sa chystám o mesiac v novom byte rozbehnúť skriňu z kartónu 3mm....od preglejky alebo sadrokartonu to má ďaleko, ale ten materiál je dosť pevný (ak viete ako na to) a plánujem z toho poskladať originál solídny box s viacerými oddelenými priestormi, oblepiť to tapetou aby to vyzeralo pekne ako kus nábytku, skrátka všetko ako má byť :) a rozhodol som sa pre tento kartón lebo je ľahký, dá sa ľahko spracovávať, aj orezávačom na papier, netreba žiadne vŕtačky a pod. a v prípade potreby kvôli pevnosti/nosnosti sa dá ľahko navrstviť......


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma