Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba skříně, poradte. - Klikni zde pro originální téma
Zaludex
Ahoj zahradníci,
po několika letech pěstování outdoor jsem se rozhodl že si postavím skříňku i domů. Řeším ovšem několik problémů s kterými bych potřeboval poradit. FAQ jsem projel a snad všechny možná fora, ještě se tady v tom moc nevyznám, přijde mi to celkem složité :(
Takže.
Skříň je 70x40x70cm (ŠxHxV) - zbouchaná ze dřeva a sololitu. Vnitřek jsem prozatím natřel bílou barvou, myslím že by to mělo stačit podle toho co sem se dočetl.

Světlo bude Led panel 96w - ( 665nm, 630nm, 460nm a bílé led diody doplňují světelné spektrum mezi modré (440nm) a červené spektrum (630nm a 660nm).

Tak, první věc je jestli mi bude stačit na přítah a zároveň i ofuk větrák z auta na 12v, fouká opravdu dost bohužel nejsou na něm žádné parametry. Další věc jestli mi bude stačit pouze pasivní trubkový odtah? Chtěl bych tam dát pachový filtr ale ten bez odtahového větráku bude nejspíš k ničemu :-D popř. jestli by mi na odtah stačil normal větráček z počítače..?
Pachový filtr bych si vzal obyčejný Eco 240m3/h, aluflex na rozvod.
Jinak chtěl bych tam mít 4-6 kytek který pojedu ze semen.
Mám Durga Mata, Ak47x-northern lights, Hollands Hope. Ještě FD ale ten si nechám nejspíš zas na Out.

Děkuji moc za Váš čas a případné rady a odpovědi. Z
Majky-man
No na led bych se vyprdnul 150/250w soda myslím že budeš s vypsledkem spokojenější větrák dát na odtah větrák ale jestli zo protáhne pacháč by jsi musel zkusit a ta výška skříně nic moc vem si že ti neco zaberou květníky a světlo takže z toho máš cca50cm na kytky a nejsem si jist jestli se ti ze semen podaří vypěstovat kytky (4-6) na 50 cm výšky
yabasta
citace:
Původní příspěvek od Majky-man
No na led bych se vyprdnul 150/250w soda myslím že budeš s vypsledkem spokojenější větrák dát na odtah větrák ale jestli zo protáhne pacháč by jsi musel zkusit a ta výška skříně nic moc vem si že ti neco zaberou květníky a světlo takže z toho máš cca50cm na kytky a nejsem si jist jestli se ti ze semen podaří vypěstovat kytky (4-6) na 50 cm výšky



dalsi lobista od phillipsu nebo co?nechapu.

pokud chce jit do LED tak at jde,ja osobne mam HPS ale rad se kouknu na grow s ledkama.a ze jich tu par povedenejch na foru je. jeste mu napises at jde i do 250w no to si panacku myslim ze v tom jeho prostoru je nereal.pokud nevysype majland za ventilaci.

drzim palec a tesim se na LED vlakno


´´Tak, první věc je jestli mi bude stačit na přítah a zároveň i ofuk větrák z auta na 12v, fouká opravdu dost bohužel nejsou na něm žádné parametry. Další věc jestli mi bude stačit pouze pasivní trubkový odtah? Chtěl bych tam dát pachový filtr ale ten bez odtahového větráku bude nejspíš k ničemu :-D popř. jestli by mi na odtah stačil normal větráček z počítače..? ´´

pritah by ti mozna stacil pasiv,ten ofuk bych nepodcenoval.nemas uplne jistotu ze pritah budes mit zrovna ve vysce kde potrebujes ofuk.odtah MUSI BYT AKTIVNI.
no a nejsem si jist jestli pc ventas utahne pres pachac,muzes je ale dat za sebou.

nemam s LED skusenost tak nevim jak to topi
Zaludex
Právě ty Led mě strašně lákaj. Ted jsem to dole dopunktoval. S tou ventilací ale asi budu mít fakt problém. Ventilátor z auta dělá strašnej kravál když jede na 12V, na 6 V je to lepší ale fouká málo. Vymyslel sem to fakt šíleně, zítra sem hodím foto abys viděl jak to mám. Takže každopadně je duležitější odtah než přítah?
Jinak ten Led panel sám osobně taky burácí, aly když zavřu dvířka dobry. Přemýšlím jestli nekoupit opravdu nějaký homebox, už se stím patlám docela dlouho.. Vyřešit tu ventilaci a jsem v klidu :-) Z.

Jinak ty ledky netopěj teměř vůbec, maj jak aktivní tak pasivní chlazení..pecka jsem z toho fakt nadšenej :-) když po hodině svícení šáhneš na diodu je studená ale trafo trochu hřeje...
yabasta
Odtah je důležitý musi utáhnout pachac.a jeste vyměnit vzduch v boxu.
Hele homebox nebo stan je good ale skrin je vetsi kuceni a lip to odhlucnis.
Mam s Dr60 a musím říct že spokojenost, kvalitne udelanej.
Majky-man
Rozhoďne ne jen to beru z hlediska toho že ty ledky nejsou na takovém "levelu" aby se s tím dala nahradit soda je pravda že na tak malej prostor je to možná lepší aspoň se ty kytky tolik nepotáhnou každopádně kdyby jsi měl prosto 100x100 tak by to asi bylo lepší rozhodně by pokud by jsi měl větší vejšku
JabaDuba
Majky-man takže pokud bude svítit LEDkami, kytky se tolik nepotáhnout? To bereš odkud?
Jinak ten ventilátor bych řešil nějakým mezaxial-em za 500,- kde víš parametry a pak ho odhlučnit (dát do malého boxu, popř. obmotat izolací). Před ventilator dát ten pacháč a za odvod ven ze skříně.

Jakou teplotu máš/budeš v zimě mít kolem boxu? Resp. kde máš box?? Normálně doma?
v 70x40x70 sem jel 400W a uplne bez problemu vynos vzdy pres 300,delate z toho zbytecnou vedu,at to zkusi a uvidi,vase teze ze "nejde" jsou k popukani :-)
yabasta
citace:
Původní příspěvek od GREENTOKAREW
v 70x40x70 sem jel 400W a uplne bez problemu vynos vzdy pres 300,delate z toho zbytecnou vedu,at to zkusi a uvidi,vase teze ze "nejde" jsou k popukani :-)


Precti si to poradne, urcite jsem nerekl ze to nejde.
Zaludex
JabaDuba: Box mám normálně doma přes den bude okolo tak 25 stupnu, a v noci tak 20. Podle toho jak budu ládovat do kotle :-)
Odpolko sem hodim tu fotku abyste tu silenost viděli :-) jinak zatim díkes :-)
Zaludex
http://www.e-grow.cz/products/kompl...iltrem-187m3-h/

Tohle by mi mohlo myslím na odtah stačit :-) je to to nejlevnější co sem našel :)
Zaludex
Tak tady je ta fotka..
Zaludex
Snažil jsem se foto dát sem, ale je v galerii zde je na něj odkaz..
http://grower.cz/home/viewer.php?
JabaDuba
Ten odkaz je obecně na galerku, když si všimneš, link se nemění s obrázkem

Tak to je v pohodě když to máš doma
S tím ventilátorem jsem měl za to, že se ti do toho nechce cpát moc peněz ;)
Jinak to bude stačit určitě, ta sada :)
Zaludex
Jo to jsem si všiml, ale když kliknu přímo na gallery pod tím odkazem tak se mi ukáže. No zkusim jí sem dát ještě jednou :-)
JabaDuba
Když pridavas odpověď tak zaskrknes že pripojis obrázek a dáš odeslat příspěvek, pak ti vyběhne stránka na dodání obrázků z PC


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma