Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
1st Grow / 250W HPS / Skříň 78x38x150 - Klikni zde pro originální téma
Rastafa8
Servus groweři!

Tohle je můj první grow, takže budu rád za všechny vaše komenty a rady co bych mohl zlepšit, popřípadě předejít nějákým začátečnickým chybám.
Částečně jsem už začal, takže semena už mi vyklíčily a jsou v hlíně v teple a vlhku. Ve skříni zbývá dodělat pár maličkostí a bude kompletně ready.

Takže setup:

Skříň 78 x 38 x 150 (š x h x v)
Sodík 250W (růst i květ)
klasický stínidlo
diamantová folie
125 VKO na odtah
přítah pasivní (2 díry ze předu a po jedný zprava i zleva - o průměru cca 4cm)
na ofuk použiju nějákej větráček z Baumaxu za pár kaček, nevím přesně rozměr ale myslím si že bude stačit
Plagron Royalmix
3x Brainstorm od Dutch Passion

Ještě mi zbývá pořídit teploměr a vlhkoměr nejspíš i aluflex a hnojiva. Kámoš kterej má už pár kol odjetejch mi doporučoval BioBizz a plánuju určitě pořídit na konec Final Solution. Květináče ještě teda taky nemám protože jak v Baumaxu tak v Hornbachu normálně neměli normální plastovej, levnej a hranatej květináč velikosti kterou bych potřeboval, což mě přivádí k otázce jakej objem by jste doporučovali.?

Skřín je umístěna v prostorech kde (bohužel - bohudík?) bývá chladněji než je pokojová teplota. Dnes jsem tam naměřil 14-15° bez zaplý sody. S blížící se zimou mám strach abych to tam tou sodou vůbec vytopil, comyslíte mám přemýšlet o nějákém vytápění nebo izolaci? Vím že se předřadník dost zahřívá takže jsem ho přišrouboval na stěnu zevnitř a podložil jsem ho hliníkovou destičkou abych omezil riziko shoření boxu. Myslíte že to je blbost to dávat do vnitř nebo to tam mám nechat.?
Použiju nejspíš metodu Scrog..

Děkuju Minotaurovi za podporu a rady na začátek!
Budu se snažit upadovat tenhle thread co nejčastěji apřidávat i nějáký fotky.

Pěstu zdar!
JabaDuba
Ten předřadník je risk.. osobně si myslím, že se nic nestane, ale pojistil bych to jak to jen půjde.
Řešit izolaci apod. s tím bych asi ještě počkal, ale pokud tam máš teď 14-15° bez světla(tzn. jako v noci), tak už i to je docela málo "na noc" bych řekl. Takže to asi budeš muset na zimu nějak obalit.
Objemy květníků jsou ve FAQ myslím.
Jediný co si myslím, že bude problém u tohoto sestavení, že ti kytky před a za lampou nebudou růst tak, jako ty pod ní (předpokládám, že teď máš lampu rovnoběžně s čelní stěnou).
Navrhoval bych ti stínítko s lampou otočit, jakoby do 90° s čelní stěnou skříně (snad mě chápeš, kdyžtak nakreslím). A celé jej roztáhnout do šírky (na styl wing) + tam dát tepelný štít nejlépe.
Jestli ho však otočíš, tak se ti tam nevleze, bo je dlouhý 40 a ty máš jen 38, tak bych ho o těch pár čísel seříznul.
BTW: do jaké výšky si dával ten předřadník?
Rastafa8
Myslíš, že by skelná vata stačila? Že bych to dal po stranách a nahoru a možná i mezi zeď a tu skřín ze zádu.
Až se tam dostanu dnes tak můžu vyfotit jak mám to světlo, myslím že tě a chápu a mám to tak jak píšeš, ale nepřijde mi že by se těm krajním dostávalo méně světla. Četl jsem tady na fóru že se třeba kytce pod objimkou dostavalo málo světla, ale ze začátku si je můžu kdyžtak posunout a dát k sobě doprostřed a pak až to světlo pujde výš tak se to rozprostře a odrazí od stěn ale uvidime no.
Předřadník jse odhadem 10-15 cm od "stropu" :D. Nenapadá mě čím nehořlavým to zajistit. Nějáké tipy?
Jinak dík za názor a koment:)
Pěstu zdar
JabaDuba
Někde tu je na fóru měrení svítivosti v různých vzdálenostech a polohách od sodíku. A právě vepředu a vzadu to není nic moc. Ostatně logicky, když se na lampu podíváš, nejvíce to svítí uprostřed.
Proto se používají ty křídlové, aby se ti světlo ze středů dostalo do krajů. Je tu dost témat pokud si prolistuješ pěsty pod klasickým a pod wing. Pokud bys měl čtverec skříň tak je to OK, ale když máš strany 2:1 ... zkus to klidně tak jak to máš, však uvidíš sám.. popř. se dá ještě kytky prohazovat, ale nevím jestli to je to ideální řešení :)

Skelná vata je v pohodě, jen je z ní bordel a naprd. se s ní dělá(jak ti to jde do nosu, očí, pusy).
Doporučil bych na ní dát nějakou fólii, aby z ní pak nepadal ten bordel a oblepit to páskou. Asi budeš muset improvizovat, vata, fólie, lepicí páska.. jinak to nevidím :) musíš si vyhrát..
Osobně bych jí dal kolem celé skříně, když už tak už :) bo ti bude přes nějakou stranu táhnout a ten vzduch se za chvilku vymění (odejde ten vyhřátý).

Jak připevnit ten předřadník mě moc nenapadá, to řešit nemusím, mám elektronický.. hlavně asi nějak do prostoru, aby se ničeho nedotýkal - zavěsit :D
Rastafa8
Pro upřesnění mám ted tohle stínidlo. -> http://eshop.growroom.cz/components...3862661fb60.jpg

Skelný vaty mám právě docela dost a taky mě napadlo to dát do nějákejch pytlů nebo to obalit nějákou tou fólii:)

S tím předřadníkem to byl dobrej nápad ;) nenapadlo mě to zavěsit do vzduchu. Nějáký káčky ještě mám takže to tak asi udělám :)
JabaDuba
Jojo pak nafoť to tvé snažení :D
Rastafa8
Jojo :D

Hele a ještě myslíš že tam mám natáhnout aluflex k lampě nebo bude stačit samo o sobě to VKO?
JabaDuba
Nevím, řešíš pachový filtr? I když, ty máš nízkou teplotu na přítahu ne? Takže myslím to nebude třeba, teplota nad kytkama by měla být v cajku.
Sám teď řeším jak to udělám ve své skříni.
Protože když máš pacháč, tak ho buďto dáš ven, což je těžší pro ventilátor. Nebo dovnitř. A to je problém, že když tam máš koncový pacháč sám o sobě tak z něj akorát natáhneš výpust na ventilator a OK. Ale žádný odtah od lampy nemáš. To bych pak musel ten odtah od lampy napojit okolo toho pacháče -> řešit hovna sračky..
Ještě nevím zkusím nejprve bez odtahu od lampy a pak popř. budu řešit. Nicméně ty asi nic takového nebudeš mít zapotřebí, alespoň přez zimu ne ;) Spíš rekuperaci tepla na ohřev přívodního vzduchu :D
Rastafa8
Zdravim, sorry že až teď. Nějak jsem si nenašel čas a nic moc jsem s tim nedělal.

Takže pacháč asi řešit nebudu, případně až to začne kvíst, tak podle toho jak moc to bude vonět/šmrdět :D. Myslím si ale že spíš né, protože to je v prostorech kde to vadit nebude.

No tak skříň mám zařízenou, až na tu diamantovku, protože to budu mít od kámoše, kterej mi to zatim nepřivezl a stejnak jsem trošku bez keš :D ale snad co nejdřív to zařídim. Znamej mi přinesl nějakou těsnící pásku, nalepil jsem jí vlastně všude kde se dovíraj dvířka. Takže to teď nasává vzduch jen těma dírama, neprosvítá to a hezky se tam drží vlhkost a teplota(nemám zaplej odtah..). Semena už s klíčkem samozřejmě jsem dal do hlíny, nechal jsem je ve tmě asi první den a zvlhčoval to tam a pak jsem začal svítit 16/8 aby jim bylo teplo a měli trošku světla když začli vylejzat. Teplota se drží na 30, v noci je to o trochu méně a vlhkost kolem 80% takže idealni.
Nejsilnější jedinec vyrostl už v malou kyti a pěkně se vytáhl za světlem. Další je na tom skoro stejně ale ještě se nepostavil, jsou tam vidět (nejspíš) lístky a dnes už bude určitě povytostlej. U třetího je vidět klíček a veřím že se má taky dobře akorát potřebuje víc času :)

Jinak ti přeju hodně štěstí s tou tvojí skříní a přidám fotky. Ještě dodám že jsem nakonec ten předřadník nechal na tý stěně zdálo se mi že to je docela solidní a že se to nějak kriticky nepřehřejvá a taky na to abych to pověsil tak tam nebylo moc místa a byla by to zas další operace a potřeboval jsem tam dát ty kyti. Takže tak :)
Rastafa8
Tak fotky přidám asi až doma, protože jsem teď zjistil že nejspíš přes iPhone to sem nepřidám, nebo ano? :D :)
Zdravim, pres iphone muzes pridat fotky :)
JabaDuba
Jo tak snad ti to nevybouchne : )) ..

No já mám nakoupeno snad už vše dovnitř, ale samotnou skříň ne :D .. chtěl bych rozměr 80šx60hx160v, ale takových je málo... a žádná pod tisíc... asi budu muset jít do nějakých těch starých 120x60x160 a seříznout si jí..

Kolik kytí tam dáváš?
Rastafa8
Omlouvám se že se na to ptám tady, ale teď jsem si četl FAQ a jestli to správně chápu tak musím založit novej thread v galerii indoor pěstování? A pak můžu dát ty fotky sem?

No snad ne :D

Já jsem to měl v pohodě u kámoše jsem našel tuhle skříň uplně v pořádku ještě se zámkem a tyhle rozměry žejo takže jsem jí bral hned. :)

No zbyly mi tři semena toho Brainstormu, když jsem chtěl zkusit mikrogrow pod 70W sodíkem, ale pak k tomu nějak nedošlo a jedno semeno skončilo u znamyho ve skleniku a druhy nepuklo. Takže jsem měl 3 seminka k dispozici a taky jsem si říkal že nejspíš tam dám 3 že to tak odpovídá, ale zas pod tím světlem bych mohl mít víc žejo :/ a chtěl jsem to sem psát že jsem pořídil květináče normálně hranatý 3 a vejfou se tam uplně přesně, v growshopu mi myslim říkal že jsou asi 11l což je možná moc co myslíte? Když zas kdybych tam dal 4 kyti tak by se těm krajnim nedostávalo světla. Takže prostě teď tam dám 3 a až to dojedu tohle kolo tak to nějak pořeším.
yabasta
klidne dej mensi kvetniky.v poho jsou i cca4l
stejnak ty kytky nebudes mit metrove a podle genetiky bych jich tam dal i vic nez 4.
mel jsem v prvnim pestu v mensi skriny 6 kytek.
Rastafa8
No jako asi by se to tam veslo ale ted narychlo shanet seminko nejaky a dalsi květniky...
Ale zas když se budu snažit je hnát do šířky tak by se pak ve finále stejnak akorát překrývaly a finální počet palic by byl stejnej nebo né?

No zvážim to asi bych tam měl přidat ještě jednu no
yabasta
jen jsem ti chtel rict ze mi prijde 11l kvetnik zbytecny
JabaDuba
Nedovedu si dobře představit 11l, ale pokud ty kytky budeš mít jen tři, tak bych se nebál většího květníku.. pak se budeš muset snažit pokrýt plochu co jak nejlíp a asi je nechat na růstu o něco dýl.. dokud nebudou pěkně rozprostřené

Snad to bude vpoho s tím stínítkem, že ti nebudou před a za lampou růst pomalejc

No sem zvědav ;) pak zkus nahodit ty fotky
Rastafa8
Jako je to dost, ale šlo by to. Ale teď nastal horší problém.. :(

To třetí a nejslabší semínko nevylezlo, takže mám jen dvě kyti, ale to by se sehnalo další nebo nějákej řízek..

Jenže jak je každym dnem chladněji tak začínám mít problém s tou teplotou :( Je to prostě naprd místo a uplně do domu to dát nemůžu, maximálně do garáže jenže tam bude minimální rozdíl..

Potřeboval bych poradit nějáký vytápění nejspíš nebo nějákej způsob jak tam udržet teplo během noci=(během dne) Svítil bych přes noc ať se to tam vytopí. Takže problém je že když se přestane svítit tak tam bude zim a to i když to zateplím, tutíž tam potřebuju něcím udržet teplo nebo to něžím vytápět..
Už jsem se začal přiklánět k tomě že to odložim na pozdějc a ty dvě kyti zkusim k někomu dát nebo je prostě zrušil :( Byla to velká chyba takhle hned dávat klíčit semena když jsem tu skříň neměl komplet připravenou a oprimalizovanou.. prostě tam nejsou zatím ty podmínky a to ty kyti potřebujou.. Bohužel moje chyby no.

Budu moc vděčný za nějáký rady jak tam udržet to teplo nebo jestli je nějákej způsob jak zařídit teplej vzduch na přítah popřípadě odkaz či jméno nějákýho malýho topení nebo tak něco.
Zkusím to nějak vymyslet a když to nepujde zatim tak to prostě odložím no :(

Dík a pěstu zdar!
Rastafa8
Tak jsem hledal až našel. :) Našel jsem topnou desku do terárii pro plazy o různejch rozměre a výkonech od 8W po 25W, která se umístí pod terárko a mělo by to hřát --> http://www.happypet.cz/photos/origi...t-velka-25w.jpg

Nejspíš se na to zajedu podívat a možná to i pořídim, je to i cenově přijatelný..

http://www.superzoo.cz/sortiment/?s...2=E&ID3=A&ID4=%

Akorát tam nepíšou na jakou teplotu se to zahřívá takže to se zeptám nebo to bude snad na krabici.

Položil bych to asi normálně na zem přes to dal nějákou desku nebo třeba skleněnou desku když je to na ty terárka a na to normálně kyti a nebo mě ještě napadlo to přidělat na dvířka ze vnitř blízko nebo kolem těch dir na přítach, aby se hned ohřál přicházející vzduch..
Rastafa8
Ještě jsem koukal na tohle --> http://www.superzoo.cz/sortiment/?s...ID4=%&ID=141900

to by se dalo obmotat kolem květináčů aby jim bylo teplíčko od kořenů..

s penězma je to bída bohužel takže uvidim snad se mit to podaří něják pořešit :/ :D
JabaDuba
zdar, nejsem si jistý jestli to bude efektivní, podle mě sice něco takového je stavěné na to, aby to vyhřálo takový prostor. To jo. Ale pokud ti poběží odtah tak ti pořád bude přicházet studený vzduch..

Nevím jestli to máš myšlené tak, že přez noc budeš svítít a teplota je OK. A přes den když nebudeš svítit budeš topit a nepoběží ti ventilátor? V tom případě by to nějak mohlo fungovat...

Nicméňě já bych to řešil tak, že na přívodu vzduchu bych udělal nějaké potrubí a kolem něj dal topné tělísko, dečku nebo něco podobného... nejideálněji přímo odporové dráty které to tvoří dal do trubky do přívodu..
Vemach
Ve svem prvnim kole jsem tohle resil taky. Tak se muzes kouknout http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1

Mel jsem steny pokryte 3cm tlustym penovym polystyrenem (v hobymarketu za par kc) a flaknul sem tam primotop s termostatem. Taky koupis za par kil(pokud si dojedes do Ostravy za 200,- ti ten svuj necham) a pres noc tolik nevetrat no. Poustet ventilator prerusovane no. Jako idealni by byla rekuperace ale to stoji ranec.
JabaDuba
Tak ta rekuperace se da vyrobit, jen chce mít čas a chuť se s tím drbat... celkové náklady by nebyly tak strašné si myslím..
Ale řešení s termostatem a primotopem bude asi lepší... snad né moc nákladné na provoz
Vemach
podle mě (můj osobní názor ,jsem strojní inženýr) je výroba rekuperace dost obtížna a pokud to chceš řešit hnát nějakým chladičem a okolo teplý vzduch. ver ze účinnost bude dost mizerná. ale zkus třeba prekvapis.
JabaDuba
Nevím no těžko říct jaká by byla účinnost oproti vyráběným rekuperacím, taky otázka kolik prostoru by na ní bylo.
Ale určitě bude lepší to tvoje řešení, jen snad ne moc nákladné na provoz, pokud bude mít např. pod těch 10°C okolo.
Jak často to spínalo tobě? Nezkoumal si to nějak? + kolik stupňů si měl mimo box
Vemach
jak casto to spinlo noto zalezi jak to bude dobre izolovane a jak budes menit vzduch. ja jsem v okoli mel venek takze v zime i -15 ale vzduch sem tahl z garaze kde bylo tepleji (cca 10-15C celorocne). a jak rikam ofuk nonstop a nejlip at rozvadi teplo z topeni po boxu. a odtah vyvetrat treba 15 minut a pak treba 45min vypnout. nebo sestelovane a v noci jet minimalni otacky.
Minotaur
Tak nějakej update Rambiane? :jumper:
Rastafa8
Jojo, sorry za zpoždění ale byl jsem nemocnej a nedostal jsem se tam a věci se změní.

Dnes jsem tam byl, tý nejsilnější kyti začíná třetí patro :) a ta druhá je na tom bídně asi to nepřežije.. No to je jedno protože prostě je to tam na prd s tou zimou a je to u kámoše, kterej akorát hulí a prd tomu rozumí... takovej línej tatar co by se o to staral ve stylu co mu našuškala babka bylinářka :D neměl jsem to tam vubec dávat.. :whip:

Tak jsem se vyhecoval a zeptal se doma jestli můžu pěstovat a nečekaně mi to dovolili!:heart: :winner: S tím že 5 kytek je legálních takže můžu 5 kytek. (nevím jak to je s tím počtem legálních kytek, to mi řekl táta..)

No takže plán mám asi takovej že to budu mít normálně u sebe v pokoji, pořídím si tady od Minotaura DarkStreet II. 60x60x120 použiju tu 250W sodík, VKO 125 na odtah, pořídím si 4x 6,5 l květníky, hlínu royalmix.. prostě to samý jako předtím.. Ale teď je problém jak s tou kyti Brainstormu co už roste, má za sebou tak týden a půl možná dva. Takže jsetli mám pořídit prostě semena co nejdřív a dát je vyklíčit a zkusit to nějak dohnat a nebo ji prostě zrušit a začít znovu nebo jak..? Nebo to k někomu hodit do boxu.. :confused:

Taky se zeptám jestli mám pokračovat v tomhle threadu nebo požádat o smazání a založit novej, když jsou věci jinak..?

Prostě blbost od začátku.. :/ ale moje blbost, bylo to všechno narychlo ani jsem to neměl pořádně zařízený a domyšlený, no teď už je to ale jedno. Až to dám tady do pokoje tak to pojede všechno v klidu a hezky se s tím vyhraju :) :bounce:
Rastafa8
Update !

Zdravim groweři, takže tak jak jsem psal koupil jsem si Darkstreet II 60(60x60x150), tubu a nový semníka Skunk #1 jinak stejnej setup jak předtim :)

Takže zakládám nový téma v indoor pěstování "DarkStreet 60 / 250W / Skunk#1 !!

Jinak děkuju za rady a dobry napady co jste mi sem psali !!

Prosím o zrušení tohoto threadu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma